zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbassadeur Sitaldin overhandigt geloofsbrieven aan Secretaris-Generaal VN

Ambassadeur Sitaldin overhandigt geloofsbrieven aan Secretaris-Generaal VN

-

Does Travel - naar Suriname

Op 4 januari 2022 heeft ambassadeur Sunil Sitaldin zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties (VN), António Guterres. De ambassadeur is met deze protocollaire formaliteit officieel geaccrediteerd als de nieuwe Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties.

Na de officiële plechtigheid vond er een kort onderhoud plaats waarbij ambassadeur Sitaldin de Secretaris-Generaal ondersteuning van Suriname toezegde met betrekking tot diens werk in de VN voor de implementatie van de ‘2030 Agenda for Sustainable Development’. In dit verband informeerde hij de Secretaris-Generaal dat Suriname in de maand juli 2022 zijn eerste rapportage zal houden met betrekking tot de stand van zaken over de uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen overeenkomstig deze agenda.

Voorts bracht ambassadeur Sitaldin enkele actuele issues voor Suriname onder de aandacht, waaronder klimaatfinanciering voor ontwikkelingslanden, alsook de mogelijkheid voor het aantrekken van meer Surinamers binnen de staf van de VN. De diplomaat sprak zijn erkentelijkheid uit voor de ondersteuning welke door de verschillende VN-agentschappen binnen Suriname en uit de regio wordt gegeven ten behoeve van de ontwikkeling van ons land. Benadrukt werd dat Suriname uitkijkt naar voortzetting en verbreding van de samenwerking.

In reactie hierop beklemtoonde Secretaris-Generaal Guterres dat de deuren van de VN altijd open staan voor Suriname en dat hij uitkeek naar de voortzetting en verdere uitdieping van de goede relatie met ons land. Secretaris-Generaal Guterres complimenteerde Suriname over het carbon negatief zijn en de wijze waarop ecosystemen en biodiversiteit in stand worden gehouden. De VN-functionaris gaf mee dat Suriname kan blijven rekenen op zijn ondersteuning in het helpen conserveren van deze biodiversiteit. Hij onderschreef in dit kader het belang van het toegankelijker maken van klimaatfinanciering voor de gevolgen en effecten van klimaatsverandering.

Ten slotte merkte de Secretaris-Generaal op dat ‘economicgovernance’ in de wereld niet in balans is en dat alleen herstel daarvan zal leiden tot een meer duurzame, inclusieve, bestendige wereldeconomie alsook een rechtvaardige wereld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. De VN moet alleen klimaatfinanciering toekennen als de chinezen vertrokken zijn uit Suriname , en bouterse ook , die had toch de houtconcessies aan de chinezen gegeven voor leningen en zo ons amazone regenwoud totaal vernietigen wordt.


  gemodereerd
 2. Als jullie tegen waren waarom niet protes actie gestart , nu komen jullie met commentaar


  gemodereerd
 3. De ‘2030 Agenda for Sustainable Development’. Dit is de meest destructieve agenda die er is. De mens wordt gereduceerd tot een halve robot met ingeplante chips enz. Ik had al opgemerkt eerder dat Sitaldin daar is neergezet om de opdrachten van de Illuminati te ontvangen en uit te voeren. Blijkt dus juist te zijn.
  Voor een paar zilverlingen heeft Santokhi m.i. het land verkocht aan de VN. Net zoals zoveel andere landen dat hebben gedaan.
  Mensen kijk a.u.b. op de website van de WEF (de opsteller van de 2030 agenda) wat voor misselijke ideeën deze club heeft en wat er van u gaat worden straks.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES