Belfort levert kritiek op leiding ABOP maar wil niet met partij in gesprek

25
VIDEO: Belfort noemt Brunswijk en Santokhi 'valse profeten'

Hoofdbestuurslid van de ABOP tevens assembleelid, Edward Belfort voert geregeld oppositie tegen de huidige regering in Suriname, waaraan ook zijn partij ABOP deelneemt. Ook levert hij al een tijdje hevige kritiek op de partijleiding, met name partijleider en vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij is diverse keren door het hoofdbestuur van zijn partij uitgenodigd voor een gesprek, maar gaat daar niet op in.

“Hij levert kritiek, maar binnen de eigen gelederen is hij niet aanwezig om zijn mening kenbaar te maken. Zo blijven de problemen maar voortsudderen”, aldus ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas tegen Starnieuws. De woordvoerder zegt dat het hoofdbestuur van Belfort wil horen waarom hij misnoegd is.

Belfort zelf zegt geen behoefte te hebben aan gesprekken met de leiding van zijn partij, omdat praten niet helpt. Hij zou het afgelopen jaar diverse keren hebben geprobeerd in gesprek te gaan, maar zonder succes. “Praten heeft niet geholpen. In tegendeel, de voorzitter (Brunswijk/red.) is nooit fout en alle anderen die daar komen zitten betichten je dat jij fout bent!”, zegt hij tegen de nieuwssite.

Belfort nam het afgelopen jaar deel aan burgerprotesten tegen het regeringsbeleid. Hij uitte forse corruptiebeschuldigingen aan het adres van een parlementslid op basis van fake informatie, waarop hij later terugkwam toen hij de feiten kende.

Begin dit jaar probeerde het hoofdbestuur van de ABOP meermaals om met hem in gesprek te komen. Een deurwaardersexploot heeft hij echter niet aangenomen en hij verschijnt niet op fractievergaderingen.

Op vrijdag 7 januari aanstaande heeft de ABOP weer een hoofdbestuursvergadering. Naar verwachting zal Belfort daar ook niet bij aanwezig zijn.


25 REACTIES

 1. Belfort toont moed om kritiek te leveren op de ABOP, maar wordt hij uitgenodigd voor een gesprek, dan is hij laf om die uitnodiging te accepteren.
  Hou je dan koest, Belfort!
  gemodereerd

 2. De ABOP is geen partij die in staat is om te regeren, te weinig kader en veel clowns. Chan is gedwongen en met de staart tussen benen, om met de ABOP een regering te vormen. Kritiek binnen de coalitie wordt niet geduld. Belfort is een slimme jongen. Als DNA kandidaat kan de ABOP hem niet eruit gooien. Hij kan op dit moment geen andere post binnen de coalitie aannemen, want dan zou hij wel ontslagen kunnen worden.
  gemodereerd

 3. Belly heeft nu dus groene wenkbrauwen,..ok. Hij heeft altijd kritiek en is verbitterd omdat hij geen belangrijke post heeft gekregen van zijn partij en voert een eigen strijd. Een meningsverschil, hoe groot die ook mag zijn, kan alleen opgelost worden middels een dialoog. a wize man once said, ´if you can´t defeat your enemy, you must join him´.
  Bovendien heeft hij in het verleden geheuld met de wolven in het bos. Dus is hij mede schuldig aan de ccc/status van Suriname en het gevoerde wanbeleid van het vorige regering. De ndp bestaan uit kneuzen en de abop uit ongeleide projectielen. Daar zal niks aan veranderen.
  gemodereerd

 4. Belfort denkt; de beste stuurlui staan aan wal en bovendien gaat de grootste Tigri, zelfs al heeft hij een volle baard, niet willens en wetens in een wespennest, gebouwd in de top van een awaraboom.op bezoek.
  gemodereerd

 5. En hierin heeft Belfort gelijk. Tigri Barba je hebt gelijk door de voorzitter van de ABOP terecht te wijzen op zijn houding in de samenleving samen met zijn familie en vrienden.
  Bravo heeft veel beloofd maar alleen denkt hij steeds eerst aan zichzelf en zijn familie en vrienden en daarna pas de rest van Suriname. Neen Bravo is geen oprechte eerlijke en transparante leider.
  Belfort jij bent de enige die het durft te zeggen en durft op te nemen tegen de de graaiers die veel beloven en weinig doen.
  gemodereerd

 6. Neen jongens. Abop en Bokito zijn niet mijn favorieten en aangezien ik dit een prachtige ontwikkeling vind binnen het Surinaams politiek gebeuren onthoud ik mij van commentaar.
  Reageren is goed, maar niet reageren in het geval ABOP is beter.
  gemodereerd

 7. Wat zeggen de sterren?
  “Er komen zware tijden en er gaat veel vloeibaars vloeien. De Romanovs anno 2022 lijken het onderspit te zullen delven. Vertrouw niet op bescherming van hogere machten want je hebt ook verplichtingen en wegen der goden te volgen. Denk niet dat wanneer je de hoogste trede van de ladder hebt bereikt dat je onaantastbaar bent want op je weg omhoog maak je vijanden die je op je weg naar vaste grond onder je voeten te voelen weer kan tegenkomen. Hoe machtig ben of voel je jezelf dan nog?
  Voel jij je Kaïn of ben je Abel? Is de rook van je offervuur of van geofferd goed en macht?
  Same time same place we’ll meet again”

  Bestaat sterrenstof echt?
  gemodereerd

 8. Het heeft geen zin om hier bij de WKT onze mening te spuien, over de Surinaamse
  politiek. Het volk maakt zich druk wat er allemaal gaande is, en hun lappen dat allemaal aan hun laarzen. Dus ik sluit me aan bij @ Vayayarni, niet dat ik geen eigen mening heb. ”Maar na las ting” Ze zitten al in het parlement, en wij kunnen dan naar
  hun pijpendansen. Ongeacht welke politieke partij de verkiezing wint, krijgen wij het hetzelfde shit. ”Wij zij gewoon hun stemvee en niet anders”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. =Wie al die jaren Belfort goed heeft kunnen volgen valt er een ding op::

  Hij heeft zoveel afgegeven op bouterse, maar die zelfde lijn heeft hij nooit gebruikt voor voor zijn eigen voorzitter Brunswijk.
  Belfort wilde graag weer minister van Justitie worden, maar volgens de regels binnen zijn partij mag dit niet tweemaal voor dezelfde persoon. Belfort is nu heel erg woest en boos en daarom geeft hij nu af op zijn eigen partij.

  Als men zijn of haar zin en die aandacht niet meer krijgt zul je de ander kapot maken en dit doet Belfort nu. Dit gedrag noemt men narcist.

  Het is triest dat velen die in de politiek zitten en juist een goed voorbeeld moeten geven aan anderen zelfs de mist in gaan.
  Zie waarom er ook niets terecht komt van velen, omdat ze niet weten hoe het hoort.

  Ik hoop het beste voor land en volk.
  gemodereerd

 10. Waarom moet hij aan tafel met ze??
  Hij zegt de dungen zoals hij ze ziet. Hij ziet wat er gebeurt. Velen zien het ook maar sluiten hun ogen. Abop weet dat zn mensen in het binnenland pinaren. Deze regering focust op rijker worden. Vrienden en familie
  gemodereerd

 11. Waarom zegt Belfort niet openlijk dat hij wil dat de marrons weer aan de macht komen? Dat subsidies toenemen? Dat het wapenbezit vrij wordt? Dat Santo Boma meer luxe moet krijgen? Dat alleen binnenlanders in het binnenland mogen komen? Maar dat binnenlanders gronden van anderen in de stad zonder problemen mogen occuperen?
  Vooruit Belfort, spreek je vrijelijk uit man! Dok jezelf niet.
  gemodereerd

 12. Waarom is hij nog lid van de partij Abob? Hij deelt niet in de “doelstellingen” van de partij, de voorzitter van abob kan hem ook bedanken voor zijn lidmaatschap, bewezen diensten en hem naar de deur begeleiden met een ijzeren wijsvinger in de rug.
  gemodereerd

 13. Tis water naar zee dragen. Hij gaat tóch bakzeil halen. Niemand gaat hem serieus nemen.
  gemodereerd

 14. even een feitje voor alle pseudo geleerden hier?
  er is geen enkele politieke partij in suriname die suriname kan leiden
  het zit in de aard van de surinamer, zodra hij de positie en macht krijgt die ten alle tijden te gebruiken en aan te wenden voor eigen gewin.

  zolang er geen omslag komt naar een zakelijke bedrijfsvoering, zal het nooit en te nimmer wat worden met suriname.
  ken je geschiedenis en je ziet het zelf
  macht maakt corrupt…. suriname kan je daar altijd als voorbeeld voor nemen

  ik heb nog nooit iemand met een hoge positie gezien die ooit met minder genoegen heeft genomen omdat het met het land wat minder ging.
  altijd en eeuwig maar graaien en krabben waar maar mogelijk is.
  het land heeft geen geld? waarom krijgen ambtenaren een extraatje of zelfs salaris verhogingen en bevorderingen?
  waarom worden er constant nieue auto’s gekocht voor mensen die een positie krijgen in de regering?
  waarom worden er zoveel onkosten gemaakt en ook vergoed voor diezelfde mensen in de regering?
  zolang de regering niet in eigen vlees snijdt?? hoe je ze nooit en te nimmer te vertrouwen.
  het is altijd een ander die mag betalen en de kosten moet dragen.
  ziedaar het slachtoffer…. het volk.
  dus let eens op welke minkukel en welke strontpartij je volgt, want allemaal hebben ze een eigen agenda die niet voor het land bedoeld is.
  suriname en surinamers hebben op elk mogelijk vlak, totaal geen fundering om te bouwen
  dus zal alles wat ze doen…ten alle tijden falen.
  zie daar de toekomst voor de surinamer, diegene die de dag van morgen niet kent
  gemodereerd

 15. @ Debby neemt de heft in handen stuur de regering weg, en neem plaats
  als Pres of Vieze pres, klaar is Kees. Heb je weleens gehoord van holle vaten
  etc etc etc ???

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Belly weet Wat hij doet hij will vp worden en sodra a no trong VP a noo stop hij will vp of président worden hij gaat het niet beter doen Moro lik meneertje wan Kong sroto ouwde regering dat alleen zit in Belfort kop echt dom
  gemodereerd

 17. Ze zijn verre neven van je, van een andere stam, tenminste als je afro bent. Ghana was het toch. Dus stel je niet aan.
  gemodereerd

 18. ach mensen belfort is vriend geworden van bouta en iedere paarse aanhanger heeft nu feest vreugde , maar covid zal het feest verstoren
  gemodereerd

 19. Ik zit met een klein probleem en dat is het volgende:
  vergis ik mij of is het waar dat Brunswijk ooit gezegd heeft dat hij de democratie heeft heringevoerd in Suriname. Uit de woorden van Belfort trek ik de conclusie dat binnen de ABOP-partijtop bij vergaderingen helemaal niet democratisch aan toe gaat. Mijn vraag aan onze onverlichte hoogheid Brunswijk is dus: Bokito: wat versta jij onder democratie?
  Weet jij wat ik denk als ik naar jou kijk?
  Daar is de man die het slachtoffer is van zijn eigen succes. een goede val naar beneden door mij toegewenst Bokito.
  gemodereerd

 20. Bij Belfort moet ik altijd denken aan de gezegde ‘de mond weet meer dan de hersenen’.
  gemodereerd

 21. Kritiek wordt teveel gezien als een aanval , maar zou beschouwd moeten worden als feedback om te komen tot beter . Waar gaat het heen in ons geliefd Suriname. Het uiteindelijke doel moet zijn een beter bestaan voor alle Surinamers en het land voor onze kinderen beter achter laten dan wij het hebben aangetroffen. Vraag niet wat Suriname voor u kan doen maar doe hetgeen u kan doen om het land op te bouwen .
  gemodereerd

 22. Debbie.
  Wij pinaren niet in het binnenland.
  Onze binnenlandse bewoners hebben t vanaf weggelopen zonder hulp van derden.
  Overleeft.
  Wij klagen nooit.
  Protesteren doen we niet.
  Dat bos is onze supermarkt.
  Vissen
  Buffels
  Herten, etcetera.
  Plus we lopen op goud en betalen met Goud.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.