President: ‘Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben’

19
President: 'Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben'
President Santokhi en minister Achaibersing.

Op woensdag 5 januari startte de Surinaamse president Santokhi een serie werkbezoeken aan ministeries en instituten zoals hij gepland heeft voor dit nieuwe jaar. Het eerste werkbezoek was aan het ministerie van Financiën en Planning in Suriname, waar het staatshoofd ontvangen werd door minister Armand Achaibersing (foto) en diens directie, staf en adviseurs.

De bewindsman gaf de president een uitvoerig overzicht van het te voeren beleid in 2022, dat zich op twee hoofdlijnen concentreert, te weten: 1. Verder herstel van de economie en staatsfinanciën en 2. Stimulering van de economie. Bij dit laatste kwamen onderwerpen aan de orde als verbetering van het ondernemersklimaat, modernisering van de investeringswet en financial inclusion (iedereen een bankrekening).

De per 1 januari aangetreden directeur van het Bureau voor de Staatsschuld, Malty Dwarkasing, presenteerde haar visie en beleidsplan voor dit instituut.  President Santokhi: ‘Wij komen uit een hele moeilijke fase van ingrijpende maatregelen, waar wij door heen moesten. Het was moeilijk voor de regering, het was moeilijker voor het volk. Toch, de belangrijkste steun die wij daarbij kregen, kwam niet van buitenlandse deskundigen en financiële instellingen, maar van ons volk.

“Dit jaar 2022, nu in januari, starten we met de volgende fase, de fase van uitvoering van al die andere plannen die zijn voorbereid, de plannen die uit de gemeenschap zijn gekomen,” sprak president Santokhi. Hij voegde verder eraan toe: “Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben. Ik wil niet met u praten over ‘human resources’. Ik wil met u praten over ‘human beings’, over al die eenvoudige mensen in de wijken, in stad, district en binnenland, die hun vertrouwen in ons hebben gesteld en met ons meebouwen aan een beter morgen.” Volgens de president zijn er genoeg plannen. “We moeten ze uitvoeren. Ik heb in de regering afgesproken dat wij, president, vicepresident en ministers, de leiding hebben van die uitvoering,” aldus het staatshoofd.

Aan het einde van het werkbezoek onderstreepte president Santokhi de waardering die de minister had uitgesproken voor het kader, dat zich onvermoeibaar blijft inzetten op de ministeries.


19 REACTIES

 1. President Santhoki: U gaat mij niet meer voor de gek houden. Wat heeft u met de veroordeelde Drugscrimineel tevens Moordenaar tot 2 keer toe besproken in 2020

  U heeft tot erg laat gesprekken met deze man gehad.

  Waar is uw Transparantie gebleven??
  gemodereerd

 2. Wat een uitstraling heeft ZE Santokhi he. Een staatsman die zijn zaakjes goed op orde heeft en in het algemeen belang denkt. Het vertrouwen in ZE Santokhi groeit met de dag omdat velen nu zien hoe geweldig hij bezig is. De fascisten hebben dit land leeggeroofd waardoor ZE Santokhi gedwongen werd om maatregelen te nemen. En zie het geld stroomt uit bijna alle hoeken binnen.
  Dank u wel meneer de president.
  gemodereerd

 3. President: ‘Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben’
  Wat een rare snoeshaan die Santokhi. Laat hem ook Brunswijk de mond snoeren en de leugens tegen te gaan.

  Er is bijvoorbeeld beloofd om nepotisme tegen te gaan, ook is beloofd om de koers aan te pakken.
  Er is beloofd de Skalians te weren uit de rivieren en stuwmeer.
  Er is beloofd de criminaliteit aan te pakken
  Man man man ik kan zo doorgaan en enkele A4tjes te vullen.

  Deze Santokhi zegt iets wat hij niet in daden kan omzetten. Santokhi zit al bijna 2 jaar in het zadel en hij heeft niets bereikt met al zijn loze beloften.
  Wat een blaaskaak zeg.
  Faciliteren van vrouw zoon dochter neven en nicht is publieksgeheim.
  Ben benieuwd wat de rijkdom van deze familie zal zijn na 2025
  gemodereerd

 4. “financial inclusion (iedereen een bankrekening).”
  Reden is duidelijk. Cash afschaffen binnen enkele jaren en niemand mag iets bezitten. Alles moet van de bank zijn. Wil de overheid je pakken, dan blokkeren ze eenvoudigweg je rekening.
  Komt de overheid geld tekort, dan pakken ze het gewoon van je rekening.
  Een van de misselijke plannetjes van het WEF.
  gemodereerd

 5. Wat ik denk dat Santokhi eigenlijk bedoelt is: wij moeten de dingen doen die wij het WEF beloofd hebben.
  gemodereerd

 6. President: ‘Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben’
  =============
  Na bijna anderhalve jaar regeren weer dezelfde beloften. Beste president, het zou fijn zijn om eerst daadkracht te tonen richting het volk en daarna weer beloven. Het volk heeft weinig aan losse beloften. Ik som een top vijf punten die u op zeer korte termijn zou moeten realiseren:
  1) De minst draagkrachtigen/armen ontlasten van alle bezuinigingen/maatregelen.
  2) Alle benoemingen van familie en vrienden terugdraaien
  3) Alle grondrovers oppakken, beboeten en grond terugvorderen
  4) De criminaliteit grondig aanpakken
  5) Alle personen in overheidsdienst met een criminele achtergrond, incompetente ministers ontslaan en echte deskundigen daar plaatsen.

  Ik wil het dan nog niet hebben over de koers van de SRD die in anderhalve jaar fors is gestegen. Ik wil het niet hebben over de show met volgauto’s en beveiliging. Ik wil het ook nog niet hebben over hele dure snoepreisjes. Hebt de VP en beveiligers al aangesproken over hun criminele gedrag. Hebt de ABOP al aangesproken over het niet naleven van de COVID-19 regels door de clown Bordo. En zo kan ik nog doorgaan.
  gemodereerd

 7. Santhoki luistert niet naar het Volk, hij luistert slechts naar zijn adviseurs en Melissa! Hoe groot de ellende ook is voor de inwoners van Suriname, Chan zal nooit de tijd nemen om met eenvoudige burgers te praten over hun behoeftes. Integendeel verstopt hij zich 24 uur p/d achter een gordijn van beveiligers. Deze man kan niet meer gewoon over straat. Hij is een soort God geworden. Alles wijst er nu op dat 2022 nog zwaarder word nu het IMF de afgesproken regeltjes zo snel mogelijk gerealiseerd wilt zien.

  Chan doet alsof hij over een visie beschikt, maar dat is slechts een utopie…! Het beleid word voor hem bepaald..
  gemodereerd

 8. =Je hoeft niet van de President te houden, maar feit is wel dat hij hard werkt tegenover de vorige president b.
  Mogelijk hebben jullie al naar Cedrick van Samson geluisterd of niet, maar ik kan een ieder zeggen dat deze Cedrick een echte topper is en wordt. Hij is op zijn verjaardag geinterviewd.
  Zie onderstaande link.

  https://youtu.be/yRfDRRDFCjc
  gemodereerd

 9. Deze regering doet meer dan ze het volk beloofd hebben. Ze hadden b.v. niet beloofd dat nepotisme en klassejustiie een belangeijke rol zou blijven spelen. Ze hadden niet beloofd dat journalisten in elkaar geslagen en gewurgd zouden en dat er handgranaten onder hun autos geplaatst zouden worden. Door deze regering krijgen we meer waar voor ons geld.
  gemodereerd

 10. Hoe geloofwaardig is Santokhi met Brunswijk als vice president? Meneer Santhoki denkt dat het surinaamse volk blind is.
  gemodereerd

 11. Staak alle snoepreisjes en andere droomprojecten en begin eerst eens de wegen, bermen en afwatering aan te pakken. Zo slecht als het nu is heb ik in jaren niet meegemaakt. Aan de Waterkant hoef je ook niet meer te komen. Is een opvanglocatie voor zwervers geworden. Totale verloedering van de stad. Steeds roepen dat er geen geld is zal wel. Maar als je op OW 3800 man hebt zitten die uit hun neus zitten te eten geef je ze maar wat anders te doen. Omscholen of wegwezen.
  gemodereerd

 12. Deze man zal de geschiedenis ingaan als op een na de slechtste president van Suriname. Een president zonder ballen, kortom een lafaard. Een president die blijkbaar alleen maar op de tonen van Melissa kan dansen. Ik snap niet dat de VHP dit nog pikt. VHP heeft genoeg capabele mensen en mensen met ballen die het veel beter zou kunnen doen dan Santhoki. Geen haar beter dan Bouterse. Criminelen de hand boven het hoofd houden en niks no fout mentaliteit. Schaamteloos. De ABOP/Brunswijk zal ervoor zorgen er niets meer van de VHP overblijft aan het einde van de rit. De criminele VP heeft het allang door dat hij samenwerkt met een Pres die absoluut geen ballen heeft. Wat een bananen republiek
  gemodereerd

 13. Even aan vraag al degenen die hier kritiek leveren: waar bleven jullie vragen ten tijden van didibrie? Naast de vele misstanden, was er ook sprake van onbehoorlijk bestuur en miljarden aan geleend geld die in zakken is verdwenen. Suriname is in 10 jaar nooit een stap voorruit gekomen. In tegendeel, Suriname bleef zitten met een ccc-status en een torenhoge buitenlandse schuld. Jullie hadden toen vragen moeten stellen en de straat op moeten gaan. Ook toen het leenplafond werd verhoogd. Didibrie had toch ook zijn dochter tot adviseur benoemd en zijn schoonzoon was zelfs min. van Financien. En what about al zijn maties (zoals Abrahams en Sardjoe) die stinkend rijk zijn geworden dankzij de vele voordelen die zij genoten?
  Jullie kritiek heeft een racistische ondertoon, niets meer en niets minder.
  Als Chan er niet was zaten jullie nog in die beerput van didibrie.
  Stelletje lafbekken en racisten!
  gemodereerd

 14. @Boesieskowtoe,

  Ik heb kritiek op Santhoki omdat hij zaken heeft beloofd die hij niet is nagekomen.

  Ik was een Die Hard aanhanger van Santhoki voor de verkiezing van 2020.

  Ik voel mij door Santhoki bedrogen. Dus kom hier niet vertellen dat degenen die kritiek leveren lafbekken zijn.

  Ik was de grootste tegenstander van de veroordeelde Drugscrimineel tevens Moordenaar dus kom geen onzin uitleggen.
  gemodereerd

 15. Degenen die vinden dat Chan zaken niet goed doen, moeten maar bij ddb, ddb-adviseurs, ndp-achterban, hoefdraad, gezin ddb zijn.

  Die hebben er zorg voor gedragen dat Suriname nu failliet is en Surinamers in grote armoede en grote ellende leven en Suriname hele grote schulden met hoge renten heeft bij crediteuren, buitenlandse landen, China, India, enz.

  ddb, ddb-advisieurs, ddb gezin, boefdraad, ddb – (oud) huidige dna leden zitten er goed bij beschikkingen over duizenden, enkele zelf over miljoenen us-$, €, domeingronden, enz en maken zich over niets druk. Hebben aan niets te kort. Waarom gaan de personen die vinden dat de huidige regeringscoalitie het niet goed doen, bij ddb, boefdraad, ddb-gezin, enz voor hun deuren naar de verdwenen miljoenen US-$/€ en verdwenen goud van de CBvs vragen?

  Waar waren ze toen ddb, ddb-adviseurs, ddb-gezin, boefdraad, dna-leden vd ndp er alles aan deden om het kapitaal en goud naar hun buitenlandse bankrekeningen weg te sluizen. Toen het gezin ddb in Dubai ging met goud en diamanten, enz van Suriname.

  Wel een grote bek opzetten tegen de huidige regering die bezig is met een herstelplan en er verlichting komt en de weg omhoog is ingezet, maar niet kijken naar ddb, ddb-gezin, ddb-adviseurs, ddb, ndp-leden in dna, ddb-boeven, ndp-achterban. Daar moeten jullie naar kijken en hen het vuur nader aan de schenen leggen. In andere landen zou het volk met hen afrekenen. Hadden ze al heel lang hun laatste adem uitgeblazen. Zie Gaddaffi en familie, hoe het hen vergaan is. Waar wachten jullie met jullie grote bekken op? Waarom bestormen jullie de villa van ddb en gezin aan de Patrijsstraat in Noord niet? Daar zitten de kluizen met de valuta, euro miljoenen, goud en diamanten.

  U heeft pas recht van praten als u daar het kapitaal, valuta, goud van het land terug bent gaan halen en er zorg voor draagt dat het weer bij de CBvS komt. Iedere Surinamers moet er voor zorgen dat het kapitaal, valuta, goud terug komt in de kluis vd CBvS.

  Doet u een oproep aan het hele Surinaamse Volk om bij ddb aan de Patrijsstraat te komen en gaat u uw kapitaal, goud, terug halen en doen jullie zelf wat goed is voor land en volk als u daar bent, maar het kapitaal/valuta en goud wel terug brengen naar de CBvS. Dan bent u een man/vrouw en dat geeft u recht van praten wat fout is en meedogenloos mee moet afgerekend moet worden.

  Een les aan het Surinaamse Volk geven, van eens maar nooit weer en dat daar naar gekeken kan en moet worden.
  gemodereerd

 16. henry , jij zegt :: ik was de grootste tegenstander van die massamoordenaar bouta , jij zegt was , dus jij bent nu verliefd geworden op bouta , en wat Boesskowtoe zegt klopt lees zijn reactie nogmaals na
  gemodereerd

 17. ha ha die konsensi , over goden gesproken , jij ja jij gelooft alleen maar aan de massamoordenaar bouta , wist je dat jou afgod een duivel is , dus je moet oppassen want die duivel verbrandt ook zijn aanhangers , of iets wat op zelfmoord lijkt zie zijn beste vriend Horp en nog niet zolang w.b. , die ken je toch en jou baasje zei ook nog dat die w.b. betrokken was bij het diefstal van wapens uit zijn illegale wapen depot
  gemodereerd

 18. Henry 10 januari 2022 At 13:26;
  Chan heeft geen toverstokje om alles wat in 10 jaar kapot is gemaakt, binnen 1.5 jaar te herstellen.
  De vorige president heeft gemoord, een volk te gronde gericht, gehandeld in drugs, zichzelf verrijkt met geleend geld, waar jullie Surinamers voor krom moeten liggen om het terug te betalen.
  Het zit het daarmee??? Wtk. zit vol holle vaten!
  Typisch blakamang gedrag, veel zeggen, weinig doen, maar wel van alles verwachten en dan wel gratis krijgen. En lenen, ja graag, maar terugbetalen…ho maar.
  Zo zal Suriname nooit voorruit komen.
  gemodereerd

 19. Boesskowtoe 10 januari 2022 At 10:20
  zijn schoonzoon was zelfs min. van Financien.

  Hardnekkig gerucht maar niet waar. Hoefdraad is niet zijn schoonzoon.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.