maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMisdaadjournalist: 'Troonopvolger Taghi in contact met hoofd DNV'

Misdaadjournalist: ‘Troonopvolger Taghi in contact met hoofd DNV’

-

Does Travel - naar Suriname

Donderdag is in Nederland het nieuwe boek De drugsmaffia dicteert van misdaadjournalist Gerlof Leistra verschenen. In het boek besteedt de schrijver aandacht aan mocromaffia baas Ridouan Taghi. Volgens De Telegraaf legt de misdaadjournalist in zijn boek een opmerkelijke link tussen een mogelijke troonopvolger van Taghi en het Surinaamse Directoraat Nationale veiligheid (DNV).

Volgens Leistra wordt de Surinaamse Nederlander Gregory ‘Greg’ Ivan Wendell F. gezien als ’troonopvolger’ van Taghi die op 16 december 2019 werd aangehouden in Dubai. “Greg F. is vaak in Suriname en hield zich bezig met wapenhandel” schrijft Leistra. En deze F. zou volgens hem contacten op het hoogste niveau in Suriname hebben.

“Hij heeft goed contact met het hoofd van de Surinaamse Veiligheidsdienst, Danielle Veira. Dat is een vertrouweling van ex-president Bouterse. Zijn naam dook onder meer op in het verificatie-verbaal van de kroongetuige” zegt misdaadjournalist Gerlof Leistra volgens De Telegraaf.

UPDATE: Veira is volgens ABC woedend over de beschuldigingen van contact met criminelen en ontkent dit. Ze zegt rectificatie te zullen eisen:

Het is overigens niet de eerste keer dat er een link tussen Suriname en Taghi wordt gelegd. In mei 2019 werden drie door Nederland gezochte voortvluchtige criminelen in Suriname aangehouden. Ze zouden allemaal een link hebben met de toen nog voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. ja drugscriminelen hebben over de hele wereld nauwe contacten met elkaar , , zelfs hier in Suriname ja ja en met wie via Veira van de DNV ,en zij speelde het weer door aan bouterse , , zo zie je maar weer dat er een vies spelletje wordt gespeeld , , maar ze komen er wel achter de waarheid en dat zal ze pijn doen.


  Maak melding
 2. “volgens”
  “Zou”
  “Vermoedelijk”
  “Waarschijnlijk”

  Maar verder geen streepje bewijs. Nattevingerwerk. Broddeljournalistiek.

  Goedkoop scoren. Typisch de NSB’er krantje Telegraaf…


  Maak melding
 3. De regering Brunswijk-Santhoki zal de komende jaren niet alleen de financieel economische puinhoop moeten opruimen, maar ook ervoor moeten zorgen dat Suriname weer gaat behoren tot een beschaafd land. Op veel strategische plekken in Suriname zitten personen die vertrouweling zijn van Bouterse en wellicht door willen gaan met drugs gerelateerde activiteiten. Het is daarom belangrijk dat de samenwerking met de VS en Nederland verder wordt geïntensiveerd.


  Maak melding
 4. @ Rodney, het volk ? Grappenmaker die je bent het volk is er medeverantwoordelijk dat het zo ver is gekomen. Het volk is apathisch en heeft een te grote mond. Had het volk maar dezelfde mentaliteit als de massa in Haïti. Dat volk sleurde de dictator Papa doc de straat op en vermoordde hem. Had het volk maar hetzelfde met dictator Bouterse gedaan. Conclusie; het volk kan mij geen moer schelen.


  Maak melding
 5. Doe t , je kan t doen dan ga je zien , doe t hihihihi. Als mannen “‘hoge nood “” zouden hebben zijn ze geadviseerd , om”” t zelf te doen”‘. En zelfs kinderen snapten wat de bedoeling was van dit advies.. Just do it once , twice, or as often as you feel the need to of in hoge nood , doe t met jezelf.yeahhhh


  Maak melding
 6. Zij zijn al de zoveelste drugscriminelen die in verband worden gebracht met politiek Suriname. Eerder werd ook Kobus de zigeuner in verband gebracht met Surinaamse leiders.
  Er zijn al zoveel sporen die leiden naar Suriname en telkens eindigen bij een en dezelfde persoon.

  Via de Surinaamse overheid loopt er een groot internationaal drugs en witwas netwerk.

  Z. E. Santokhi moet de inlichtingen- veiligheidsdiensten vrij maken van paarse parasieten. En een nieuwe Geheime Dienst formeren dat direkt en alleen onder zijn leiding staat.

  Z. E. Santokhi heeft de juiste opleiding gevolgd om Suriname clean te maken. Hij zal vast wel weten dat er internationale organisaties zijn die gespecialiseerd zijn in het opsporen van financiele criminaliteit en witwassen.
  Het oprollen van dit mega criminele netwerk zal de kroon zijn op zijn carriere. En zal Suriname bevrijden van crisis en ellende. En zal Suriname internationaal naar grotere hoogtes brengen.

  De regering Santo. / B. heeft als spoed en topprioriteit het ontmantelen en ontwortelen van het crimineel kartel dat genesteld zit in politiek Suriname. Iedereen weet wie de leiders zijn en het volk eist dat het gestolen kapitaal met spoed wordt teruggehaald.

  De regering Santo. / B. is gekozen en geplaatst om Suriname clean en veilig te maken. Dit eerst dan de rest.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 7. Weer zo een afleidingsmanoevre. Nu ede beerput over Chan, zijn meisje en zijn zoon steeds wijder open gaat, moet de aandacht verlegd worden. Daarvoor heb je natuurlijk niet een kleine knikker nodig, dus dan maar direct een grote. In dit geval is het Veira wiens legacy de incompetentie van de huidige COVID-taskforces duidelijk aan de kaak stelt. Dus dan maar criminaliseren, ze is trouwens te populair geworden en stelt deze regering daardoor in de schaduw. Weer is het de oude politiek die hand in hand met Nederland politieke obstakels tracht op te ruimen. Wie is de volgende?
  @ParaExpres: Chan moet eerst zaken op orde stellen in zijn familie en de familie van Melissa. Steek je kop maar in het zand. Chan is in de macht van Guyana via zijn meisje, aangestuurd door haar broer en wie weet welke andere grote criminelen nog meer! Hij zal ondanks de protesten van deskundigen op dat gebied, trachten de souvereiniteit van Suriname voor wat de Corantijnrivier betreft, onder druk van vooirnoemde gasten proberen te verkwanselen! Maar unu de na ai!!


  Maak melding
 8. @Larwa: Als je dat doet zijn wij tenminste verlost van de VHP!
  @ParaExpres: “De regering Santo. / B. heeft als spoed en topprioriteit het ontmantelen en ontwortelen van het crimineel kartel dat genesteld zit in politiek Suriname” Je houdt duidelijk niet van de VHP en doet al die tiojd dus alsof!
  @Denise: Gaat niet gebeuren. Ze zullen zichzelf, hun sponsoren, partijb9onzen en familie niet uitschakelen, doe niet alsof je dat niet weet hoor!


  Maak melding
 9. @ luciën23 oktober 2020 At 10:48

  Zoals altijd haal je weer van alles door elkaar.

  Haal jij maar eerst je eigen kop uit het zand of eerder gezegd uit het achterwerk van Desi de duivel Bouterse. En durf meer om je land en landgenoten te geven in plaats van de criminele leider te aanbidden.


  Maak melding
 10. Opvallend is is dat Bouta-lovers niet willen dat drugs- en witwas praktijken worden aangepakt.
  Zij willen niet dat onze Switi Sranan vrij wordt van drugshandel en georganiseerde misdaad. Zij willen niet dat corruptie en criminaliteit in politiek Suriname worden aangepakt.
  Bouta-lovers willen niet dat Suriname veilig wordt.
  Waarom eigenlijk ?
  Is dit een bekentenis dat hun leider de leider is van het beruchte crimineel kartel ?


  Maak melding
 11. Dit soort sensatie artikelen van notabene de Telegraaf zijn niet de moeite waard om serieus te nemen. De “normale” kranten berichten er verder niet over.


  Maak melding
 12. Weer zo’n voorbeeld, die doet alsof. Mevrouwtje zit notabene in het covid-team, 2e ongeleid projectiel naast die vd vliegmy. U bent nu in beeld!
  Zijn er nog betrouwbare mensen in dat land. Wat een farce!


  Maak melding
 13. Robles, ze hebben het ook niet voor jou geschreven , dit zijn onderzoek journalisten waar ze in Suriname van dromen , en doe je niet sImmer voor dan je bent, wat zijn de andere kranten die niet er niet over PUBLICEREN .
  U vind de krant het parool een sensatie krant, ik had u hoger in geschat ,dat valt me tegen


  Maak melding
 14. Die mevrouw Veira is niet te vertrouwen … deze Luitenant-Kolonel is niet in dienst van en voor Suriname maar werkt voor DD Bouterse en zijn manschappen die zich momenteel stilhouden totdat het sein gegeven wordt om actie te ondernemen.

  Nog steeds geen uitkomst over de door haar georkestreerde ontvoering en mishandeling van Cairo.

  Snap niet dat deze dame nog steeds hoofd is van de DNV, want zij is de nagel aan de doodskist van de huidige President van Suriname en hij had al lang de dossiers moeten onderzoeken omtrent de activiteiten van deze dienst onder leiding van Veira.

  Time will tell of hij wacht totdat zij vanzelf de fout ingaat en kleur zal moeten bekennen, want met deze verraders van Suriname blijft het land in gevaar.


  Maak melding
 15. Chan moet zorgen dat de economie een flinke boost krijgt. Dan zal uiteindelijk de export van het witte spul minder belangrijk gaan worden. Hebben we gekozen voor een Sheriff, die achter alle hosselaars aan moet? Of voor een President die het land gaat redden?


  Maak melding
 16. Als Suriname het drugs gebeuren in het land niet kan ‘handlen’, dan moet ze niet verlegen staan om expertise en hulp te vragen aan bevriende naties. Gewoon een dependance van de DEA hier opzetten. Dit soort figuren zijn in alle lagen van de gemeenschap doorgedrongen, vooral in de strategische beroepen. Zulke figuren moet je weren uit het DNV, CIVD, KPS, NL, kabinet, etc.


  Maak melding
 17. Chan moet zo snel mogelijk als het kan de hulp inroepen van Amerikaanse Seals en Indiase Gurka strijders en Afghaanse mujehedeen om het kwaad te bestrijden !


  Maak melding
 18. Een ding is overduidelijk voor iedereen Veira was gewoon een tussenpersoon van bouta. Arresteer haar en lever haar desnoods uit aan ptata en laat haar zingen.


  Maak melding
 19. hé theo , je bent van het toneel verdwenen , , hebben ze jou reactie verwijderd , , logisch want zeker nu in 2020 heeft nog geen enkele reactie van jou iemand geboeid , , alleen maar paarse stront dus tabe , de ballen , auf wiederschen , good bye , tan bun , , daag theo daag theo


  Maak melding
 20. Awww, rectificatie eisen van wie?
  Van de telegrap, of de schrijver vh boek dat onlangs is gepubliceerd?
  Zal ze eisen dat het boek onmiddellijk uit de handel moet 😆.

  Doewet, dan ga je zien.
  Waarschijnlijk nooit gehoord v cryptogegevens en “tjasnetten” van mail.


  Maak melding
 21. Haco 23 oktober 2020 At 13:51

  Inmiddels twee weken verder en we horen er niks meer van. Inmiddels blijkt ook dat Greg F. een onbetrouwbare praatjesmaker is. Case closed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES