Politie houdt agressieve vrouw (19) die baby uit auto gooide aan

9
baby

De politie van het ressort Santo Boma heeft op maandag 20 december de 19-jarige Soenduella K. aan de Magentakanaalweg aangehouden. Dit nadat ze omstreeks 08.45 uur op voornoemde weg ter hoogte van de Hanna’s Lustweg haar drie maanden oude baby uit een auto had gegooid, meldt het Korps Politie Suriname.

Daar aangekomen trof de politie het slachtoffertje met schaafverwondingen aan. Een verpleegster, andere omstanders en de vader hadden zich op dat moment over het kindje ontfermd. Per ontboden ambulance werd de 3 maanden oude baby afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het jongetje is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen en is onder behandeling van de kinderarts.

Het politioneel onderzoek wees uit dat Soenduella op dei dag een heel agressief gedrag vertoonde. Op grond van haar gedrag besloot haar partner haar ter afkoeling samen met de baby met de auto af te zetten bij haar ouders. Onderweg naar het ouderlijk adres, kregen man en vrouw een woordenwisseling.

Terwijl de man de auto waarin zij zaten bestuurde, ging de jonge vrouw op een bepaald moment vreselijk tekeer en bracht haar man slagen toe op zijn zieke oor. Om een aanrijding te voorkomen bracht de man het voertuig langs de weg tot stilstand.

Bij die gelegenheid stapte de jonge vrouw in haar agressieve bui uit het voertuig. Zij greep naar haar baby die op de achter zitting van de auto was en gooide het kindje op straat.

De verdachte werd door de politie in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Soenduella door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek van deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van regio Midden, meldt de politie.


9 REACTIES

 1. Tegen de moeder maar een (1)maatregel : ontheffing uit de ouderlijke macht.
  Onschuldig kindje kan zich niet verweren. Next time could be worse ( You never know.).
  Vrouw moet naast haar opsluiten ook begeleid worden
  gemodereerd

 2. Deze vrouw heeft psychische hulp nodig.
  En de media moet beter hun werk doen want eerst hoor je ze gooit baby uit rijdende auto dan uit stilstaande auto.
  Journalistiek is in Suriname niet wat het wezen moet.
  Doe eerst gedegen onderzoek alvorens rommel te plaatsen.
  Persvrijheid maar geen persongelijkheid.
  gemodereerd

 3. Postnatale depressie moet meer aandacht krijgen. Sterkte aan iedereen ihb aan de moeder en het kindje.
  gemodereerd

 4. Deze dame moet, wat mij betreft, ook naar het ziekenhuis gebracht worden. In haar geval om haar te laten steriliseren. Iemand die haar eigen kind op straat gooit, mag nooit meer kinderen krijgen. Wat voor lot is dit kind beschoren???? Triest, zeer triest
  gemodereerd

 5. Ze is 19 jaar, ik denk niet dat ze het moederschap aankan. En de man komt met lulverhaal over ruzie. Wat voor leven geeft hij dit jong kind??
  Ik denk depressie hft haar tot de daad gebracht. Dus ze moet niet in de gevangenis maar hulp krijgen. Over 1 jr is het kindje weer bij haar. Veel tehuizen gaan dicht. Politie roept hulp in bij 1 voor 12 en geen sociale zaken. Belachelijk is het.
  gemodereerd

 6. Deze Soenduella – Cruella weet precies wat ze gedaan heeft.
  Eerst de man slaan op zijn zieke oor in de auto op weg naar ouders, want Cruella weet wat zijn zwakke plek is daarna uit agressie ook nog de baby grijpen en uit de wagen smijten.
  Alsof dat de oplossing is van hun problemen.
  Maken was leuk, maar nu Cruella haar zin niet meer krijgt is alles en iedereen de dupe van haar gewelddadig gedrag.
  Cruella verdiend ook een flink pakslaag, maar ja als ze weer vrij komt maakt Cruella weer een ander kindje.
  Probleem is dus niet opgelost!
  gemodereerd

 7. Dit monster genaamd, de 19 jarige Soenduella K., sowieso ter plaatste zonder verdoving steriliseren, zodat ze zich niet meer kan voortplanten.

  Het kind meteen uit huis plaatsen bij een normaal gezin!
  Dit mens is zwaar gestoord, en moet worden opgesloten.

  Het zou je moeder maar wezen.
  gemodereerd

 8. @Sammy the Queen: M.i. een van de weinige verstandige reacties. Ik denk dat men in Su weinig bekent is met dit fenomeen. Men moest eens weten dat moeders met postnatale depressie in staat zijn, onbewust hun kind te vermoorden. De hulpverlening zou hier beter op moeten inspelen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.