Operatie ‘Veilig Suriname’ zal intensiever worden en duurt tot april

9
Operatie 'Veilig Suriname' zal intensiever worden en duurt tot april

De operatie ‘Veilig Suriname’ is gaande en zal doorgaan tot april 2022. De operatie die gestaag loopt, heeft een meersporen karakter, aldus politie inspecteur Milton Kensmil. Volgens hem moet de samenleving gemerkt hebben dat kort voor de jaarwisseling, de acties in het kader van de operatie in intensiteit zijn opgevoerd. “De operatie zal steeds intensiever en effectiever worden”, benadrukt de politieambtenaar, die belast is met de woordvoering van de operatie.

Inspecteur Kensmil accentueert dat de focus van de operatie vanuit de inzichten van de Surinaamse korpsleiding momenteel ligt op de volgende prioriteiten; het terugdringen van het aantal verkeersdoden, preventie van inbraken en berovingen en delicten in de directe levenssfeer van de burger. Ook zal hard worden opgetreden tegen feestgangers.

Tijdens de operatie zal de handhaving van de Covid-19-maatregelen worden opgevoerd. Een van de andere speerpunten is dat er extra aandacht zal zijn voor de bestrijding van drugshandel. “Het tegengaan van mensenhandel en het opsporen van ‘most wanted boys’”, staat volgens de politiefunctionaris ook hoog op de agenda van de operatie ‘Veilig Suriname’.

Alhoewel de operatie al een tijdje van start is gegaan, wordt er vanaf vrijdag 7 januari een andere dimensie aan gegeven. “Wij gaan nu gerichter bepaalde strategieën uitwerken. De bevolking zal deelgenoot worden gemaakt. U zult de successen van de operatie vernemen via de media”, zegt een zelfverzekerde inspecteur Kensmil.

Operatie ‘Veilig Suriname’ heeft een multidisciplinaire aanpak en wordt in samenwerking met het Nationaal Leger(NL) en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) uitgevoerd. Recentelijk zijn ook enkele manschappen van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) toegevoegd aan de actie. Op waarschuwende toon benadrukt de politieambtenaar dat de politie prominenter zichtbaar zal zijn.


9 REACTIES

 1. Het terug dringen van het aantal verkeers doden gaat niet lukken inspecteur Kensmil.

  Omdat u het probleem niet bij de wortel aanpakt.
  Het oppakken en staffen van malafide autoscholen.
  Mensen krijgen bij het betalen van geld illegaal een rijbewijs.

  Dat is algemeen bekend in Suriname. Maar er wordt niets aan gedaan

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 2. Maar tegenover de zware criminelen en drugsbaronnen durft Kensmil niet op te treden. Kan deze man niet beter zijn in flessen opgevangen puf te gaan verkopen? Zoveel lariekoek loopt hij te vertellen.
  gemodereerd

 3. Dit is het beste signaal dat deze regering naar de samenleving kan afgeven . Criminaliteit loont niet en mag niet . Geweld is niet de oplossing dialoog wel . Normen en waarden terug brengen in de samenleving. Na 10 jaar Bouterse was dit tot een dieptepunt gedaald.
  Suriname heeft behoefte aan integere bestuurders die het lands belang en de welvaart van de samenleving als geheel voorop stellen . Het zou goed zijn ook via televisie spotjes de samenleving bij te brengen wat er van een ieder verwacht wordt .
  gemodereerd

 4. Eigenaren van de drie skalians die vorige maand zijn aangepakt. In opdracht van het Openbaar Ministerie werden twee skalians in brand gestoken in het Snesi Kondre gebied. De eigenaren “zullen wederom worden opgeroepen”, zegt de publiciteitsafdeling van het parket aan Starnieuws.

  Het moet toch niet moeilijk zijn om de eigenaren van de skalians te achterhalen?
  Of zijn wij dommer dan de politie en justitie personeel?
  Als justitie en politie de eigenaren niet kunnen achterhalen dan vraag ik mij gemoedelijk af indien de belastingdienst deze eigenaren ooit weleens een bezoek heeft gebracht en alsook een belastingaanslag heeft opgelegd.
  Zo te lezen twijfel ik hieraan dat indien de eigenaren ooit zogenaamd zullen worden opgehaald om te verschijnen voor het ophalen van een proces-verbaal.
  Ik hoop van ganser harte dat dit ook onder de noemer valt van “een veiliger Suriname”
  gemodereerd

 5. U zult de successen van de operatie vernemen via de media”, zegt een zelfverzekerde inspecteur Kensmil.
  =============
  Wat is er tot nu toe bereikt. Is de criminaliteit na april uitgeroeid en zijn alle criminelen opgepakt. Hebben jullie die clown Bordo al opgepakt. Zijn de criminelen die Pinas mishandeld hebben al opgepakt. Wat gaat er na april gebeuren. Een hoop blablabla, maar we wachten af.
  gemodereerd

 6. eigen+ mening , blablabla klopt paarse gedachte , eigen of mening is te begrijpen maar + er tussen laat zien dat je een paarse ongeschoold bent , als jij hier in Suriname zou zijn pakken je zo op , kleine visjes als jij is het hier geen probleem voor de veiligheidsdiensten , maar jou baasje bouta is nu ook een heel klein visje , die gaat ook zo naar de afslag
  gemodereerd

 7. We gaan dit, we gaan dat! Er gebeurd niks, ook de politie agenten zijn het zat om in deze dure tijd nog harder te werken, voor weinig. Het verkeer ga je niet kunnen reguleren met roadblocks! Op sommige bureaus ontbreekt het aan een heleboel, inclusief dienstwagens om uit te rukken bij een melding! We zijn het ondertussen gewend om gewaarschuwd te worden, de huidige President komt uit het politie apparaat. Hij doet niets anders dan ons waarschuwen. Het gaat het ene oor in, en het andere oor weer eruit. Er veranderd helemaal niets. Het is slechts blablablablabla..
  gemodereerd

 8. klopt konsensi , jou vriend heeft ook alle wapens en voertuigen daar gestolen , maar konsensi een gewaarschuwd mens telt voor twee he , wordt je opgepakt dan is het raak , en alle paarse blablablabla figuren zeiken al in hun broek , want reken erop dat ze hard worden aangepakt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.