zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePresident, vp en DNA-voorzitter bieden excuses aan voor mishandeling journalist

President, vp en DNA-voorzitter bieden excuses aan voor mishandeling journalist

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vicepresident(vp) Ronnie Brunswijk, president Chan Santokhi en parlementsvoorzitter Marinus Bee hebben donderdag hun excuses aangeboden voor de mishandeling van de Surinaamse journalist Jason Pinas (foto midden) door beveiligers van Brunswijk afgelopen dinsdag.

De excuses kwamen donderdag direct na het begin van een vergadering van het parlement.

Santokhi zei tijdens de vergadering dat hij het Openbaar Ministerie in Suriname de opdracht heeft gegeven om “zo snel mogelijk” een onafhankelijk onderzoek te verrichten naar de mishandeling. Tevens beloofde hij beelden van het voorval vrij te geven.

opening
Fernandes Express
BODO Party

28 REACTIES
 1. “zo snel mogelijk” een onafhankelijk onderzoek te verrichten

  Santokhi moet specifieker zijn namelijk de vraag stellen “waarom heeft de vice president niet ingegrepen?”
  Daar is Santokhi veel te laf voor. Want ware het niet zijn oud voorzitter die steeds aangaf “ik buig als een riet en zal niet breken”
  En ja Santokhi buigt nog steeds voor geweld want daar is hij bang voor.
  Maar ja de grote vraag is dus niet alleen de beveiligers schuldig of niet maar ook de vraag “zal de uitlokker, in dit geval de vice president, worden veroordeeld omdat hij de aanleiding heeft gegeven door woord en daad?”
  Time will tell


  gemodereerd
 2. Een enorme pot mosterd na de bittere maaltijd. BoboJantje had onmiddellijk een verklaring in de trant van ONAANVAARDBAAR moeten plaatsen. Voor de President is van kracht: If you try to please everybody someone Will mot like it.


  gemodereerd
 3. Excuses is niet genoeg!

  Beloofd is beloofd President:
  Santokhi zei tijdens de vergadering dat hij het Openbaar Ministerie in Suriname de opdracht heeft gegeven om “zo snel mogelijk” een onafhankelijk onderzoek te verrichten naar de mishandeling. Tevens beloofde hij beelden van het voorval vrij te geven.

  Wij wachten op de beelden!


  gemodereerd
 4. Wat een poppenkast is dat. Brunswijk wordt ondersteund door Chan en Bee. Chan durft Ronnie niet aan te spreken voor zijn criminele gedrag. Zo wordt alles heel makkelijk gesust. Wat een rommel.


  gemodereerd
 5. Een enorme pot mosterd na de bittere maaltijd. BoboJantje had onmiddellijk een verklaring in de trant van ONAANVAARDBAAR moeten plaatsen. Voor de President is van kracht: If you try to please everybody someone will not like it.


  gemodereerd
 6. Om Brunswijk als VP te hebben in je referring, moet je als president bovenmenselijk geduld hebben of je moet bereid zijn een heleboel @#$& te slikken.


  gemodereerd
 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  President, vp en DNA-voorzitter bieden excuses aan voor mishandeling journalist Jason Pinas.

  Ondanks dat er EXCUSES is gemaakt, dienen alle JOURNALISTEN de komende twee maanden vp Ronny Bravo Brunswijk gewoon te boycotten.
  Dat moeten ze helemaal niet intrekken.


  gemodereerd
 8. goh wordt de vp beschermd door de president en bee , foei donderstraal toch op , daarom komt Suriname niet vooruit , bouterse is al een struikelblok , maar nu blijkt dat de president ook andere moordenaars beschermd , nou mensen de wereld ziet nu dat men Suriname met niets meer moeten helpen , president U was goed bezig om de contacten met bevriende landen te herstellen , maar van af morgen is het weer afgelopen , bouterse zal lachen


  gemodereerd
 9. door dat gedoe kan iedere Surinamer zien dat de president ook geen aanstalte maakt om hoefdraad op te pakken , ook dat bouterse die twee keer veroordeeld is voor massamoord niet wordt opgesloten , zwak , president stop ermee en ga verhuizen naar india , die ndp-er adhin zal u de weg wijzen


  gemodereerd
 10. Santokhi is ontzettend bang voor de tot vicepresident gemaakte veroordeelde bankrover / drugsdealer…Wat niet bij elkaar hoort ,zal niet bij elkaar blijven .


  gemodereerd
 11. Bravo had gezegd dat hij verder is weg gegaan, waarom bied hij zijn excuses aan? Kande amang denk a volk ede boro noso ede legi.
  Als hij niets had gezegd, was het ook niet zover afgelopen.


  gemodereerd
 12. Dit is tegek om los telopen,als eerst keur Ik dit monkey gedrag af van de Vice President,Ik denk dat het ook niet goed is voor safety om de auto van de Vice/president gewoon op een openbare ruimte te parkeren,Suriname opgepast je speelt niet met pres vrijheid.


  gemodereerd
 13. Er zijn natuurlijk altijd de krabita santokhi haters die een objective kijk niet hebben kunnen ontwikkelen. Structurele karaktertrek helaas. Zij willen niet inzien wie voor de broko pernasie heeft gezorgd. Na 46 jaar nog steeds geen eigen reflectie.


  gemodereerd
 14. Excuses is niet genoeg zoals de president al aangeeft zal er een grondig onderzoek moeten komen. Het onderzoek zal onafhankelijk moeten zijn, en als de VP schuldig wordt bevonden dat zal hij consequenties moeten verbinden aan de uitslag. Dit is de manier waarop democratie tewerk gaat. Niemand staat boven de wet ook Brunswijk niet als dit het einde van deze ongeleide projectiel moet zijn, dan is het maar zo. Ronnie wees fair en pak je spullen en ga maar, je heb je beste tijd al opzitten meld je aan bij de nieuwe president van de staat der Nederlanden. Ze wachten al een paar jaar op je.


  gemodereerd
 15. Suriname had gekozen voor een man die wet en recht hoog in het vaandel had staan. Su was eindelijk verlost van DB. Maar helaas heeft Santhoki bewezen dat hij juist criminelen de hand boven het hoofd houdt. En hij denkt natuurlijk dat de wereld dat niet ziet en zich maar afvragen waar de investeerders zijn gebleven. Van de diaspora hoeft hij niets te verwachten. Die houdt het voor gezien. Hij blijkt een president te zijn zonder ruggengraat. Schijt in zijn broek als hij Brunswijk ziet. Excuses aanbieden en zand eroverheen.


  gemodereerd
 16. Zó, wat coulant zeg! Waarom moeten de president en Bee excuses aanbieden voor een geval waarbij ze niet betrokken zijn? Is jouw excuses aanbieden het ‘toverwoord?’ Is daarmee alles rechtgetrokken zodat we over kunnen gaan tot de orde van de dag? Nou , op die manier kan ik het ook. Ik wil ook mijn excuses bieden aan de gewaardeerde Pinas voor de mishandeling door de lijfwachten gepleegd. Mijn excuses aan de pers voor het beroven van de persvrijheid gepleegd door Brunswijk en consoorten. Mijn excuses aan mijn buurvrouw van 30 jaar geleden, toen ze een keer een rake klap kreeg van haar man. Mijn excuses aan degenen die ik vergeten ben. Kortom , mijn excuses aan het Surinaamse volk. Zó, dat staat mooi , ik voel me zo opgelucht, zo rechtvaardig , rechtschapen , oprecht en herboren. De wereld moet wél goedkomen! De antisociale Brunswijk moet gewoon van het toneel af! Gaan de lijfwachten ook hun excuses aanbieden? Is dat voldoende?


  gemodereerd
 17. Wat Bee er mee te maken heeft, begrijp ik niet. Bee is voorzitter van de DNA maar Brunswijk maakt geen deel uit van de DNA. Maar ja, weet Bee veel.


  gemodereerd
 18. Er is nog zo iets als de rechtstaat. Van mij mogen ze dat hele zooitje ook direct opsluiten, maar als er nog beroep loopt gaat dat niet. Ook is er voor een aanklacht die leidt tot een vonnis onderzoek nodig. Als je dat niet wilt, ben je geen slag beter.


  gemodereerd
 19. De mensen die niet kunnen inzien waarom het op zijn plaats is dat de President en de voorzitter van het parlement ook hun excuses aanbieden aan de journalist, de journalistenvereniging en het hele Surinaamse volk, zijn achterlijk.


  gemodereerd
 20. De excuses hebben nul en generlei waarde. Als men op deze regering wacht om zaken tot stand te laten komen , zal men een ons wegen. Niet voor niets dat de journalisten gelijk het initiatief hebben genomen. Het focuspunt moet zich niet op excuses richten. Het justitieel onderzoek is het primaire belang. De excuses worden slechts aangeboden om de gemoederen in valse slaap te sussen. Het doel van deze excuses is om de antisociale Brunswijk te ontlasten en te vrijwaren. Zodat men ouderwets door kan gaan op dezelfde wijze. Wat wel van belang is en daarmee kon men volstaan , is het afkeuren van dergelijke handelingen waarbij de persvrijheid mogelijk in gevaar komt. Het is dus vanuit dit perspectief dat excuses van de president en Bee niet van belang zijn. Het afkeuren des te meer ,mede justitieel onderzoek. Chan ,noch Bee, zijn de hoeders van de sociopaat Brunswijk. Chan heeft Brunswijk wel geaccommodeerd. Zal hij wel flink spijt van hebben.


  gemodereerd
 21. Excuses door de pres en dna voorzitter vind ik belachelijk.
  Dit riekt naar een politiek spel. Angsthaas pinas wordt aangestuurd door die corpulente persoon die naast hem zat in het filmpje (wie is dat).
  Door te eisen dat de president excuses aanbied, missen jullie het doel.

  Brunswijk moest ‘terecht’ staan in het DNA, door alle vragen van de partijen te beantwoorden. Das één.
  De excuses vd pres en bee, komen over als een soort v hand boven het hoofd houden. Das 2.
  Hij komt er doodleuk mee weg, omdat de klacht gericht is tegen de beveiliging, wie snapt dit nou niet. Das 3.
  Het OM moet asap deze klacht behandelen omdat het gaat om een politiek figuur.

  De mensen die vinden dat de pres slap is etc, wat wil je nou, dat is dezelfde democratie waarover jullie vallen. De pres mag nergens mee bemoeien, daarvoor heb je het OM en justitie.

  In een dictatuur schiet je de pers dood en pak je de VP bij zijn lurven en laat hem ergens los op het toemakhoemak gebergte.
  Je kunt niet gillen om een (vertrapte) democratie en tegelijkertijd eisen dat mensen worden vernietigd, omdat het zoo goed voelt.


  gemodereerd
 22. Ik blijf erbij dat de pers enige afstand van bestuurders moet houden, moeten groeten en beleeft moet vragen of ze dichterbij hem/haar in de buurt mogen komen en een interview/gesprek kunnen voeren. Dat is hier niet gebeurt. Maar als een wilde beest op hem afstormen, vraagt alleen maar om problemen. Ook bestuurders hebben ook recht op privacy en houdt afstand. Ook zij beschikken over belangrijke informatie/documenten, enz in hun handen, auto die zij bij zich hebben en niet voor de pers bedoeld.

  De lijfwachten moeten er zorg voor dragen dat de bestuurders altijd in een veilige zone zijn en dat de pers hen niet zo maar voorbij loopt om bij de bestuurders te komen. De bestuurders moeten aangeven of de persman/vrouw in zijn zone mag komen.

  De Lijfwachten van RB ea bestuurders moeten duidelijke afspraken maken wat de regels zijn voor een gesprek, enz tussen hen en de pers en hoe dichtbij ze vd bestuurders mogen komen al of niet vd omstandigheden, tijd, plaats en het moment.

  Hierdoor weten beide partijen wat de regels zijn en wat de gevolgen ervan kunnen zijn als zij die overtreden. Je mag journalist, fotograaf, vd pers zijn, maar er zijn regels en niet van uitgaan hij kent mij, dus ik spring als een tijger op mijn prooi.


  gemodereerd
 23. Ondertussen is gewoon duidelijk dat Brunswijk in de DNA gelogen heeft over het hoe en wat,

  @passant
  u begint op propagandist RobG te lijken.
  Waar stormt Pinas af op Brunswijk. Brunswijk is in zijn auto, Pinas buiten. Dat Pinas te dicht bij is is niet zijn schuld maar die van de beveiligers. Die bepalen de ruimte die Brunswijk geeft. Het is ondenkbaar dat Pinas te dicht bij kan komen als Brunswijk en zijn team professioneel zijn.

  Bij een opening van een gebouw door Koningin Beatrix stapte ik op de receptie na de tijd zonder te kijken naar achteren terwijl Hare majesteit achter mij langsliep. Zonder mijn voeten te bewegen stond ik weer bij het tafeltje waar ik vandaan kwam met een gevoelige plek onder in mijn rug. Dat zijn beveiligers en niet deze bokito’s

  In de normale wereld zou een VP zelf conclusies trekken.

  Brunswijk is nog even nodig en wordt zodra IMF haar ding gedaan heeft en de schulden problematiek hanteerbaar wordt geheel overbodig.


  gemodereerd
 24. Brunswijk had toch ook Doekhie in elkaar getrapt in DNA? Ook mbv de bewaking. Het moge duidelijk zijn dat het verstand en de ego van Brunswijk op dezelfde golflengte zitten. De een is niet in staat de ander te corrigeren.


  gemodereerd
 25. Ik ben geen propogadist, privacy en respect moet er zijn, normen en waarden, principes, niemand staat boven de grondwet en internationale verdragen.

  Sinds 25 Februari 1980 is de democratische rechtsstaat ten val gebacht door neks no fout en 15 andere staatsgreepplegers, palu mensen, andre haakmat, ndp, gezin ddb, aanhang, enz.

  Grote delen vh Surinaamse Volk weten niet hoe het hoort, omdat ze het slechte voorbeeld hebben gegad van neks no fout en gang(sters) en zijn dit ook gaan toepassen, oa normloosheid, grote criminsliteit, geen respect. Niet weten wat waarden zijn, principeloos slecht gedrag.

  Een groep uit de Surinaamse etniciteit door de de staatsgreep van 25 Feb 1980, Het Verzet. Binnenlandse Oorlog, Moiwanamoordenook ook geleden heeft en naar boven is komen drijven zijn de Marrons onder leiding van Ronny Brunswijk.

  Het Verzet, Andre Haakmat, het buitenland hebben ingeschakeld om de dictator ddb te stoppen met de dictatuur. Daar is genoeg over te vinden en te lezen. Op advies van El Somo is Bravo in de politiek terecht gekomen. Is ondernener, heeft domeingronden, ondernemingen, hout, goud, en is ook afgestudeerd op hbo- niveau.

  Zijn achterban en hij is een tribale volk en hij moet nu dealen met de Surinaamse westerse way of life. Niet eenvoudig voor zowel hem als zijn groep die door de binnenlandse oorlog hun woongebieden waten ontvlucht op zoek naar veiligheid.

  Met kunst en vliegwerk ( zweef tik bon taki) proberen ze zich te handhaven met hun deviant gefrag en mee te gaan met het stads leven in Paramaribo. Maar zweef tik bon taki is neks, je moet vasthouden en dat kunnen ze niet. Dir vraagt scholing en aanpassing, niet alleen RB en Marrons hebben ( hoe hoort het? ) moeilijk mee, maar de hele Surinaamse Mij, oa de journalisten.

  Zij gaan ook van uif Neks No Fout. Zij moeten goed naar zich zelf kijken in de spiegel en zich afvragen of derden ook recht hebben op privacy of van uitgaan ik bdn journalist en ik storm
  overal op los en men moet zich bloot stellen/ vrij geven omdat ik de journalist het ben.

  Het is niet RB die op de journalist is gestormd, maar de journalist die zich bescheidener moet opstellen als hij/ zij wie dan ook benadert. houd ook rekening met de privacy, omgangsvormen, hoe hoort het, heeft hij RB gedag gezegd, of was hij bezig met zijn mobielfoto’s te maken voor zijn krant? Mag RB daar wat van zeggen? Zich in zijn privacy, ruimte aangevallen voelen, mogen de lijfwachten in actie komen om hem te beschermen?

  Er is een onderzoek en laten we de uitkomst van afwachten.

  Op grond vd politieke partijen die aan de verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname hebben deelgenomen, is de huidige regeringscoalitie de het de beste regering vd afgelopen 10 jaar ervoir en vanaf 25 feb 1980 – 25 mei 2010.

  Zie wat ddb, palu, andre haakmat superminister toen.

  Zie wat deze regeringscoaliite doet om de grote schulden met hoge renten bij de crediteuren weer op orde te krijgen, investeerders te vinden, enz.

  Van IMF krijgen binnenkort het groenlicht om
  orde te stellen. Wereldbank en IDB komen met hun leningen. Laten we ook kritisch kijken naar wat de investeerders, enz

  Ik heb vertrouwen in deze regeringscoalitie dat ze orde op zaken gaan stellen. Wij zullen zelf onze productie en afzetondernemingen moeten opzetten.

  Suriname heeft natuurlijke rijkdommen, ia zoetwater uit oppervlakte water, vissen uit de zeevisserij, naast eco-toerisme op korte schaal om valuta te verdienen en op midden en langs termijn groenten-, landbouwteelt, et cetera.

  ps. een stuk van mijn tekst is verloren gegaan.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES