Ook granman Aboikoni is bereid zich te laten vaccineren

15
Granman Aboikoni krijgt bezoek van minister Ramadhin
Granman Aboikoni kreeg bezoek van minister Ramadhin.

Granman Albert Aboikoni van de Saramaccaners (Samaaka) heeft een kennismakingsbezoek gehad van de minister van Volksgezondheid, Drs. Amar Ramadhin. Het bezoek was reeds eerder gepland, maar kon vanwege slechte weersomstandigheden niet plaatsvinden en werd er toen via Zoom een korte meeting gehouden waarbij het bezoek van de bewindsman werd uitgesteld naar afgelopen vrijdag.

De Volksgezondheidsminister heeft na een korte kennismaking met Aboikoni deelgenomen aan een krutu te Asidonhopo met het traditioneel gezag. De delegatie van de minister, welke bestond uit de directeur van Volksgezondheid drs. R.Gajadhar Sukul, de directeur van de Medische Zending, H.Jintie, de Focalpoint eerstelijnszorg drs. V.Ramlakhan, speciale afgezant van Nederland dr. Marc Sprenger hebben diverse vragen beantwoord over het vaccineren tegen Covid-19 en over het virus. De minister heeft in zijn redevoering duidelijk naar voren gebracht dat de overheid ervoor moet zorgen dat elke Surinamer beschermd moet worden tegen dit virus en de gevolgen daarvan. Het probleem is reëel en mag niet onderschat worden.

Tijdens deze krutu is duidelijk naar voren gekomen dat er nog steeds behoefte is aan informatie alvorens men zal overgaan tot het vaccineren tegen Covid-19. De belangrijkste obstructies om te vaccineren zijn misinformatie en fake nieuws, welke nader uitgelegd moet worden.

Granman Aboikoni is zeer tevreden met het bezoek van Ramadhin en het was voor hem heel aangenaam om op deze manier meer geïnformeerd te worden over het vaccineren. Aboikoni heeft zijn keuze reeds gemaakt en is bereid zich te laten vaccineren. Het is nu de beurt aan de rest van het gezag om de informatie over te brengen aan de bewoners van de diverse dorpen. Aboikoni zal verder afstemmen met de directeur van Medische Zending, Herman Jinti voor de planning om te beginnen met het vaccineren te Asidonhopo.

De directeur van Volksgezondheid, Sukul geeft aan dat het bezoek nodig was omdat men meer informatie wilde hebben over de diverse vaccins en wat het voordeel is van het vaccineren. Sukul is tevreden over het bezoek en kijkt uit naar de dag waarop de eerste prik toegediend zal worden te Asidonhopo, mogelijk al binnen 2 weken. In de delegatie was ook meegereisd de Nederlandse Ambassadeur Henk van der Zwan, die een geschenk overhandigde aan de granman der Saramaccaners.


15 REACTIES

 1. De belangrijkste obstructies om te vaccineren zijn misinformatie en fake nieuws,

  die door regeringen en hun gezondheidsinstanties verspreid worden
  gemodereerd

 2. Marron brada nanga sisa ini den dorpoe, oe tiki wan vacin dji a COVID-19 virus of wan tra variant so dati joe skin sreka en oe no kan kon siki. Baka a spoti oe sabi dati a skin sreka wan fasi dji a COVID -19 virus of wan tra variant foe in.

  Tik spoti en wakti a COVID -19 virus of wan tra variant foe a seki diesi dan ie sabi dati joe skin sreka dji a siki.

  En if joe kon siki, wo betre baka, omdati a spoti foe a COVID-19 virus of wan tra variant foe a siki die si do jepi/helpi joe skin foe kon betre baka. A dresi de in a skin k’ba baka a spoti en disi do helpi joe foe foe sreka a skin.

  A Spoti na lik drin dresi wakti siki
  gemodereerd

 3. en de cijfers en statistieken die ze gebruiken kloppen ook van geen kanten.
  voor het vaccin echt gebruikt werd waren er al 200-300 doden in suriname
  maar ze nemen die cijfers wel mee om te verklaren dat het vaccin veilig is
  het aantal ongevaccineerde dat overlijdt aan covid doet er niet toe
  het aantal gevaccineerde dat overlijdt doet er wel toe, want blijkbaar werkt het vaccin niet zoals ze zeggen als 25% van de slachtoffers gevaccineerd is?
  3 jaar covid en 1000 slachtoffers
  1 jaar vaccinatie en 250 gevaccineerde slachtoffers?
  zijn nu niet echt cijfers die aantonen dat dat vaccin werkt of veilig is, terwijl al die bobo’s die cijfers maar gebruiken om te zeggen dat het wel veilig is
  hoe bedoel je misinformatie?

  hoeveel heeft die granman op zijn rekening bij mogen schrijven dat hij opeens een andere mening heeft na al die misinformatie die rammelaar elke keer loopt rond te strooien?
  die misinformatie die allemaal uit het buitenland komt, en voorgekauwd is door anderen.
  de who die allang op de hoogte was voordat het virus china uitging?
  de rivm die diverse keren op glasharde leugens betrapt is?
  ga je echt die misinformatie gebruiken?? deze drs. is niet meer dan een grote kwakzalver
  gemodereerd

 4. dikkedeur , ronald en passant , stelletje schijnheiligen , stelletje oproerkraaiers , stelletje nietsnutters , wacht maar covid zal jullie snel vinden , en of we dan nog eens iets van jullie horen , gelukkig niet , en wij geven covid een pluim dat hij terecht verdient tegen dat hij zwakkelingen als jullie pakt
  gemodereerd

 5. ronald , granman Aboikoni ziet ook in dat vaccineren de enige weg is om covid te bestrijden, maar jij ronald ongeschoolde dat jij bent , begrijpt die wijze uitspraak van granman Aboikoni niet , jij bent doof , jij bent blind en een zielepoot
  gemodereerd

 6. Deze marron moet niet de naam aboikoni dragen, maar deze naam trangayesi !!!
  Want als hij aboikoni was dan had hij zich laten vaccineren !!!!!!
  gemodereerd

 7. Directeur zonder audeur, Ga je verdiepen in de vaccin’s die wereldwijd gebruikt zijn en wees blij dat die er zijn, ook in Suriname! Op internet staat genoeg info hoeveel bescherming ze bieden. Je hoeft het niet van jan, piet of klaas te horen.
  Suriname heeft nog geen 600.000 inwoners. Daarvan is maar een derde gevaccineerd. Schandalig! De Stadscreool en de Marron en niet te vergeten de Coroniaan, leven nog in het stenen tijdperk en voeden zich met onzin op social media.
  gemodereerd

 8. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. En deze is een heel vooraanstaande schaap. Is zeker een positieve ontwikkeling.
  gemodereerd

 9. Ronald en consorten willen de waarheid niet zien. Moeten ze maar zelf weten. Inmiddels neemt de vaccinatiebereidheid gelukkig toe. De prikpunten zijn weer druk. Blijkbaar begint het besef in te dalen dat Suriname weer moet gaan draaien. De economie zit muurvast. De mensen sterven thuis bij gebrek aan bedden. En de QR code komt er toch echt aan.
  gemodereerd

 10. Ronald en consorten willen de waarheid niet zien.

  zegt degene die als een mak schaap overal achteraan loopt zonder te kijken wat er gebeurd
  de waarheid is toch echt niet wat de regering loopt te verkondigen.
  wat heeft deze regering in meer dan een jaar gedaan om het land beter te maken?
  ik heb nog totaal niets gezien van al die grote bluf verhaaltjes van die grote bekken die er rondlopen
  dat de economie vast zit heeft totaal niets met covid te maken maar met het wanbeleid van deze regering en hun nutteloze verspilling van gelden.
  als covid zo erg is? waarom worden er in diverse landen, ook in nl, de zorg niet vergroot?
  nee daar geven ze liever 450 miljard aan schijt landen als italie.
  doe toch eens normaal om alles zomaar blind te geloven, gebruik je hersens eens.
  ow das waar….. het gemiddelde iq van suriname is 85…. geen wonder dat er zoveel schapen lopen
  gemodereerd

 11. Op internet staat genoeg info hoeveel bescherming ze bieden.

  en dat is precies het tegenovergestelde van wat ze zeggen
  hun eigen cijfers zeggen al dat ze liegen, wat meer heb je nodig dan?
  dat het grootste gedeelte die cijfers niet begrijpen, zoals overduidelijk jij….. maakt het nog geen waarheid.
  gemodereerd

 12. Suriname heeft nog geen 600.000 inwoners. Daarvan is maar een derde gevaccineerd.
  volgens de corona teller is 49% gevaccineerd?

  dus wie liegt er nu? jij of zij?
  om maar eens een makkelijk voorbeeld te nemen

  tevens is elke corona geval in coronie afkomstig van domme idioten uit de stad
  omdat die feestjes willen geven en denken dat er hier geen regels zijn.
  saka beesten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.