zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDaniëlle Veira schakelt advocaat Gonesh in vanwege passage in boek over drugsmaffia

Daniëlle Veira schakelt advocaat Gonesh in vanwege passage in boek over drugsmaffia

-

Does Travel - naar Suriname

In het onlangs verschenen Nederlandse boek “De drugsmaffia dicteert; de moord op Derk Wiersum en deondermijning van onze rechtsstaat”, geschreven door Gerlof Leistra, wordt de naam van Daniëlle Veira, Directeur Nationale Veiligheid, in verband gebracht met een Surinaamse Nederlander Greg F. , die als rijzende ster in het criminele circuit wordt gepresenteerd. Op pagina 197 wordt namelijk het volgende vermeld: “Greg F. is vaak in Suriname en heeft goedcontact met het hoofd van de Surinaamse Veiligheidsdienst, Daniëlle Veira. Zij geldt als een vertrouweling van Bouterse.”

Naar aanleiding hiervan heeft Daniëlle Veira de in Nederland gevestigde advocaat mr. drs. Aroon Gonesh ingeschakeld om haar belangen in deze te behartigen. De advocaat heeft onder de aandacht van auteur en uitgever gebracht, dat de vermelding van de naam van zijn cliënte in het boek, gelezen in de context waarin die is geplaatst en de verdere inhoud van het boek, ten onrechte de suggestie wekt dat zij en het Directoraat Nationale Veiligheid betrokken zouden zijn bij (ernstige) criminele activiteiten, althans dergelijke activiteiten zouden faciliteren.

“Deze suggestie is volgens de raadsman van Veira onjuist, vindt geen steun in het feitenmateriaal en is onrechtmatig” jegens haar. De vermelding in het boek overschrijdt het betamelijke, berokkent schade aan de reputatie van mijn cliënte en daarmede ook aan de reputatie van het Directoraat Nationale Veiligheid van de Republiek Suriname”, aldus de advocaat.

De raadsman van Veira vindt, dat door het leggen van een niet bestaand verband tussen zijn cliënte en zware georganiseerde criminaliteit, de uitoefening van haar functie als directeur in gevaar is gebracht. “Zij moet als directeur van het instituut dat in het leven is geroepen ter zake de bescherming van de nationale veiligheid van de staat Suriname, geen waas van criminaliteit over zich hebben. Deze verdenkingen kunnen haar belemmeren in haar functioneren nationaal en ook internationaal”, zo meent de raadsman.

Het niet bestaande verband dat gesuggereerd wordt in het boek tussen cliënte en de georganiseerde misdaad was nooit eerder gelegd. Deze suggestie is nu echter een eigen leven gaan leiden en is te vinden op tal van plaatsen in de media en het internet. Cliënte heeft dan ook een groot belang bij het voorkomen en beperken van verdere schade, betoogt Aroon Gonesh.

Bij de beoordeling of er sprake is van een onrechtmatige publicatie staan de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van reputatie en privacy tegenover elkaar. De reputatie van cliënte is op zeer grove wijze beschadigd en zowel haar professionele carrière als haar gezinsleven zijn in gevaar gebracht. Volgens de raadsman dient daarom bij een afweging van de belangen geoordeeld te worden dat het belang van cliënte om niet te worden blootgesteld aan lichtvaardige verdachtmakingen, aantasting van haar eer en goede naam, en vrees voor haar veiligheid, zwaarder weegt dan het recht van vrijheid van meningsuiting.

De vermelding van de naam van cliënte en de wijze waarop, in het boek “De drugsmaffia dicteert” is dan ook onrechtmatig. Cliënte heeft er recht op te verlangen dat de het onrechtmatig handelen jegens haar wordt beëindigd, en dat de schade die zij lijdt en nog zal lijden beperkt wordt, aldus mr. Gonesh (foto).

De in Nederland gevestigde advocaat mr.drs. Aroon Gonesh

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Tsja,
  De schrijver heeft aan de hand vd getuigenissen vd recherche, deze passage geschreven.
  Dus wie is zogenaamd faux, maar niet heus; de telegrap, de recherche, of de schrijver?

  Hangende het onderzoek moet miss Doewet op non-actief worden geplaatst. Zo werkt het tok, gevaar voor de veiligheid vd staat suri.

  Hoe ziet de advocaat het voor zich, het boek is al gepubliceerd en verkocht. Leuk jongensboek, €20, bij bol. 🧐.


  Maak melding
 2. Zij moet als directeur van het instituut dat in het leven is geroepen ter zake de bescherming van de nationale veiligheid van de staat Suriname, geen waas van criminaliteit over zich hebben.

  ================================

  Dan mag ze eerst uitleg geven over de zaak Cairo.


  Maak melding
 3. Deze dame moet haar biezen pakken en plaats maken voor iemand die clean is, omdat zij door haar positie al de integriteit van ons land in een kwaad daglicht zet,vanwege haar contacten met deze crimineel.
  Veel surinamers proberen het imago van Su nu wat op te poetsen.
  Met volle overgave.
  Dergelijke bevlekte personen als Vieira schaden het volksbelang.
  Wij zijn decennia te lang een narcostaat en bananen republiek.
  Het wordt de hoogste tijd dat figuren die van niet onbesproken gedrag zijn,het veld ruimen zodat de buitenwereld ons weer als een fatsoenlijk land gaat zien.
  Soms moet men ook gewoon de eer aan zichzelf houden en het belang van ons land voorop stellen.
  Anders moeten de hogere goden maar ingrijpen.


  Maak melding
 4. Mooi al die verdachtmakingen. Maar zolang het een verhaal is van een sensatiejournalist die baat heeft bij het verkopen van z’n boekje blijft het een loze verdachtmaking.


  Maak melding
 5. Men zegt waar rook is moet er vuur zijn. Deze mevrouw is verre van integer. Ze is op dat plek gezet door de grootste crimineel die Su heeft gekend. Criminelen faciliteren criminelen. Men benoemt iemand die het meeste op hem of haar lijkt.
  Geld om een dure advocaat in te huren en te betalen. Hoe komt ze allemaal aan het geld. Het is maskerade, een soort window dressing. Ze weet bliksem goed hoe de vork in het steel zit.
  Denk niet dat dit in een boek terecht komt als het het niet waar zou zijn. We gaan zien. ik ben benieuwd???


  Maak melding
 6. Met welk geld? haha die is goed, die is echt goed

  Ach het is maar een loze verdachtmaking, waarbij de verdachte tienduizenden euro’s kwijt zal zijn om zo’n onbeduidende verdachtmaking ongedaan te maken.
  Ach ondeuidend
  Ach, wat is geld, zo gewonnen zo geronnen


  Maak melding
 7. daniella veira was operations manager bij bouta coaine impex. Hopelijk is de advocaat al betaald, want de drugs maffia betaalt met kogels als je om geld komt vragen.


  Maak melding
 8. ariman 11 november 2020 At 16:35
  Deze advocaat moet opassen dat het geen crimineel geld is als hij word betaalt.

  Contante betaling van de rekening van de advocaat, bedrag meer dan € 5.000, worden gemeld.

  Girale overmaking bewijzen waar het bedrag, naar Surinaamse begrippen een fors bedrag, vandaan komt.

  Betaling door derden aangeven wat het belang hiervan is, ook al is het een schenking.


  Maak melding
 9. Intussen is het kwaad al geschied. De boeken die al in de handel zijn en waarvan een deel ook al is verkocht daar valt niets meer aan te doen.
  Het staat letterlijk en figuurlijk op schrift…..net als de bekende geschiedenisboeken die waren ingekocht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES