zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisBloemenhulde bij plek waar 39 jaar geleden 15 mannen zijn doodgeschoten

Bloemenhulde bij plek waar 39 jaar geleden 15 mannen zijn doodgeschoten

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting 8 December 1982 brengt op woensdag 8 december om 12.00 uur een bloemenhulde bij het nationaal monument Bastion Veere – 8 december 1982. Het monument staat op de plek waar 39 jaar geleden 15 mannen zijn doodgeschoten. Een indrukwekkend deel van het monument wordt gevormd door de Muur van de Herinnering: de muur van het Fort waar de kogelinslagen te zien zijn.

Herdenkingen dienen niet alleen als herinnering aan het verleden, maar vooral om alertheid en bewustzijn te vergroten, zodat ernstige en gruwelijke schendingen van mensenrechten in de toekomst niet herhaald worden.

Het monument is in 2009 opgericht als blijvende nagedachtenis van de 15 helden van de democratie, die zonder vorm van proces op 8 december 1982 in Bastion Veere van Fort Zeelandia zijn vermoord.

“Het democratisch Suriname waar we nu in leven met alle vrijheden en rechten hebben we vooral te danken aan de strijd die deze mannen hebben gevoerd”, stelt de stichting.

Datum: woensdag 8 december 2021
Inloop: 11:30u
Tijd: 12:00u
Locatie: Fort Zeelandia 

De bloemenhulde is ook live te volgen hier via Facebook.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Hopelijk wordt de hoofdmoordenaar morgen met alle prangprang opgehaald om zijn 20 jaren te gaan uitzitten. Pas als deze geweldenaar zijn straf ten uitvoer wordt gebracht zal er een begin zijn om recht te doen aan zijn 15+ slachtoffers


  gemodereerd
 2. De veroordeelde slachter van deze moordpartij DESIRE DELANO BOUTERSE, loopt al 39 jaar schaamteloos vrij rond. Er is geen land ter wereld die Suriname nog serieus neemt. Het was, is en blijft een FAILED STATE.


  gemodereerd
 3. Ik pleit voor het omdopen van deze dag als een dag van nationale rouw in Suriname. Er zijn immers op deze dag 15 mensen gemarteld en vermoord die veel hadden kunnen betekenen voor de ontwikkeling van land- en volk.
  Ook de moord op de onschuldige burgers van Moiwana en de twee lijfwachten van Brunswijk zijn misdaden tegen de menselijkheid die ongestraft zijn gelaten.
  Zeer betreurenswaardig en een klap in het gezicht voor alle nabestaanden die hun vertrouwen in de rechtsgang volledig kwijt zijn.


  gemodereerd
 4. Dat hij nog vrij is! Ik vraag me af of hij goed slaapt, in het bijzonder rond deze periode. Ik hoop dat hij lang mag leven en dat de 15 doden iedere avond in zijn dromen de revue mogen passeren.
  Hoe zullen de nabestaanden zich niet voelen.


  gemodereerd
 5. De grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D slaapt savonds niet. In zijn dromen ziet hij al de slachtoffers, die hij en zijn criminele boevenbende vanaf februari 1980 hebben gemaakt. Mag hij eeuwig in de hel branden ,als hij het tijdelijke met hetzelfde eeuwige verwisselt heeft.


  gemodereerd
 6. Mensen , kijk geen reactie van die aanhangers van hun baasje (ddb) die het op zijn geweten heeft , deze aanhangers zijn geen Surinamers maar een stel malloten die alleen willen dat Suriname veranderd in boutaland , een land waar moorden normaal is , een land waar geld stelen normaal is , een land waar hij als dictator de scepter zal zwaaien en iedereen die tegen hem is zonder proces vermoord wordt
  Morgen wordt er een grootst bloemen hulde gebracht aan de 15 Surinamers mannen , met de mooiste bloemen en ze zullen dagen lang volop bloeien , mensen we mogen nooit onze 15 helden vergeten .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES