17 gewonden na ongeluk met houttruck veroorzaakt door kapotte rem

4
17 gewonden na ongeluk met houttruck veroorzaakt door kapotte rem

Bij de zware aanrijding op woensdag 15 december met een houttruck op de voet van de Wijdenboschbrug zijn in totaal 17 gewonden waaronder 5 politieambtenaren voor medische hulp door de ambulance afgevoerd naar de RGD-poli te Meerzorg en de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De 54-jarige Waldy Poniran kwam door de opgelopen verwondingen kort na het ongeval ter plekke te overlijden.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat er bij deze zware aanrijding in totaal 16 voertuigen inclusief een politiemotorfiets en een politieauto zijn betrokken. De licht tot zwaar beschadigde voertuigen zijn naar de berging van twee sleepbedrijven weggesleept.

Politieagente beknelt in auto na zwaar verkeersongeval op Bosjebrug

De veroorzaker van deze aanrijding, de 47-jarige DAF truckbestuurder F.N. reed met een groot aantal houtblokken als vracht vanuit de richting van Meerzorg gaande in de richting van Paramaribo. Naar zeggen van F.N. hebben de remmen zich bij het afdalen van de brug begeven. Hierdoor kwam hij eerst in botsing met een sleepvoertuig die doende was een defect voertuig van de brug te slepen. Vervolgens kwam hij in botsing met de overige voertuigen die zich nog op de brug bevonden.

Kort voordat hij bij de voet van de brug was, kwam hij wederom in botsing met een personenauto die de voet van de brug reeds was gepasseerd. De overleden autobestuurder Poniran reed pal achter dat voertuig, gevolgd door het politiedienstvoertuig met de drie vrouwelijke politieambtenaren.

Zwaar ongeval met houttruck op Bosjebrug in Suriname

De truckbestuurder ramde het voertuig van Poniran en bij die gelegenheid werd zijn voertuig ter hoogte van de reel samen met die van de politie meegesleurd naar de linkerzijde richting de Van ’t Hogerhuysstraat. Hierna kwam de DAF truck tot stilstaand op het voertuig waarin Poniran was gezeten, met voor deze bestuurder het noodlottig gevolg.

Alle slachtoffers die verschillende letsels en fracturen hebben opgelopen, verkeren buiten levensgevaar. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel slachtoffers na medische behandeling uit de ziekeninrichting zijn ontslagen. Het is niet uitgesloten dat er operatief zal worden ingegrepen bij de vrouwelijke politieagent die bekneld zat in het dienstvoertuig.

54-jarige Waldy overleden bij verkeersongeval met houttruck op Bosjebrug
Het dodelijk slachtoffer, de 54-jarige Waldy S. Poniran.

De truckbestuurder F.N. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, welke in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie is ingevorderd. Hij werd eveneens als de overige slachtoffers afgevoerd naar de SEH. Het vrachtvoertuig is hangende het onderzoek door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het verder onderzoek.

President Chandrikapersad Santokhi is in DNA ingegaan op het ernstig verkeersongeval. Het staatshoofd sprak van een “zaak die de samenleving gister, vandaag en de komende dagen” nog bezighoudt c.q. bezig zal houden. Hij merkte op dat het niet de eerste keer is dat zich een verkeersongeval op of bij de brug voordoet.

De regering heeft intussen besloten een team van ministers in te stellen die binnen een week met concrete voorstellen moet komen en als het kan ook met aangepaste regelgeving voor wat betreft het verkeer op de Wijdenboschbrug. Het team wordt geleid door het ministerie van Justitie en Politie en bestaat verder uit de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Openbare Werken (OW).

Er zal aangepaste regelgeving moeten komen voor het soort verkeer en het verkeersgedrag. Verder ook alles dat ertoe moet bijdragen dat het probleem met betrekking tot goederenverkeer voor eens en voor altijd structureel is opgelost. Het ligt in de bedoeling dat de regering de voorstellen volgende week al op agenda heeft.

President Santokhi: “…En dan zullen we gepaste maatregelen treffen.” Het staatshoofd maakte van de gelegenheid gebruik om zijn condoleances uit te spreken aan de nabestaanden van het slachtoffer. De gewonden wenste hij beterschap toe.


4 REACTIES

 1. het keuring deugd niet alleen maar choekoe daar om heeft de rem niet gewerkt ik heb zelf mee gemaakt bij de keuring dienst ze komen nieteens kijken maar toch is jou auto goed gekeurd bij bepaalde keurings dienst hoef je auto zelf niet meenemen de cotroleurs deugd ook niet bijna iedereen weet hoe het gaat in suriname
  gemodereerd

 2. Hopelijk dringt het eindelijk tot de beleidsmakers door dat het verboden.moet worden dat houttrucks over de Bosje brug mogen.rijden. Het is niet alleen levensgevaarlijk voor de overige weggebruikers, maar bovendien vernietigen deze zwaarbeladen trucks de bruggen en wegen in het land. Net als voorheen moet men de houtblokken over het water vervoeren.
  gemodereerd

 3. Ik hoop dat de mensen hun vervoer wordt vergoedt en niet een bedrag waar je niet eens een band mee kan kopen.
  Ik hoop ook dat ze begeleiding krijgen.
  Donderdag reden weer grote containerwagens over de brug.
  En de truck weet dat hij zn remmen regelmatig moet laten nakijken.maar als hij er nu vrij vanaf komt doet een andere het ook.
  gemodereerd

 4. en dat is je regering
  het probleem leggen bij de brug en het verkeer?
  terwijl het enige probleem wat hier is? de toestand van de vele vrachtwagens en hun slechte onderhoud en niet werkende onderdelen.
  de brug en het overige verkeer heeft er geen reet mee te maken.
  alweer falend beleid.
  zoals gewoonlijk zien ze het echt probleem niet eens, en daarom zijn al die nietsnutten totaal ongeschikt voor hun baan.
  geef ze een bezem en laat ze de straat schoonvegen de idioten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.