PALU over IMF: ‘Volk van Suriname moet zichzelf redden’

20
IMF

“De Surinaamse regering heeft het initiatief uit handen gegeven, het volk van Suriname moet zichzelf redden”. Met die woorden begint de nieuwjaarsboodschap van de PALU, waarin voorzitter Jim Hok de gehele Surinaamse gemeenschap veel sterkte toewenst in het jaar 2022 dat nu voor ons ligt.

“Het zal aan onszelf liggen wat wij ervan maken, omdat wij van de regering weinig steun hoeven te verwachten. Dit is niet om de regering onaangenaam te zijn. Maar de regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft de regie van het eigen beleid uit handen gegeven toen men besloot om achter het IMF aan te gaan lopen. Zo werkt dat namelijk. Om het IMF-geld te blijven ontvangen, zal de regering het beleid moeten uitvoeren zoals het IMF dat wil. En daarom is het niet meer de regering die regeert, maar het IMF. 

Het beste is daarom om van regeringszijde geen ondersteunend beleid te verwachten. De PALU zal daarom al op zeer korte termijn komen met activiteiten en initiatieven om de samenleving te helpen de weg te vinden, aldus de voorzitter. De regering kijkt te weinig naar de eigen opties en mogelijkheden het Surinaamse volk te versterken. En daar moet een verandering in komen”, zegt Hok in een persbericht en vervolgt:

“We kennen zo langzamerhand het recept van het IMF. De vorige regering onder leiding van toen president Desi Bouterse had ons ook willen laten geloven dat het IMF socialer was geworden. Toen het IMF haar eisen begon door te drukken wist men niet hoe gauw men daar weg moest lopen.

Wij Surinamers zullen zelf meer initiatieven moeten ontplooien om rond te komen in 2020. Voorzitter Jim Hok roept daarom ook iedereen op om niet bij de pakken te gaan neerzitten. Geef jezelf en dit land niet over, zegt hij. Het is nu meer dan ooit de tijd om individueel en gezamenlijk zaken aan te pakken. Dan zullen we toch in staat zijn om van 2022 een succesvol jaar te maken en de basis te leggen voor de jaren hierna, ondanks gebrek aan ondersteunend regeringsbeleid”, aldus PALU-voorzitter Jim Hok in een korte Nieuwjaarsboodschap.


20 REACTIES

 1. palu , zijn jullie niet medeschuldige dat ons land failliet is , en palu er geen andere weg is om zonder IMF uit de schulden te komen , en palu het was niet nodig geweest als jullie jullie deel van het gestolen geld van het volk terug gegeven had , of zet die andere paa..e partij soms een dolk in jullie rug
  gemodereerd

 2. Palu is de weg kwijt. De partij realiseert zich niet dat Suriname grote schulden heeft. Om die crediteuren rustig te houden moest Suriname met een plan komen. Die partijen hebben geen vertrouwen in een eigen koers van Suriname.
  Regering Santhoki / Brunswijk heeft de weg naar beslaglegging weten te voorkomen. God mag weten waarmee de crediteuren zouden komen vb beslag op Staatsolie, Tel sur, luchthaven etc. Dat wil je echt niet. Referenties kunnen opvragen bij Sri Lanka en Griekenland. Daar heeft China beslag laten leggen.
  gemodereerd

 3. Deze huidige regering heeft het besluit moeten nemen door toe doen van de voorgaande..er bleef niet veel over om dit uit handen te geven..het zal gemiddeld 15 jaar duren voor we de resultaten financieel zullen zien..ons kinderen hebben door het geloof nu een zware last om hun nek….dank N D P…
  gemodereerd

 4. De palu is geslaagd voor Beste Stuurlui diploma’s want ze zeuren alleen ook elke maandag op Apintie.
  gemodereerd

 5. Sorry Jim Hok je praat veel maar je zeg helemaal niks.
  Kom een keer met één andere verhaal,zoals hoe zou jij het doen , wat zijn de oplossingen van alle problemen. Hoe zou jij regeren.
  Zeg daar wat over.
  gemodereerd

 6. Is deze Jim Hok echt zo dom als hij eruit ziet of is hij een branieschopper? In ieder geval presteert deze labiele man niks dan alleen verwijten aan het adres van ZE Santokhi te maken. Hok doet er goed aan om de waarheid niet te verdraaien want ook onder leiding van de fascisten is bij het IMF leningen afgesloten. Hok je bent niet alleen de zwakste schakel maar ook de onbetrouwbaarste.Jij noch jouw beweging geven geen moer om het lot van het volk.
  Palu een volkspartij?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 7. Citaat J Hok: “De PALU zal daarom al op zeer korte termijn komen met activiteiten en initiatieven om de samenleving te helpen de weg te vinden, aldus de voorzitter. De regering kijkt te weinig naar de eigen opties en mogelijkheden het Surinaamse volk te versterken.”

  Wat is het toch makkelijk om vanaf de zijlijn te roepen wat niet gaat en hoe het wel zou moeten. Jammer genoeg blijft het bij grote woorden zonder echt inhoudelijke richting naar de oplossing. Zo lusten weer wel meer van.
  Verder kan je niet uit het hoofd halen dat deze zelfde figuur nog heel recentelijk mede de regering vormde. Mede schuldig aan de leeg plukken vd staatskas en op de pof leven. Nu daar ze aan de kant staan weten ze plots wel hoe het echt moet.
  Hou toch op vent en ga wat productiefs doen zodat het land er wel echt iets aan heeft.
  Dit soort roepende aan de zijkant heeft Sur meer dan genoeg van. Misschien kan je Dat clowneske figuur “Bordo” wat fatsoen bijbrengen. Die kan het wat hulp voor bezinning gebruiken
  gemodereerd

 8. Jim Hok zal alleen iets betekenen voor de Surinamers die op hem lijken. De overige Surinamers, vooral de hindustanen, ziet hij liever lijden dan leiden.
  Dat de racist Jim Hok nog het lef heeft om over de totale bevolking van Suriname te spreken.
  gemodereerd

 9. Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie/Opgericht
  22 maart 1977

  Ik heb een vraag aan de heer Jim Hok voorzitter van deze partij.
  Wat hebben de progressieve ideeën van uw partij voor de arbeiders en landbouwers opgeleverd?
  Volgens mij niets, nada.
  Uw partij is gaan rotzooien met Bouterse en u bent door de arbeiders en landbouwers zwaar afgestraft met name bij de laatste verkiezingen. Mijn conclusie is dat u een negatieve factor bent geweest in de politiek. Om een klein voorbeeld te noemen: Coronie, land ven melk en honing.Volgens mij is dit district het hardst achteruitgegaan met en tijdens Palu. Concreet: Wat hebben jullie voor mijn lievelingsdistrict Coronie gedaan?
  Dus kom met concrete plannen wat u zou doen als u in de regering zat en niet met die wollige uitspraken.Wat voor alternatief had deze regering naast het IMF.Geen. Vergeet een ding niet. Deze regering moet de puinhopen opruimen vanaf de staatsgreep veroorzaakt door onze hoogheid Bouterse en uw partij heeft hieraan ook meegedaan.
  Wordt het daarom geen tijd om de hand in eigen boezem te steken en de partij PALU op te heffen? Dan hoef ik op de maandag niet meer naar uw gebrabbel te luisteren. Jammer voor het geld.
  gemodereerd

 10. Hoeveel stemmen hadden ze 10 stuks?
  Joh, niemand luistert naar die opruiende berichten v jullie.
  Die ‘one second of fame’ actie v die 40 jarige lummel zoon van je is al vergeten.
  Niks positiefs.
  gemodereerd

 11. Esmerald:
  De Palu heeft in 2020 in Coronie 147 en in Paramaribo 429 stemmen behaald en raakten hun enige zetel van Coronie kwijt.Ze zijn dus zwaar afgestraft door de landbouwers en arbeiders van Coronie. Logisch, want Bouterse heeft alle Coronianen tot ambtenaar gemaakt waardoor er geen arbeiders en landbouwers meer in Coronie zijn.
  Bouterse heeft op zijn beurt, met de hulp van bussen vol Cubanen , 919 stemmen behaald en ging met de 2 zetels in Coronie vandoor. Volgens het overzicht hebben in totaal 1620 Coronianen inclusief Cubanen gestemd. Over goedkope zetels gesproken.
  gemodereerd

 12. Jim Hok jij bent ook verantwoordelijk voor de situatie in het land so look who’s talking!
  In plaats van te helpen is kletsen makkelijk vanuit de Sideline! Je komt ineens de held spelen. Waar was je grote mond toen de vorige regering met IMF in zee ging?
  gemodereerd

 13. PALU (Jim Hok) vindt dat het volk van Suriname zichzelf moet redden. Beste Jim Hok, Suriname is vanaf 1975 onafhankelijk. Waarom is het dit volk tot nu toe niet gelukt zichzelf te redden, nu dus al 47 jaar! Mentaliteit, scholing en arbeidsethos zijn de toverwoorden. Het is PALU ook niet gelukt om dat bij de eigen achterban in positieve zin te veranderen. Zonder hulp van buitenaf is dit land verloren. Want op het Surinaamse volk hoeft men niet te rekenen als het gaat om de opbouw van het land. PALU en Jim Hok zijn de stuurlui aan wal die het denken beter te weten.
  gemodereerd

 14. 47 jaar lang heeft onafhankelijk Suriname geen moer bereikt en het zal ook nooit iets bereiken. Verraders met hun racistische en fascistische denkbeelden zoals Jim Hok en vergeet zijn 33 jarige zoon die nog steeds bezig is met zijn propedeuse bul, zullen altijd het werk van anderen proberen af te breken. Nu is Hok een bekende leugenaar die onder de NDP fascisten zijn zakken goed gevuld heeft en ook nog in 2018 pal achter de IMF leningen stond. Deze verrader en Judas moet vooral zijn kwebbel houden want zijn bijdrage is niks waard.
  gemodereerd

 15. De PALU zoekt dagelijks de media op en het correct zijn als de media terug houdend is met het publiceren van allerlei onzinnige stukken van een partij die nog niet eens in de buurt komt van een kwart zetel. Het volk van Suriname wil niks horen van de PALU gezien het aantal stemmen dat ze recentelijk hebben gehaald. Er zijn ook andere kleine partijen die 10 keer meer stemmen hebben gehaald, maar gepaste bescheidenheid tonen. De voorzitter van de PALU is een man met weinig principes. Hij wil niks van Holland horen, maar zijn familie profiteert wel dag in dag uit van de Hollandse privileges.
  gemodereerd

 16. DE Palu staat voor BLA BLA BLA deze partij zal nooit its van betekenis worden in SU, toen ze regeer verantwoordelijkheid hadden hebben ze ook niets gepreteerd. DE PALU zou zichzelf moten opheffen uit diepe schaamte. Altijd maar roepen langs de zijlijn heeft deze groep geen eigenwaarde om zo door te blijven p[oeteren. Shame on you.
  gemodereerd

 17. Corruptieve praktijken van Hok, Ameerali, Hoefdraad, Dompig, Lackin en Palu
  Posted on maart 17, 2013
  25 Votes

  Paramaribo 2013 –hok Het is inmiddels algemeen bekend en te verifieren dat NH-minister Jim Hok op grote schaal corruptie pleegt op zijn ministerie door goudconcessies aan zijn Palu-vrienden en familie uit te delen en ook nog 20% commissie hierop te vangen. Zijn handlanger en mede-Palu lid, dhr. Autar die directeur van GMD is, ontvangt hierbij ook zijn deel. Deze heeft onlangs ook een grote goudconcessie voor zijn dochter geregeld, die momenteel in het management van Grassalco zit. We weten allemaal dat de voorganger van Hok, NPSer Gregory Rusland, behoorlijk corrupt was op NH, maar Hok schijnt vele malen erger te zijn.

  Palu is een criminele organisatie en geen politieke partij. Palu heeft in de afgelopen 30 jaar aangetoond een partij van dieven, oplichters, corruptievelingen en killers te zijn. Ze zijn in de afgelopen 30 jaar erg desctructief geweest en hebben veel dingen in ons land kapot gemaakt. Eerst door de agrarische sector te vernietigen (met schurken als Richard Kalloe, Winston Caldeira, Iwan Krolis, Errol Alibux en kornuiten) en nu is de mijnbouw sector aan de beurt. Hoe kan een kleine nietszeggende partij van zware criminelen en dieven die nauwelijks iets in de politiek heeft in te brengen de belangrijke goud sector volledig beheersen?
  gemodereerd

 18. im Hok werkt ook nauw samen met Gerold Dompig, voorzitter van de Goudordeningscommissie, die op Aruba was mislukt als korpschef. Hij was hoofdverantwoordelijk voor het mislukken van de case Nathalie Holloway (vermoorde Amerikaanse scholier op Aruba) waarna de minister van Justitie van Aruba (Drs. Arthur Douwe) hem op staande voet heeft moeten ontslaan en heeft moeten wegjagen van het eiland. Mede ook vanwege het feit dat hij erg corruptief was op Aruba. Vreemd dat hij desondanks daarna door Bouterse werd aangenomen om de belangrijkste economische sector in ons land samen met Palu te beheren. Nu is hij samen met Jim Hok de grote baas van de goudsector en hebben ze elk grote hoeveelheden goudconcessies in het Saramacca-gebied in hun persoonlijk bezit, op naam van familie en vrienden natuurlijk die als strofiguren fungeren.

  ameeraliOok Robert Ameerali loopt niet achter wat corruptie betreft. Hij pakt het echter veel slimmer en geraffineerder aan dan Hok en kornuiten, https://ilovesu2.wordpress.com/2013/12/20/robert-ameerali-wint-most-corrupt-surinamese-politician-2013-award/ . Ook Ameerali heeft enkele goudconcessies (o.a. in het Brokopondo gebied) via zijn handlanger Narpath Bissumbhar (ex-KKF voorzitter) in bezit. Narpath die ook Palu-topper is verdient elke maand ca.10 kg goud op zijn concessie, welke hij deelt met de VP.bisumbar

  doekhieDaarnaast runt Ameerali de gehele e-commerce en ICT van de overheid via de oud-voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa), Rahied Doekhie (homo), die ook als stroman van de VP fungeert. Samen delen ze de miljoenen opbrengsten uit de ICT en e-commerce activiteiten van de overheid. Check even wie al deze overheidsopdrachten heeft ontvangen. De DNA-leden hebben dit helaas nog niet door. Ze doen helaas te weinig gedegen onderzoek naar corruptieve handelingen van politici omdat veel DNA-leden zelf ook corruptief zijn. Ga zelf maar na wat de DNA-voorzitter Jennifer Simons en haar man Glenn Geerlings van de NDP in de afgelopen 15 jaar samen hebben gestolen van de Staat en wat ze beiden hebben kapotgemaakt in Suriname (o.a. ParaIndustrieen).

  Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie binnen de overheid van dien aard dat de president Ameerali, Dompig, Hok en de gehele Palu kan opsluiten. In de regeringsverklaring “Het Kruispunt” van 2010-2015 staat het volgende: De regering vindt dat de interne organisatie van de staat uitgebalanceerd, efficiënt, effectief en transparant met behoorlijke ‘accountability’ dient te zijn ingericht. De kruistocht tegen corruptie vormt hiervan een essentieel onderdeel. Bij bovengenoemde personen is niets transparant, transparantie van deze regering is schone schijn. De corruptie is wijd verspreid binnen de regering.

  Het lijkt erop alsof de woorden kruistocht en corruptie, voor de president niet bestaan want de corruptie neemt met de dag ergere vormen aan en is vernietigend voor het land. De graaicultuur van de VP en de PALU wordt voortgezet, niets en niemand kan hun tegenhouden, alles wordt leeggeroofd
  gemodereerd

 19. The Blackangel:
  Wat een openbaring en al deze figuren en politieke partijen proberen witte voetjes te maken. Het bekende A No Mi syndroom.
  Het spreekwoord: de Brutalen hebben de halve wereld is dus voor PALU op zijn plaats. Ze hebben kennelijk niet genoeg gehad en willen meer. Reden waarom ze naar bestuurlijke macht verlangens onvermoeid blijven timmeren langs de weg. Reden voor mij om nu iets te zeggen, wat ik niet kan bewijzen, maar reeds vanaf het begin heb vermoed. Het advies aan Bouterse om die 15 opposanten te elimineren komt van Alibux en die stomme DDB trapte erin.
  Hij had moeten handelen zoals Indira Ghandi. Die had enorm veel last van de oppositie en gaf de opdracht ze op te pakken en in de gevangenis te gooien.
  Op een vraag waarom ze al die mensen gevangen had genomen en niet gedood heeft, was haar antwoord:”Als premier van India heb ik last van ze. Straks ben ik geen premier meer en zal ik ook geen last meer van ze hebben. Dan worden ze vrij gelaten en mogen zij verder gaan met hun oppositie en een ander het leven zuur maken. (eigen vertaling).
  Kijk : voor die vrouw heb ik bewondering. Oppositie uitschakelen en niet elimineren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.