Bordo maakt geen excuses voor feest: ‘Ik heb geen sorry te vermorsen’

40
Bordo

ABOP topper Joël ‘Bordo’ Martinus heeft vanmiddag gereageerd op de commotie die ontstaan is naar aanleiding van het festival dat hij afgelopen zondag gaf te Moengo. Bordo geeft aan dat hij geen excuses gaat maken voor het feest: ‘Ik heb geen sorry te vermorsen” zei hij hierover.

Hij is van mening dat hij geen sorry hoeft te zegen omdat hij niemand heeft vermoord, beroofd of opgelicht. Ook vindt hij dat hij mag feesten, omdat anderen ook gewoon hebben gefeest. Hij noemt de first lady als voorbeeld en zegt:

Firstlady heeft ook tot in de ochtend uren gefeest en er waren een aantal DC& directeur’s aanwezig maar niemand zei wat of had iets om te zeggen tog ! Dus kletsen jullie me niet. De regering mag wel feesten maar wij als burgers niet (blaka mang)“, schrijft hij vandaag op z’n Facebook pagina.

De autoriteiten in Suriname kregen de afgelopen dagen te maken met diverse feesten waaronder in Marriott en in het Flamboyant Park. Deze werden door de politie stopgezet. Het lang van te voren aangekondigde festival van Bordo met heel veel bezoekers mocht echter gewoon doorgang vinden en de politie trad niet op.

Volgens sommigen is hier sprake van klassejustitie. Minister Amoksi van justitie, ging gisteren in gesprek hierover met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) en heeft aangegeven dat daar geen sprake van is. Hij benadrukte dat er alsnog opgetreden zal worden tegen alle artiesten en organisatoren, ongeacht wie dat zijn: zonder aanziens des persoons garandeert hij.


40 REACTIES

 1. Hij heeft geen sorry te vermorsen. Straks zal hij wel gecondoleerd moeten zeggen tegen de nabestaanden van zijn aanhangers die aan Covid gestorven zijn.
  gemodereerd

 2. De leiders vd Marrons deugen niet, even eens hun achter ban.

  Ze weten niet hoe het hoort,

  Vinden zich zelf zo geweldig, ook al brengen ze de hele Surinaamse bevolking door het Corona en varianten virus hierdoor in de dood.

  Wat moet je met zo’n volkje. Verantwoordelijkheid kennen ze niet, idem normen, waarden, respect, je houden aan regels.

  En brunswijk wil president worden? Denkt hij dat als veroordeelde drugscrimineel dat hij potten voor Suriname internationaal gaat breken?

  De republiek Suriname en de Surinamers zullen helemaal ten onder gaan.

  Hopelijk dat zowel hij als bordo heel
  snel gaan inzien dat ze beter heel snel uit de politiek stappen en er nooit meer in terug komen.

  Ze zijn ongeschikt, onbekwaam en wat gedrag, normen, waarden betreft zwaar onder de maat.

  Bij alles wat ze doen blijkt weer dat ze er niets van begrijpen.

  Hoe zou dat toch komen? Voor velen een weet, voor u een vraag.

  El Vene had hem dit al duidelijk gemaakt.

  Suriname heeft dienaren voor het volk nodig,due voor de algemene doelen, oa veiligheid, de gezondheid vd Surinamers niet in gevaar komt, geen mensen met een super grote ego. Mensen die voor hun eigen doelen gaan i.p.v. het algemeen belang daar aan ondergeschikt maken of onbelangrijk vinden.

  Boen Sari Tori. Deze man heeft niets geleerd van de dictatuur van ddb vanaf 25 Februari 1980 en hoe wij Surinamers het niet willen hebben.
  gemodereerd

 3. bordo , jij bent gewoon nog een kind , maar dit is allang bekent , jij voelt je popie jopie en denkt dat jij de baas bent , maar jij bent gewoon een kind om dat kinderen ook altijd wijzen van die doet dat dan mag ik dat ook , bordo jij kunt toch beter van het toneel verdwijnen , jij maakt je eigen gemeenschap kapot , dus jij gelooft niet dat covid er is
  gemodereerd

 4. Kort en bondig, al draagt een aap een gouden ring, etc etc etc , ik wil niet zeggen
  dat Bordo een aap is. Geld is wereld wijd macht, als je veel geld bezit ben je in aanzien. Maar als je geld opraakt dan ben je gewoon een K@, bij de dames en ook
  bij je zg vrienden!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. bordo je hebt gelijk in alles wat je zeg surinamers moeten nu niet klagen
  ze hebben toch slimgestemd
  gemodereerd

 6. @@Passant, je hebt groot gelijk.

  @@WAT, je schrijft:::jij maakt je eigen gemeenschap kapot, dit klopt helemaal en daarom zal de ABOP in 2025 ook fors verliezen aan stemmen.

  Nu probeert de ABOP Belfort te paaien, omdat ze merken dat het niet goed gaat in de partij. Krijgt Belfort wel zijn zin als minister????, dan mag ABOP het letterlijk op zijn buik gaan schrijven.
  gemodereerd

 7. Bordo is een domme, onopgevoede racist met een Calimero syndroom en dan ook nog eens goed praten met “2 wrong = 1 good” onzin.
  Onlangs gaf ik al aan da er niet gewoon een boete van SRD 10.000 gegeven moet worden maar dat alle betrokkenen, de artiesten, verhuurders, cateraars, etc , allemaal moeten worden aangepakt. Boetes van SRD 10.000 plus in beslagname van goederen als geluidsinstallaties, verlichting tafels en stoelen, etc.
  De Minister heeft inmiddels beloofd dat iedereen aangepakt zal worden en ook de agenten die niet optraden Wel laat hij ook gelij de DC en de DC van Brokopondo aanpakken. De laatste was zelfs zo dom om aan te geven dat hij niet wist wat er in zijn district gebeurt (incompetentie !!) en dat hij niet durfde op te treden als er 300 gasten waren !! Wel schakel volgende keer gewoon de stroom uit!!!
  Het wordt steeds gekker in SME. Vakbondsleiders die denken dat ze de baas van politie zijn, DC’s die niet durven optreden, politici die denken boven de wet te staan.
  Het volk moet zich duidelijk uitspreken tegen dit soort wangedrag.
  En het OM moet uitzoeken hoeveel mensen straks ernstig ziek worden of overlijden nadat ze op het feest van Bordo waren. Daarna Bordo aanklagen voor die zaken.
  gemodereerd

 8. You can pull the man out of the gutter. But you cannot pull the gutter out of the man…….overigens enkele dagen zullen we de covid besmettingen met 2000+ zien stijgen. Dankzij deze sebrefata.
  Ontsla hem ook als directeur van nis, deze racist.
  gemodereerd

 9. Un kan l*l fa un wani, hij heeft tenminste terug gegeven. Mi no sab san na den spelregels fu kon na moni en Du sani fu a tan kon, ma A prati omen moni a dei dati. Wat heeft de huidige regering gedaan vd bevolking? Tot op heden weinig. 20 golu wan kg p’tata. 15 golu wan 250ml yogurt, 4 plakjes kasi, 20 golu. 15 golu gi 8 safu puntjes. Wan paki merki, 20 ooktu. Wan taxi fu tapa oekoe fu Latour pe a kerki de gwa insei, gi wan bigisma san weri foe waka, no fara we,35 golu. Schandalig hè?

  Un bo kisi bun njoensoe in januari 2022 tog, soso lei
  gemodereerd

 10. Hij gebruikt het woord blakamang, dus hij is raciaal bezig of niet???
  Deze marron met een cumulatief IQ van een schoenmaat is bezig met polarisatie.
  Let op met polarisatie bedoel ik niet de Surinaamse betekenis van de eerste vier letters.
  Hoe wil je met zo een imbeciel van het land een 2e Dubai maken????
  gemodereerd

 11. Keer op keer laten deze mensen zien dat het opbouwen van een land niet aan hen besteed is.Het enige wat zij doen is afgeven op de rest. Afgunstig gedrag is hen niet vreemd.
  gemodereerd

 12. Bordo, volgens mij weet je niet wat jij aan het doen bent. Maar je bent je eigen mensen aan het beledigen door met geld te stooien.
  Weet je hoe het op mij overkomt? Neen? Dat zal ik je op eenvoudige wijze vertellen.
  Ik houd van kippen en elke ochtend ga ik met een handvol koren of rijst naar buiten om ze bij te voeren. En dan worden mijn kippen blij en dan vechten ze als gekken voor een graankorrel of een korrel rijst. Door met geld te strooien en te zien hoe jouw mensen als gekken bezig zijn om geld te bemachtigen, moet ik onbewust denken aan mijn kippen.
  Neen, dom ben je niet, maar je wordt gehinderd door kennis net als de Brunswijks, Atompai en Belfort. Ik houd mijn hart vast. Stel je voor dat de Abop de volgende verkiezingen met een absolute meerderheid wint. De ramp is dan niet te overzien. De vraag rijst hoeveel figuren van jouw kaliber nog rondlopen en die ook aan bod willen komen als blijkt dat de dochter van Brunswijk niet in staat is om het nationaal vervoersbedrijf adequaat te runnen.
  gemodereerd

 13. De marrons zijn een losgeslagen volk. Ze weten zich niet aan regel en wet te houden.
  Hun grote voorbeelden zijn Brunswijk en Bordo.
  Maar als Bordo gelijk heeft wat betreft het feestvieren tot ver na middernacht door first lady Melissa en anderen, dan zijn ook zij fout.
  Het is niet de eerste keer dat ik lees dat personen die deel uitmaken van de regering of van de coalitie zich ook niet houden aan de covid-19 regels.
  gemodereerd

 14. Wacht hij maar af smerige straat hond Bordo wanneer de lijken van je kontelikkers zich gaan opstapelen voor je gepoederde neus.

  Het is een kwestie van afwachten, hopelijk lig jij er ook tussen want dan zijn we eindelijk af van jou en je lul praatjes.
  gemodereerd

 15. @ Sital Pahinder

  Je hebt gelijk de regering Bouta zou het beter doen, met nog een grotere
  feest met het ”geld van het Volk”. Je bent zeker 1 van de hielen likker van
  DDB en zijn kliek!

  sari tori

  jacko
  gemodereerd

 16. Waarom mogen ze niet feesten? Met een overlevingskans van meer dan 99% op covid moet dat toch geen probleem zijn? Waarom zo bang moeten blijven? Mensen moeten zelf bepalen wat ze wel of niet willen doen he.. VRIJHEID staat voor alles! Daarna veiligheid gezondheid en die anderen heiden. Wat denken deze dictators in Suriname wel niet dat het Noord Korea daar is? Wat een brutaliteit! Ze kunnen allemaal vervolgd worden op een dag als ze zo met rechten van de mens omgaan als overheid.
  gemodereerd

 17. Geen enkele slim stemmer heeft op deze freak gestemd.
  Dit primitief figuur gedraagt zich net als een queer; stinkend jaloers op de FL. Stel je voor; een vent die constant zeikt over een vrouw. Dwz je bent een ladyboy pfffff.

  Ik zou het eerder geweten moeten hebben toen je huilend bekend maakte dat brunsi je uit de partij had gegooid. Oooh my gosh, huilende (suri) mannen zijn zeldzaam. Tranen met tuiten, rollend over de vloer. ik ben erin getrapt.

  Minister van Justitie moet de liggende afspraken asap kortsluiten met de nieuwe Frans Guyanese ambassadeur. Nu of nooit.
  Tekenen en veeg die grens schoon.
  gemodereerd

 18. De grote vraag is! Heeft FL daadwerkelijk ook een feest georganiseerd voor vrienden en kennissen en leden van het bestuur in Suriname!? Tot diep in de ochtend!! Ondanks een avondklok die om 21 uur ingaat! Indien die bewering klopt. Dan kan iedereen die hier los gaat op Bordo, zijn grote racistische smoel houden. Dat is met 2 maten meten! Hij heeft dan het recht om zijn uitspraken te doen.
  gemodereerd

 19. @ Hans oh

  Ik weet niet wat je bent ik bedoel blank of zwart, ben je een ”blanke dan
  ben je superdom”. De mensen hebben toch geen vrijheid beperking als
  in Noord Korea dus je zit gewoon te zwetsen man !!! Ze worden gewoon gevraagd
  om zo min mogelijk bij elkaar te zijn. Dit om de spreiding van het virus te voorkomen
  meer niet, is dat dan een misdrijf ?? In NL dito, hier hebben we ook mensen die de
  wet aan hun laarzen lappen. Ik vind dat ze deze mensen die ziek worden, gewoon dood laten gaan, in Su moet dat ook gebeuren. In NL worden operatie,s en andere
  gevallen waar opname noodzakelijk is, uitgesteld. Bedden worden bezet door Covid
  patienten, het is toch van de zotte! Iederéén heeft het recht om te leven maar, je moet je aanpassen en niet het probleem gaan zoeken. Hiermee bedoel ik, je moet
  naar plaatsen gaan waar de kans groot is dat je besmet wordt.

  sari tori

  Jacko

  dom
  gemodereerd

 20. Weer die kleine aap om aandacht te krijgen van t volk…sari jere
  gemodereerd

 21. Ach ja…….meer bling bling dan fatsoensnormen en waarden en hersencellen. Dankzij dit soort asos is en blijft dat narcoland een FAILED STATE.
  gemodereerd

 22. Te Marron Fin Bun, De Wan Ka in Hindoestani Bigi Djari.

  Mik Mi Wortu De Wan Waarschow Dji Din Marron San De Suku Sapatia Ondro Mi Sweet Sapatiabon
  gemodereerd

 23. Als de marrons niet gevlucht waren in het oerwoud ten tijde van de slavernij, hadden ze vandaag de dag civilisatie genoten !!!!
  gemodereerd

 24. Volgens de Surinaamse Grondwet dient iedereen die zich in Suriname bevindt in gelijke gevallen gelijk behandeld te worden. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, mag niet. Maar volgens de aanhang van de VHP hebben bepaalde figuren meer rechten an anderen. De firstlady mag in hun bekrompen hoofd tot de vroege ochtenduren haar Bollywoodfeest geven terwijl de golden boy Bordo, alias money hound, zich aan de regels moet houden. Bordo moet de confrontatie met hen aangaan. Het is de tijd dat er een clash komt. De regering moet bossen.
  gemodereerd

 25. @ RobG

  Dat had je nooit gezegd dat jou afgod DDB regering moet bossen!!!
  Hypocriete lul dat je de bent, tuurlijk niet want je vrat ook uit dat
  pot.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 26. De grondwet, Artikel 1 zoals in Nederland kan en mag zeggen dat niemand gediscrimineerd mag worden om war voor reden dan ook, maar de werkelijkheid is anders.

  Het Koningshuis stoort zich daar niet aan, voor het zelfde misdaad komt de de witte man/vrouw in vergelijking er beter van af dan iemand met een tintje/kleurtje, enz.

  Het zou goed zijn als in Marowijne (Moengo) waar er flink gefeest is laatst, het Coronavirus keihard toeslaat en meedogenloos laat zien dat het geen grappen maakt en mijn part doden bij bosjes vallen. Hierdoor zullen de grappenmakers als bordo begrijpen wat er aan de hand is.

  Laat ze naar hun dresiman gaan en hun oso dresi die ze tegen Corona hebben gevonden gaan drinken. Het resultaat ervan is bij de medici in Suriname/de wereld bekend, alleen nog niet bij de blaka man/grote delen vd Afri-Surinamers.
  gemodereerd

 27. Sinds wanneer vieren Marrons grote feesten als ze nu vieren? Als je kijkt naar het leven van de Marron in de jaren 60 vd vorige eeuw kan ik mij niet herinneren dat er ergens in de stad Paramaribo of in de kuststrook ze grote feestpartijen gaven.

  Ze kunnen mijn part terug keren naar hun dorpen langs de rivieren en daar rustig blijven leven en daar hun grote feestpartijen gaan geven. Ik dacht niet dat de autoriteiten van Moengo vd jaren 60, 70 van de vorige eeuw dit zouden toestaan dat Marron daar grote feesten zouden geven, als er een pandemie in de wereld was.
  gemodereerd

 28. Ai mi boi, Esmeralda is nog steeds diep teleurgesteld in haar pokoeman Bordo hahaha.

  Passant, wat ben jij mij een eng persoon. Steeds afgeven op de Marrons met je misselijkmakende stomme vooroordelen, terwijl ju no sabi deng.

  Dat er mensen zijn uit de marron gemeenschap, die geen goede opleiding hebben genoten, nog bos manieren hebben, niet voldoende geciviliseerd zijn, zelfs losgeslagen zijn, enz. moge waar zijn, maar deze kwalificaties treft je ook aan bij de andere bevolkingsgroepen, ook onder hun leiders en zelfs onder de WKT reageerders.
  Vele reacties zijn gewoon kort door de bocht, ongefundeerd, racistisch ingegeven.

  Gekke Bordo heeft zich flink misdragen, dat er niet is ingegrepen is niet zijn schuld. Waarom wordt er niet alsnog een boete gegeven en zijn vergunning voor onbepaalde tijd ingetrokken, hij is een recidivist. Regering toon ballen.
  Dat hij arrogant reageert, dat is voor zijn eigen rekening, men kent hem, dus dit moet geen verrassing zijn.
  Bij andere feesten, bijvoorbeeld het feestje aan de Suriname rivier met schuimblazers, geen enkele felle reactie gelezen.
  Wat mij steeds weer verbaast; de meeste reageerders kennen de Marrons alleen van gezicht enz. en toch zijn ze instaat om een afgemeten oordeel (oude vooroordelen) te geven over deze bevolkingsgroep, enkel en alleen om wat zij in de media lezen aan subjectieve berichtgeving. De Marrons staan bekend om hun vooruitstrevendheid, hun werklust, dat zij hun eigen manier van leven meenemen naar de stad is hun recht, hun identiteit, ze zullen hun normen en waarden wel moeten ‘mengen’ met die van de stad, dat is normaal gebeurt overal (alom), maar dat kost tijd.
  Ik ben geen marron, maar de marron is een Surinamer, net als ik, jij en anderen. Dat zij voor “veel” onrust zorgen is inherent aan de andere groepen, waarom alleen deze groep de schuld geven. Waarom niet de overtreders bij naam noemen, zoals Bordo of de rovende familie Brunswijk/Bouterse, waarom moet de hele groep bijgehaald worden, ligt het aan de inborst van de reageerders!! Of is men bezig met het politieke “vuile” werk. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 29. Allen,

  Grootste probleem hier in Suriname is:
  Men is bang voor bepaalde mensen bijvoorbeeld voor Bordo en Brunswijk.
  Als je deze mensen op laat pakken, moet je vrezen voor je leven.
  Als je Santhoki zou oppakken hoef je niet te vrezen voor je leven, hoe dan ?
  Door dit soort dingen zal Suriname nooit vooruit gaan.
  Gelijke rechten zijn er niet meer.
  Hoe rijk Suriname ook wordt, door dit soort corrupte handelingen zal er nooit een betere Suriname zijn.

  SUCCES
  gemodereerd

 30. Ik spreek iedereen aan als die zaken verkeerd doet. Zo even nog gaf ik een iemand van langs in het verkeer.

  Regels zijn regels en daar moet een ieder zich aan houden.
  gemodereerd

 31. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Wie de problemen ziet en zijn/haar mond stijf wil dicht houden, is zijn/haar probleem. Ik doe dat niet. Als iets niet deugt en het nadelige gevolgen heeft dan zeg ik het.
  gemodereerd

 32. Passant schrijft zijn zielige inborst van zich af. Het is duidelijk dat u een probleem heeft met afkomst. Geen slecht woord over de eveneens feestvierende FL in uw stuk. Terwijl beide MENSEN de maatregelen hebben overtreden!… sari tori
  gemodereerd

 33. @RobG
  Men is onschuldig tot bewezen geacht door de hoogste rechter.
  Nu
  1>> Bordo heeft flyers gemaakt en er zijn heel wat opnames van het gegeven dat er uitbundig in het openbaar gefeest is en Bordo heeft het zelf ook toegegeven onder de noemer iedereen doet het dus mag ik ook. Zo zit de wet niet in elkaar.
  2>> u beweert dat de first lady ook tot in de ochtend een bolywood feest gevierd heeft. Waar zijn de bewijzen: Uitnodigingen,Locatie, Bands en vooral de fraaie beelden en de bekentenis.

  Het kan best zijn dat de first lady een feestje gevierd heeft echter het was niet openbaar en niet ongecontroleerd etc.

  u verliest elke verhouding uit het oog om te kunnen slaan en verdeeldheid te kunnen creëren.
  gemodereerd

 34. Eerlijk@@ .Waarom moeten ze Brunsie en Bordo oppakken? Niemand gaat ook durven om Chan op te pakken. Komt niet hier verklaren dat alleen Brunsie en Bordo de gevaarlijkste mensen in Suriname zijn. Ik kom 2 dagen geleden uit Suriname. Het is een etnisch probleem in Suriname. Als ik de reacties van velen hier lezen weet ik precies wat voor afkomst deze mensen zijn en dat is nu het probleem in Suriname. Ik kan Bordo geen ongelijk geven, want hij weet precies wat er gebeurd in hogere kringen. Als hogere kringen de regels aan hun laarzen lappen kunnen de mindere goden het ook doen, want hun hebben voor deze zogenaamde bobo’s gestemd. Dat noem ik burgers ongehoorzaamheid. Snappen jullie dat zonder etnisch vooroordeel te zijn??? Toen Bouta aan macht was waren velen tegen zulke gedrag en nu keuren bepaalde van jullie het gedrag nu goed die gelijkwaardig zijn aan die van Bouta. Ik zie mensen hier die hele marrons gemeenschap voor alles uitmaakt, terwijl jullie partij samen met marrons samenwerken. .. Adieu…
  gemodereerd

 35. Surinaamse Justitie Bordo oppakken uitleveren aan Frankrijk de eerst komende 20 jaar zij ze van hem verlost geen domme uitspraken meer.
  gemodereerd

 36. Bij racistische uitspraken over hindustanen zijn bepaalde personen meestal muisstil.
  Ook hoor je die personen niet, wanneer marrons weer stukken grond hebben geoccupeerd of roofovervallen met geweld, mishandeling, verkrachting en zelfs moord plegen.
  O wee, als men zich negatief c.q. racistisch uitlaat over marrons, dan laten diezelfde personen van zich horen c.q.lezen.

  Wie de schoen past trekt hem aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.