dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSchooltassen voor kinderen St. Stephanusschool in Suriname

Schooltassen voor kinderen St. Stephanusschool in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Interact Club Through Thick and Thin, de jongeren club van de Rotary Club Paramaribo Central, bestaat uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Hun doel is om een bijdrage te leveren in het ondersteunen van minder welgestelde individuen in de Surinaamse samenleving en gelijktijdig ontwikkelen van hun sociale en maatschappelijke skills. Hiervoor hebben zij funds nodig en daarvoor organiseren zij verschillende projecten om aan ze te komen.

Op 25 September 2021 heeft de club haar schooltassen donatie project uitgevoerd. Danilia D’Leon, Community Service Director, heeft samen met Adil Bhojwani en Amy Djojopawiro goed gevulde schooltassen samen met een bol en een doosje sap aan kinderen van de St. Stephanusschool afgegeven.

Niet alleen de kinderen maar ook de ouders waren verrast en heel erg blij met de schoolspullen die ze hebben gekregen. Het is heel belangrijk dat de kinderen goed voorzien zijn van schoolspullen, want zij zijn de jeugd van morgen.

“In deze periode gaat het heel moeilijk in het land en om sponsoring te vinden is ook geen stukje taart. Wij zijn daarom heel erg dankbaar aan Kirpalani’s NV, Assuria NV, Rudisa NV en Fernandes Bakerij voor het voorzien van de afgegeven spullen. Zij hebben een kritische rol gespeeld om dit project tot een succes te maken”, aldus club president Adil Bhojwani.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Mmmmm, zij zijn de jeugd van morgen.
  Wat zijn ze nu dan? En komen kinderen van andere scholen niet in aanmerking voor schooltassen? Ik begrijp wel dat zo’ n organisatie niet alle arme kinderen in Suriname van deze spullen kan voorzien, maar ik zou toch willen weten wat je als school moet doen om in aanmerking te komen?


  Maak melding
 2. De school, doet veel.
  Alleen u ziet dat niet, of alle scholen het krijgen, blijft voo u een vraag.

  Zij zijn de jeugd de jeugd van morgen.
  Ik begrijp heel goed wat ermee bedoeld wordt.
  U hoeft echt niet hooggeschoold te zijn om het te begrijpen.


  Maak melding
 3. Het is ze gegund, maar het is niet normaal als je ziet wat een schooltassen de afgelopen tien jaar in Suriname zijn uitgedeeld aan de schoolgaande jeugd. Ik moest het bij wijze van, minimaal 10 jaar doen met 1 schooltas. Het is inmiddels een strijd geworden wie de meeste schooltassen geeft.
  Laten we dus hopen dat deze jeugd echt de toekomst is van Suriname en lering trekt uit al deze gratis projecten.


  Maak melding
 4. Leek, de uitdrukking is; de jeugd van vandaag is het volk van morgen. Je hoeft niet hooggeschoold te zijn om aan te voelen dat de schrijver een foutje heeft gemaakt.


  Maak melding
 5. Viering 70ste jaardag St. Stephanusschool in Suriname
  24 januari 2018

  Wel ruim 3 jaar geleden, maar misschien is dit de reden waarom aan deze school is gedacht:

  Viering 70ste jaardag St. Stephanusschool in Suriname

  Pupillen van de Sint Stephanusschool in Suriname dinsdag tijdens een opvoering ter gelegenheid van haar 70ste jaardag en de oplevering van het gerenoveerd schoolgebouw aan de Mr. E.J. Brumastraat.

  In het bericht mis ik het adres van de school. Deze ben ik gaan opzoeken en kwam bovenstaand jubileumviering tegen


  Maak melding
 6. Waarschijnlijk is dit de reden waarom aan deze school wordt gedacht.

  St. Stephanusschool 70 jaar
  BY MELVIN MACKINTOSH on 19 JANUARI 2018 • ( 0 )
  Persbericht St. Stephanusschool –

  Bigi jari
  Op dinsdag 23 januari 2018 bestaat de St. Stephanusschool 70 jaar. Bij de viering van deze bigi jari is het gebouw helemaal gerenoveerd en wordt weer als nieuw opgeleverd. Op die dag is er op school een feestprogramma met kinderen, medewerkers, oud-leerlingen en ouders. De avond ervoor zal er in de St. Rosakerk een dankdienst zijn.
  De school was nog in aanbouw toen het in november 1947 van start ging. Toen monseigneur Stephanus Kuijpers op 23 januari 1948 de officiële opening verrichtte, was de bouw niet voltooid, maar de krant, ‘de Surinamer’ uit die tijd meldde: ‘Van al onze scholen schijnt dit het degelijkste bouwwerk’.

  Renovatie
  Het gebouw was de laatste jaren geheel vervallen. Oud-leerlingen, leraren en ouders vormden vorig jaar een commissie om de school bij het 70 jarig bestaan helemaal te renoveren. Dat is gelukt. Het gebouw en alle voorzieningen zoals toiletten en omheiningen zijn grondig hersteld, waarna er een complete schilderbeurt is gegeven: de school is weer als nieuw.
  De renovatie heeft SRD 425.000 gekost en is bekostigd uit fundraising en donaties. Veel donaties zijn in materialen en arbeid geschonken en zijn niet in dit bedrag opgenomen. Een substantiële bijdrage werd ontvangen van de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development. Maar elke bijdrage, groot of klein was waardevol, en heeft het doel helpen bereiken.

  Degelijke mensen
  In de 70 jaren zijn er ongeveer 3.000 leerlingen op de St. Stephanusschool ingeschreven geweest. Veel bekende en gerespecteerde namen komen hier vandaan: van ondernemers, internationale artiesten, grote media-namen, medische specialisten, wetenschappers tot bankdirecteuren en ministers. De oud leerlingen zijn van mening dat hun school niet zozeer heeft gezorgd voor bekende, maar op de eerste plaats voor degelijke mensen.
  Op dinsdagmorgen zal bisschop Karel Choennie de gerenoveerde school inzegenen en er zullen toespraken zijn. In het informele gedeelte zijn er traktaties voor de kinderen en de gasten. En er zal een Chinese drakendans zijn.

  OMHOOG Jaargang 62, editie 03, 21 januari 2018
  De school is gevestigd aan de Fred Derbystraat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES