maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRGD-polikliniek Koewarasan voor 90 procent afgebrand

RGD-polikliniek Koewarasan voor 90 procent afgebrand

-

Does Travel - naar Suriname

De polikliniek van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Koewarasan stond vandaag in brand. Voorzitter van het Stichtingsbestuur, Fayaz Sharman, zegt via de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat het gebouw voor 90 procent is afgebrand. Hij is op locatie geweest om de schade te oriënteren.

“Terwijl de RGD bezig is met het gezond maken van de organisatie, krijgt het te maken met deze zware tegenslag. Zondag 14 november 2021 is een zwarte dag voor de instelling, de bovenste verdieping van de poli is volledig afgebrand”, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De brandweer is ter plekke bezig geweest met bluswerkzaamheden. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Boven in het pand was de dokterswoning gevestigd, welke niet meer operationeel was.

De RGD is een gezondheidsinstelling die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte van Suriname.

Sharman benadrukt dat de dienstverlening gegarandeerd blijft. “De dienstverlening komt niet in gevaar. Cliënten kunnen bij andere RGD-poliklinieken in het ressort terecht voor consultatie en medische zorg”.

Eerder dit jaar heeft president Chandrikapersad Santokhi de symbolische aanzet gedaan tot afbouw van het RGD-centrum op dezelfde locatie. Met de aannemer is er een spoed beraadslaging geweest om de werkzaamheden te bespoedigen. De reëele mogelijkheid bestaat er dat het gebouw midden december, zo niet januari 2022 wordt opgeleverd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES