VIDEO: Expo 2020 Dubai opent deuren voor bezoekers

4
VIDEO: Expo 2020 Dubai opent deuren voor bezoekers

Vandaag, vrijdag 1 oktober 2021, is de eerste dag van Expo 2020 Dubai. Suriname is een de 191 deelnemende landen en organisaties aan deze 35ewereldtentoonstelling, met een eigen paviljoen rond het thema ‘The power of diversity: Suriname an oasis of opportunity!’

Na uitstel van ruim een jaar vanwege de pandemie opent Expo 2020 Dubai deze week dus voor het eerst de deuren voor bezoekers. Naar verwachting zullen miljoenen mensen de expo de komende zes maanden bezoeken.

Het belangrijke moment voor Suriname tijdens de expo is nationale week, die begint op 27 november. Het gaat dan om nationale dagen, waarbij de landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben. Verschillende wereldleiders zullen er aanwezig zijn om deelgenoot hiervan te zijn.

President Santokhi zal aanwezig zijn samen met een aantal prominenten van het bedrijfsleven, waarbij er een culturele presentatie van ons land zal plaatsvinden.

Gisteren was de openingsceremonie, die hieronder terug te zien is:


4 REACTIES

 1. Op zich goed initiatief; wat het gaat opleveren, is wat je erin stopt. Heb de indruk dat het een hoog cultureel/artiek gehalte heeft; bedoeldbom toerisme te stimuleren… vanuit het M.O. moet je bedenken, waarom naar Suriname en hoe verhoud dat zich met vergelijkbare bestemmingen zoals Malysie, Thailand, Philepijnen, Sri Lanka, etc.. deze landen zijn veel verder met massa tourisme, bieden veel meer en kosten een stuk minder. Alleen al de verbinding en reistijd, schikt af…

  Ik zou adviseren, zet meer in op interesseren van investeerders in productie. Het is al lastig genoeg uit te leggen waar Sur ligt en de mogelijkheden; Sr moet nl concurreren met Afrika, waar zelfde grondstoffen en landbouw potentieel aanwezig is. Ook arbeidskosten is een stuk aantrekkelijker… tenslotte, men zal de balans moeten opmaken tussen kosten en wat het zal opleveren, door wekelijks of maandelijks op internet te publiceren de befeikte resultaten. Zal draagvlak voor dergelijke expo’s verbeteren idt.
  gemodereerd

 2. De pres van suriname heeft het druk met tripjes maken nu naar Dubai . De armlastige Arabieren rijken geworden door geluk en olie en nu pronken maar . Maar zodra de olie op is worden ze weer armlastig Dubai als eerste denk ik. Vanuit toerisme komt weinig binnen want het ligt nog steeds op zijn Gat de toerisme misschien drugs uit Marokko de volgende optie voor hun.
  gemodereerd

 3. Suriname schreeuwt om Dubai als het ware dat is niet erg. Ik ben geen Econome, maar ik weet veel hoe het draait Suriname heeft olie suriname moet weten hoeveel olie suriname in zijn grond heeft. Als Suriname zaken doet met Dubai. Dubai heeft geen olie zijn buurlanden Bahrein en Koeweit wel en hebben een sterke munt en Dubai heeft nu een zwakke munt en hij wordt zwakker en wordt aan de Marokaans Dirham gekoppeld misschien dus Dubai wil nu met Surinaamse olie Pronken. Koeweit heeft een zeer sterke munt sterker dan de Euro en de Amerikaans dollar. Dubai wil niet achterlopen maar hun hebben geen olie meer en hun munt gaat sterk achteruit. Dus Suriname moet goed oppassen met Dubai. Sommige landen zoeken om hun munt sterker te maken hulp. Ik ben geen Econome maar schrijf geen onzin.
  gemodereerd

 4. Dubai is een Arabische versie van Las Vegas. Heel veel show en prampram. Een Disneyland van en voor rijke mensen. Is helemaal geen goed voorbeeld voor de rest van de wereld.

  Singapore vind ik een beter rolmodel voor Suriname. Ook niet perfect, maar wel realistischer dan Dubai…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.