Surinaamse Nederlander Greg F. opgepakt op Curaçao om drugszaak

18
Curaçao
Curaçao

De politie op Curaçao heeft afgelopen weekend de 49-jarige Gregory ’Greg’ F. in een hotel aangehouden. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel, melden diverse media vandaag.

De in Suriname geboren F. wordt gezien als en vertrouweling van Mocro Mafia kopstuk Taghi. Hij verblijft afwisselend in Nederland en Suriname en heeft een Nederlands paspoort.

F. zou verantwoordelijk zijn voor de grootschalige smokkel van cocaïne naar Nederland. Hij is volgens bronnen van De Telegraaf ook een contact van een van de grootste cocaïne Surinaams-Nederlandse kopstukken, die in 2014 nog werd veroordeeld tot een forse celstraf.

De naam van Gregory ‘Greg’ Ivan Wendell F. kwam vorig jaar ook in de media toen misdaadjournalist Gerlof Leistra hem betitelde als ‘troonopvolger’ van Taghi en schreef dat hij vaak in Suriname is en zich bezig hield met wapenhandel.

De journalist beweerde dat Greg ook contacten op het hoogste niveau in Suriname hebben, ondermeer met voormalig DNV directeur Danielle Veira. Veira was daar niet van gediend. Ze ontkende dit en schakelde een advocaat in. Uiteindelijk moest Leistra deze bewering uit zijn boek schrappen.


18 REACTIES

 1. Dat Suriname een doorvoerhaven van drugssmokkel is, komt door de fascisten van de NDP. De fascistische leider van de NDP heeft de zware criminaliteit naar Suriname toe gehaald. Uit alle uithoeken hebben criminelen hun toevlucht in Suriname; Turkije, Marokko, Iran, Litouwen, Pakistan, Mexico, Columbia, Holland en ga zo verder. Daarom weet deze fascist als geen ander bij wie de gestolen zware wapens zijn. De president doet er goed aan om deze wapens met behulp van de United States terug te halen; desnoods met geweld. Ik vermoed namelijk dat deze fascist de wapens zal gebruiken om de samenleving te ontwrichten zodat zijn beweging weer aan de macht komt en de drugscriminelen geen strobreed meer in de weg wordt gelegd.


  Maak melding

 2. @ Flyer: Ik ben ook Nederlander van geboren en getogen met een Surinaamse achtergrond.
  Binnenkort zal de Surinaamse Contrabande weer volop in het nieuws zijn denk ik want Suriname en de Antwerpse haven gaan samenwerken. En Antwerpen staat erom bekend. Gaat Rotterdam klandizie mislopen?


  Maak melding

 3. een forse straf in 2014, mensen we zitten nu 7 jaar verder (2021), ik moet er niet aan denken.
  een forse straf is m.i. 20 jaar echt uitzitten. Zo zie je maar dat de lage straf geen zoden aan de dijk legt.
  Ben benieuwd wat volgt achter de letter F. Weet iemand dat?
  Bouterse begint niet met een F 😁


  Maak melding

 4. @ Bigi Sma

  Mevrouw Doewet zal het vast wel weten want loekoe
  De op verzoek van Nederland in Curaçao aangehouden Gregory F. bracht vorig jaar het toenmalige hoofd van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in dat land, Danielle Veira, in verlegenheid. In een boek van journalist Gerlof Leistra was over Gregory F. – op basis van bronnen binnen de Nederlandse politie – gesproken als een mogelijke ‘opvolger’ van Ridouan Taghi. Ook stond er in het boek dat F. zeer goede contacten zou onderhouden met Danielle Veira.

  Boos
  Veira wordt in Suriname gezien als een connectie van de voorgaande president van het land, Desi Bouterse. Bouterse is in Nederland veroordeeld voor cocaïnehandel en is in Suriname veroordeeld voor betrokkenheid bij de December-moorden.

  Veira toonde zich boos over de beschuldigingen over haar contacten met Gregory F. en trad in contact met de uitgever van het boek van Leistra. Er volgden geen juridische stappen en het boek werd niet uit de handel genomen.

  Overigens is Veira momenteel in Suriname verdachte in een onderzoek naar het illegaal verschaffen van wapenvergunningen door de DNV.

  Broer
  Ridell F., broer van Gregory F., is in Suriname verdachte in een geruchtmakende zaak waarin DNV van Veira een prominente rol speelt: de ontvoeringspoging van oud-militair en politicus Rodney Cairo in 2020. Een commando van vier gemaskerde en zwaarbewapende mannen viel op 16 april 2020, kort voor de presidentsverkiezingen binnen in de woning van Cairo, die daarbij lichtgewond raakte. Gewaarschuwde politieagenten wisten te voorkomen dat Cairo werd meegenomen. Dat commando was van de DNV. Eén van de DNV’ers had een Nederlands paspoort.


  Maak melding

 5. Dit is wat 40 jaar “revo” doet met een land.

  De revo kinderen die 40 jaar lang verwaarloosd werden en daardoor voor galg en rad opgroeiden betalen nu een zware prijs voor hun ondeugd en boosheid.


  Maak melding

 6. Zo zie je surinaamers zijn niet bepaald de slimste drugshandelaren. Overal en in alles overschatten ze zich van president tot straatdealers allemaal idioten.


  Maak melding

 7. Uit alle hoeken van de wereld zitten grote criminelen van zware drugshandel, van witwassen van zwartgeld, xtc-pillen, enz in Nederland.

  Vanouds worden landen als Andorra, Monaco, Marshalleilanden, Panama en Nederlandse Antillen in relatie gebracht met het begrip belastingparadijs. Ook landen als Nederland. is een belastingparadijs.

  De verhouding Suriname staat tot Nederland is een korreltje in de Sahara.

  Nederland is de wereldhoofdstad van drugs. Daar staat Nederland om bekend, gedoogd.
  Chinezen, Marrokkanen, Turken, Columbianen, Mexicanen, Afrikanen, Polen, Joegoslaven, Pakistanen, Nederlanders, enz. enz. Ze vermoorden elkaar zelf en worden overal opgepakt

  Vanuit Nederland gaat het de hele EU, Nederland over. Er wordt veel kapitaal in verdiend.


  Maak melding

 8. Ook als het wapenhandel gaat, gebeurd het op grote schaal in Nederland. Er is geen product in de wereld die je kan opnoemen en het gebeurd in Nederland op illegale wijze. Justitie en politie kijken ernaar, vrouwenhandel/mensenhandel, Iridouble Irish Dutch Sandwich, postbusondernemingen, enz.

  Ook in de huizenbouw, valse merkkleding, chemicaliën voor drugshandel, xtc-laboratoria, enz.

  Het gaat om miljarden Euro’s die rondgaan in dat milieu in Nederland. Grensoverschrijdende criminaliteit. Holland gedoogt het en verdient er ook aan.


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Surinaamse Nederlander Greg F. opgepakt op Curaçao om drugszaak.
  ‘Cocaïne-verdachte aangehouden op Curaçao’ (UPDATE)

  @Bigi Sma 22 september 2021 At 16:29
  Ben benieuwd wat volgt achter de letter F. Weet iemand dat?

  Gregory F. is niemand anders dan Gregory Fraser.
  En ook zijn jongere criminele broer Ridell F. is niemand anders dan Ridell Fraser.

  Maar vergeet deze naam niet. Piet W. (Piet Wortel).

  Veel van deze CRIMINELEN duiken onder in Suriname en krijgen reeds geruime tijd bescherming door….!!!

  Denken jullie even aan de volgende CRIMINEEL Geral PALM.
  ‘Gezochte huurmoordenaar Gerel Palm aangehouden in Brazilië’
  Met medewerking in Suriname kon hij uit een cellencomplex van de politie in Suriname ontsnappen.


  Maak melding

 10. Redneck@@ Haha.. Je bent een groente boer. Drugs is niet aan mij besteed vriend. Al was het een Hindoestaan en wat is het probleem dan. Daar ga je weer de fout in. Niet iedereen is zo achterlijk als jij. Je bent toch een Indiaan maar waarom met jij Hindoestanen bij betrekken? Je wordt steeds dommer vriend.


  Maak melding

 11. Uit welingelichte bronnen: DNV heeft o.l.v. de nieuwbakken directeur Shivanand Ramlall, Fraser de afgelopen weken geobserveerd in Suriname. F. boekte een ticket naar Curacao. Deze info werd tussen DNV en het Justpol team van Ned. met Curacao uitgewisseld. Er is toen een inval gedaan in het hotel waar hij verbleef.
  Het is overduidelijk waarom er zoveel weerstand is tegen de benoeming van Shivinand Ramlall, want binnen twee wkn. zijn er al resultaten zichtbaar. De grote drugsbazen zien met zijn benoeming, hun operaties in gevaar komen. Opmerkelijk is dat de top van de SPB en de korpschef, die zulke acties juist zouden moeten toejuichen, de benoeming en alles eromheen proberen te dwarsbomen. Korpschef Prade is zelf zover gegaan dat hij het hoofd van de narcoticabrigade vervangen heeft. Dit om een eventueel onderzoek dat ingesteld is tegen de beveiliger van de vp en een politiecommissaris voor het transporteren van 400 kg drugs te bemoeilijken. Het politieapparaat is van binnen door en door verrot. Chan is zich hiervan bewust en zet met deze benoeming een belangrijk stap om het kaf van het koren te scheiden.


  Maak melding

 12. Hé hé eindelijk iemand die het door heeft @Boesskowtoe
  Altijd verder kijken, mensen worden bewierookt en tegen elkaar opgezet.

  By the way, met welke “beroemde” drugsdealer was die gorré een hapje gaan
  eten. Ook interessant.


  Maak melding

 13. Blanken zijn blank tot hun Gat niet graat ik lees graat maar vissen hebben graten. Mijn buurvrouw half blank half creools maar ze stinkt uit haar dikke vette smerige blanke… Gat veel mannen zijn dol op die stank mijn maag draait om.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.