zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven opgeroepen voor deelname Expo 2020 in Dubai

Bedrijfsleven opgeroepen voor deelname Expo 2020 in Dubai

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) roept het bedrijfsleven in Suriname op voor deelname aan de Wereld Expo 2020. Deze wereldexpositie vindt momenteel plaats tot 31 maart 2022 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. 

De expositie heeft als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ en drie sub thema’s, te weten ‘Opportunity’, ‘Mobility’ en ‘Sustainability’. Suriname neemt deel onder het sub thema ‘Sustainability’. Minister Albert Ramdin van BIBIS geeft aan dat om duurzame groei en ontwikkeling te creëren het belangrijk is dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken. 

Het terrein van de Expo, welke ligt tussen de steden Dubai en Abu Dhabi, beslaat een oppervlakte van 4,38 km2. Er zijn 192 deelnemende landen met circa 44.000 bedrijven, waarbij ongeveer 25 miljoen bezoekers worden verwacht, inclusief 5,5 miljoen zakenlieden. Dit biedt een uitstekend platform voor Suriname om haar producten en diensten te tonen.

Belangstellenden kunnen contact maken op email: [email protected] of [email protected]

Deze wereldexpositie zou oorspronkelijk plaatsvinden van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 maar werd uitgesteld vanwege de COVID-19 pandemie. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gepaard gaan met de deelname aan het evenement. 

Gedurende dit evenement wordt er een dag gewijd aan een deelnemend land. De dag voor Suriname valt op zaterdag 27 november 2021. In het kader hiervan zal een regeringsdelegatie onder leiding van President Santokhi een bezoek brengen aan de expo in de periode 27 november tot 03 december 2021.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Dit biedt een uitstekend platform voor Suriname om haar producten en diensten te tonen.

  welke producten en welke diensten dan?suriname heeft niets en kan niets?
  dus die expo is gewoon geld verspilling


  gemodereerd
 2. Gedurende dit evenement wordt er een dag gewijd aan een deelnemend land. De dag voor Suriname valt op zaterdag 27 november 2021. In het kader hiervan zal een regeringsdelegatie onder leiding van President Santokhi een bezoek brengen aan de expo in de periode 27 november tot 03 december 2021.

  zal snel afgelopen worden met de suriname dag…… er is neits en ze kunnen niets speciaals
  dus het is gewoon weer een reisje om belastinggeld op te maken door vetnek en co


  gemodereerd
 3. Geld had beter bij de Floriade in NL uitgegeven kunnen worden om aandacht te vragen voor het Surinaamse lekkers en stroomlijnen van de export van Land en tuinbouw producten zodra er dagelijks twee vluchten gepland kunnen worden.
  win/win Winst. Er zijn nog kavels genoeg en de Florida trekt heel wat extra Surineds door de poort.


  gemodereerd
 4. Een tweede Dubai zal Suriname nooit worden omdat de etniciteit voor heel veel problemen leidt en er is onder de Surinamers heel veel afgunst. Als in Holland een kleurling in een mooie Mercedes rondrijdt, is de eerste gedachte die bij de Nederlander opkomt dat het wel een crimineel is achter het stuur. Zo eenzelfde mentaliteit heeft men hier in Suriname ook. Kijk maar naar de Hindoestaanse investeerder die 57 huizen opkomt. De roep om onderzoek naar zijn vermogen wordt steeds luider. Maar niet een die oproept om achter de miljoenen die de fascisten van de NDP weg hebben gesluisd te onderzoeken.
  Suriname kan alleen maar over Dubai dromen.


  gemodereerd
 5. dikkedeur wat ben jij een negatieveling , jij hebt een dikke vette speknek door al die paarse drab die je 10 jaar geslikt hebt , en jij hebt nog steeds geen antwoord gegeven op —- zonder bedrijf , we denken dat het te maken heeft met dat jou paarse boevenpartij van het toneel verdwenen is , en die zien wij nooit meer terug.


  gemodereerd
 6. Weer een duur snoepreisje. We hebben niets te bieden. Zoveel moeders met kinderen moeten uit huis.
  Krijgen we weer super hoge telefoon rekeningen.
  Waar zijn we mee bezig in Su??
  Noem 5 producten die we kunnen aanbieden??


  gemodereerd
 7. 5 producten:
  – palmolie;
  – Surinaams bier;
  – Surinaamse frisdranken (Fernandez);
  – Surinaamse thee (citroengras);
  – Surinaams goud;
  – Surinaamse kunst (houtsnijwerk, bamboevlechtwerk, schilderijen, batikstoffen,
  natuurverf);
  – Surinaamse hapjes;
  – Surinaamse homeopatische produkten (niem, reinigingsdrankjes);
  – Surinaamse parfumprodukten rechtstreeks uit de natuur;
  – Surinaamse (onverwerkte) suikerriet.

  Dat zijn er meer dan 5 producten geworden.
  Heb jij nog een suggestie?


  gemodereerd
 8. Suriname neemt deel aan het thema ‘Sustainability’.
  Tsja, lezen blijft een kunst!

  Beetje kort dag om ondernemers te vragen een bijdrage te leveren.
  Rest biologen en andere wetenschappers die beschikken over innovatieve kennis. En dan denk ik aan duurzame visserij, landbouw en veeteelt.
  Creatieve ideeën ter bescherming van de flora, fauna en beschermde diersoorten. Eventueel bescherming zeespiegel, iets met mangrovebossen.

  Wat ziet iemand uit een ‘halal’ land graag.
  In ieder geval geen dosoe, bojo, bamie of zuurgoed.
  Tok!


  gemodereerd
 9. welk bedrijf of zonder bedrijf kan daar in Dubai wat betekenen , misschien kan de regering de slm sturen ( ze hebben geen vliegtuigen) maar de reis met alles er op en er aan zal deze regering wel betalen , de slm kan alleen maar naar de mooie vliegtuigen kijken van de vliegmaatschappij de Imirates en andere vliegmaatschappijen (bijv. KLM , Lufthansa , American Airlines , Tap , en vele andere die daar landen en opstijgen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES