President bezoekt KALOTI Suriname Mint House in Para

5
President bezoekt KALOTI Suriname Mint House in Para

De Surinaamse president Santokhi heeft zaterdag 13 november een bezoek gebracht aan KALOTI Suriname Mint House in Para. Dit deed hij samen met de ministers Albert Ramdin en David Abiamofo.

Bij aankomst werd het gezelschap opgewacht door de managing director van KALOTI Suriname Mint House, Ryan Tjon Poen Gie en overige vertegenwoordigers van de goudrafinnaderij. De CEO van KALOTI Dubai, Tarek El Mdaka, heette de president en het gezelschap van harte welkom via een speciale internetverbinding.

De CEO nodigde Santokhi uit de KALOTI raffinaderij te bezoeken tijdens zijn bezoek aan Dubai eind november; dit om de mogelijkheden voor uitbreiding van het partnerschap verder te bekijken en uit te werken. Hij benadrukte tevens het gezamenlijk partnerschap in KALOTI Suriname Mint House met Suriname als mede-aandeelhouder. De president bedankte voor de uitnodiging en benadrukte de samenwerking uit te breiden opdat de Staat Suriname daar voordeel uit kan hebben. Hij gaf verder aan enthousiast te zijn over het aanstaande bezoek in Dubai.

De presidentiële delegatie kreeg een rondleiding door KALOTI Suriname Mint House en kon de activiteiten met betrekking tot de zuivering van goud persoonlijk aanschouwen. Een gezamenlijke lunch maakte deel uit van de afsluiting van dit presidentiële bezoek.

De in 2015 operationeel geworden Surinaamse goudrafinnaderij, is reeds in 2002 tijdens de toenmalige regering geinitieerd; dit na een bezoek aan de raffinaderij in Dubai. De KALOTI Precious Metals (Dubai) is vervolgens aangetrokken om met expertise te helpen bij het smelt- en analyse proces van goud om de verliezen te minimaliseren voor de Staat Suriname.

In 2011 is door de Staat Suriname een Public Private Partnership getekend voor het opzetten van een Mint House. Binnen 3 jaar was de raffinaderij een feit. Het smelt en analyse proces voor de vergunninghoudende goudexporteurs wordt in de raffinaderij gedaan met een volledig Surinaams team dat in Dubai is opgeleid.


5 REACTIES

 1. De hoogste tijd dat de Surinamers alles over Kaloti te weten komen.

  Hoeveel bar goud gaat van deze onderneming naar Dubai en wat verdient Suriname hiermee/ hieraan?

  Hoeveel Surinamers werken in Kaloti Suriname, hun funties en salaris?

  Uit welke goudmijnen in Suriname is het goud van Kaloti Suriname afkomstig en hoeveel troy once aan goud levert zo’n mijn?

  Worden er ook zwarte diamanten en andere kleuren diamanten of andere waarde volle grondstoffen/ bodemschatten aan Kaloti Suriname geleverd, hoeveel van elke soort?
  Wele mijnrn leveren het?

  Hierdoor kan men nagaan of legaal zijn en ze op de correcte wijze hun werkzaamheden doen en belastingen, enz betalen aan de staat, wie de eigenaren zijn, enz?

  Hoeveel troy once gaat er dagelijks met vliegtuigen weg naar Dubai?

  Suriname is een roversnest en aloebaba, ddb en gezin, boefdraad en de dalton, neven daltons namen hun deel en leefden als een God in Parijs/ Dubai.

  Het Surinaamse Volk had het nakijken en snapte niet waarom zij in grote armoede en grote ellende leven. Waarom zijn we zo arm?

  ddb en zijn roversbende lopen nog steeds op vrije voeten rond in Suriname. Hoe is dat mogelijk?
  gemodereerd

 2. Als aanvulling op de reactie hierboven van Dhr/Mevr Passant wil ik Zijne Excellentie Chan Santohki ook gaarne het lijvige rapport “Suriname: The New Paradigm of a Criminalized State” onder de aandacht brengen.
  Dit rapport is uitgebracht in maart 2017 door Douglas Farah en Kathryn Babineau van het gerenommeerde onderzoeksbureau Center for a Secure Free Society Global Dispatch.
  In het rapport worden naast de duistere praktijken van gewezen president DDB ook onoorbare handelingen van Kaloti Suriname Mint House (KSMH) opgeworpen.
  Veel leesplezier toegewenst.
  gemodereerd

 3. Er is behoorlijk wat negatieve berichtgeving geweest over Kaloti. Waarom krijgen wij de ins and outs niet te horen?
  gemodereerd

 4. Binnenkort (eind november) gaat onze president weer op snoepreisje. Dit keer is een reis naar Dubai, bezoek aan ‘expo 2020 Dubai’, gepland. Wat hij daar gaat doen is ons een raadsel, behalve dat hij op de valreep uitgenodigd is voor een bezoek aan Kaloti Dubai een dubieus bedrijf in het zuiveren van goud.
  Is er al een media trial georganiseerd voor de Surinaamse pers naar Kaloti Para?

  Deze regering houdt zich bezig met dubieuze zaken. Kijk ook maar naar de berichtgeving over HPSG uit Denemarken, ook zo’n dubieus bedrijf, met open armen verwelkomt door de aanhangers van deze regering.

  Idris, wanneer kom je eens met concrete zaakjes die deze regering heeft gerealiseerd. Zijn er productie verhogingen in de belangrijkste sectoren. De vorige regering heeft een “voetzoeker” beleid gevoerd, deze regering gaat ook die kant op. Volgens jouw partijdige waarneming staan ze “geweldig” aangeschreven, maar waarom is het wachten op het IMF, IDB en waarom komen China en India (backing)niet over de brug of wordt deze backing niet gelooft.
  Idris, jij zit toch dichterbij het vuur, laat ons dan concreet weten wat er allemaal speelt, het zou je sieren en de (corruptie)-lucht klaren boven deze regering.
  Voor velen is het nog niet duidelijk welke koers deze regering vaart. Tot nog toe is er geen verschil met de vorige regering, alleen wordt hier en daar geldstromen afgesloten of herleidt naar bepaalde objecten, dit noemen zij prudent beleid.
  De laatste begrotingsbehandelingen waren weer van het niveau blablablabla. Gebruikmaking van het M.O.P. (nog wettelijk verplicht ook) is de grootste mop, elk jaar weer uitgesproken door de zittende president.

  President, wanneer komt er een Regeringscommissie die het functioneren van de ministers gaat evalueren en eventueel gaat voordragen voor vervanging, aangezien DNA haar taak verzaakt door alleen maar ja en amen te roepen.

  Zie ook de verwarring in de pers over positionering First Lady, bezoek aan SLM. Uitvloeisel van nepotistisch bestuur.
  gemodereerd

 5. Echt waar zoveel goud naar Dubai of weer een goeie mop? Ik ken betere moppen hoor vier dagen ga je rollen van het lachen ook de sjeiks uit Dubai gaan zich rot lachen. Ik wou dat ik perceel had met veel goud in Suriname maar ik geloof zulke verhalen niet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.