‘Infiltratie vanuit georganiseerde criminaliteit in leger zal worden uitgeroeid’

12
'Infiltratie vanuit georganiseerde criminaliteit in leger zal worden uitgeroeid'
Luitenant Steven J. (56) werd aangehouden (foto's via FB)

De Surinaamse minister van Defensie, Krishna Mathoera, heeft vandaag benadrukt dat er geen plek voor de georganiseerde criminaliteit is in het Nationaal Leger (NL). Dit naar aanleiding van de arrestatie van een officier van het NL zaterdagavond, na de vondst van ruim 500 kg cocaïne in de auto die hij bestuurde.

Het ministerie van Defensie heeft de aanhouding van de officier, die inmiddels door de Militaire Politie in verzekering is gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen, maandag bevestigd. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie

Volgens de bewindsvrouw heeft de samenleving niets aan een leger waarbij officieren betrokken zijn bij de georganiseerde criminaliteit. “Het past niet binnen hun beroepsethiek en is ook niet de eed die zij hebben afgelegd. Zij moeten de samenleving juist naar eer en geweten dienen”, aldus de minister.

Deze mogelijke infiltratie vanuit de georganiseerde criminaliteit zal met man en macht worden uitgeroeid. Inmiddels heeft de defensieorganisatie maatregelen getroffen tegen een andere legerofficier tegen wie de justitiële autoriteiten de opsporing en aanhouding hebben gelast voor zijn mogelijke betrokkenheid in de Tafelberg-drugszaak in april. 

Deze officier is ontslagen en maakt geen deel meer uit van het leger. Volgens minister Mathoera zijn de straffen van de krijgstucht, oftewel de interne gedragsregels binnen de strijdkrachten, op alle militairen, ongeacht hun rang, gelijkelijk van toepassing.


12 REACTIES

 1. Goed zo al die volgelingen van de vorige baas oppakken en vastzetten , zij zijn het gif van het leger.
  gemodereerd

 2. Haha luitenant is ontslagen en vervolgens lacht hij zich rot. Mevrouw Mathoera denkt u werkelijk dat deze fascist zijn rang als luitenant serieus nam? Mi mars papa!
  gemodereerd

 3. Ik geloof niet dat met het oppakken van deze criminele majoor de criminaliteit in drugs op korte termijn zal worden opgelost.

  Bij de politie en het leger, douane, overheid barst het van deze lieden, die een organisatie zijn, een netwerk en er goed aan verdienen of in dienst zijn van grote jongens.

  Zie wie hier in Nederland hiervoor 11 jaar gevangenisstraf hiervoor heeft gekregen. Niet een kleine jongen. Zie wie in militaire wapens handelde of zelfmoord pleegde, witwassen, vliegtuigen met drugs die in het oerwoud van SME landen enz.

  Men moet realistisch zijn en eerlijk zeggen dat het niet eenvoudig is om de criminaliteit die met de boven wereld vermengd is, de overheid vermengd is op korte termijn zal kunnen oplossen.
  gemodereerd

 4. Het infiltreren van criminelen in de georganiseerde samenleving moet met hulp van de buitenwacht opgelost worden. Met buitenwacht wordt bedoeld Nederland en Amerika Suriname is daarvoor onvoldoende uitgerust. Dit zijn beroeps criminelen en gaan voor alles ze moeten met tak en wortel uitgeroeid worden.
  gemodereerd

 5. Het enige oplossing om de drugs wereld de genade slag toe te brengen is geen drugs meer gebruiken . Al die theorische rompslomp op papier zijn allemaal gedoemd te mislukken zolang mensen die troep blijven gebruiken. Dit heeft niks met fascist te maken. Dan zouden er heel wat fascisten zijn in de wereld. De gebruikeres zijn het groot probleem in het geheel . Maar ja .. zolang allelei mensen met hoge posities die troep blijven gebruiken als zogenaamd reguliere gebruikers zijn wij helaas niet van troep af.
  gemodereerd

 6. Ik heb al eerder gezegd. De hele bende ontslaan en screenen. Daarna alle misdadigers opsluiten en de rest opnieuw aannemen en door mariniers laten opleiden. Dan heb je misschien een leger dat zijn taak kan uitvoeren.
  gemodereerd

 7. Die rotte appels zitten niet alleen bij Defensie, maar ook bij JustPol. Het is een nalatenschap van de ndp regering! Die is naar huis gestuurd, maar de infiltranten zitten nog steeds op hun post. Uitroeien van dit schorem kan alleen m.b.v. het ontwikkelen en uitvoeren van prudent beleid. Lieden in overheidsdienst die zich schuldig maken aan strafbare feiten, dienen op staande voet te worden ontslagen. Dat is oneerbaar ontslag zonder behoud van bezoldiging en een celstraf!
  Suriname kan de strijd tegen de drugs en de georganiseerde misdaad niet alleen aan. Daar zal ze hulp bij nodig hebben. Temeer omdat bij Justpol teveel rotte appels rondlopen die onderzoeken frustreren of vertragen. Jaren geleden was het in Columbia ook zo, maar hun strijd heeft na jaren (met hulp van Amerika) toch het gewenste effect gehad.
  gemodereerd

 8. Zo lang als het leger uit mensen bestaat is de infiltratie vanuit de georganiseerde criminaliteit in het leger niet uit te roeien.. De enige manier om dit stop te zetten, is het leger zelf op te doeken.
  gemodereerd

 9. Mevr Mathoera begin met een nieuwe wervingsronde want er zit veel onkruid onder Uw manschappen die trouw hebben beloofd aan een moordenaar die zich verschool achter het vaandel. Ze zijn misschien best welwillend maar bang voor represaille maatregelen van hun voormalige baas.
  gemodereerd

 10. Schuld van de hollanders. Moesten ze surinamers maar niet leren over de winter en sneeuw. Laat het nu maar sneeuwen.
  gemodereerd

 11. De Surinaamse minister van Defensie, Krishna Mathoera, heeft vandaag benadrukt dat er geen plek voor de georganiseerde criminaliteit is in het Nationaal Leger (NL).  Hmmm🤔🤔🤔🤔🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️🤷🏾‍♂️🤦🏿🤦🏿🤦🏿🤦🏿 goed zo mvr Mathoera, maar wij het volk zou ook blij zijn en 100% Tevreden zijn als dit ook gezegt mag worden van u huidige regering waar u ook deel neemt, want jouw Regering is de hoogste Criminele organisatie van SU en wie zijn de dupe ervan, het minder Surinaams Volk die in armoede leeft. Begin jouw Regering op te schonen, want daar zijn er tal van Criminelen, want deze regering is gewoon een verlengstuk van bouterse. Wat de militair gedaan heeft praat ik niet goed nog fout. De splinter in de ander mans ogen ziet men wel, maar jouw mensen die met BALKEN in hun ogen lopen ziet u niet.
  Hele Familie Santokhi en Crew naar dubai met het volk geld en nu moet het volk weer komen horen van Benzine wordt verhoogd.

  Jullie weten precies dat Hoefdraad zwaar beveiligd wordt bij Kwamala waar Abraham de schepter waait en jullie doen niets. Daar moet u u borst gaan tonen niet hier bij de kleine mannen, ga die Criminelen bij kwatta weg opruimen.
  Time will tell, GOD slaapt niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.