vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Ghettoleider Raynold van Els levert kritiek op VHP en president

VIDEO: Ghettoleider Raynold van Els levert kritiek op VHP en president

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende VHP sympathisant en ghettoleider Raynold van Els heeft maandag flink wat kritiek geleverd op zijn partij en de president van Suriname. Volgens Van Els heeft zijn president geen controle over de situatie in het land.

De ghettoleider deed zijn ‘beklag’ bij Apintie TV. Met name de hoge prijzen in de winkels zijn hem een doorn in het oog. “Een blikje babyvoeding kost bijna SRD 100”, gaf hij als voorbeeld aan.

Hij zegt zich te realiseren dat de huidige regering een flinke schuld heeft overgenomen van de vorige regering. Er is echter veel beloofd door de president en volgens hem nog niets gerealiseerd.

Volgens hem lijkt het erop dat de adviseurs van de president de problemen in de ghetto niet zien. Hierdoor krijgt de president verkeerde adviezen en verliezen mensen vertrouwen in het beleid.

Hij was wel heel erg te spreken over vicepresident Ronnie Brunswijk. Het gesprek met Apintie Televisie:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Een ghetto is een soort van concentratiekamp waarin een minderheid gedwongen wordt te wonen. Niemand met ambitie en gezond verstand zou zichzelf Ghettoleider moeten noemen, tenzij het zijn streven is zijn achterban voor eeuwig, onder erbarmelijke omstandigheden, gevangen te houden in een concentratiekamp


  gemodereerd
 2. ==ghettoleider Raynold van Els, ik zou graag willen weten waar je werk. Bovendien hoef je geen babyvoeding te kopen die uit het buitenland komt, omdat Suriname genoeg heeft om zelfs babyvoeding te maken en vooral in deze moeilijke tijden.

  Die verwennerij van bouterse is afgelopen, maar als hij nog aan de macht was zou je gaan stelen of in vuilnisbakken jou eten moeten gaan zoeken. Zie Venezuela wat er van geworden is.


  gemodereerd
 3. Ha,ha,ha. Gisteren zag ik ook een filmpje waarin Chaya de leider van de Haitiaanse gemeenschap een klaagzang hield over de beloften van Djotepersad Santokhi die niet waar gemaakt worden. Van meet af aan hebben de ghettoleider en Chaya gekozen voor de verliezer. Chaya stond te klagen dat hij heel veel werk heeft verzet om de mensen te overtuigen om weg te gaan bij de NDP en op de VHP te stemmen. Velen hebben hieraan gevolg gegeven. Nu hebben ze spijt. Ze durven zich niet meer te begeven onder de mensen die zij overgehaald hebben. Hun leiderschap is de grond ingeboord. De mensen nemen hen niet meer serieus. Hoera voor de NDP.


  gemodereerd
 4. Je lees bijvoorbeeld geen buitenlandse nieuws?
  Overal in heel de wereld is alles duur geworden? Het tref niet alleen surinamers,
  Het is een economische probleem voor heel de wereld? In Nederland en overige Europese landen is benzine duur Nederland is de de duurste land ?
  Meneer Overal is het duur geworden? Bovendien geeft santhoki geen schuld?
  De handelaren in Suriname kopen in buitenlandse valuta?
  En alles wordt verrekend op de consument?


  gemodereerd
 5. Kritiek mag en moet er zijn en er moet naar gekeken en geluisterd worden en waar mogelijk iets aan gedaan worden.

  Z.E. president Chan Santokhi zal aandacht geven aan de noden van de mens, daar heb ik alle vertrouwen in. Hoe moeilijk het is, mensen mogen geen problemen hebben met primaire levensbehoeften.

  Het komt goed, President CS, VHP, The Orange Movement O Set IN.

  Geven Jullie deze regeringscoalitie, VHP (CS), ABOP (RB), NPS (GR), PL (PS) de gelegenheid/tijd om in de Chaos die de ndp-ddb, paarse kakkerlakken heeft/hebben gemaakt op te lossen. Het is niet niks om al de grote schulden/leningen met hoge renten bij buitenlandse banken, de schuldeiser oa China onder controle te krijgen. Chan heeft niet alles in de hand, dat hij met een draai om de knop orde op zaken kan stellen. Hij moet ook rekening houden met de instanties, oa IMF met haar voorwaarden om de crisis in Suriname op te lossen.

  ddb heeft er alles op alles gezet om het voor deze regeringscoalitie/opvolgers moeilijk te maken om snel oplossingen voor de grote schulden met hoge renten te vinden. De ndp, ddb (-kliek) hebben er ook baat bij dat het Volk de schuld legt bij deze regering.

  Het Surinaamse Volk moet goed van bewust zijn hoe het komt dat de vlag van Suriname er nu zo bij hangt.

  Deze regeringscoalitie onderleiding van VHP/Orange Movement (Z.E. president CS), ABOP ( Z.E. vp RB), NPS (GR), PL (PS) is de beste die Suriname heeft van de verkiezingen van 25 mei 2020.

  Samen Werken, Samen Sterker, We Komen Er Wel Uit. Het is een hele uitdaging die deze regeringscoalitie moet oplossen wat deze chaos van de ndp, ddb betreft.

  Deze regeringscoalitie is bezig met de Algemene doelen van de Surinamers en de republiek Suriname. De betrekkingen met veel bevriende landen is al op gang gezet, ook het COVID-19 virus en vaccins ervoor nu zijn ze bezig met de grote buitenlandse schulden met hoge renten.

  Een huis kan door een grote brand binnen een paar uren tot de grond gelijk zijn, maar het duurt maanden om het weer helemaal af te bouwen.

  Nogmaals deze regeringscoalitie is de aller beste die Suriname heeft om de chaos van ddb, ndp (-kliek) weer op te bouwen.

  De wijze en goede les die Surinamers kunnen leren vd ndp of geleerd hebben vd ndp, ddb (-kliek):
  ddb, ndp (-kliek) eens, maar nooit weer.

  A huidige regeringscoalitie Foe VHP, ABOP, NPS, PL O Sit In om aan de algemene doelen van de Surinamers te werken

  Samen Werken, Samen Sterker

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen, Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand


  gemodereerd
 6. Vroeger had men geen blikvoeding.
  Kinderen kregen vers eten. Groente, vlees of vis en rijst of die gron nyan. En dan alles goed fijnstampen.

  We hebben maismeel, bananenmeel etc. Die producten zijn van eigen bodem. Of is dat tegenwoordig ook import…


  gemodereerd
 7. ghetto vergelijken met een concentratiekamp?

  dan moet je wel heel erg fucking achterlijk zijn
  en weet je totaal niet wat een concentratiekamp is

  als je dan een vergelijking moet trekken? dan kan je dat beter doen met dat eeuwige gezeik over slavernij…. dat komt er veel dichterbij


  gemodereerd
 8. Hij vindt de naam( titel) leuk ” Ghettoleider” dat is het (probleem.) En tevens de beste stuurlui, staan aan wal.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Ik ben in Suriname geboren en mijn baby dagen met allergie voor melk overleeft met gestampte banana meel. Dat je van geimporteerde baby voeding wilt leven zonder te werken in je ghetto is jou probleem, niet van de president.


  gemodereerd
 10. Die ghettoleider is zich zeker niet bewust van het feit dat het coronavirus de economie van de wereld in chaos heeft gestort.De prijzen gaan overal in de wereld omhoog.President Santokhi heeft een arm land met verwende inwoners als deze ghettoleider overgenomen.Wat de surinamers goed in zijn is het leveren van kritiek en 1×24 uur klagen en Santhoki de schuld geven van alles dat fout gaat in Suriname.Ze zijn het gewend niks te doen , niks te ondernemen en maar hopen dat een ander de vezorging van hun op zich neemt.


  gemodereerd
 11. Hij heeft helaas gewoon gelijk. Nu hij kritiek levert is hij voor sommige niet goed meer.


  gemodereerd
 12. Deze baby’s hoeven geen poeder daar heeft Bouta de vorige generatie mee kapotgemaakt de baby’s van nu moeten weer zonder poeder.
  Poeder coke tijd is voorbij


  gemodereerd
 13. Hij kan zelf een productie bedrijft op zetten ,de mogelijkheid is er ,niet klagen maar produceren .


  gemodereerd
 14. ik ben opgevoed met bananenmeel van Mac Donald aan de Charlesburg (toendertijd) later korenmeelpap en cassavepap geld voor spijsolie was er niet dus alles ging met cocosolie niets geen aardappel maar zoete pataten man van woord(bredebong soort) cassave en ander grongnjang maar de mens is verslaafd aan luxe en alles wat van ver komt. De Gettoleider laat alleen buitenlandse producten zien hier in Nederland promoot met bv pesisoorten in Suriname lijkt de enige pesisoort Bruinebonen te zijn en liefs uit blik of pot.
  Ook hier zullen we de komende tijd de wereldcrisis goed voelen. de winter komt eraan en gas is duur of is er niet. Deze tijd is een tijd van bewustwording. Voor niets gaat alleen de zon op. Mensen gebruik zoveel mogelijk lokale producten investeer in uwzelf uw kinderen en uw land(bouw) dat geklaag en afschuiven van problemen op anderen begint eentonig te worden wat presteren jullie zelf?


  gemodereerd
 15. robg dit was zeker je laatste lach , goh wat een paarse oen bent jij , jij gelooft alleen wat je je zelf verteld , ja als je maar een hersencel hebt robje g , ja kan men ook niet meer verwachten van jou , echt een zielepoot bent jij , en ook jij leeft in een getto he , het riool van de bijlmer


  gemodereerd
 16. waarom levert die van els geen kritiek op bouta , de veroorzaker van alle ellende hier in Suriname


  gemodereerd
 17. Surinamers betalen nu jaren van slecht leiderschap, geen visie, geen doelstellingen, jaren van geen ontwikkeling op geen enkel vlak realiseren, jaren van verloedering, blijven bedelen en teren op ontwikkelingsgelden, jaren van boven hun stand leven en jaren van slecht stemgedrag.


  gemodereerd
 18. Nu is jullie Ghetto leider niet meer goed ik heb wat op gemerkt zolang jij jouw kritisch uit naar deze coalitie ben je de lul je mag helemaal niks zeggen over deze coalitie 🤫🤫🤫🤫🤫 het enige wat je mag zeggen is de Vorige Regering dan zijn ze heel trost maar dat ga je niet 2022 en 2023 aan het Volk kunnen blijven zeggen.


  gemodereerd
 19. oom bert ,deze lui , zijn lui , en ze worden nog luier van denken hoe ze hun handen moeten gebruiken


  gemodereerd
 20. ” …
  Hij was wel heel erg te spreken over vicepresident Ronnie Brunswijk. 
  …”

  Dit zegt al genoeg.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 21. Ram Singh 12 oktober 2021 At 15:11
  Ik ben in Suriname geboren en mijn baby dagen met allergie voor melk overleeft met gestampte banana meel. Dat je van geimporteerde baby voeding wilt leven zonder te werken in je ghetto is jou probleem, niet van de president.
  ================================

  Ray dus dat, van tijd tot tijd kruipen dit soort mensen ergens onder een steen vandaan en lopen zoals ze dat geleerd hebben van die rioolrat RobGay van alles te roeptoeteren.


  gemodereerd
 22. Hij was wel te spreken over Bruns??!!
  Heeft die weer geld lopen uitdelen??
  Hoeveel heeft hij gekregen??


  gemodereerd
 23. Ze hebben we allemaal internet. Ipv dat hij op YT filmpjes bekijkt hoe zelf babyvoeding te maken en dat dan doorgeeft aan de moeders, wil hij controle op de prijzen.
  Wel nu, de prijzen worden in eerste instantie door de producenten bepaald. De regering kan hooguit de btw op bepaalde producten verlagen, maar meer ook niet.
  Er is nl geen geld voor subsidies voor van alles.
  Waarom doen de mensen zelf niet meer met de lokaal beschikbare resources? De kant-en-klaar mentaliteit verwerpen en zelf dingen gaan maken.


  gemodereerd
 24. Ghetto leider blijf maar lekker in de ghetto zitten. Wie heeft jou nodig vraag ik mij af!@@@


  gemodereerd
 25. De idioten verzinnen van alles om het falen van de regering te rechtvaardigen. Ze nemen hiermee alleen maar zichzelf in de maling omdat het alleen maar uitstel van executie van deze regering is. Het komt niet meer goed onder Santokhi. De mensen zijn zich dood geschrokken wat hen nu overkomt. Het is toch erg dat vrouwen niet eens in staat zijn om mandverband te kopen. Er zijn veel mensen die niet eens toiletpapier kunnen kopen. Hun inkomen is niet toereikend. Djotepersad heeft de kwaliteit van het leven van deze mensen met de grond gelijk gemaakt. De tienduizenden voedselpakketten die hij heeft uitgedeeld zijn een druppel op en gloeiende plaat. Die man heft de Surinaamse samenleving vernietigd. Hij moet gewoon opkrassen.


  gemodereerd
 26. @RobG,

  Dus volgens jou is de economie niet belangrijk?
  Als de regering alles moet subsidiëren, dan moeten de mensen ook bereid zijn te doen wat de regering wil en dan krijg je ….. communisme.
  Jij pleit dus voor communisme.
  De NDP beoefende ook een erge soort van communisme. Zonder tegenprestatie van de bevolking. Met als gevolg dat het land compleet failliet is gegaan.
  Santokhi zou een ezel zijn als hij datzelfde nu gaat herhalen.


  gemodereerd
 27. Elke MULO leerling weet dat een president niet alles zelf in zijn eentje doet !
  Er zijn teams van deskundigen die problemen analyseren en strategies formuleren om die problemen op te lossen en andere constructieve doelen te realiseren.
  Het is dus een samenwerking !

  Elke MULO leerling weet ook dat er om te kunnen uitvoeren er middelen en competente mensen nodig zijn. En deze middelen en competente mensen zijn nu juist een groot gebrek in Suriname !

  Team Santokhi heeft in minder dan anderhalf jaar tijd de basis gelegd voor de wederopbouw van een compleet geruineerd land en dat met een minimum aan middelen en een slechte internationale status. U moet niet vergeten dat Suriname de status Junk heeft !

  Dat zelfs De Surinaamse Bank in schulden zat betekent dat de financiele sector op instorten stond. Team Santokhi heeft een hele grote ramp voor Suriname voorkomen !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 28. @ RobGay

  Jammer dat de dagu wagi in Su niet meer bestaat(en rijden) anders liet ik ze je ophalen! Achterlijke nep econoom, er komt alléén maar bull shit uit je handen!!!! Dat de mensen geen toilet papier en maandverband, niet kunnen kopen is toch niet erg.( ”Waarvoor ben je dan” ??????)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 29. @krobia, jij hebt het spel dat gespeeld wordt helemaal niet door. De VHP, Abop, NPS, PL waren op zoek naar macht. Voor hen geldt het doel heiligd de middelen die worden ingezet. Met leugen en bedrog en valse voorstellingen van zaken wonnen zij de verkiezingen.Men heeft de bevolking een lekkere worst gevuld met gebakken lucht voorgehouden. Nu weten alle internationale organisaties dat deze regering een bestuur is van leugen en bedrog. Mensen hebben zeer grote spijt dat zij gestemd hebben omdat ze misleid zijn. Men kan een land niet besturen als een commerci bedrijf. Het is onmogelijk omdat er zoveel verschillende tegenstelde belangen zijn die men niet over het hoofd kan zien. Een commercieel bedrijf heeft aldus doel om winst te maken. In een land van het kaliber Suriname heeft de overheid een zeer belangrijke zorgplicht te vervullen. Vroeg of laat gaat de bom barsten. De overheid verwaarloosd haar zorgplicht.Men denkt alleen aan loyalisten en mensen die tot friends en family behoren. Het geduld van de mensen raakt op. Het gevaar is dat jouw regering niet luistert naar de signalen die worden afgegeven.


  gemodereerd
 30. Inmiddels is er een bericht vanuit de regering dat babyvoeding voor 50% gesubsidiëerd gaat worden voor kansarmen…

  Gemiste kans om producten van eigen bodem te stimulere/promoten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES