Politie gaat controles op Bosjebrug opvoeren

8
Bosjebrug in Suriname

Het Korps Politie Suriname (KPS) zal de komende dagen de controles aan weerszijden van de J.A. Wijdenboschbrug opvoeren. Deze extra controle is om middernacht ingegaan en duurt tot zaterdag 25 december 00:00 uur

Ook geldt er vanaf aanstaande zaterdag om 00:00 uur een verbod van zwaar transport over de Wijdenboschbrug, met uitzondering van de tijd tussen 23:00 en 05:00 uur. Verder zal de fingerende wetgeving met betrekking tot de meldingsplicht voor (transporteurs van) zwaar materieel over de brug, strikt worden toegepast. Dit maakt het KPS woensdagavond bekend.  

Om gebruik te maken van de brug, zal zwaar materieel een melding moeten maken bij de Motor Surveillance Dienst (MSD) en politie van Commewijne. Het KPS meldt dat er verder overleg gevoerd zal worden met de districtscommissarissen, de belangenorganisaties en overige stakeholders, over deze maatregelen.

Ook zullen de technische randvoorwaarden, voortvloeiende uit de beschikking, welke noodzakelijk zijn voor uitvoering van deze beschikking spoedig gereed worden gemaakt.

De controles komen daags na een ernstig verkeersongeval met een houttruck op 15 december jongstleden, waarbij 16 voertuigen betrokken waren en er 17 slachtoffers zijn gevallen, waaronder 1 dode:


8 REACTIES

 1. Ik ben niet pessimistisch, maar ben benieuwd hoelang dit zal duren.
  Hier is alles maar voor korte duur en altijd worden er maatregelen getroffen, wanneer er al heel veel ongelukken gebeurd zijn.
  Waarom werd er niet gehandeld na de zovele ongelukken en doden?
  Pfffttt
  gemodereerd

 2. Als de kalf verdronken is, dempt men de put. Zulke besluit(en) moet onaan –
  gekondigd blijven, dan heeft het( effect resultaat !!!)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Regels zijn altijd goed, vooral als het gaat on de veiligheid van een ieder. De vraag is hoe zit het met de handhaving van de regels, wordt er bij constatering van overtredingen voldoende adequaat opgetreden? zijn de handhavers deskundig en bekwaam genoeg om deze taak uit te kunnen voeren?
  Goede voornemers allemaal, maar nu de daad nog.
  gemodereerd

 4. Goede zaak maar ik hoop niet dat het na een paar maanden weer als vanouds zal gaan…want Suriname is corrupt tot op het bot!!!! Inclusief KPS!!!!
  gemodereerd

 5. De politie gast. De politie moest het al doen.
  Niet morgen of overmorgen. Maar vorige week of vorig jaar.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.