zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Protestactie tegen 'gedwongen vaccineren' in Suriname

VIDEO: Protestactie tegen ‘gedwongen vaccineren’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep bestaande uit verontruste burgers en leden van kerken en vakbonden is dinsdag op het Onafhankelijkheidsplein bijeen gekomen voor een protestdemonstratie tegen wat zij noemen: ‘injectie-dwang, medische discriminatie, apartheid en haatzaaierij‘.

“Wij willen hiermee een signaal geven tegen onderdrukking en de dwang om te vaccineren tegen COVID-19 zei Jennifer van Dijk-Silos deze week tegen Starnieuws.

Voor Van Dijk-Silos geldt deze dwang waarschijnlijk niet; zij heeft zich op 12 juli vrijwillig bij het POC laten vaccineren met het Sinoparm vaccin.

Protest tegen vaccinatie-dwang in Suriname

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. ga dood,ruime julie jezelf op.lagere school muste julie ook geen vaccin hebbe genome.en als j na d poli gat ,neem ook geen spuitje.ga dood,go dede , mors dood


  gemodereerd
 2. Heeft Steve Reyme soms een betere oplossing om deze Corona pandemie tegen te gaan? Niet vaccineren zal betekenen dat Corona vrij spel gaat hebben.

  Steve Reyme, haal ons dan uit deze pandemie? Ik kan alvast zeggen dat bidden niet gaat helpen.


  gemodereerd
 3. Wederomgeboren christenen die protesteren leven in eigen kracht en inzicht. Zij dienen in deze situatie bij dag en nacht te bidden tot de levende God voor de oplossing. De bijbel spreekt van; bidt voor de overheid, de hooggeplaatsten en voor alle mensen. Protesteren doet de wereld.


  gemodereerd
 4. What a joke.
  Hebben jullie niets beters te doen dan ja en amen te schreeuwen in de velle zon?


  gemodereerd
 5. Surinamers laten jullie je vaccineren.
  Luister en schaar je niet achter deze grappenmakers.
  Een vaccinatie redt je leven.
  De onrustzaaiers zijn gevaccineerd en hitsen jullie op om niet gevaccineerd te worden.Dat doen ze omdat ze vuile politieke ambities hebben en een ieder weet wie hier achter zit..juist…de ndp.


  gemodereerd
 6. belfort was ok van de partij is hij wel of niet gevaccineerd , en dan die j.silos wat een oen ze is gevaccineerd met dat russische gif dat doen alleen maar bouta aanhangers en de rest kun je wel zien een soort volk dat schijt heeft aan andere Surinamers , hopelijk wordt covid snel bevriend met hen , en of ze dan nog een keer kunnen demonstreren ??


  gemodereerd
 7. Er zijn mensen met gezondheidsklachten of bepaalde aangeboren aandoeningen en ziektes die, met ondersteuning van hun arts, geen vaccin kunnen nemen omdat een kleine bijwerking al levensbedreigend is.

  Daar moet men ook rekening mee houden. Het gaat niet alleen om de “gezonde” vaccin weigeraars.


  gemodereerd
 8. Opmerkelijk, mw Silos was eerst tegen vaccinatie, later was het tegen Astra zenica, en nu is het tegen dwang.
  Haar mede protestant Meije is helemaal tegen het “spul”zoals hij dat noemt…
  Belfort is voor Osso dresie…
  Reyme is vis nog vlees….
  ik mis de voedseldeskundige nog…
  bij elkaar geraapt zooitje…


  gemodereerd
 9. Yep, de beroepsactivist was ook in beeld. De verloren ziel is steevast bij elk protest prominent aanwezig.
  Overgeslagen en verwaarloosd door zijn eigen partij, is hij naarstig op zoek naar de zin van het leven.

  God heeft jullie geen hersenen gegeven als pronkstuk, maar om te gebruiken en jezelf en je naasten te redden. Ze werken hoor, echt wel. Probeer het maar.

  Whahahaha, dus die priester gaat Fernandes boycotten. Mooie reden om hem te ontslaan, zonder het vaccin als argument te gebruiken.

  Jenna, alles goed met je, sang-datie een bijpassende strandstoel, zelfde kleur als je legging. Vrouw wereldwijd gaan de protesten uit als een nachtkaars. Suri volgt!


  gemodereerd
 10. geen enkele normale opmerking hierboven?

  als jullie gevaccineerd zijn? dan zijn jullie toch veilig?
  dus wat zeiken jullie dan?
  allemaal idioten die de cijfertjes en statistieken van de regering geloven
  diezelfde regering die het hele land om zeep aan het helpen is?
  en dan denken jullie dat dat vaccin er voor jullie is??
  hoe dom en onlogisch moet je wezen om dat nog te kunnen denken?
  de kans dat het ooit wat wordt met suriname is erg klein als je ziet wat de factoren zijn die het land zouden moeten helpen.
  en die factoren doen precies alles verkeerd om een goede uitkomst te geven.
  dus zwaai maar met je handje….. want met suriname wordt het nooit wat.
  enige kans voor suriname is totale herbevolking, want dit volk kan en wil het gewoon niet


  gemodereerd
 11. Wat een collectieve intelligentie van de Leiders die zich samen balen tegen het vaccinatiebeleid van de staat. Zie Silos en Bellie.
  Laat ze gaan minister. Heeft echt geen zin om te trekken aan dode paarden. laat ze gaan voordat de minister wordt gedemoniseerd. Laat de wetten van Darwin zijn werk doen. Opgeruimd staat netjes.
  We hebben niks aan dit soort intellect dat doorgegeven wordt aan de volgende generatie. Degeneratie.
  Laat Darwin zijn werk doen en de man met de sijs. Petrus wacht ze wel aan de hemelpoort.
  Ceasar, zij die gaan sterven groeten u. AVE.


  gemodereerd
 12. En dat is nou de misleiding in dit artikel het protest ging niet over wel of niet vaccineren.
  Maar over vaccinatie onder dwang. Iedereen die zich wil laten vaccineren mag maar u moet degene die nog niet zijn gevaccineerd omdat zij misschien mentaal nog niet ready zijn niet onder dwang dat laten doen.


  gemodereerd
 13. De Bijbel en later de RK- kerk in de nieuwe wereld die vond dat slavernij door God bepaald was en het goed was.

  Tegenwoordig zien we in de Nieuwe Wereld ook awari domities en iemand die een
  boek gelezen heeft over eigen wil, vakbondsleiders die vinden dat ze het beter weten dan medische wetenschappen en wat goed is voor het voorbestaan vd mens of om zich te handhaven, terwijl deze luitjes het juist de economie tot stilstand brengen of ten onder laten gaan met deze actie.

  Tijdens de dictatoriale periode van ddb moesten ze durven deze demo uitt te halen. Ze zouden dan heel snel merken hoe mannen in militaire uniformen tot de tanden bewapend hun zouden oppakken en ze spoorloos zouden verdwijnen.

  Deze mensen hebben vrijheid gekregen in de democratische rechtsstaat, maar verdienen het niet. Het zou goed zijn als Sherif CS en Junglecommamdant RB hun weer tot de orde roept.

  Pak deze rebelleiders op en sluit ze op in Fort Nieuw Amsterdam, morgen als de familieleden komen en de gevangenisdeuren op zijn, is daar niemand te vinden.

  Deze luitjes moeten een wijze les worden bijgebracht wat demo tot gevolgen kan hebben of kon mik misbruik vd vrijheden in een democratische rechtsstaat. Er zijn grenzen. Deze luitjes hebben deze grenzen overschreden en er moet een daad worden gesteld.

  Eens, maar nooit weer.

  Deze gasten horen in een oven thuis. Ze ondermijnen het gezag. ddb zou zeggen, wie eerst schiet.


  gemodereerd
 14. Dan ook niet naar ziekenhuis gaan als je besmet bent. Lekker Naar de kerk gaan daar gaat God je helpen.


  gemodereerd
 15. Gewoon per dekreet zoals bouta dat deed. Vaccineren verplichten. Parmessar .Belfor. En Bouma in hun bote bil spuiten op het plein. Baja dikke silo’s moet haar pampers eerst zakken.


  gemodereerd
 16. Ik wacht op de besmettingscijfers onder deze gezegende groep na vandaag. Ik herinner mij nog dat in het begin van de pandemie het die gelovigen waren die het virus rondbrachten via het woord van God.
  Vandaag komt naar buiten dat de cijfers in Nederland ook weer stijgen en mn in de bible belt.
  Ze hebben niets geleerd van de polio en mazelen uitbraken en gevolgen in hun gezegende kringen.


  gemodereerd
 17. wie hou wie voor de gek, Parmessar, bouma, Kilos( silos) als deze mensen zijn reeds gevaccineerd. Regering laat de niet gevaccineerd beesten gewoon feesten, doen wat ze willen soms is het opgeruimd staat netjes. Hoe minder van deze soort figuren hoe beter voor het land en de economie.


  gemodereerd
 18. dikkedeur ben jij niet de grootste zeikerd hier op WTK , jij kunt alleen maar zeiken , hebben ze jou uit jou bedrijf gezeikt en daarom dikkedeur zonder bedrijf ,jij was dus bijna verzopen door al die zeik


  gemodereerd
 19. Op het kabinet van de Pres wordt gevraagd je vaccinatie formulier op te sturen. Zijn ze gek???
  Kunnen we van alle mensen hun medisch dossier effe krijgen??
  Wie ook hiv besmet is?? Doe maar gelijk alcohol en drugstesten erbij.


  gemodereerd
 20. debby , was jij ook daar , zal wel niet , jij kunt niet naar Suriname komen , jij staat op een lijst van ongewenste gasten , en ben jij wel gevaccineerd , zo niet doe het maar snel want covid gaat nu sneller slachtoffers zoeken en het lukt covid


  gemodereerd
 21. Haha dat is een leuke mop, mevr van silos
  Zich zelf wel laten vaccineren maar ook protesteren tegen vaccinatie. Mensen die daar staan houden zich zelf voor de gek.


  gemodereerd
 22. Degene die niet gevaccineerd wilt worden, moet ook geen ziekenhuisbed krijgen om te liggen als zij corona hebben opgelopen. Laat die bedden voir degene die wel willen vaccineren en reeds gevaccineerd is. Want de vraag is: hoe eerlijk is het dat een anti vaxxer een ziekenhuisbed bezet houdt en de beste behandeling eist bij besmetting met de covid-19 virus, tegenover iemand die wel gevaccineerd is en besmet is met de covid-19 virus en geen ziekenhuisbed en behandeling kan krijgen. Wel als ik de arts zou zijn dan zou ik die anti vaxxer naar huis sturen en de gevaccineerde die bed geven. Anti vaxxers moeten geen voorkeur krijgen boven de gevaccineerde. Immers het is hun eigen schuld om die positie te belanden. Juridisch zou men zeggen Culpa en causa op grond van een gelijknamige arrest.


  gemodereerd
 23. Volk van Suriname, ik ben ook tegen dwang, maar ben wel gevaccineerd en ga niet als een hypocriet zoals velen hier op de foto demonstreren. Allemaal herrieschoppers die het erom doen is om te saboteren en achteraf te roepen dat deze overheid niet genoeg doet.
  De artsen hebben een eed afgelegd, maar kunnen ook niet verplicht mensen helpen die niet geholpen willen worden.


  gemodereerd
 24. Paarse Sukkels. Hopelijk gaat Suriname ook de QR-code invoeren zodat mensen bij de deur van het ziekenhuis gecontroleerd kunnen worden en de zorg aangepast.
  Je wilt niet dat schaarse (IC) bedden bezet worden door domme egoisten waardoor anderen overlijden omdat er geen bed voor ze is.


  gemodereerd
 25. Laat Darwin zijn werk doen en de man met de sijs. Petrus wacht ze wel aan de hemelpoort.
  Ceasar, zij die gaan sterven groeten u.

  ga terug naar school met je sijs
  en het is op wachten
  en Caesar
  triest figuur

  en dan nog zo’n ondemocratische passant….. erg lachwekkend
  en dan roos met haar fabeltjes vriend
  jullie zijn verdomme net zo erg als die paarse rat waar jullie altijd over lopen te zeiken.
  grote bek zoals gewoonlijk en totaal geen acties
  zeker allemaal veilig als slaafje in nederland? zielepoten


  gemodereerd
 26. @directeur zonder bedrijf 12 oktober 2021 At 16:44
  Het is juist heel terecht dat gevaccineerden hier kwaad van spreken. In de eerst plaats omdat hier sprake is is van ongezonde en verwerpelijke redeneringen. Maar ook om andere reden.
  1- Er is een kleine groep heel kwetsbare die zich om die reden niet kan of mag vaccineren. Die mensen zijn er bij gebaat als de rest zo veel mogelijk wel vaccineerd. Deze idioten zijn dan ook een gevaar voor onze naasten die om medische redenen en terecht geen vaccin nemen.
  2- De mensen van de organisatie houden er een dubbel moraal op na. Om onrust te stoken roepen ze anderen op zich niet te vaccen maar zelf zijn ze al lang gevaccineerd!!
  3- De ongevaccineerden die in het ziekenhuis belanden kosten het land heel veel geld dat er niet is en beter aan armen en heropbouw na de paarse diefstal besteed kan worden.
  4- Ongevaccineerden in het ziekenhuis bezetten bedden die niet gebruikt kunnen worden voor andere urgente patienten met ernstig lijden, mogelijke handicappen en zelfs de dood als gevolg.
  Kortom de ratten die dit organiseerden ( en zelf meestal wel gevaccineerd zijn) zijn feitelijk verantwoordelijk voor enorme maatschappelijke en financiele kosten EN VOOR VELE DODEN!! FEITELIJK ZIJ HET SLUIPMOORDENAARS!!


  gemodereerd
 27. De schapen die zich volgzaam hebben laten vaccineren, vinden dat anderen dat ook MOETEN doen.
  Welnu, als de regering de belasting flink verhoogt, dan moet je daar ook niet tegen protesteren. Immers, ze doet dat ook voor het belang van allen. Dus steunen, die maatregel!
  Eens kijken wie van deze stoere reageerders dan het regeringsbeleid steunt. En of ze dan wel de keus willen hebben van geen belastingverhoging en daarom op een andere partij te mogen stemmen.
  Wie de keuzevrijheid van een ander wil afpakken, zal zelf ook geen keuzevrijheid meer krijgen. Want hij draagt bij aan de moord op keuzevrijheid. Remember this! Het zal je nog jaren later achtervolgen als je nu beslist om de keuzevrijheid van een ander teniet te doen of niet voor het recht op keuze opkomt!


  gemodereerd
 28. Er zijn al vele vaccins gemaakt die de mens beschermd hebben en nog beschermen en worden gebruikt.

  Ook heeft wetenschappelijk onderzoek op miljoenen mensen van de vaccins in Frankrijk uitgewezen dat het prima werkt en goed is tegen de diverse Covid -19 virussen.

  Iedereen moet zelf weten of die zich wel of niet laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. maar moeten als ze besmet worden geen hulp gaan zieken bij artsen of in ziekenhuizen. Dit omdat het dan te laat is en artsen niets meer voor je kunnen doen.

  Het vervelende van mensen die zich niet willen vaccineren is dat deze mensen de verschijnselen het van het Covid-19 virus dragen en ook ; gevaccineerde ) mensen kunnen besmetten.

  Gelukkig gaan die gevaccineerden niet dood, maar ziek worden is niet leuk


  gemodereerd
 29. @Passant,

  Intussen is de situatie zo dat juist de gevaccineerden elkaar besmetten en ook de niet-gevaccineerden besmetten.
  Het zijn de niet-gevaccineerden die te duchten hebben van de gevaccineerden en niet omgekeerd.
  Je kunt ervoor kiezen om alleen de Telegraaf of het NOS-journaal te raadplegen of ook andere niet-MSM.
  Zelfs in de Telegraaf gaat ene columnist De Winter tekeer tegen de verplichte vaccinatie en wat voor onzin dat is.
  In de VS hebben luchtvaartmaatschappijen nu te kampen met een tekort aan personeel: enerzijds vanwege het ziek worden van veel gevaccineerden, anderzijds melden niet-gevaccineerden zich ziek omdat ze tegen de verplichte vaccinatie zijn.
  In andere sectoren gaat dit ook spelen straks. Mensen zijn de verplichte vaccinatieterreur zat!


  gemodereerd
 30. Het is heel simpel: al deze mensen registreren, bij ziekte(besmetting) gewoon laten liggen creperen, einde discussie.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 31. Voorganger wordt ziek:
  Geld uit de gemeentekas en uit zakken van de leden wordt gebruikt voor een 1e klas medische behandeling.

  Gemeentelid wordt ziek:
  “Laten we bidden voor de broeder/zuster.”

  Dit is het verschil..


  gemodereerd
 32. Die rommel durft hij ronald, niet op een Hollandse site te spugen, dus probeert hij het hier.
  Wat voor link heeft de verhoging v belasting met dit suri-protest. Rommel!

  Leugens
  De US airlines hebben tekorten omdat ongevaccineerd personeel niet wordt toegelaten in bepaalde landen. Daarom is het vaccin bij sommige airlines nu verplicht of ontslag.

  Vorig jaar was er geen vaccin, dus ongevaccineerden besmetten elkaar. Nu zijn de gevaccineerden veilig vanwege het vaccin, gebaseerd op de eerste versie van het virus.
  Komen ze in aanraking met een ongevaccineerd persoon die besmet is met een andere variant, dan raken ze besmet. Logisch toch, want het vaccin is geënt op de eerste versie! Gelukkig worden ze niet zo ziek dat ze in het ziekenhuis belanden.

  Er zijn overal tekorten omdat mensen terecht weigeren om besmet te raken. Net als vroegâh, bij lepra. Ondernemers zijn naarstig op zoek naar oplossingen en het lukt, robotjes ipv mensen, klaar.
  Dus…. doe wat je niet laten kunt.


  gemodereerd
 33. ‘Kortom de ratten die dit organiseerden ( en zelf meestal wel gevaccineerd zijn) zijn feitelijk verantwoordelijk voor enorme maatschappelijke en financiele kosten EN VOOR VELE DODEN!! FEITELIJK ZIJ HET SLUIPMOORDENAARS!!’@@
  Klaas ben je zelf ook geen RAT, als je zo spreekt over zieke niet gevaccineerden die hulp behoeven, die je wil weigeren, in plaats van zieke patiënten die hulp behoeven.

  Vandaag zijn het de niet gevaccineerden, morgen de rokers die niet willen stoppen met roken, overmorgen de zieke 80-plusser die nog niet wil sterven, ga je deze mensen ook medische hulp onthouden omdat zij van hun keuzemogelijkheid hebben gebruik gemaakt en de staat veel geld kost of de bedden bezet houden.
  Mensen die zo denken zijn de grootste ratten onder ons.

  Iemand (geen rat) met fatsoen in zijn mars zal nooit zijn hulp aan een patiënt weigeren ongeacht de status van de patiënt.

  Voor degenen die zo “makkelijk” denken over het middel “dwang” wil ik dit meegeven:
  Stel dat de overheid morgen besluit om de gevaccineerden te verbieden niet meer te mogen omgaan met de niet gevaccineerden. Hoe zal dit worden opgevat????????

  Regering Santokhi/Brunswijk, er zijn nog tig mogelijkheden om COVID-19 te bestrijden. Maak eerst gebruik van deze mogelijkheden alvorens te kiezen voor “dwang”, een middel dat veel erger is het dan het kwaad (COVID-19)


  gemodereerd
 34. Niet alleen in Suriname, wereldwijd nemen overheden maatregelen om ervoor te zorgen dat;
  – de bevolking beschermd is en geinformeerd is
  – de economie geen gevaar loopt vanwege lange lockdowns
  – ziekenhuizen en IC’s niet overvol geraken
  – zorgpersoneel de zorg aankan

  Alleen in Suriname gaat men weer moord en brand schreeuwen omdat men vind dat de overheid hen verplicht om zich te vaccineren. Tussen hen dan Judassen (met overgewicht) die wel gevaccineerd zijn en toch gaan demonstreren tegen vaccinatie. Typisch Surinaams..


  gemodereerd
 35. Laatste die paarse djamoe edes elkaar maar besmetten. Dan zijn we van ze verlost in Suriname. Stelletje hypocrieten bij elkaar. Want toen ocer ingericht werd als vaccinatie locatie met die chinese vaccin, was opa D de 1e die het haalde. Had hij het niet gedaan, dan was hij allang de pijp uit en geen 76 jaar vandaag .degenen, die zijn gaan demonstreren, zijn egoïstisch bezig. Ze gunnen anderen géén bescherming tegen covid.
  Iedere dag sterven er mensen, die luisteren naar die soort charlatans. Zie maar de sterftecijfers., stelletje moordenaars


  gemodereerd
 36. Adam en Eva waren naakt en ook christenen. Jullie hebben ook hetzelfde geloof! waarom zie ik jullie op de foto met kleding! dan zijn jullie geen echte christenen! Jullie volgen niet alle regels der christenen .. waarom dan de regel der anti-vaccin! Jullie zijn nu verantwoordelijk voor alle mensen die in Suriname dood gaan! Permanent en met garantie kan ik jullie mededelen dat jullie in de hel zal belanden. Want jezus red levens en jullie het tegenovergestelde! Jullie zijn de boeboelas! de duivels! Surinamers nemen jullie allemaal corona vaccin en alsjeblieft geloof deze duivels niet, want ze gaan binnenkort dood zonder vaccin, want god vloek hebben ze al bemachtigd! Amen


  gemodereerd
 37. Maar er wordt nergens directe dwang gebruikt, hiertegen (directe dwang) wordt ook in NL wekelijks gedemonstreerd, zelfs tegen indirecte dwang. Suriname is geen uitzondering. Als je bang bent voor Covid moet je binnen blijven.

  Latour Posse, iedereen zou in feite gevaccineerd moeten worden, maar niet via wettelijke dwang, dat is komen aan mijn grondwettelijk keuze vrijheid. Ik ben twee maal gevaccineerd, maar ben faliekant tegen het gebruiken van dwang door de overheid, die niet altijd te vertrouwen is. Want, waar zal dit eindigen als men eenmaal dit wapen (dwang) gaat gebruiken. Politici zijn mensen die alles willen of zullen veranderen om aan hun “ding” te komen.
  Moeten wij dat gaan inleveren voor mensen die niet gevaccineerd willen worden.


  gemodereerd
 38. Wat een stompzinnige reacties. Ongevaccineerden zijn duivels?

  Ik heb jaren in de farmaceutische wereld gewerkt. Onderzoek gedaan naar vaccinschade en medicatieschade. Ik laat me niet vaccineren, omdat ik er heel goed zelf onderzoek naar gedaan heb in plaats van de leugens van de overheid en farmaceuten te geloven. Dat doen ze vaak bij nieuwe vaccins en medicijnen. Enig idee hoeveel de farmaceuten hieraan verdienen? Denk je nu echt dat ze deze keer wel eerlijk zijn?

  En ongevaccineerden geen ziekenhuisbed? Ach, voor mij als dertiger is die kans sowieso al bijna nul. Volgens de officiele cijfers. Ik sta met liefde dat bed af. En gevaccineerden zijn ongeveer net zo besmettelijk, als je naar de studies kijkt, dus er gaat ook niemand anders dood door mij. Waarom laten jullie je zo ophitsen tegen ons?

  Ik zag al jonge mensen voorbij komen met beroerten, aderproblemen, auto-immuunziekte na het vaccin. Mogen die ook geen ziekenhuisbed, omdat ze het aan hun eigen domme keuze om zich te laten vaccineren te wijten hebben?

  Iedereen die zegt dat het vaccin veilig is liegt of snapt het niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES