donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameHoge militaire delegatie uit de VS op werkbezoek in Suriname

Hoge militaire delegatie uit de VS op werkbezoek in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De South Dakota National Guard (SDNG) in de Verenigde Staten (VS) is ingenomen met de hechte relatie die al 15 jaar wordt onderhouden met Suriname. Deze samenwerking wordt volgens generaal-majoor Jeffrey Marlette voortgezet.

Generaal-Majoor Marlette, adjudant-generaal van de SDNG, is aan het hoofd van een hoge militaire delegatie uit de VS op werkbezoek in Suriname. De delegatie heeft dinsdagochtend haar opwachting gemaakt bij defensieminister Krishna Mathoera. Het doel van dit bezoek was om het programma van de South Dakota State Partnership voor het fiscaal jaar 2022 te bespreken.

Het South Dakota-Suriname partnerschap omvat niet alleen gezamenlijke militaire uitwisselingen, maar ook humanitaire activiteiten, waaronder gratis medische en tandheelkundige diensten, renovatie van gebouwen en informatie-uitwisseling over noodhulp na rampen en noodoperaties.

Afgelopen maanden is de relatie tussen Suriname en partner VS versterkt. Bezoeken op het hoogste niveau zijn onderdeel van de internationale samenwerking en benadrukken de belangrijkheid ervan. Zo was admiraal Keith Davids, commandant van de Special Operations Command South (SOCSSouth) vorige week ook op werkbezoek bij het ministerie. Eerder dit jaar waren er bezoeken van de admiraals Craig Faller en Yvette Davids van de USSouthcom.

De delegatie van de SDNG bestaat verder uit Brigadier General Edwin Vanderwolde (Director of the Joint Staff) Colonel Jeffrey Norris, (State Partnership Program Director) Lieutenant Colonel Stephen Sewell III (State Partnership Program Coordinator) State Command Sergeant Major Patrick Couser (Senior Enlisted Leader) en Sergeant First Class Mike Beck (PAO Specialist).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Westerlingen houden doorgaans hun ogen en oren wijd open en leggen contacten aan die later goed van pas kunnen komen.


  gemodereerd
 2. Wat mij betreft mogen ze ook in Su blijven met een paar duizend man. Voor de veiligheid, corruptie, drugs en criminaliteit.


  gemodereerd
 3. – Surinam is READY to be taken over COMPLETELY by the USA .
  Since 1975 all governments up to the’ present’ have been found incompetent to provide for its inhabitants , instead corruption and ‘quid pro quo’ with other drug-dealing nations have had the over hand to funnel its way to the poorest of its class
  WE DON’T NEED NOBODY ELSE ITS TIME FOR ‘ THE CHANGE ‘


  gemodereerd
 4. Amerikanen, zijn over heel de wereld actief. Het is goed om bevriend te zijn. Zeker om voordeel uit te halen.
  Maar, oppassen ze zijn geweldige genieën om tot een oorlog te bewegen.

  In tijd van vrede, praten ze over een oorlog en in tijden van oorlog, praten ze over vrede.
  Kortom, het draait om die bewuste industrie ( wapenindustrie).
  Tel ze bijelkaar, en de wereld, zal geen honger leiden. Geld, blijkt macht!!!


  gemodereerd
 5. En wanneer wordt Bouta geshipped naar Amerika in het kader van familie-hereniging met zijn zoon Dino.


  gemodereerd
 6. Een heel goede opmerking hierboven van “wanneer wordt Bouta geshipped naar VS in het kader van familiehereniging. Sur kan dan een vrije dag bijschrijven “ Bevrijdingsdag”.


  gemodereerd
 7. Dit noemt men de contacten warm houden, bilaterale banden in stand houden voor de eigen belangen en van de bondgenoten.

  Als een vd belangen ve bondgenoot in gevaar komt dan kan op de rode knop worden gedrukt.

  De vliegdekschepen, duikboten, F-35, drones, kruisraketten, bommen, miliaire vrachtvluegtiegen met miliairen of tanks, enz zal en kunnen landen oa op ( militaire)vliegvelden van (NAVO) bondgenoten cq Frans – Guyana Brazilie, Guyana. Weet u het nog dat de minister van Buitenlsndse Zaken van USA een bezoek had gebracht aan Suriname en Guyana vorig jaar.

  Surinsmers kijken jullie goed op welke legers van bevriende landen een beroep kan doen als om militaire steun gevraagd wordt.

  Zie:
  – Brazilie, Frankrijk/Frans – Guyana/ NAVO, USA met de sterkste leger vd hele wereld, is ook NAVO, Nederland/ NAVO,

  Dus wat ddb op 25 Februari 1980 had uitgehaald met bobo henk aron, was eens maar nooit weer, zie dat Nederland/ NAVO kolonel hans valk wel het draaiboek gemaakt had en aan ddb had gegeven, maar dat was eens maar nooit weer. Zie de bondgenoten van vandaag.

  Ook de gewapende machten in Suriname moeten zich rustig houden en weten dat Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi de opperbevelhebber is en dat zij allemaal ondergeschikten zijn en hij alleen het bevel mag geven en zij trouw aan hem en de grondwet van Suriname zijn en Internationale Verdragen.

  Ik feliciteer alle Surinamers overal ter wereld met de 46 ste Srefidensi op 25 November 2021 toe.

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen. Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand

  Opo Kondre Man Oe Opo
  Sranan Gron De Kari Oe
  Stree Def Foe Stree Wi No Sa Frede


  gemodereerd
 8. Beste Loek boeng yere,
  Ook ik wacht op die historische dag.
  Wat zou ik blij zijn als dat moment daar komt.


  gemodereerd
 9. Is goed dat de VS Suriname helpt. Maar met de VS moet je altijd voorzichtig zijn. Voordat je het weet wordt over je heen gelopen. Deze militairen hebben sinds de terugtrekking uit Syrië en Afghanistan weinig anders te doen. Ze willen in elk geval een stapje voor zijn op China. Dus het is echt niet zo dat ze veel geven om Suriname zelf.


  gemodereerd
 10. Iemand heeft nu loes bere. Want big brother is nu in su op bezoek. Wie wil mag rotsooi uithalen.


  gemodereerd
 11. Ze kunnen hun eigen land niet controleren met die wapens die in Amerika 🇺🇸 overal te krijgen is , vaak schietpartij op scholen en op universiteiten dus oprotten laten ze eerst hun eigen Huis gaan schoonmaken 🧹.


  gemodereerd
 12. Wat is dat met al die militairen uit vreemde landen die hier in ons land infiltreren? Gisteren zag ik beelden van controlepost stolkertsijver, waar Nederlandse militairen drugscontroles houden met honden.

  Wie controleerd deze buitenlanders als ze ons land binnenkomen? Men komt zogenaamd met goede bedoelingen, maar je weet nooit wat de achterliggende gedachten zijn. Kijk bv naar Venezuela die hebben totaal geen voordeel uit hun olie reserves gehaald, pure ellende in het land. Nu ook Suriname zijn kansen ruikt op dat gebied zijn de grote landen er meteen bij met hun legers. Ik vertouw ze niet… Deze mensen zijn meesters in het creeren van chaos…

  Minister Mathoera wees alert…


  gemodereerd
 13. De Amerikanen hebben in 120 landen een militaire basis waar men zijn wil oplegt aan het land. Samen met de andere Europese landen probeert men in Navo verband zijn kapitalistische wil aan de wereld op te leggen. Gelukkig is ” the regime change ” in Suriname van tijdelijke aard. Na de eerstkomende verkiezingen in Suriname kunnen VHP en NPS het de eerstkomende 10 tot 15 jaren vergeten. Bye, bye Uncle Sam…….


  gemodereerd
 14. Suriname is een soevereine staat. Dit betekent dat geen enkele andere staat zich mag bemoeien in binnenlandse aangelegenheden aangaande Suriname. Andere landen zijn dus verplicht zich te onthouden van enige agressie jegens Suriname. Slechts in zeer bijzondere gevallen (zie de Grondwet ), kan hiervan afgeweken worden. Het geval Bouterse bijvoorbeeld, is een binnenlandse aangelegenheid. Dit houdt dus in dat geen enkele vreemde macht zich op enige wijze hiermee mag bemoeien. Suriname kan dus onmogelijk een beroep doen op de VS, Frankrijk ,Nederland of wie dan ook, aangaande Bouterse. Er is immers geen directe noodzaak daartoe. Suriname is bovendien geen lid van de Navo.

  Gewone samenwerking in de vorm van uitwisseling van kennis ,opleidingen ,gebruikmaken van elkaars faciliteiten, terreinen ,gezamenlijke patrouilles, trainingen, ondersteuning, security, etc., ; dit alles kan wel. In dat licht moet men de samenwerking bekijken. Ook tijdens de regering Bouterse zijn er aldoor contacten geweest met o.a. de VS. Met Nederland was dat een ander geval. Het is leuk om te dromen ,maar denk nou niet dat Amerikanen of Nederlandse militairen enig gezag hebben op Surinaamse bodem. Het Surinaamse leger heeft in alle gevallen de leiding. Er is immers geen sprake van een oorlogssituatie or whatsoever. De president kan onmogelijk bijstand of interventie vragen van de Amerikanen om een binnenlands onderling conflict op te lossen. Er is geen aanleiding daartoe en het is een interne aangelegenheid die dus door Suriname aangepakt moet worden. Anders hoeft Suriname geen soevereine staat te zijn.


  gemodereerd
 15. Suriname is geen lid vd NAVO, Frankrijk/Frans-Guyana wel. DE NAVO (USA, FRankrijk, Nederland) heeft in vele landen bondgenoten, ook met Guyana.

  Dus als er een luitje is die met gestolen wapen uit zijn wapenkast een actie wil uithalen in Suriname, zal hij zien hoe snel hij in kruit en rook opgelost zal zijn. Er zal niet een 1 ontelbaarste ml deel van een cel van hem meer in Suriname gevonden worden. Laat hij ea voor wie hij een paarse halve zool god is dat goed onthouden.

  De NAVO is er over de hele wereld om de belangen van het westen en haar bondgenoten te beschermen als er een beroep op wordt gedaan. Zie dat het leger van China niet aanwezig was.

  Amerika is er voor de Amerikanen, Latijns-Amerika is de speeltuin van Amerika. Niet alles wat de Amerikanen doet is goed, maar ga een heel eind met hun mee. Liever de NAVO dan dan het Communisme van China.


  gemodereerd
 16. South Dakota National Guard is echt geen hoge militaire instantie, het zijn gewoon padvinders die militair mogen spelen en af en toe worden opgeroepen om hulp te verlenen. Dat ze Suriname grootser dan in Amerika worden onthaald is omdat ze spiegels en kralen hebben meegenomen.


  gemodereerd
 17. Ze mogen dan een klein onderdeel zijn vh leger van de USA. Feit is dat als zij versterking nog hebben vd sterkere leger eenheden vd USA, die binnen enkele uren in Suriname zijn en daar gaat het om. De minister van Buitenkandse Zaken van de USA was niet voor poppenkast in Suriname en Guyana vorig jaar.

  Bovendien zijn er nog meer legers/landen bondgenoten waar Suriname een beroep op kan doen. Frankrijk/Frans-Guyana kan vanuit Kouroe raketten afschieten die het huis waaruit de legerwapens gestolen zijn in Leonsberg, ocer en broko baka tot de grond gelijk maken binnen enkele tellen.

  Zelf met wapens uit de 1 ste wereldoorlog vd NAVO die in een legermuseum zijn is ddb en aanhang heel eenvoudig door de door en door getrainde NAVO militairen te verslaan. Zelf met Hollandse leger wapens uit de eerste wereldoorlog en die militairen op een fiets, heeft wanted geen schijn van kans met zijn gestolen wapens.

  wanted kon alleen Suri’s bang maken, angst aanjagen, uitbuiten, arm maken, honger laten lijden, vermoorden en onderdrukken.

  Als hij een echte militair was dan had hij de betwiste gebieden van Suriname in Surinaams bezit gekregen, ddb is niets anders dan een lafaard die opdracht geeft aan paarse kakkerlakken om fakenieuws te verspreiden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES