vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid'Overheid wil burgers niet verplichten om te vaccineren maar motiveren'

‘Overheid wil burgers niet verplichten om te vaccineren maar motiveren’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin heeft laten weten dat de overheid burgers in Suriname niet wil verplichten om te gaan vaccineren, maar wil motiveren. Hij heeft niet de indruk dat het beleid autoritair of dwangmatig is, zoals deze week tijdens een demonstratie op het onafhankelijkheidsplein werd geroepen.

De bewindsman benadrukt voorstander te zijn van een meer Covid-vriendelijk beleid. Hij stelt wel dat de gezondheid van het individu een is van eigen verantwoordelijkheid. Minister Ramadhin: “Het mag geenszins de bedoeling zijn dat de overheid een sakafasi positie inneemt, terwijl er zoveel voorlichting is over Covid-19.”

Suriname zit al op bijna 50% vaccinatie van de doelgroep. De vaccinatiedekking gaat gestaag omhoog en de bereidheid om te vaccineren is in de afgelopen periode toegenomen. Het aantal prikken heeft de verwachtingen overtroffen werd bekend tijdens de Covid-19-persconferentie op donderdag 14 oktober. 

“Alle voorlichtingsprogramma’s zijn uitnodigend en vriendelijk en eenieder die zich heeft laten vaccineren, heeft dat uit eigen beweging gedaan.” Minister Ramadhin zegt dat de voorlichtingsprogramma’s aantrekkelijker gemaakt zullen worden. Studies hebben volgens de bewindsman uitgewezen dat vaccins degelijk beschermen.

“Het idee van de regering is juist een van motivatie. Wij willen mensen juist motiveren om te gaan vaccineren en niet verplichten”, aldus de minister tijdens de voortzetting van de openbare vergadering van de Nationale Assemblee op donderdag 14 oktober 2021 over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Motiveren is goed, maar soms moet je als overheid je onderdanen verplichten om sommige dingen te doen of juist na te laten. We hebben ook leerplicht in Suriname en niemand valt daarover. De overheid heeft de plicht verdachten aan te houden, te berechten en eventueel op te sluiten. En als je dat als overheid niet doet, ben je een slappeling. Zo ook vind ik de overheid slap als ze vaccinatie tegen Covid niet gewoon verplicht stellen, al is het slechts voor personen die bij de overheid willen (blijven) werken of overheidskantoren willen betreden. Iedereen is dan nog vrij om zich niet te laten vaccineren, ze mogen dan zichzelf lekker opsluiten in hun eigen huis.


  gemodereerd
 2. Studies hebben volgens de bewindsman uitgewezen dat vaccins degelijk beschermen.

  hoe komt het dat 25% van de overledenen gevaccineerden zijn?
  leg dat dan eens uit?
  als dat vaccin zo goed werkt?


  gemodereerd
 3. De surinamers zijn nooit gemotiveerd.Ze wachten letterlijk op anderen om de zorg van hun op zich te nemen.Er is hulp voor het helpen vechten tegen het coronavirus.Bestrijding is er.De enige moeite die de surinamers moeten doen is een vaccinatie spuitje nemen.Maar zoals gewoonlijk is dat een probleem om ze te overtuigen dat het je leven kan redden.Straks gaan ze met een hoop nonsens komen dat mensen die gevaccineerd zijn toch wel besmet raken met covidvirus.
  Dat is waar,maar zij hebben een milde vorm van covid, ze hoeven niet aan beademingsspparatuur en ze hoeven niet bang te zijn hun leven te verliezen.Weer heb je anderen die geveld worden door coronavirus en in het hospitaal de dokters en verpleegsters bidden om gevaccineerd te worden.
  Maar dan is het meestal te laat omdat andere organen vooral de longen al aangetast zijn en niet meer optimaal functioneren.Surinamers bespaar jezelf een heleboel ellende en laat je vaccineren.Hulp is er ,luister niet naar anderen maar doe wat goed voor jezelf en je familie is.


  gemodereerd
 4. “als dat vaccin zo goed werkt?”

  Dat gaat moeilijk want er zijn verschillende vaccins, met verschillende werkingen.


  gemodereerd
 5. Geen wonder dat de directeur zonder bedrijf met zijn berekeningen zijn bedrijf kwijt is en zich nog steeds directeur waant.


  gemodereerd
 6. De minister denkt dat mensen achterlijk zijn. Als je de ongeprikten verbiedt om naar hun werk te gaan of in overheidsgebouwen te komen, dan is dat DWANG!
  Als je bedrijven toestemming geeft hetzelfde te doen, dan is dat DWANG!
  Op de NOS site stond zelfs dat ongeprikten in Suriname ook niet in de openbare ruimte mochten komen. Ook DWANG!
  Het droevige is dat haast iedereen deze dwang slikt.


  gemodereerd
 7. Ram Sing , klopt wat je zegt , zelfs covid kan beter rekenen , elke niet gevaccineerde is voor covid een + plus + plus+ enz.


  gemodereerd
 8. Een vaccinatie, biedt bescherming.
  De regering, wil alsnog niet verplichten en dat is niet verkeert.
  De samenleving, kan zich verplichtingen.
  Wereldwijd, vallen er doden, ondanks vaccinatie.

  Bij andere calamiteiten, vallen meer doden.
  B.V. in het verkeer, overvallen en zinloze doden.
  Vaccinatie, nemen of nalaten is uw goedrecht, maar doe een ander geen onrecht aan.


  gemodereerd
 9. @ray
  je lult uit je nek
  25% van de overledenen waren gevaccineerd

  Dat gaat moeilijk want er zijn verschillende vaccins, met verschillende werkingen.
  en toch zijn 25% van de gevaccineerde overleden?

  En de volgende idioot die over mijn naam begint en totaal niet begrijpt wat er mee bedoeld wordt, zegt genoeg als je een opmerking moet maken die nergens mee te maken heeft.
  dan heb je totaal geen weerwoord en bewijs je gewoon het gelijk van diegene
  dus bedankt idioot ram singh


  gemodereerd
 10. Hier heb je een doodschop.
  Wat was dat?
  Een motivatie!
  Blijkbaar is hij meer verkoper dan geneesheer.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES