donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEind oktober QR-code voor gevaccineerden in Suriname

Eind oktober QR-code voor gevaccineerden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering is in de afrondende testfase door de implementatie van de digitale Covid-pas met een QR-code. De werkgroep die zich hiermee bezighoudt heeft volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid volgende week een presentatie. Landelijk zou de QR-code tegen eind oktober geïmplementeerd kunnen worden.

Deze informatie gaf de minister op donderdag 14 oktober 2021 tijdens de beantwoording van vragen in het parlement. Hij zegt dat er alles aan wordt gedaan om de database van Covid en vaccinaties in stand te houden en verder uit te bouwen. De grote uitdaging voor het implementeren van de QR-code is dat de database voor gevaccineerden compleet moet zijn en internationaal geaccepteerd.

Verder garandeerde minister Ramadhin het parlement dat zowel particuliere- als RGD-artsen de isolatiemonitoring ter hand nemen. Hij verzekert dat de centrale monitoring een heel belangrijke unit voor het ministerie van Volksgezondheid is, en dat deze zeker niet zal stoppen. Over de outreach naar het zuiden toe erkent de bewindsman dat er meer posten moeten komen. “Het open hebben van strategische locaties met langere openingstijden moet meer personen in de gelegenheid stellen om te vaccineren,” aldus minister Ramadhin. Hij onderstreept ook de outreach naar de andere districten via de mobiele unit en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Op de vraag of vrouwen meer last hebben van menstruatiestoornissen als gevolg van het vaccineren, gaf de bewindsman aan dat in de hele wereld alle meldingen van bijwerkingen nader onderzocht worden. Hij benadrukt dat menstruatiestoornissen ook heel vaak bij niet-gevaccineerden voorkomen. ”Het is een hormonaal proces dat onder invloed is van diverse factoren. Vaccineren stimuleert het immuunsysteem en kan daardoor wel hormonen beïnvloeden, maar dat menstruatiestoornissen na vaccineren toenemen is nog niet bewezen.”

Over de betrouwbaarheid van de antigeen-sneltesten die zijn ingezet in Suriname, informeerde minister Ramadhin het college dat deze van het merk Abbott zijn. Het is een internationaal erkende test met een hoge specificiteit en sensitiviteit, vergelijkbaar met een PCR. De antigeen-sneltesten zijn uit Nederland als onderdeel van een schenkingsovereenkomst.

Meer info over de Coronapas en QR-code zoals deze in Nederland worden gebruikt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. QR – code is een zeer goede manier van registratie dat aangeeft wie gevaccineerd is en nietb Covid19 virus of een variant ervan heeft en dus anderen niet kan besmetten. Hierdoor ongestoord op het weerk en andere plaatsen kan zijn en deze groep van mensen door kunnen gaan met hun leven en de maatschappij niet stil blijft staan.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat gevaccineerden miet in ziekenhuizen worden opgenomen of dood gaan. Mensen die ziek worden op opgenomen zijn niet gevaccineerd en die aterven ook massaal.

  Zie dan wie aan het kortste eind trekt en wie aan het langste eind.

  Nu al wens ik deze groep van Surinamers veel succes toe met hun doelen en voortgang in het leven.

  Het gaat jullie goed.


  gemodereerd
 2. @passant,

  Je weet niet waar je over praat; Gevaccineerden zijn net zo besmettelijk als ongevaccineerden. Zie recente Oxford onderzoek en aangepaste CDC richtlijnen.

  Gevaccineerden met gebrek aan kennis zoals jij zijn juist de supersreaders omdat ze onterecht denken dat ze niemand kunnen besmetten en zich daardoor onverantwoordelijk gedragen.


  gemodereerd
 3. Op zich prima idee, maar…. hoe zit het met de veiligheid. Die antivaxers zijn zo misdadig dat ze QR-codes stelen om zich tussen het normaal denkend volk te begeven. Safety first!

  Gevaccineerden raken besmet door anti-vaxers, omdat het vaccin geënt is op de eerste versie van het virus. Ondertussen bestaan er meerdere versies. Hoe langer de vertraging, hoe meer varianten er ontstaan.

  Oxford studie uitgevoerd door die nina, haal ik onderuit. De kwaliteit (echtheid) van een wetenschappelijk onderzoek kun je analyseren mbv de verplichte hoofdstukken; limitations, discussion en conclusions en vooral het medium waarop de publicatie plaatsvind.


  gemodereerd
 4. Gevaccineerden kunnen besmet raken en COVID- 19 en varianten verspreiden, maar de kans op overleven/ vooral als ze geen onderliggende ziekten hebben is vele malen groter dan niet gevaccineerden met onderliggende zieken.

  Grote groepen ongevanccineerden sterven bij bosjes. Lees de berichten in de media, nieuws, wetenschappelijke onderzoeken, RIVM, van de ziekenhuizen, enz. overal ter wereld. Brazilië, India, USA, Rusland, enz.

  Gevaccineerden redden het wel .

  Dus waar praat jij over.

  Als je niet gevaccineerd ben, zal je het wel merken, vooral als je onderliggende ziekten hebt. Ik heb nergens gezegd dat gevaccineerden niet besmet kunnen raken en anderen niet kunnen besmetten.

  Het gaat over wie sterven en wie het redden. Kijk daar heel goed naar.


  gemodereerd
 5. Als men niet gevoelig is voor omkoperij bij de afdeling die de vaccinaties beheerd. De kans bestaat dat ze gegevens in het systeem kunnen aanpassen zodat je QR code opgeroepen kan worden


  gemodereerd
 6. @Passant: Het gaat over wie sterven en wie het redden. Kijk daar heel goed naar.
  —————————————————————-
  Precies. Wacht maar 3 jaartjes en je zult zien.
  Maar de sluwe overheid weet wat er dan gaat gebeuren en om alle verantwoordelijkheid af te stoten – waarom verkeren de niet-gevaccineerden in goede conditie en de gevaccineerden krijgen het ene probleem na de ander, v.a. 3 jaar na vaccinatie – proberen ze iedereen VERPLICHT te vaccineren opdat dit onderscheid weg valt en niemand hen verantwoordelijk kan houden.
  Om aan te tonen dat de prik nemen een goede keuze was is het juist van belang dat ook veel mensen de prik niet nemen. Anders kun je n.l. niet vergelijken!!!
  Je moet geprikten met niet-geprikten kunnen vergelijken. De regeringen maken dit onmogelijk door IEDEREEN te willen prikken. Ja, dan kun je ook niks vergelijken en krijg je altijd gelijk. Dat lijkt dan ook de bedoeling te zijn.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES