Regering wil transport- en telecomsector Suriname versterken

14
medewerkers-telecommunicatiebedrijf-suriname

De Surinaamse regering is voornemens de transport- en telecomsector te versterken. Dit liet president Santokhi deze week weten tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement. Versterken van de twee sectoren betreft het lucht- en zeeverkeer en de telecom- en internetfaciliteiten in ons land.

“De luchthaven Zanderij en de zeehaven Nieuwe Haven, zullen worden versterkt; daartoe zijn samenwerkingsovereenkomsten tot stand gekomen, met de Haven van Antwerpen en de Luchthaven Schiphol”, zei de president. Hij gaf verder te kennen dat de voorbereidingen van een regionale luchthaven in het district Nickerie worden voortgezet.

Tevens wordt de Surinamerivier gebaggerd. Dit tegen de achtergrond van de offshore olie- en gassector. Er zijn voornemens om de veerverbinding tussen Paramaribo en Meerzorg wederom op te starten.

Ter verbetering van de telecom- en internetfaciliteiten in Suriname, zullen in 34 woonwijken de verouderde kabels vervangen worden en de introductie van de 5e generatie (5G) mobiel netwerk zal plaatsvinden. Dit zal in 2022 gebeuren. De regering zal de scholen voorzien van gratis Wifi.  


14 REACTIES

 1. En dan nog zeggen de ndp ratten dat Suriname niet vooruit gaat.

  En dat de president niet hard werkt.

  Pagla he. Dat betekend: ben je gek.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 2. Ik zou gaan voor het aanbieden van betaalbaar telecommunicatie en de bereikbaarheid in de districten en het binnenland. Maar wat de hoogste prioriteit is, is het verhogen van de snelheid van het het internet gebeuren. dus geen 10 of 20 mb maar op naar de 100 en als 2e prioriteit de bataalbaarheid want steeds de mensen een loonsverhoging of een extra uitkering geven werkt steeds als een (loon/prijs)spiraal
  gemodereerd

 3. produceren we al iets?
  om alles te kunnen gaan betalen voor onderhoud e.d.?
  of blijven we op de bedeltoer en laten we anderen er voor betalen?

  weer dat verwijzen naar ndp? triest gewoon dat eeuwige herhalen
  niet iedereen die het niet eens is met deze regering is ndp
  is gewoon een zwaktegebod als je dat constant moet gebruiken, en laat alleen maar zien hoe dom je bent
  gemodereerd

 4. Deze regering is hard op weg om van Suriname een ontwikkelt land te maken. Het enige wat deze president vraagt is geduld. Surinamers hebben in het verkeer geen geduld maar als het op werken aankomt heeft de Surinamer alle geduld van de wereld. ZE Santokhi en zijn crew is hierop een uitzondering. Hij maakt buitenlandse reizen im hulp te zoeken. Door de fascisten worden die reizen steevast als snoepreizen bestempeld, terwijl ze zelf geen reet uitvreten om bij de opbouw van Suriname mee te helpen.
  gemodereerd

 5. @Bigi Sma

  De snelheid verhogen en niets doen aan de betrouwbaarheid vd verbinding, is gekke Mans werk.

  Wat heb je aan 100mb als de verbinding continu eruit ligt?

  Nee, verhoging vd betrouwbaarheid, dat is dat ding.
  gemodereerd

 6. Deze regering heeft al 10.000 voornemens kenbaar gemaakt en met veel bombarie. En bij elk voornemen gaat hun achterban uit hun dak. Maar wat is er nou echt gerealiseerd? Noem een paar op.
  gemodereerd

 7. @glennr
  In ieder geval heeft deze fantastische regering een lening van $ 450 miljoen weten los te peuteren. Hadden de fascisten van de NDP Suriname niet leeggeroofd dan waren al die leningen niet nodig geweest.
  Deze regering is hard bezig aan de verbetering van de wegen asfalteren is gaande met Kuldipsingh nv als uitvoerder.
  Deze regering zal op zeer korte termijn de Surinamerivier uitbaggeren. Diep genoeg om alle fascisten van de NDP erin te kieperen.
  Deze regering is bezig om Ornamibo te ontwikkelen. Dit zal op lange termijn de Surinaamse economie ten goede komen.
  Noem jij mij het voordeel van de Delano Bouterse Highway weg eens . Hie vaak rij jij over die weg? Schoolvoorbeeld van verspilling van gemeenschapsgelden.
  gemodereerd

 8. sorry glenn
  ik kan ook niets opnoemen dat bevoordelijk is voor de economie van suriname
  het enige wat ik zie is opvreten van landsgelden, reisjes naar god weet waarheen en met niets terugkomen behalve loze verhaaltjes.
  elke keer hoor je voornemens? maar al die voornemens bevorderen niet de productie van het land, dus helpen de economie ook niet.
  dus al die rare domme voornemens, net als de 2 hier genoemd? zijn totaal nutteloos.
  en toch hoor je van de achterban dat hij goed werk doet? welke werk dan? wat heeft hij gepresteerd dan? er is nog niets uit zijn handen gekomen om het land vooruit te helpen behalve rare prestige projecten enzo
  gemodereerd

 9. Blablabla. Chan moet weer naar nederland voor een paar pittige vragen van jonge mensen die weet hebben van journalistiek.
  Die van Su wachten op geld om station draaiende te houden. Ik hoop dat Chan nu weet dat China telesur over gaat nemen. Straks hebben we Tele-chin.
  Er zijn heleboel mensen die hun internet delen mt hun buren. Dus straks verdiend telesur minder
  gemodereerd

 10. glennr , wat heeft de vorige regering gerealiseerd dan in de 10 jaar dat ze regeerden , wel weet iedereen in de gehele wereld dat die regering veel geld heel veel gestolen heeft van het volk , dat die president van die 10 jaren veroordeeld is voor moorden , en ook is de grootste boef van die regering op de vlucht gegaan , nou glennr jij en de achterban van jou vriendjes gaan zeker elke dag nog uit hun dak he , voel jij je nog wel lekker in je vel , of ben jij een ijsbeer
  gemodereerd

 11. Regering U gaat toch niet de slm steunen met belastinggelden , die gelden zijn van de burgers en U moet deze gelden niet besteden aan een bedrijf die meer dan 120 miljoen in het rood staat , U gaat toch niet U burgers beschamen.
  gemodereerd

 12. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet intypen hé debby. Van joran v der sloot tot China die telesur overneemt, tot die veterane student v 35 jaar, die nog steeds doet wat papa zegt, ophemelen.
  Dit noemen ze nou paniek (dames)voetbal.

  WKN heeft gelijk, we zijn continu bezig om oudjes hier bij te scholen. @WAT je hoeft ze niets uit te leggen, ze moeten het zelf opzoeken.

  Die directeur vd SLM heeft een opdracht anders moet hij eruit, het is hun eigen (geïnvesteerd) geld maak je maar niet druk @WAT
  gemodereerd

 13. Helemaal eens met GlennR. Deze regering moet weinig praten en meer doen. Honderden commissies benoemen en uiteindelijk nul komma nul resultaat.
  gemodereerd

 14. Commissies zijn altijd tijdelijk en bedoeld om de werkvloer te betrekken bij veranderingen en verbeteringen.
  In plaats van old school ‘top down’ werk je ‘bottum up’. Je krijgt als werknemer de gelegenheid om je creativiteit te gebruiken om zelf problemen op te lossen, de manager faciliteert en blijft eindverantwoordelijk.

  Zo doen ze het in het Westen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.