dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMaandag protestactie: 'Suriname eerst dan de rest'

Maandag protestactie: ‘Suriname eerst dan de rest’

-

Does Travel - naar Suriname

Zoals eerder aangekondigd zal morgen, maandag 17 januari, een grote protestactie in Suriname worden gehouden. De actie is eerder aangekondigd door activist Sibrano Piqué, maar ook door Raynold ‘Peppie’ van Els bekend als VHP sympathisant en ghettoleider.

Die laatste gaf zaterdag aan dat hij zich terugtrekt vanwege de stijgende COVID-19 cijfers.

Piqué zei over de protestactie op zijn Facebookpagina: “Suriname bereid je voor op een toffe strijd. Ef’ un no wiki now, un’ n’e wiki moro.”

Toeval of niet: de Surinaamse oppositie partij NDP heeft vandaag zondag 16 januari om 20.30u het programma ‘NDP On Air’ aangekondigd. Aan het woord komt de woordvoerder van de NDP, Ricardo Panka.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Haha

  Nu de administratieve puinhopen grotendeels zijn opgelost, corruptie en criminaliteit worden aangepakt en er financiële hulp toegezegd is willen de paarse patjakkers weer regeren !

  Een ezel in het gemeen stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
  De Surinaamse ezel heeft het al vijf keer gedaan en 40 jaar lang.

  Hoefdraad noemde het de mentaliteit en volgens Maisha Neus is er een mindshift nodig.
  Beide hebben gelijk !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 2. Haha did lafaard van Van Elst. Hij hft geld gehad. Achter zo iemand loop je niet. Iedereen wist dat hij in opdracht van VHP moest komen met zn show.
  Als de Sur nu niet op straat komen moeten ze maar sterven van de honger.
  Kom op voor jezelf.
  Covid of niet. Zien jullie niet hoe jullie inderdrukt worden??


  gemodereerd
 3. Waar waren al die demonstraties, toen de sergeant majoor en zijn croonies het land leegroofden en aan de Chinezen verkochten


  gemodereerd
 4. Pique, met dit soort nonsenserij help je niet mee om het land vooruit te brengen. Nu weet ik dat het in jouw genen zit om liever lui dan moe te zijn maar jouw demonstraties lijken mij veel op fascistische optochten. Dat je trots bent op je Surinaamse roots blijkt uit niets. De trotse Surinamer staat vroeg op om te gaan werken om zo bij te dragen aan de opbouw van dit land. Je bent een ordinaire ophitser. Ga iets goeds doen voor het land en stop met het maken van stampij. De hoeveelste demonstratie wordt dit? Grappenmaker


  gemodereerd
 5. een surinamer in dienst van een ander heeft geen werkmentaliteit
  alleen als het hem zelf geld kost, doet hij nog enige moeite.
  op het moment dat ze in loondienst zijn proberen ze op alle manieren de kantjes er vanaf te lopen.
  ethiek en mentaliteit is ze vreemd, dus wat verwacht je dan?


  gemodereerd
 6. ‘Suriname eerst dan de rest’. En wie is/zijn de rest? Met zo’n leus kan het niet anders of de initiatiefnemers hebben dezelfde mentaliteit of imborst als die MAGA gek in de VS, die ook steeds riep ‘America first’. En iedereen wat voor idioots die clown gedaan heeft voor de VS en de rest.


  gemodereerd
 7. ddb, ddb -gezin, abdul. bouva, boefdraad, alibux, aloebaba, miskin, misikaba, jules wijdenbosch, jenny geerlings- simons, caldeira, enz. alle huidige DNA-leden van ndp, alle paarse kakkerlakken moeten hun grote bek dicht houden. Zw zijn allemaal criminelen die er door hun beleid of bestuur, beslissingen, hen stemmen op de ndp, staatsgreep op 25 feb 1980, 8 dec 1982 moorden, Moiwana86moorden, dictatuur, vertrappen vd grondwet en Verdragen, drugshandel, winkels en ondernemingen sluiten, oa Alcoa/ Suralco, ontslagen en grote werkloosheid, lege winkelschappen, ontwaarding srd, geen valuta, mensenhandel, wapenhandel, kinderarbeid, herziening amnestiebesluit 2012, grote leningen bij crediteuren met hoge renten er zorg voor gedragen hebben dat het land nu failiet is, grote armoede en grote ellende bij de bevolking, het land sociaal, financieel, economisch bankroet is.

  Verder heeft ddb en gezin, adviseurs, ndp- dna-leden die zich zelf hebben verrijkt met goud. valuta, uit de kluizen van CBvS, domeingronden, geldmiddelen vd Carifesta, schoolmaaltijden, rondhout verkopen voor een appel en een ei aan de Chinezen, vervuiling vh oppervlakte water met kwik dat gebruikt wordt voor goudwinning, vissen in de rivieren vol zitten met kwik, die mensen vangen en koken en opeten, goudvelden vervuild met kwik, enz.

  Wat voor recht van praten heeft ddb, ddb- gezin, ndp-dna-leden.

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom.

  ddb, ddb-gezin, ddb-adviseurs, ndp- dna-leden horen allemaal opgesloten te werken worden, liever vandaag dan morgen

  ddb, ndp was eens maar nooit weer, tenzij het Surinaamse Volk nog meer armoede en grote ellende over zichzelc en nageslacht wil hebben.

  Het Surinaamse Volk heeft haat les van ddb, ndp geleerd. Deze kunnen niets voor Suriname betekenen.Zie wat ddb, ndp, boefdraad, ddb- adviseurs, hun coalitiegenoten Suriname sinds 25 februari 1980 heeft gebracht. Geen enkele normale land wil nog onder ddb met Suriname samen werken en zie hoe het land er vandaag voor staat, heel grote armoede en heel grote ellende.


  gemodereerd
 8. Wordt met de rest die mensen bedoeld die graag de kantjes ervan af lopen? Zijn dat degenen die liever lui dan moe zijn en dus werkschuw zijn? Zijn dat de passieven en onruststokers?


  gemodereerd
 9. Wat een boude (boute mag ook)bewering om te schrijven dat iemand in dienst van een ander geen werkmentaliteit kent.
  Slaat totaal nergens op.


  gemodereerd
 10. @ D.Z.Bedrijf

  Probeer het anders te formuleren, zo klinkt het voor sommigen dat je stigmatiseert !!
  Wat je nu beweerd, dat alla Sranan man lissie, dat komt zo over bij sommigen
  zoals,Viyayarni !!!!( terecht)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 11. Okay ik ben voorstander van Adhin press Belfort vp of brunswijk vp maar Pique eerlijk SLECHTE FIGUREN MOETEN OPGERUIM WORDEN BINNEN DE NDP ZOALS abraham’s, abdoelgafoermng,pan Ka, en amarok.
  Dan kunnen we samen strijden tegen de ongewenste vee’s haar pee want nu is het genoeg a sari kba nange Wang veebeleid


  gemodereerd
 12. Protesteren .. iedereen is daar vrij in het is een democraties land.
  Het brengt uiteindelijk geen zoden aan de dijk…


  gemodereerd
 13. jimy , jij zal wel een n.p-er zijn overzee’s, een en al boutist , maar jij zal er wel niet bij zijn morgen , jij mag niet naar Suriname he , je bent een ongewenste gast hier in Suriname


  gemodereerd
 14. de n.p stuurt die pique weer op straat , eerst gaan ze zelf weer leugens vertellen via de paarse lulkoek radio , en morgen staat pique te saluten voor zijn baasje bouta , wat een oen


  gemodereerd
 15. De ndp moet het laatste zijn die iets moet onder nemen. Nooit meer paars aan de macht. Nooit meer ndp aan de macht. Nooit meer.


  gemodereerd
 16. Ik heb nooit zo een achterlijk volk gezien. Gestudeerd of niet, jullie hebben hersenen net zo klein als een erwt. Dom, achterlijk, geen normen, geen waarden en de meest slechte inborst. Wies ati sma’s. Maakt niet uit welk ras. Ipv voor je land te vechten, vechten jullie voor partijen. En natuurlijk wiens brood men eet diens taal men spreekt. Het enige waar jullie aan denken is laat mijn partij winnen zodat ik voordelen heb. Waar is het verkeerd gegaan met jullie? Omdat jullie zo een slecht volk zijn zitten jullie nu in de stront. De verwensingen wat jullie naar mekaar smijten is typisch Surinaams. Onbeschofte agoes. Ik schaam me dood om jullie. Iedereen wil praten. Iedereen schrijft maar op los. Waarom schelden naar mekaar toe, waarom persoonlijk worden terwijl jullie elkaar niet kennen. Oe wieswasi teeeee. Gewoon geen woorden voor. Dan willen een heleboel zich in andere landen gaan vestigen waar ze zich niet kunnen aanpassen en er daar ook een puinhoop van maken voor anderen die daar al langer wonen. Blijven jullie in je shit wat jullie zelf hebben gecreeërd. Ik weet dat een paar dommies hierop gaan reageren en een paar die denken dat ze slim zijn, terwijl den dong moro sopo. Ik heb geschreven wat ik van jullie denk en het kan me geen ene reet schelen wie wil reageren. Aangezien ik vaak de domste reacties zie zal ik niet de moeite nemen om jullie bsh@t le lezen. Gaan jullie je gedrag en mentaliteit veranderen, de goeden niet te na gesproken.


  gemodereerd
 17. Het Korps Politie Suriname heeft zojuist het officieel politiebericht over de aanhouding van Siebrano Pique, naar buiten gebracht. KPS schrijft: de 41-jarige postpakket verzender S.P. is op zaterdagavond 23 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat.

  De man heeft in het jaar 2014 een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 150 milliliter vloeibare cocaïne in het postpakket aangetroffen schrijft de politie. Zowel het postpakket en de drug werden door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

  Het gemengd team van de politie heeft P. op zijn woonadres in het district Para opgespoord en aangehouden. De postverzender ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Echter noemt hij namen van overleden personen die vermoedelijk hierachter zitten.

  Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.


  gemodereerd
 18. Sranangmang, hierbij roep ik u allen op, alle protestacties fysiek te ondersteunen blijf niet klagen op social media, thuis of elders, doe fysiek mee aan de protesten. Zolang u uw fysieke steun niet geeft aan de protesten, zal deze regering u blijven onderdrukken. Trouwens u ziet het zelf, alleen friends and family worden bevoordeeld met functies, benoemingen, indiensttredingen, werken vanuit de overheid ga zo maar door. Zelfs vakbonden worden monddood gemaakt door vakbondsleiders die niet omkoopbaar zijn door middel van geweld proberen uit te schakelen. Als wij niet opkomen vr onze rechten, zullen wij gedoemd zijn ten onder te gaan aan de dictatoriale grillen en correctieve praktijken van deze regering. Opo kondremang Oeng opo Sranang grond e jarie jou!!!! Stre de foe Stre wie no SA frede. 💪💪💪💪💪💪💪💪💪


  gemodereerd
 19. Als je tok vrij bent, kan je ook in je moestuintje werken in plaatst van naar de stad te kaan om te protesteren, tok. Je moestuintje zou je ook eten kunnen verschaffen, met Sibrano Piqué na ston yo nyan.


  gemodereerd
 20. zo gepensioneerde kan worden opgepak, hij roept op tot opruiing. verborgen ipadres is fake


  gemodereerd
 21. Gepensioneerde 17 januari 2022 At 02:41
  “…Als wij niet opkomen vr onze rechten, zullen wij gedoemd zijn ten onder te gaan aan de dictatoriale grillen en correctieve praktijken van deze regering….”
  ===============================================

  Die rechten hebben jullie verspeelt door tien jaar lang bewust de andere kant op te kijken hoe het land in chaos en ellende werd gebracht. Geef anderen nu vijf jaar de ruimte om weer orde op zaken te stellen en een beter leefklimaat voor het hele land en volk te maken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES