woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDagelijks aantal coronadoden blijft hoog; zaterdag weer 7 personen overleden

Dagelijks aantal coronadoden blijft hoog; zaterdag weer 7 personen overleden

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn zaterdag 16 oktober weer 7 coronadoden genoteerd. Het totaal aantal personen dat sinds de start van de pandemie in Suriname is overleden aan de gevolgen van COVID-19, is hiermee gestegen naar 1.014

Dat blijkt zaterdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat er 181 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd na 468 keer testen (38,7%). Het aantal personen dat wordt behandeld in de ziekenhuizen is bijna gelijk gebleven.

Afgelopen week is ook een beeld gegeven van het kostenplaatje voor de zorg van COVID-19-patiënten. Voor één COVID-19-patiënt in de ICU liggen de kosten tussen de SRD 12.000 en SRD 15.000. Voor een Cohort COVID-19-patiënt (op de afdeling samen met andere geïnfecteerden) zijn de kosten tussen SRD 6.000 en SRD 7.000.

Medicatie en medische verbruiksartikelen zijn in de afgelopen periode grotendeels door de overheid bekostigd. “We gaan richting 2022 waar de Covidzorg zal worden opgenomen binnen de reguliere zorg; er zal dan rekening worden gehouden met de bovenstaande kosten, aldus Claudiia Marica-Redan voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR).

De cijfers van zaterdag 16 oktober 2021:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. De vaccinatiegraad kan misschien verhoogd worden als idolen of bekende Surinamers gaan vaccineren onder het motto:
  laat je vaccineren door je idool !
  Een spoedcursus vaccineren moet toch wel te regelen zijn in Suriname.

  Partij toppers die niet in de regering zitten klagen over de regering Santokhi.
  Maar wat is hun bijdrage aan een gezond Suriname ?

  In plaats van klaag-bijeenomsten te organiseren organiseer informatie en inspiratie bijeenkomsten dat berust op feiten !

  Constant klagen is niet gezond !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 2. “In plaats van klaag-bijeenomsten te organiseren organiseer informatie en inspiratie bijeenkomsten dat berust op feiten !”

  dan laat niemand zich meer vaccineren… precies wat ze niet willen vandaar al dat fakenieuws en misleidende gerommel met nummers en statistieken


  gemodereerd
 3. Wat ik graag zou willen weten is of er in Suriname meer doden zijn gevallen in 2020 dan in 2019 en meer sterfgevallen te betreuren was in 2021 dan in 2020.
  Pas dan kan je meer concluderen.
  Want ook voor de Covid werden mensen opgenomen met ademhalingsklachten. Het is niet zo dat dit een Covid-fenomeen is. Alleen wordt er nu meer aandacht aan geschonken. Goed nl voor de vaccinverkoop. Goed voor de digitalisering van de mens. Goed voor de vernietiging van de privacy middels coronapasjes. Goed voor het pesten en treiteren van hen die geen spuit willen.


  gemodereerd
 4. Ronald: niemand verplicht jou om te vaccieneren blijf lekker thuis als jij besmet raak hoef jij geen anderen te besmetten.


  gemodereerd
 5. waarom wil je dat weten ronald , omdat je zit te twijfelen aan jou cijfers en nu inziet dat covid jou voor schut zet , nou wij concluderen dat jij een ventje bent met een hersencel zo klein als een paarse rattenvlo


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES