maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTelesur werkt aan glasvezelaansluiting voor breedband internetverbindingen thuis

Telesur werkt aan glasvezelaansluiting voor breedband internetverbindingen thuis

-

Does Travel - naar Suriname

De directie en Raad van Commissarissen van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), hebben op 14 januari 2022 een overleg gevoerd met president Chandrikapersad Santokhi. Dit is een vervolgonderhoud van de reguliere meetings tussen het staatshoofd en de leiding van parastatale ondernemingen. Aan de president is een status gegeven van de ontwikkelingen binnen Telesur.

Telesur-directeur Mike Antonius heeft tijdens de meeting een update gegeven over de uitbreidingen van het Long Term Evolution (LTE) netwerk in Paramaribo, Wanica en andere districten. Dit, vooral met het oog op de pandemie, waarbij er rekening gehouden is met het verbeteren van connectiviteit en wel breedband internet. De uitbreidingswerkzaamheden worden dit jaar gecontinueerd.

Telesur zal daarnaast werken aan het expanderen van het vaste net: hangkoper wordt vervangen met fiber to the home (FTTH). FTTH is glasvezelaansluiting om breedband internetverbindingen vanaf een centrale locatie direct naar huis te leveren. Deze positieve ontwikkelingen kunnen gebruikt worden om samen door de pandemie heen te komen en ook om mogelijkheden op een hoger niveau te tillen.

Tijdens deze meeting is de president verder geïnformeerd over de stand van zaken van een aantal belangrijke issues. Dit geeft de president-commissaris, Sanjay Raghoebarsingh, aan. Een update is gegeven over het verloop van het saneringsplan van de overheid als debiteur en de aanpak van de schuldposititie van de overheid bij Telesur. Voor het laatstgenoemde zijn er enkele oplossingsmodellen aangedragen. “Deze oplossingsmodellen zullen verder worden uitgewerkt,” zegt Raghoebarsingh.

Vooruitlopend op het feit dat Suriname over een paar jaar gas en olieproducent wordt, heeft Telesur ook toekomstplannen. Naast het nauw volgen van de ontwikkelingen van oil and gass, is er ook goed contact met een aantal prospects. ‘We zorgen ervoor, dat we waar mogelijk vanuit de communcatierol, zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Het is een toekomstperspectief voor ons land en wij moeten ervoor zorgdragen dat we inderdaad een vooraanstaande rol in vervullen als telecombedrijf’, aldus Antonius.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Telesur deugd van geen kanten. Moet de mensen niet verwonderen dat ze straks een nieuwe modem moeten kopen. Ze zijn al 100 jaar bezig met glasvezel kabel.
  Als je internet van telesur op je mobiel zet ben je gewoon je geld kwijt. Waardeloos. Je beltegoed wordt ook gestolen waar je erbij zit. Nu zijn de hoge internet rekeningen er. Straks merken ze hoeveel ze moeten afsluiten.


  gemodereerd
 2. Laat ze eerst het huidig netwerk goed doen.
  Telesur is een schurken bedrijf als je box verbrand is door de vele schommelingen van ebs moet je betalen voor een nieuwe 2500 srd. Waarom geven ze de apparatuur niet in bruikleen.
  Ik heb ze ooit gedreigd met juridische stappen ze haalden gelijk bakzeil want ze wisten dat ze geen poot hadden om op te staan.
  Men kan gewoon een aansluiting op iemands naam nemen en ze honoreren het deze dingen worden door familileden gedaan die daar werken.


  gemodereerd
 3. Om het niveau op te tillen …dan moeten ze eerst aan hun service beginnen want daar hebben ze nog nooit van gehoord .
  Het is schandalig hoe je als klant behandeld wordt …

  Veel succes directeur


  gemodereerd
 4. telesur, weet nu al de prijs , mensen deze paarse club heeft al een grotere buidel aangeschaft voor al het geld dat dan binnen gaat stromen , de gewone burger komt niet aanbod , en ze zijn altijd dom gehouden door n.p regeringen dus daar wordt geen kabel gebracht


  gemodereerd
 5. Natuurlijk betaal je in Suritje nog per tik, voor (thuis) internet. Rete dure service, en waardeloze klantenservice, maar dat is iets typisch Surinaams.

  Kan ik in Su wonen en er thuiswerken, met eeuwige stroomuitval, en hele slechte internet verbinding?


  gemodereerd
 6. nee , ai na miiiiiiiiii , dus blijf maar gewoon daar in Holland , en wij hoorden dat de kappers daar ook weer open zijn , een glad geschoren kopie betaal je niet per tik en glasvezelaansluiting is niet nodig


  gemodereerd
 7. Telesur is een van de meest waardeloze bedrijven in Suriname. Ze hebben al jaren achterstallig onderhoud, maar laten klanten wel de volle mep betalen voor hun waardeloos trage internet verbindingen. De laatste keer toen ik er was in 2019, stond mobiel internet via 4G nog in de kinderschoenen. Ben benieuwd hoe het nu is, maar heb geen hoge verwachtingen.
  En nu naar breedband?? breedbekkikker zullen ze bedoelen!


  gemodereerd
 8. Oh, jawel hoor. Alles kun je hier met een tikkie betalen, @Wat.
  Per tik internetten is iets uit 2003-2005. Volwassenen van 30 en jonger dit niet eens.

  De kapper heb ik gelukkig niet nodig, maar bedankt vd interesse!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES