Strengere coronamaatregelen op Curaçao

1
COVID-19 situatie op Curaçao zeer ernstig
Foto (c) Waterkant.Net - Een COVID-19 patiënt komt bij het ziekenhuis aan.

Curaçao gaat haar coronamaatregelen aanscherpen. Vanaf morgen geldt er een avondklok van 01.00u – 04.30u. In de praktijk zal alles al dicht moeten om 00.00u.

Verder mogen binnen-evenementen alleen nog doorgaan met maximaal vijftig mensen en is een mondkapje verplicht. Evenementen die in de openlucht plaatsvinden mogen tot maximaal 75 bezoekers toelaten, het dragen van een mondkapje wordt daarbij aangeraden. In restaurants mogen mensen die niet tot dezelfde familie behoren met niet meer dan vier personen aan een tafel zitten.

De maatregelen volgen vanwege de snelle dagelijkse stijging van het aantal coronagevallen op het eiland. Die zijn in een week tijd bijna verdubbeld. Gisteren zijn er 410 nieuwe gevallen gemeld.

Dit zou allemaal te maken hebben met de Omicron variant. Bij deze variant is namelijk sprake van héél snelle verspreiding. Wereldwijd zijn nog nooit zoveel dagelijkse besmettingen geregistreerd als nu en dat is bijna volledig te wijten aan de omicronvariant.

In Suriname is ook sprake van een zeer snelle stijging: in een week zijn de dagelijkse positieve gevallen gestegen van 15 naar 283.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.