12-jarig jongetje in Nederland dood na ‘vuurwerkongeval’ met klaphamer

10
Politie

Bij een tragisch ongeval in Nederland met een zogeheten klaphamer, is een 12-jarige jongen vanmorgen om het leven gekomen. Dit gebeurde in een voortuin van een woning in Haaksbergen. Een man sloeg daar met de klaphamer (zie filmpje onder) op magnesiumpoeder.

Op dat moment liepen drie jongetjes langs de desbetreffende woning toen het gruwelijk misging. Door de klap kwam een jongen van twaalf om het leven. Een andere jongen raakte ernstig gewond. De bewoner van het huis is door de politie aangehouden.

De ‘klaphamer’ wordt vaak tijdens de jaarwisseling gebruikt als alternatief voor knallend vuurwerk. Er wordt daarbij met een flinke hamer op het poeder geslagen, wat een behoorlijke knal geeft.

In het filmpje hieronder is te zien hoe dat gaat:


10 REACTIES

 1. Waarom noemen jullie dit een vuurwerkongeval? Dit is geen vuurwerk.

  ANTW: Daarom staat er ‘vuurwerkongeval’ – De klaphamer wordt als alternatief voor knallend vuurwerk tijdens de jaarwisseling gebruikt.
  gemodereerd

 2. Waarom het filmpje laten zien? Zodat de jeugd het hier ook kan gaan proberen?

  ANTW: De jeugd heeft geen YouTube om het zelf op te gaan zoeken noh?
  gemodereerd

 3. Veiligheid is heel belangrijk. Het blijkt dat criminelen allerlei duistere ideeën op na in hun hoofd hebben, tijdens oud op nieuw met kopen van vuurwerk gaan uithalen zonder rekening te houden met de veiligheid van anderen en zich zelf.

  Vuurwerk kopen moet verboden worden, want de regels/wetten zijn er, maar deze worden omzeild door verkoper en allerlei ziekte geesten en de gevolgen ervan laat aan duidelijkheid vaak aan onschuldigen niets te raden over.

  Voor vuurwerk afsteken op oud-nieuwjaar of bij bepaalde gelegenheden moeten wetten en controle nog meer verscherpt worden. De koper is zich vaak niet goed bewust van het gevaar van deze bommen. Het gaat bij hun meer om de knal en hierdoor houden ze geen rekening met de veiligheid. Ook wordt dit door de verkoper, die vaak niet goed op de hoogte is van het gevaar van deze bommen niet aan de koper meegedeeld. Bij hun is het snel hun geld verdienen. De koper vraagt ook niet hoe gevaarlijk deze bommen zijn, want dat zijn ze.

  Afschaffen dit rotzooi, nu Suriname financieel-economisch aan de grond zit en mijoenen USA $ aan oa China moet betalen en een kolonie van China wordt, ( zie one China-beleid) is het de hoogste tijd om geen vuurwerk meer in China te kopen. De valuta hiervoor kan beter worden gebruikt om de uitdagingen in Suriname voor de Surinamers mogelijk te maken.
  gemodereerd

 4. Zonde van zo’n jong leven.
  Rip.
  Er zijn nog meer slachtoffers gevallen ergens in dorpen.

  Het zonnetje schijnt.
  De politie en ME staan sinds gisteravond op scherp. De spanning stijgt.
  Gelukkig wonen we 14 hoog in ons penthouse 🤨, kunnen we de boel volgen.

  Een goede owroe jari en een mooi en gezond 2022, @WKN en crew en lezers.

  Thank you!
  gemodereerd

 5. Opmerking richting Redactie van WKN (van Jacko.)

  Misschien niet alle jeugdigen, mijn kleinzoon van 12, weet precies hoe YouTube werkt!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Ik heb als kind ook met een hamer op een hoopje kruit geslagen, maar ik leef nog steeds. Ik vraag me daarom af hoe het kwam dat niet de ’timmerman’, maar twee onschuldige toeschouwers slachtoffer geworden zijn van de stunt? Is de kop van de hamer van de steel gevlogen, of wat?
  gemodereerd

 7. Heb nooit eerder gehoord van de zogenaamde klaphamer. Weer iets nieuws geleerd. Bedankt voor de info.
  gemodereerd

 8. wie kent nog de rollen voor in een Doppiepistool? Wij gooiden een steen op 1 zo een rol had je ook een mooiere knal dat dat hinderlijke piefpef poef.
  Voor diegene op 14 hoog in een penthouse hoop ik niet dat er een onverlaat op 4 hoog iets bewust of onbewust laat ontploffen want dan zit je op 14 hoog echt niet veilig.Het valt mij op dat er al de hele dag hardere knallen zijn dan toen vuurwerk nog legaal was.
  gemodereerd

 9. Whahahaha @Sammy.

  Dat was een knipoog naar iemand die een stuk schreef over arme surined sloebers die 14 hoog wonen. Dat was vroeger, nu is het hoe hoger hoe duurder. Onze (Nederlandse) president woont ook niet op de begane grond. Die heeft wss een helikopter platform op het dak in case of emergency.

  Happy 2022.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.