Vrouw krijgt groot bedrag op rekening door fout en neemt alles op

17

Een 35-jarige vrouw in Suriname is afgelopen weekend aangehouden en na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld door de politie. Volgens de politie heeft de vrouw genaamd Dionne W. een groot geldbedrag, welk door een administratieve fout naar haar rekening was overgemaakt, ten eigen bate aangewend.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het gaat om een bedrag van meer dan SRD 300.000, dat bestemd was voor de rekening van een districtsfonds. Nadat de vrouw ontdekte dat het bedrag op haar rekening was overgemaakt, zou ze het meteen hebben opgenomen.

In belang van het onderzoek werd Dionne opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de vrouw met het geld heeft gedaan.

De Surinaamse politie onderzoekt de zaak verder.


17 REACTIES

 1. Hoe lang was dat geld op dr rekening???
  Wanneer zouden ze het ontdekken????
  Hft ze dat bedrag in 1 keer van dr rekening gehaald?????
  Ik hoop dat ze niets op dr naam heeft.
  Ze hft het gehad.
  gemodereerd

 2. die gaat een geweldige kerst vieren heb ik het idee

  lol

  wat een blunder zeg
  gemodereerd

 3. toch klopt dit verhaal niet helemaal

  alle banken doen moeilijk als je wat grotere bedragen op wilt nemen
  en deze vrouw krijgt 300.000 srd mee van de bank?
  dit zaakje stinkt geweldig
  gemodereerd

 4. Ergens kan ik me wel voorstellen dat je ” Hallelujah, prijs de Heer roept” als dit je overkomt. Of het nodig is om haar meteen op te sluiten, vind ik twijfelachtig. Het geld was op dat moment van haar.. klaar! Tref een regeling en laat het terug betalen. Degene die zo een grove fout maakt, verdiend eigenlijk meer straf.
  gemodereerd

 5. Maak de fout om van jouw bankrekening geld over te maken naar de bankrekening van een andere en dan ga je begrijpen wat hier gebeurd is.

  Je kan fluiten naar je geld.
  gemodereerd

 6. Hoe dan? Zo een grote bedrag kan je niet zomaar in 1 keer opnemen. Deze zaak stink aan alle kanten.
  gemodereerd

 7. Ineens hebben we een paar detectieven hier op WTK met een hoop vragen!

  Waar er mensen zijn kunnen fouten worden gemaakt, gebeurd overal op de wereld!
  In dit geval is het geld staatsgeld bedoeld voor een districtsfonds, dus bedoeld ten baten van de hele samenleving.

  Het is alleen terecht dat het geld wordt afgestaan waarvoor het bedoeld was!
  Graag het hele bedrag!
  Regelingen treffen waarbij er straks verteld wordt dat het geld op is en mevr maar 50 srd kan aflossen is geen oplossing in dit geval.

  Follow the money & Collect!
  Succes…
  gemodereerd

 8. Dit is geen fout te noemen!
  Het valt in de categorie ” stomme” blunder.
  De bank, heeft zitten blunder bij het uitkeren .

  De zogezegde dader, mag van mij een bepaald bedrag, opeisen.
  Beste Debby, zit met veel vragen.
  gemodereerd

 9. Konsensi, gelijk heb je en je hoeft niet lang te zoeken. Ik weet zeker dat b.v. de bekende bisschop, die geld aannam van de moordenaar en het een zegen noemde, hetzelfde had gedaan als deze vrouw en ook had geroepen Hallelujah, prijs de Heer’.
  gemodereerd

 10. Debby wat een vragen zeg.
  1e vraag moest zijn , is dit geld van mijn zo niet dan terug geven.
  Iedereen zelfs een kind kan weten dat het geld niet voor jouw is bedoeld.
  Sranan man waar is jullie goedheid gebleven.
  Iets wat niet van jouw is terug geven dat is toch logisch.
  gemodereerd

 11. Er is geen bank in Suriname waar je alle geld op je rekening kan opnemen, dus dat deze mevrouw het geld zou hebben opgenomen, klopt niet. Ook voor pensionado’s is het niet mogelijk alles op de rekening op te nemen. Dus de informatie uit het artikel is ongeloofwaardig. Ook de reacties van Debby en Konsensi hierboven zijn heel kort door de bocht. Het geld is door een menselijke fout op de rekening van de vrouw terecht gekomen.
  Dat maakt het niet haar geld! Jullie hebben een grijze massa in die bovenkamer meegekregen. Gebruik het! (of het moet bij jullie een boevenkamer zijn πŸ™‚
  gemodereerd

 12. wat een toestandπŸ€” je werkt in een bedrijf, waar je goed bent opgeleid hoe om tegaan met cijfers, en een rekening numm met een druk op de knop heb je alle gegevens van zo een rekening houder, dussss!!!!!!!! bankmedewerker a tori ne klop sref srefi, wang ka doorzichtig zet, dus sa e roko na bank meki wang fout nanga so wang kevaarlijk bedrag dan je go vrij uit hangnde het onderzoek, a dame moesoe gwe vrij uit, regeling treffen hypothecaire, de gelukkige de helft en de bankmedewerker gaat de helft aflossen, soema meki fout joe gogo musu faya. die dame kan niet gaan boetten voor jou stomme domme fout met zo een fors bedrag
  gemodereerd

 13. Goed gedaan mevrouw Dionne. Zo wordt de rijkdom op aarde beter verdeeld. De rijken liggen er niet wakker van.
  gemodereerd

 14. Bankmedewerkers hebben dit soort fouten vaker gedaan.

  De banken proberen zich dan te dekken dat dd fout bij de eigenaar van de bankrekening waarvan het geld is afgeschreven komt.

  Ook is het mogelijk grote bedragen in 1 keer op te nemen. Je moet je daglimiet wel bepalen, maar er zijn banken waar je een heel hoge banklimiet hebt.

  Om te voorkomen dat te veel geld van je bankrekening je bankrekening hebt kan je bepaalde mogelijkheden toe passen.
  1.- wees nauwkeurig en controleel de bankrekening waar geld naar moet worden overgemaakt, stel des noods vragrn bij een medewerker bij de bank of het klopt,
  2.-ook de naam vd begunstigde/ crediteur, ook bij die kan je de bovengenoemde stap controleren,
  3. als de naam vd bedrijf/crediteur en bankrekening kloppen dig opslaan bij de bank opslag boek van je bankrekrning.
  Hierdoor hoef je bij het vermaken niet al de bankrekening en naam vd het bedrijf/ crediteur meer in te vullen. maar deze uit de adressenbestand te halen/klikken.

  Controle is altijd goed bij iedere overmaking om naam en bankrekening te controleren om te zien of deze nog steeds hetzelfde zijn. Bij verandering. weer contact opnemen met de onderneming en ook met de bank. Vragen bij de ondernemerr waarom
  de bankrekeningnummer nu anders is dan de vorige keer of als je de oude bankrekeningnummer nog kan gebruiken.

  Criminelen zijn ook behoorlijk uitgekookt en daarom moet je ook uitkijken voor computercriminelen. Dat is een andere verhaal, waarop ik hier niet op inga. kost veel tijd en uitleg. Banken geven op hun website genoeg info over. Kijk ook uit mensen die je bellen en een verhaal vertellen dat je rekening nu wordt leeg geroofd.

  Geef nooit je pas af aan niemand. De bank zal je ook nooit naar je gebruikersnaam en wachtwoord vragen of zeggen dat je het moet wijzigen. Op hun website staat ook hoe je dit zou moeten doen.

  Kijk ook uif voor valse website die heel veel
  op van je bank lijken. controleer daarom ook goed als je de juiste website of app van je bank hebt. Ook op de juiste website if app van je bank vind je hoe dat moet.

  Kijk uit voor cimputer criminelen die valse website van banken na maken. Dezd criminelen komen over de hele wereld voor, maar de Afrikanen/ Nigerianen, Russen, zijn erg berucht.

  Ook nooit zaken op je mobiel/ pc, laptob installeren als criminelen zich voor doen als bankmewerkers. Verbreek/ hang op de verbinding.

  Altijd met je bank bellen om na te gaan of het klopt.

  Pas op voor criminelen die online bankrekeningen van banken leeg plunderen.

  Wees alert en waakzaam en maak ook geen valse emails open op je mobiel, pc, laptop.

  Ook als ze je naam, geboortedatum, enz kennen. Vertrouw niemand, die criminelen zijn uitgekookt en als je niet alert bent. trap je er zo in.

  U bent gewaarschuwd.
  gemodereerd

 15. Zelfs in NL komt ’t voor “tijdens storingen soms kunnen mensen geld” pinnen” zonder dat er saldo op hun rekening staan πŸ˜‚ het is meerder keren plaats gevonden in NERDERLAND vooral i/d RANDSTEDEN πŸ˜‚ ik heb het met mijn blote ogen gezien hoe mensen inde rii stonden om geld πŸ’΅πŸ’Ά op tenemen ” maar wordt geregistreerd ” dan ben je genoodzaakt het terug te betalen aan de bank.
  Echt waar er worden bij alle banken fouten gemaakt ( die vrouw had effe geluk vooral als zij in armoede leefde , ik ben geen voorstander van ‘ t geval ” maar de bank kan het omzetten als een LENING πŸ€·β€β™‚οΈ vooral als zij dat bedrag brood nodig heeft om haar leven & gezin een beter toekomst kan bewerkstelligen gezien de situatie in SURINAMEπŸ‡ΈπŸ‡· op dit moment , in dit geval is het water bij de wijn doen als het niet een opzettelijk complot is tussen (2)partijen het is wel een strafbare handeling) Er zijn zoveel grote boeven waarvan de de Politie en Justitie 100% weten dat ze gestolen hebben v/d STAAT toch hebben zij hoge functie en lopen vrij rond in Suriname ” en niet een klein beetje maar ZES NULLEN & MEER πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ€·β€β™‚οΈπŸ€·β€β™‚οΈπŸ€·β€β™‚οΈπŸ‘πŸ“šπŸ“”πŸ—„πŸ—πŸ”πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ€£ WAKE UP SRANANG MANG DON’T TAKE me wrong “IT’S THE REALITY MY PEOPLE ✊ nogmaals ik ben geen voorstander van ’t geval .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.