Clifton Lienga aangesteld als nieuwe directeur SWM

9
Clifton Lienga aangesteld als nieuwe directeur SWM

Bij de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij is tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op vrijdag 7 januari 2022 Dhr. Clifton Lienga B. Tech aangesteld als directeur.

Hij volgt Dhr. Marlon Oosterling op die vanaf januari 2016 de leiding heeft gehad over dit parastataal bedrijf.

Tot zijn aanstelling als directeur fungeerde Lienga als Hoofd van de afdeling Technische Diensten binnen het waterbedrijf. Daarnaast gaf hij ook leiding aan een speciale werkarm binnen de organisatie ter verbetering van de watervoorziening in het binnenland.

Lienga is vanaf 2007 in dienst van de SWM.


9 REACTIES

 1. Aan zijn gele das zie al dat hij van de ABOP is. Alle belangrijke posten worden onderling verdeeld tussen de VHP en de ABOP. De NPS en PL zijn voor spek en bonen.
  gemodereerd

 2. Goed zo. Juiste man als opvolger van Oosterling.
  Is geen Xaviera Jesserun die ht volk bedrogen hft en nu president comm wordt bij SLM.
  Ze komt zichzelf tegen.
  gemodereerd

 3. Ik mag God bidden dat hij niet dezelfde koers als zijn partijgenoten(Bordo, Burswijkers, atompai, etc.) inslaat, anders is het over en uit met de SWM. De praktijk leert dat deze mensen heel volgzaam zijn tot het moment dat ze het voor het zeggen krijgen. Dan veranderen zij als de bladeren der bomen.
  gemodereerd

 4. Baja,..blijkbaar hoef je in Su geen hoge opleiding te hebben om directeur te worden. Bordo heeft niet eens de lagere school afgemaakt en is ook directeur. Laag opgeleid- en ook nog een grote mond, kan je zelfs vp maken. Dat kan alleen in Surbabwe.
  gemodereerd

 5. Wat heb jij te zeiken over Xaviera!
  @debby.
  Jij bent jezelf al tegen gekomen tok, nadat je publiekelijk je rok omhoog tilde. De schande dreunt nog door. Ben je jaloers, omdat ze slim en ambitieus is en niet teert op een vent, oohh boy.
  Het gaat em niet worden, toen je overliep niet, nu niet en in 2025 nog minder.

  SWM wordt hopelijk geen puinhoop.
  gemodereerd

 6. Iemand vroeg mij eens of er een politieke figuur was voor wie ik bewondering had. Ik antwoordde volmondig: Biswamitre onder regering Pengel. “Waarom?’ was de wedervraag. ik zei: “om zijn eerlijkheid. De man was zo eerlijk dat Pengel hem de laan uitstuurde. Een anekdote over deze man? Neefje kwam hem vragen om “geregeld” te worden. Hij zei tegen zijn neef: “akkoord , hier heb je een studiebeurs”. Neef was teleurgesteld en vroeg “Waarom Oom?”
  “Kijk hier jongeman, als ik geen minister neer ben, moet je ook weg. Jouw politiek geregelde functie is aan mij gekoppeld. Ik weg, jij ook weg. Heb je daarentegen een diploma om die functie te bezetten dan kunnen ze jou niks maken. Ik wil jou niet tijdelijk, maar permanent regelen. Achteraf bekeken kan ik deze man geen ongelijk geven voor zijn wijsheid

  Dus mensen, die hun familie en vriendjes regelen. Politieke functies zijn van tijdelijke aard, houdt daarmede rekening. Jij weg, je politiek geregelden ook weg. Ik keur dit systeem niet goed, maar dit schijnt een norm in Suriname te zijn, die Biswamitre wilde doorbreken.
  gemodereerd

 7. Kleine correctie: Het was niet onder regering Pengel, maar onder Bobo Juul (PNP van Rens)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.