dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBelfort tegen vaccineren, is voorstander van 'osodresi'

Belfort tegen vaccineren, is voorstander van ‘osodresi’

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP assembleelid Edward Belfort heeft weer van zich laten horen als het gaat om COVID-19. In een gesprek met Suriname Herald zegt hij dat hij tegen het vaccineren is en een voorstander is van ‘osodresi’.

Sinds vier maanden drinkt Belfort zijn eigen brouwsel met onder andere lemmetje, knoflook, kurkuma, water en honing schrijft de nieuwssite. Hij prijst drankjes van cultuurgenezers die mensen direct zouden genezen.

Volgens Belfort worden de middeltjes van donkerkleurige genezers niet erkend, omdat ze geen blanke huidskleur hebben. “Dit is slavenmethode. We waarderen ons eigen ding niet”, zegt hij tegen Suriname Herald.

In Suriname zijn tot nu toe 1.140 mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Onder hen een aantal gezonde mensen die niet geloofden in vaccinatie en/of volledig vertrouwden op ‘osodresi’. Helaas is dat anders voor ze uitgepakt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

46 REACTIES
 1. beste belfort, tuurlijk gewoon osodresie drinken. dunt het volk uit. minder mensen en een beter financieele overlevering.

  tjee


  gemodereerd
 2. Elk medicijn wat op de markt komt wordt uitgebreid getest voordat het goedkeuring krijgt. Het probleem bij alternatieve geneeskunde is dat niet alles getest is. Daarom ben ik persoonlijk vrij sceptisch over dit soort middelen en ook omdat je heel veel kwakzalverij heb.


  gemodereerd
 3. Onder de 1.140 overledenen waren ook dubbel gevaccineerden die volledig vertrouwden op de westerse vaccins die nu helemaal niet zo goed blijken te werken. De ziekenhuizen in Vlaanderen en Nederland liggen sinds enkele weken vol volledig gevacvineerden.

  De dubbelgevaccineerde minister Ramadhin ligt ook asn het zuurstof.


  gemodereerd
 4. Waarom vragen jullie de dubbelgevaccineerde minister Ramadhin niet om een reactie. Hij kan jullie met zijn nieuwe persoonlijke ervaring vast goed vertellen hoe goed de ongeteste westerse vaccins wel niet werken.

  ANTWOORD:
  Maar Johnny82, waarom reageer je ook met de naam Hiwat. Heb je extra ‘hulp’ nodig om, je mening te onderbouwen? Of heb je meerdere persoonlijkheden?


  gemodereerd
 5. Wat goed is vr je dat doe je. Is zijn goed recht. Hij zegt niet: ga niet vaccineren maar hij zegt wat hij doet.
  Met covid zelf speelt deze regering pingpong spelletje
  Kletsen over behandeling van covid patienten maar niemand praat over artsen die bolletjes slikkers stiekem helpen in ziekenhuis van de staat.


  gemodereerd
 6. Hij is misschien te duur in zijn onsbelang waardoor velen toch kiezen voor vaccinatie


  gemodereerd
 7. De keuze van de heer Belfort moet je gewoon respecteren. Als hij met die osodresi tevreden is, dan is het oké. Ik persoonlijk zou er niet voor kiezen om die osodresi te gebruiken. Miljarden mensen in de wereld maken gebruik van de vaccins. Dus beste mensen, laat je vaccineren en hou je gewoon aan de regels die de deskundigen aanbevelen.


  gemodereerd
 8. Tot nu toe wijzen de cijfers keihard uit, in alle landen, dat 95% van de overledenen NIET GEVACCINEERD waren. Waarom zouden alle westerse landen zo aandringen op vaccinatie, als het nut niet bewezen was.
  Meneer Belfort is bezig met een kruistocht tegen de regering, maar nog gevaarlijker is de etnische spanningen die hij probeert op te roepen te midden van een pandemie.
  Enge Man…


  gemodereerd
 9. Sommigen hebben idd dubbele persoonlijkheden, triest!
  Gevaccineerd of niet gevaccineerd of dubbel gevaccineerd zijn allemaal GEEN garantie op een eeuwig leven op aarde!

  @ HIWAT AKA JOHNNY 82, dagelijkse gebeurtenissen: Mensen sterven, en er worden mensen geboren.
  Dat mensen dubbel gevaccineerd zijn of enkel gevaccineerd zijn wil niet zeggen dat ze niet zullen sterven aan andere ziektes/ ouderdom/ andere oorzaken en factoren.
  Dus hou op met je bullshit verhaal lulbroek! Je maakt veel andere mensen alleen maar boos met je bullshit.
  En als je vragen hebt aan Minister Ramadhin, ben je mansgenoeg om die zelf persoonlijk aan hem te gaan stellen.


  gemodereerd
 10. Het drankje van Belfort bevat naturlijke producten die wel bewezen hebben goed voor de gezondheid van mensen te zijn. Maar zodra je over natuurlijke producten begint komt de duivel los bij bepaalde figuren. Deze figuren hebben nauwe banden met ” big pharma “. Zolang het drankje van Belfort zijn gezondheid beschermd mag hij het middel van mij gebruiken. Ik ben nu twee keer gevaccineerd. De vraag is hoeveel ‘shots ‘ zullen er na deze twee volgen en wat zullen de gevolgen voor mijn gezondheid zijn op langere termijn?


  gemodereerd
 11. De verstrooide professor Belfor kraait weer onzin uit…Het moet niet gekker worden met deze gestreste aandachtzoeker .


  gemodereerd
 12. Waarom verkondigt Belly zijn boodschap niet met de Apintie drum, maar via de radio, TV en internet? En wat maakt het uit welke huidskleur de uitvinder heeft, als wat uitgevonden of bedacht is, goed bruikbaar is, zou je als mens gek zijn om het niet te gebruiken alleen omdat het door iemand met een andere huidskleur is bedacht. De Westerse beschaving had het nooit zo ver geschopt als ze ideeen van Indianen, Afrikanen, Arabieren, Chinezen en Indiërs niet hadden overgenomen. Zou Belly er anders tegenaan kijken als hij wist dat de vrouw, die in de VS de leiding had over de ontwikkeling van het Amerkaanse vaccin, dezelfde huidskleur heeft als hij?


  gemodereerd
 13. De Wetenschap werkt (gelukkig) niet met die verhalen van ‘ík ken iemand die genezen is’ of’ik heb het zelf meegemaakt”of ‘bigisma dit of dat’ maar met statistieken, cijfers, onderzoeken enz.

  Sluit alle ziekenhuizen, rgd poli’s, apotheken,verbied operaties, stuur alle doktoren naar huis, en we werken vanaf nu met de methode Belfor…

  wo DEDE!!!!!


  gemodereerd
 14. Onze lieve heer Jezus zou het verdomd moeilijk hebben mocht het hem nu behagen op aarde neer te strijken. We weten allemaal dat hij met zijn handen mensen kon genezen, tevens door het prevelen van overstaanbare woorden , dode mensen opnieuw tot leven kon wekken. De autoriteiten zouden hem namelijk lastiggevallen hebben aangezien hij aantoonbaar geen diploma’s heeft ,geen certificaat, geen vergunning, niet eens een fatsoenlijk laboratorium en als klap op de vuurpijl , geen toestemming om tijdens lockdown te opereren. Het is maar goed dat hij op een veilige afstand nog even in de hemel vertoeft . Lekker knus tegen zijn vader aan en innig meelevend met de mensheid die op hol geslagen is. Zegt men niet, baat het niet ,dan schaadt het niet? De redenering of argumentatie ,omdat het een osodresi is en daarmee verwerpelijk, is te kort door de bocht. Dan zou je eerst een uitvoerig onderzoek moeten voeren om het tegendeel te bewijzen. Ga eens na dat eeuwen geleden er geen ziekenhuizen ,laboratoria etc., bestonden in de oerwouden. Men maakte gebruik van wat het bos te bieden had. En het hielp tegen allerlei kwalen . Waarom moeten we in deze tijd zo argwanend zijn? Ook in Nederland maakt men gebruik van osodresi,( op zijn Nederlands). Het is waarin je gelooft.


  gemodereerd
 15. Een ieders mening gerespecteerd helaas is wel duidelijk dat al het wetenschappelijke een dekking is echter een dwaalspoor. Een dwaalspoor die de ander moet doen denken dat het dan goed is. Omdat het wetenschappelijke dat zegt. Niets is minder waar.
  Het is duidelijk in Nederland en daarbuiten zijn er zoveel van de zogenaamde keurmerken toch falen velen wegens onbetrouwbaar levensmiddelen in de winkel een supermarkt als hoogst aangeschreven moet desondanks toch kenbaar maken dat er gesjoemeld is met producten. Waar hebben wij het dan over als het zou gaan om de alternatieve geneeswijze.
  Het RIVM de EMA de WHO wie zijn zij.
  Dagelijkse cijfers die in Nederland gepresenteerd worden als gevolg van Corona.
  Verteld men ook wel dat gevaccineerden als niet gevaccineerd worden opgenomen omdat fam bij navraag aan de behandelende arts als antwoord kreeg dat zij dat niet mogen vermelden.
  Ook gerespecteerd blijf allemaal maar geloven wat de media presenteert.


  gemodereerd
 16. @Mnr Belfor
  U bent toch instaat om het goedtje wat u promoot verder telaten onderzoeken en patent aan tevragen, wat u nu doet is mofo coranti,de geschiedenis wyst uit dat je daar niet ver mee komt. We leven zo als u weet in een comerciele wereld, als u de mens wil helpen is dat goedt
  vraag er patent op en laat het onderzoeken by twee labaratoria en dan kunt u verder promoten over de grenzen ,maar voor nu is het verstandig mensen niet te adviceren gezien het bewys marginaal is,zoals men zegd ,een mus maakt nog geen zomer.


  gemodereerd
 17. Idioten die zich weigeren te laten vaccineren, moeten ook zo flink zijn om opname te weigeren indien zij opgenomen zouden moeten worden op de IC. Keihard de deur sluiten voor deze paranoide droeftoeters en het bos in sturen met zelfgebrouwen toverdrankjes.


  gemodereerd
 18. Belfort vergeet iets aan te geven,namelijk :als je oso dresie gebruikt,maak niet uit welk van ze,de manier hoe het bij jouw werk ,wil niet zeggen dat het zo zal werken bij een ander persoon.
  Met andere woorden de ene medicinale plant die goed bij jouw werk,kan bij een ander persoon problemen veroorzaken.


  gemodereerd
 19. Onzinnige racistische reactie. De vaccins worden mondiaal onderzocht door een enorme groep wetenschappers. Dat zijn heus niet allemaal blanken. Als meneer Belfort meent dat er meer donkere wetenschappers moeten komen dan moet hij z’n achterban naar school sturen in plaats van afgeven op groepen met een andere kleur.


  gemodereerd
 20. Goed zo mijnheer Belfort. Laat u uw partij volgelingen niet laten vaccineren met witte mensen medicijnen. U en Dora zijn de ware helden in deze ramp uit china. Alleen kunt u de abob partijcentrum gratis osodresie laten uitdelen want voor bordo en lonnie is geld geen probleem.


  gemodereerd
 21. Het gaan niet goed met de voorlichting, omtrent de werking van vaccins. Men verteld wat men nodig heeft, om mensen over de streep te trekken. De andere kant van de medaille word niet of nauwelijks belicht.

  Verder wil ik nog opmerken, dat de verantwoordelijke van het ministerie bij volksgezondheid, wel met 2 maten weegt. Oso dresies die door de afro Surinamers worden ontwikkeld zijn twijfelachtig en niet betrouwbaar. Maar de vele twijfelachtige vaccins, zijn een moetje en beter tegen het virus. Pas geleden is er wel een ayurveda dag gewijd aan de traditionele geneeskunst uit india. Dat was geweldig goed.

  Die zaken vallen op. Het hangt er maar net vanaf welke bril je opzet.


  gemodereerd
 22. Sinds wanneer Ewald Belfort zich bezig op het gebied van medicijnen en wat voorgeschreven mag worden voor de zieke mens?

  Dat hij bezig is met osodresi moet hij zelf weten, maar dat Belfort tegen vaccineren van anderen, dat kan niet daar mag hij geen uitspraken over doen, daar is hij niet de persoon voor die dat mag doen. Dat hij voorstander van ‘osodresi’ is moet daarom ook door de autoriteiten goed onder de loep worden genomen.

  Hoe ver mag Ewald Belfort gaan, voordat de overheid justitie en politie op Belfort stuurt om hem te arresteren en te vervolgen.

  Het Covid-19 virus is een grote bedreiging voor de wereld, de Surinamer en er zijn vaccins die tot een bepaalde percentage bescherming bieden. Dit is wetenschappelijk al bewezen en uitgetest.

  Belfort is nu al veels te ver gegaan en de stappen vd overheid om politie en justitie op hem op te sturen is nu aangebroken. Zo ver en niet verder. Belfort is een gevaar voor de Surinaamse samenleving. Hij ondermijnt de aanpak van de regering om het Covid-19 virus in Suriname te bestrijden.

  Gouverneur Kielstra zou wel weten wat hij met Edwald Belfort moest doen. Eens maar nooit weer. ddb wist ook wel hoe hij een daad moest stellen en de Surinaamse Mij tot op heden hiervan het effect van laat voelen.


  gemodereerd
 23. @ Belfort,

  De beste manier om het Covid virus te ontlopen is: 10 minuten met uw kop tussen de, zeer vast aangedraaide, bankschroef. Daarna heeft u nergens meer last van. En wij van u ook niet.

  Ave Sranan.


  gemodereerd
 24. @Hope

  Dat geldt niet alleen voor de oso dresi maar ook voor de reguliere medicijnen.
  Niet elke oso dresi of medicijn uit de apotheek/drogist heeft op elk mens de dezelfde uitwerking.

  Mokomoko werd en misschien nog steeds gebruikt tegen uitslag en de jeuk die de uitslag veroorzaakte. Het hielp. Maar of mokomoko tegen elke soort huiduitslag dezelfde uitwerking heeft, is wel de vraag.

  Met periodes heb ik last van bloedarmoede, ook al eet ik ijzerhoudende groenten.
  Ik drink dan stout bier met een losgeklopt ei, een beetje rietsuiker en kaneel, totdat de duizeligheid weer over is. Hop heeft een geneeskrachtige uitwerking, maar of iedereen met bloedarmoede daarbij gebaat is, blijft wel de vraag.
  Ik ben de enige binnen het gezin waarin ik ben opgegroeid, die hier last van heeft.
  Deze tip kreeg mijn moeder van een creoolse oma.


  gemodereerd
 25. De gevaccineerden die in het ziekenhuis zijn beland, zouden zonder het vaccin in het mortuarium zijn beland ipv het ziekenhuis. Meneer Belfort, drink lekker je osodresie en geef het ook aan Brunswijk.


  gemodereerd
 26. De Osodresi’s werken denk ik eerder als weerstandverhogende middelen. Met een betere weerstand ben je ook minder vatbaar voor de gewone griep en de Coronagriep.
  De regeringen wereldwijd hebben helemaal niks gedaan om de weerstand van mensen te verhogen. Integendeel, regeringen hebben zulke middelen veroordeeld en zelfs verboden.
  Het enige wat de regeringen interesseert is de (niet-werkende) vaccins. Landen als Suriname vinden de vaccins geweldig, want ze krijgen het gratis. Denken ze. De prijs zal achteraf betaald moeten worden.


  gemodereerd
 27. Wat is die colgate reclame hero, heer Belfort, zo achterlijk. In zo een moeilijke tijd waarbij hij levens moet gaan redden door de hele surinaamse bevolking te motiveren om te vaccineren, doet hij het tegenovergestelde! Een ieder ongevacineerde die sterft, gaat per heden op naam van Belfort (colgate/witifi) hero. En jezus in de hel met hem afrekenen. Belfort succes met je witifi/colgate reclame!


  gemodereerd
 28. @Belly: De ingredienten alleen maken geen goed werkend medicijn. Niet in de witte en ook niet in de zwarte wereld. Ook de bereidingswijze en de dosis van ieder ingredient tellen mee.
  Persoonlijk ben ik niet tegen ossodresi en ook niet uit fabrieksmatige medicijnen. Hoofdzaak is ool dat je je eigen lichaam kent en je aan bepaalde regels houdt mn bij ossodresi. In deze vervuilde maatschappij is ossodresi niet wat osso dresi behoord te zijn.
  Wie betaal je voor een ossodresi? De maker of de oorsprong?
  Ossodresi is nou booming iedereen waant zich dr A Vogel te zijn.


  gemodereerd
 29. Hope , goed gezegd , dit geldt ook voor als je laat vaccineren , van enkelen zal het vaccin niet helpen , en dat is wereldwijd bewezen , maar die Belfort heeft hij bewijzen dat die osodresi het covid kan tegenhouden voor iedereen , volgens ons is hij door die osodresi van koers veranderd , eerst was bouterse een zondebok en nu sinds hij dat drankje inneemt is Santokhi de zondebok.


  gemodereerd
 30. ik heb een ook n wondermiddel. ingefluisterd door engelen. rosemarijn, gember, duive eieren, een weinig pimba en geitenmelk. mixen en 3dd 1 eetlepel. 100% succes. gratisss


  gemodereerd
 31. lachwekkende reacties hier van alwetenden.
  er worden hier cijfers en statistieken genoemd die kant noch wal raken.
  er wordt hier tevens on-democratisch gepraat over iemand die gewoon een mening heeft en die uitdraagt.
  net als dat jullie vinden dat iedereen gevaccineerd moeten worden?
  mag belfort ook zijn mening verkondigen met het tegenovergestelde niet vaccineren.
  hij bepaalt niets en maakt geen regels, dus kan deze man gewoon zijn mening geven.

  domme opmerkingen zoals?
  “Een ieder ongevacineerde die sterft, gaat per heden op naam van Belfort”
  gaan dan alle sterfgevallen die wel gevaccineerd zijn dan op naam van ramadhin komen?

  “De Wetenschap werkt (gelukkig) niet met die verhalen van ‘ík ken iemand die genezen is’ of’ik heb het zelf meegemaakt”of ‘bigisma dit of dat’ maar met statistieken, cijfers, onderzoeken enz.”
  cijfers en statistieken die al bewezen zijn niet te kloppen

  “maar voor nu is het verstandig mensen niet te adviceren gezien het bewys marginaal is,zoals men zegd ,een mus maakt nog geen zomer.”
  hij geeft zijn mening, als jij dat opvat als advies is dat jouw zaak.
  tevens is het 1 zwaluw maakt nog geen zomer…. dus misschien wat bijleren voor je iets gebruikt waarvan je zelf al bewisjt het niet te kunnen.

  “Idioten die zich weigeren te laten vaccineren, moeten ook zo flink zijn om opname te weigeren”
  en idioten die gevaccineerd zijn moeten zich niet aanstellen…. vaccin werkt toch zo goed?

  “Dat hij bezig is met osodresi moet hij zelf weten, maar dat Belfort tegen vaccineren van anderen, dat kan niet daar mag hij geen uitspraken over doen, daar is hij niet de persoon voor die dat mag doen.”
  hij mag dat net zo goed als dat jij zegt dat het vaccin wel werkt.
  wie ben jij en anderen dan om te zeggen dat mensen zich wel moeten laten vaccineren?
  jij hebt daar ook totaal geen grond voor om dat te verklaren en rond te spreidden.

  “Het Covid-19 virus is een grote bedreiging voor de wereld, de Surinamer en er zijn vaccins die tot een bepaalde percentage bescherming bieden. Dit is wetenschappelijk al bewezen en uitgetest.”
  en daarom wordt het sterfte aantal onder gevaccineerde steeds hoger?
  verklaar dat eens dan?
  feit is dat het hele vaccin een twijfelachtige werking heeft net als de osodresi die genoemd wordt.
  bij de 1 werkt het wel, en bij de ander werkt het niet.
  dat is het enige feit dat er tot nu toe echt bekend is waar iedereen het minimaal mee eens is


  gemodereerd
 32. Laat iedereen in eigen waarde, over een week kom de minister van volksgezondheid ons vertellen dat wij ook oso dresi mag gebruiken want dat gebruikt hij nu in het ziekenhuis


  gemodereerd
 33. Persoonlijk vind ik dat iedereen zelf bepaald wat ze in hun lijf Willen stoppen.

  Kruiden bestonden voor medicijnen en medicijnen zijn niet per definitie dat ze mensen behoeden van iets of ze beter maken. Gezien er omin medische fouten worden gemaakt mis diagnoses worden gesteld

  Is mijn vraag als medicijnen mensen beter maken, waarom vele met hart en vaat ziekte hoge bloeddruk diabetes en allemaal andere kwalen lopen.

  Als het de bedoeling was dat mensen beter werden van medicijnen zouden artsen en specialisten geen geld verdienen.

  Als men spreekt hoe mensen hun voedings patroon kunnen verbeteren of hoe ze hun immuun kunnen versterken.

  Maar allen praten dat een wonder prik die zogenaamd 95 procent veilig is maar er overal ter wereld dubbel gevaccineerde gezonde mensen hart aanvallen krijgen waarvan de jongste 11 jaar is. Of alsnog in het ziekenhuis belanden. Zoals jullie geliefde minister.

  Er zoveel informatie te vinden zijn dat farmaceuten en dezelfde mensen zijn waarvan medisci klakkeloos dingen overnemen zonder te onderzoeken.

  Mag ik wat vragen welke laboratorium heeft Suriname te onderzoeken hoe veilig een vaccinatie is of hoe veilig vaccinaties zijn.

  Geen omdat volgens farmaceuten iets veilig is wil niet zeggen dat het veilig is. Als de fda geen goedkeuring heeft gegeven voor geen van de vaccinaties en deze niet behoorlijk getest zijn maar nu wereldwijdt worden opgedrongen.

  Tijd zal ons leren wie de schapen zijn daar mensen graag klakkeloos dingen overnemen zonder onderzoek te doen.

  Ik ben groot gebracht met kruiden en geen enkele vaccinatie heeft de mensen geholpen die bij natuur genezers liepen na vaccinatie en ze complicaties hadden hun bek open te doen dat ze genezen zijn door kruiden.

  Al die mensen die willen vaccineren neem je vaccinatie en hou je bek maar ga niet komen bepalen voor andere dat als zij er niet in geloven wat hun goed recht is daar mensen met verstand onderzoeken mensen zonder verstand zijn net papegaaien praten alles na.

  Uiteindelijk zal tijd ons alle leren.


  gemodereerd
 34. anderen riepen ook dat ze n osodresie voor aids hadden. niets meer van vernomen. die zouden intussen miljardair moeten zijn. achterlijk.


  gemodereerd
 35. Wat een zeer domme en teleurstellende man!
  Als regerend leider is deze man echt gestoord ,ik dacht nog wel dat deze man helder was in zijn denken blijkt nu dat hij toch erg idiote opmerkingen heeft!!!

  Weet gvd wat je zegt …je helpt op deze manier mensen naar hun graf ,je bent onverantwoord bezig als je onzin zit te verkopen.
  Ik ben zeer teleurgesteld omdat ik belford heel nuchter zag…niets is minder waar!!

  Denk na over wat je zegt ..vanaf vandaag ben ik ook klaar met deze idioot ik hoop terecht dat hij aangesproken word door
  Iemand die de onzin uit zn kop praat.

  Van alle idioten schurken dealers en moordenaars in de politiek …is dr weer een leugenaar geboren,past in de su politiek dat al jaren een belediging is.


  gemodereerd
 36. waarom heeft belfort ook niet geprotesteerd tegen de ophaalactie van euro’s voor covid getroffen suriname? hij had daar toch ook een oso dresie tegenaan kunnen gooien? en waarom legt hij dat niet uit aan de ic’s?


  gemodereerd
 37. ik eet al maanden, jaren elke dag brood. bruin brood meestal. daarom geen covid19 opgelopen. bellie hoor je dat. wat een kromme beredenering. dat is geen wetenschap. hou je domheid voor jezelf. silly


  gemodereerd
 38. In India gebruiken bijna 1 miljard mensen het water uit de Ganges als osodresi om lichaam en geest te reinigen. Men baad in de Ganges en neemt ook een slokje. Wetenschappelijk is de Ganges heel erg vervuild door industriële afval vanuit de grote steden. In Nederland, Suriname en andere landen waar hindoes wonen kun je water uit de Ganges ook kopen voor religieuze doeleinden. Dus, wat is er mis als je in iets gelooft.


  gemodereerd
 39. Wat een idioot😨, ik daag hem uit met een covid besmette persoon in het ziekenhuis te bezoeken, zonder enige vorm van bescherming.😣


  gemodereerd
 40. @Eigen+mening,

  De flesjes Ganagajal (Ganga-water) die worden verkocht zijn vaak getapt aan het begin van de Ganga, waar het water nog niet vervuild is door industrieel afval.
  Overigens kan Gangajal wel 20 jaar of meer in een flesje bewaard worden zonder dat het slecht wordt. Dus is er wel zeker iets (mineralen) erin wat bederf tegen gaat en bacterie geen kans geeft.
  India heeft de pech gehad dat direct na de onafhankelijkheid anti-Hindu regeringen aan de macht zijn gekomen die decennia lang hebben geregeerd en hebben geprobeerd zowat alle instituten, bedevaartplaatsen en heilige zaken van de Hindoes af te breken en die de islam en het christendom meer rechten hebben gegeven dan het Hindoeïsme.
  Als voorbeeld, de deelstaatregeringen hebben het bestuur van grote Hindoetempels – waar vele miljoenen aan donaties binnenkomen – overgenomen en het geld wordt ook gebruikt voor de bouw van kerken en moskeeën. Tempels worden nauwelijks gerenoveerd met dat geld. Maar de regeringen durven het niet aan ook maar één moskee- of kerkbestuur over te nemen.
  Wetende dat de Ganga een heilige rivier is voor de Hindoes, hebben deze regeringen het toch flink laten vervuilen.
  Nu er een regering is die het voortrekken van kerken en moskeeën niet vanzelfsprekend vindt, schreeuwen leiders van deze groepen moord en brand wanneer ze niet méér, maar dezelfde rechten krijgen als de Hindoes.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES