Ministerie: ‘Afgelopen periode goed gegaan op scholen, dus laten wij het zo houden’

4
Tieners in blauw uniform poogden leerlingen St. Wilhelmusschool te beroven

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft vanmorgen een statement uitgebracht, in verband met de herstart van het onderwijsproces in Suriname.

Het ministerie heeft na intensief overleg met het ministerie van Volksgezondheid het besluit genomen om de scholen normaal op te starten, op vrijdag 7 januari 2022.

“Het is in de afgelopen periode op de scholen goed gegaan, dus laten wij het zo houden. Bij ziekteverschijnselen is het advies aan de leerkrachten en de leerlingen om in plaats van de school, de arts te bezoeken’, aldus het ministerie.

De leiding van het Surinaamse ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur benadrukt, dat er geen verslapping mag optreden. Wij zijn allen verantwoordelijk voor de gezondheid van onszelf en onze medemens.


4 REACTIES

 1. Eventjes verder moeten nadenken , we denken dat deze beslissing verkeert is , kijk het nog eens een -twee weken aan en dan kunnen jullie zien of het verantwoord is om de scholen weer te openen
  gemodereerd

 2. Wat zeggen ze hier in Nederland? Juist ja: ” Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst’. Dat is een kreet waar menig Surinamer niet aan denkt , nooit van heeft gehoord of ook niet weet.
  Voorbeeld: Als men in 2016 26 zetels heeft gehaald denk men (theoretisch) dat deze 26 zetels blijvend zijn.
  De praktijk heeft ons anders geleerd daar 26 ook nog met de nodige foefjes 16 zijn geworden.
  Surinamers moeten dus leren anticiperen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.