VIDEO: Suriname krijgt voorname positie op Dubai Expo

10

Suriname doet van 1 oktober tot eind maart 2022 mee aan Expo 2020 Dubai en heeft de nummer 1 paviljoen in de categorie sustainability op het ruim 430 hectaren tellende expo-terrein. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gemoeid zijn met deze operatie. Dat heeft minister Ramdin gisteren laten weten op een persconferentie. Hierboven een filmpje van de launch afgelopen weekend.

“Wat we willen bereiken is goed netwerken, zakendoen en Suriname op een positieve en duidelijk manier uitdragen, zowel onze fysieke als emotionele rijkdommen”, aldus minister Ramdin. De deelname van Suriname moet gezien worden tegen de achtergrond van het brengen van herstel en stabiliteit door de regering. Suriname is wat betreft haar duurzaamheid een voorbeeld voor de wereld. Dit gegeven levert ons land een voorname positie op tijdens de Expo 2020 Dubai.

Om duurzame groei en ontwikkeling te creëren is het volgens de bewindsman belangrijk dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken. Deelname aan de wereldexpo van 192 landen, ongeveer 25 miljoen bezoekers, 5.5 miljoen zakenlieden en 44.000 bedrijven is een uitstekende gelegenheid voor Suriname om haar fysieke en emotionele producten te tonen.

Minister Ramdin zegt dat de participatie niet als een kostenpost moet worden gezien. Hij erkent dat het veel kost, maar benadrukt dat Suriname dingen aan de wereld te bieden heeft. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gemoeid zijn met deze operatie. Totaal kost Surinames deelname 2.4 miljoen US-dollar, waarvan 1.5 miljoen US-dollar wordt betaald door Dubai. De rest wordt door Suriname opgebracht: ongeveer 900.000 US-dollar.

De bewindsman zegt dat dit bedrag door de Raad van Ministers is goedgekeurd als soort van voor financiering. “Wij gaan proberen een deel van het bedrag terug te verdienen door middel van sponsorship en bijdragen.” Hiervoor zijn verschillende pakketten ontwikkeld. Daarnaast komen er ook bijdragen van internationale organisatie “omdat dit valt onder exportpromotie”, aldus minister Ramdin. Volgens hem zal het door de RvM goedgekeurde bedrag uiteindelijk veel lager liggen.

Het belangrijke moment voor Suriname tijdens de expo is nationale week, die begint op 27 november. Het gaat dan om nationale dagen, waarbij de landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben. Verschillende wereldleiders zullen er aanwezig zijn om deelgenoot hiervan te zijn. President Chandrikapersad Santokhi zal aanwezig zijn samen met een aantal prominenten van het bedrijfsleven, waarbij er een culturele presentatie van ons land zal plaatsvinden.

De persconferentie:

10 REACTIES

 1. Leuke video.

  Promo door jonge, technische, talentvolle en initiatiefrijke suri’s. Goedzo!

  Ik lees dagelijks de initiatieven van jong ondernemend suri. Ondanks covid en onder zeer moeilijke omstandigheden durven ze een onderneming te starten. Fantastisch, maakt niet uit hoe groot het bedrijf is, staat goed op je cv en is een stukje ervaring.


  Maak melding

 2. Enkele opmerkingen en vragen naar aanleiding van het artikel.
  1. Wat betreft duurzaamheid is Suriname een voorbeeld voor de wereld. Hoe dan? Om de tien jaar wordt een redelijk gezonde regering vervangen door een stelletje gekken, waardoor we weer bij het begin kunnen beginnen. Of misschien wordt een ander soort duurzaamheid bedoelt, maar daar moeten we dan naar gissen.
  2. Suriname heeft op de expo een mooie gelegenheid om haar fysieke en emotionele rijkdommen te tonen. Bij fysieke rijkdommen kan ik me iets voorstellen. Maar bedoelen ze met onze emotionele rijkdommen dat wij een kort lontje hebben en ervan houden mensen flink uit te schelden voor stront en Yu MPP?
  3. Volgens Ramdin zal het door de RvM goed gekeurde bedrag uiteindelijk veel lager liggen. Dat zal dan, in de geschiedenis van Suriname (en ons grote voorbeeld Nederland), de eerste keer zijn.


  Maak melding

 3. Deze vervloekte oplichters van een regering. Het volk heeft niet eens te vreten, ziekenzorg naar de klote, geen insulline, geen gips en we praten over mooi gaan wezen doen met een stel debielen???????????????
  Infrastruktuur is Su deugd voor geen meter, binnenstad erger dan varkenstal


  Maak melding

 4. Debieus, je beschrijft de stront situatie, waarin jouw gotrofather opa D en zijn criminele boevenbende ons hier in Suriname heeft gestort. Waarom geef je niet af op die 126 leningen van boefdraad en die 4 miljard us dollar staatsschuld, die jouw paarse rattenbende Suriname heeft aangedaan, jo paarse djamoe ede?


  Maak melding

 5. Regeren is vooruit zien, in dit kader zou het niet verkeerd zijn.
  Toch denk ik dat deze deelname een jaartje te vroeg is !
  Want volgens mij zijn de voorwaarden en omstandigheden nog niet gereed en ook nog niet aantrekkelijk genoeg om te investeren !

  Wanneer wordt er geinvesteerd in eigen productie en export ?
  En is alles al in orde om te exporteren ?
  Maatschappelijk gezien is Suriname ook nog zeer instabiel.
  En lopen de grote criminelen, de leiders van het beruchte kartel en vernietigers van Suriname, nog vrij rond.

  Zakenpartners zoeken voor bijv de verwachte gas en olieindustrie is misschien wel nodig maar dit is ook een lange termijn plan.
  Op dit moment heeft Suriname meer aan investeringen die op korte termijn rendement opleveren.

  Als deze bezoek ook andere doelen heeft zoals de link met Hoefdraad, etc. dan is het natuurlijk helemaal om toe te juichen.
  Maar voor andere zaken moet men weten dat de Arabieren niet zo makkelijk met nieuwkomers zaken doen, zij willen eerst een band opbouwen om af te tasten hoe betrouwbaar iemand is.

  Ik denk dat het volk eerder wil zien dat er flink wordt geinvesteerd in de agrarische sector / landbouw / veeteelt / eigen productie van basisgoederen !
  Is het geen goed idee dat de regering eigen productie en distributie bedrijven opricht ?

  Nogmaals lange termijn doelen zijn op lange termijn nodig, maar Suriname kan niet zo lang wachten.
  Wat kan nu gerealiseerd worden ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 6. Je kunt 1000 productie projecten optuigen, maar als er geen arbeiders zijn, dan heb je een probleem. Plus je (investeerder) kunt niet voldoen aan de vraag omdat je aanbod onvoldoende is. Dit is een eeuwenoud probleem.
  Rest niets anders om de grenzen open te gooien voor hardwerkende Haïtianen, Brazilianen en Guyanezen.

  Waarom?
  Omdat de gemiddelde suri UITKIJKT naar productie projecten zonder zelf één vinger uit te willen uitsteken.

  Ik ben benieuwd hoe groot de werkloosheid is en hoeveel ambtenaren er zijn en hoeveel werknemers bij het bedrijfsleven.
  Minister van Arbeid, evaluatie gevraagd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.