vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentVIDEO: Shauntell brengt ode aan Ewald Krolis op viool

VIDEO: Shauntell brengt ode aan Ewald Krolis op viool

-

Does Travel - naar Suriname

Dit is violiste Shauntell Baumgard. Ze is afkomstig uit een Surinaams gezin met nog twaalf broers en zussen en specialiseert zich in muziekrichtingen waar de viool niet gebruikelijk is. Dit inspireert haar telkens weer om nieuwe muzikale terreinen te verkennen.
Onlangs maakte ze daar opnieuw furore in, door kaseko muziek aan haar als genre toe te voegen. Ze deed dit in een samenwerking met Karoe KasekoDatra ofwel Reguillio Koorndijk en de Ewald Krolis Tribute Band.

Haar vertaling van het nummer ‘Sosso Boto’ van de alom bekende muzikant Ewald Krolis heeft ze buitengewoon mooi ten gehore gebracht. Op de vraag hoe deze samenwerking tot stand kwam zegt, de samensteller, producent  en initiatiefnemer van de Ewald Krolis Tribute band, Reguillio Koorndijk, dat het voor hem een uitdaging is om jong muzikaal talent op verschillende wijze deze muzieksoort te laten spelen zodat de veelzijdigheid en onze rijke cultuur een extra dimensie krijgt.

Zijn verdere inspiratie is om erkenning te geven aan de Groten der Kaseko door hun muziek te vereeuwigen en te digitaliseren. Hij heeft daarvoor een eigen systeem ontwikkeld. “Een systeem dat een verschuiving in de muziekwereld teweeg zal brengen”, aldus Reguillio Koorndijk. Ook Robby Krolis, de broer en mede bandlid van Ewald Krolis is enorm enthousiast over de samenwerking en het nieuw muzikaal systeem. Het doet ieder artiest goed als zijn creaties vertaald te zien op een ander artistiek niveau. Ik denk dat mijn broer de uiting van Shauntell best mooi zou vinden.  Ik heb er in ieder geval met heel veel plezier aan gewerkt. 
(tekst loopt door onder filmpje)

https://youtu.be/q5zXnI8_VpA

Over Shauntell
Shauntell is op vierjarige leeftijd begonnen met vioollessen op het conservatorium in Den Haag, klassieke muziek – project PIVO, waarbij jonge kinderen kennis konden maken met strijkinstrumenten. Het werd meteen haar eerste liefde. Sindsdien heeft ze haar passie voor de viool nooit meer losgelaten ondanks ze te maken kreeg met tegenslagen.

Toen ze op de lagere school zat zocht zij filmpjes op van zwarte violiste om zo gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. ‘Ik bleef maar kijken en luisteren. Analyseren wat ze deden en het dan zelf proberen. Uiteindelijk zat  Shauntell als kind op meerdere verschillende muziekscholen. Er waren tegenslagen, maar op de juiste momenten kreeg Shauntell fijne duwtjes in de rug. 

Professioneel viool spelen ligt niet voor de hand in Nederland voor een ieder. “Een zwart meisje speelt geen viool – het is vaker dan één keer tegen mij gezegd. Ik werd geregeld achteraan gezet als ik meespeelde in orkestjes en heb het idee dat ik mij extra heb moeten bewijzen. Soms overwoog ik zelfs te stoppen, maar gelukkig was er altijd de steun van mijn ouders, oma en het internet publiek dat mijn filmpjes bekijkt. Zo is nu dus weer het geval ook als gevolg van het filmpje van Sosso Boto met de Ewald Krolis Tribute band”, aldus Shauntell.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Het zou goed zijn of zij samen met Ronald Snijders klassieke muziek zou naspelen of maken en gingen spelen.

    Ook andere Surinaamse muzikanten die geschoold zijn in klassieke muziek, noten van bladmuziek kunnen lezen en bespelen met een muziekinstrument.

    – Vier jaargetijden, Vivaldi
    – de vijfde en Negende Ludwig van Beethoven,
    – Matthäus-Passion – Johan Sebatian Bach,
    – Also sprach Zarathustra – Richard G. Strauss,
    – Great Escape – Elmer Breinstein,
    – Pack Up Your Troubles in Your Old Kit-Bag, and Smile, Smile, Smile,

    – Marsmuziek idem,
    – Peter en de Wolf,

    enz, enz


    gemodereerd
  2. Goede zaak als blijkt dat de jeugd het nalatenschap van de vorige generatie begint op te pakken en nieuwe elan begint te brengen. Hiermee blijft demusic zich in al haar glorie voortzetten.


    gemodereerd
  3. Bolero – Maurice Ravel

    Mozart

    In wezen zouden alle Surinaamse muzikanten klassieke muziek moeten leren, ook die Tam Tam
    muziek maken.


    gemodereerd
  4. Echt supermooi. Dat bewijst weer dat niet alle creoolse dames zo zijn zoals bepaalde groepen over hen denken. Er zijn zo ontzettend veel goed opgeleide en goed gemanierde, zeer beleefde en rustige creoolse dames, maar ja, het is wat je wilt zien hoor en het is welk vooroordeel je in stand wilt houden. Het rijtje zelfstandige goed opgeleide creoolse vrouwen wordt wel steeds langer, zowel nationaal als internationaal. We hoeven ons niet te bewijzen, maar we willen wel de talloze vooroordelen ontkrachten. Dit is het zoveelste bewijs dat creoolse meiden wel degelijk deugen en normen en waarden hebben. Er zijn ook velen van ons die een eigen woning hebben, een eigen perceel, een eigen onderneming. Maar ja, net wat ik zeg: het is maar net wat je wilt zien.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES