zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname werkt aan invoeren tolheffing op bepaalde wegen en bruggen

Suriname werkt aan invoeren tolheffing op bepaalde wegen en bruggen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) bekijkt de mogelijkheden om tolheffing landelijk op bepaalde wegen en bruggen in Suriname in te voeren. In de eerste helft van 2022 zullen de eerste tolhuisjes worden geïmplementeerd, heeft het ministerie zondag laten weten.

Het departement benadrukt dat de onderhoudskosten van wegen en bruggen in de afgelopen periode explosief zijn toegenomen. Echter geeft het OW-ministerie aan over onvoldoende budget te beschikken. De torenhoge onderhoudskosten zijn haast niet te betalen. Daarom is het ministerie genoodzaakt in dit kader van duurzaam onderhoud en beheer van wegen en bruggen mogelijkheden te bekijken om tolheffing landelijk op bepaalde wegen en bruggen met grote mate van rechtvaardigheid in te voeren.

Minister Riad Nurmohamed laat optekenen dat het systeem om een tolheffing te hanteren in het buitenland reeds jaren wordt toegepast. Vanwege de situatie in Suriname moet de inning van tol rechtvaardig worden aangepakt. Het ministerie van Openbare Werken heeft opdracht gegeven aan enkele deskundigen, waaronder de Wegenautoriteit Suriname en particuliere instanties, een onderzoek te doen naar hoe de structurering in Suriname kan worden aangewend.

Vervolgens is gevraagd met een voorstel te komen, waarbij wegen worden uitgegeven als een concessie om dit in het vervolg in Public Private Partnership (PPP) verband uit te voeren. Het ligt in de bedoeling om binnenkort te starten met een pilotproject, waarbij de laterietwegen waar voornamelijk het zwaar verkeer de tolheffing gaat moeten betalen met uitzondering van de plaatselijke bewoners.

Op deze manier zal het zwaar verkeer in vooral lateriet wegen met gemak kunnen rijden en zal een particulier bedrijf zorgen voor onderhoud. De OW-bewindsman voert verder aan dat voor dit moment de studie van eminent belang is en wellicht in de eerste helft van 2022 de eerste tolhuisjes kunnen worden geïmplementeerd. Het is zeker vermeldenswaard dat de concessionaris de verantwoordelijkheid krijgt het geld te innen alsook er zorg voor draagt dat de wegen in een goede staat blijven verkeren.

De overheid zal niet slechts inkomen bij calamiteiten, maar ook bij het introduceren van grootschalige werken en de grote infrastructurele projecten die door het OW-ministerie zijn gelanceerd, zal betaald worden voor de infrastructuur als het gaat om nieuwe wegen en bruggen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Dit noem ik beleid maken. Geweldig voorstel en ik weet zeker dat het autorijden vervoer afneemt want als er een ding is waar de Surinamer niet van houdt dan is het wel aan betalen. Ze willen alles gratis hebben.


  Maak melding
 2. Zeer goed idee.Het onderhoud van bruggen,wegen en viaducten kost een land jaarlijks een vermogen.Autorijden is iets wat men in Su graag doet en vele huishoudens beschikken soms over meerdere voertuigen.Tolheffing is in veel landen de normaalste zaak van de wereld.Men moet af van het idee dat alles altijd gratis moet zijn of gesubsidieerd moet worden.


  Maak melding
 3. Als ik soms ziet dat sommige bewoners meer dan 4 auto’s op hun erf hebben, dan moeten ze makkelijk wegenbelasting en tol kunnen betalen. Auto’s die in andere rijke landen onmogelijk zijn om te rijden omdat ze zo duur zijn zie je in grote getallen in Su rijden. Vraag je je af hoe dat kan.

  Ook worden in sommige landen auto rijden bewust duur gemaakt zodat mensen gedwongen worden om openbaar vervoer te nemen. En het milieu en de wegen niet overbelast worden.


  Maak melding
 4. (Dure grote) auto’s hebben in Sur is een soort status. Dat gaat boven een bord goed eten. Daarvoor hebben ze wel geld en o wee als de benzine duurder wordt als gevolg van de ontwikkelingen op de internationale markt. Dan breekt de hel los. Laat ze maar betalen. De prijzen moeten gebaseerd worden op de grootte van de auto en het verbruik (milieubelasting).


  Maak melding
 5. Auto rijden wordt dus alleen voor de rijken, net als reizen. Corona is gecreëerd om armoede groter te maken, mensen op te ruimen en afhankelijk maken van de staat. Mensen die weinig inkomen hebben vanwege hun werk, zullen het zwaarder krijgen. Zorg eerst voor inkomen bij het volk, dan hebben zij wat om uit te geven.


  Maak melding
 6. Geen probleem met tolheffing op bepaalde wegen. Immers het weinige geld wat de overheid kan binnenhalen is niet genoeg om de kosten te dekken. MAAR daar zit dan ook de angel.
  Als het verhaal van Doekhie (en ik ben het heel vaak niet een eens met hem) en anderen waar is dat de overheid een terrein koopt die :a. ongeschikt is; b. veel te duur is conform huidige waarde in het normale verkeer; c. de overheid zelf al beschikt over terreinen waar deze activiteiten kunnen worden gedaan, dan MOET tot de bodem worden uitgezocht wie hier de boel aan het belazeren is. En zoals eerder toegezegd moet dit openbaar worden gemaakt. Met naam en toenaam; Het moet eens een keer ophouden met die vriendjes politiek. Als de aan de ene kant de gemiddelde burger de broekriem moet aantrekken, dan is het ONACCEPTABEL dat aan de kant men elkaar “lekkers” toeschuift.
  Openbaar onderzoek, naam en gezicht, en dan deze mensen ook verwijderen uit het publieke ambt en zeker ook vervolgen voor CORRUPTIE.
  Hou nou eens een keer op met die onzin. Dat er geen moraal is bij de graaiers wisten we al, maar kan de gemaakte beloftes nu eens een keer echt worden waargemaakt?


  Maak melding
 7. Het hangt er helemaal van af hoe ze de tol willen gaan heffen. Als men voornemens is om daar een tolhuisje neer te zetten met een poppetje kan je het vergeten. Hoe ga je dat op een behoorlijke manier controleren. Het proces kan alleen werken als je op die wegen een digitaal systeem installeert die automatisch de heffingen int.
  En anders kan je liever een goed werkend systeem van wegenbelasting handteren. Dan weet je zeker dat het transparant is en er geld binnenkomt bij de overheid, die ook nog door de rekenkamer te controleren is..


  Maak melding
 8. Het arme Surinaamse Volk wordt op allerlei manieren kaal geplukt. Als je al motorrijtuigen belasting(= wegenbelasting) betaalt, waarom nog extratolheffing betalen voor wegen en bruggen.

  Het is 2 x motorrijtuigenbelasting/wegenbelasting betalen.

  Waarom gaat de regering het geld niet halen bij IAMGOLD, NEWMONT, Toeristen die in Suriname komen en gebruik maken van de wegen, rondhoutexport naar China, kleine goudondernemers die geen belasting betalen/Brazilianen ea die het goud wegsmokkelen/ illegaal naar het buitenland exporteren, Guyanese, Braziliaanse vissers in de Atlantische Oceaan van Suriname, scalians op het stuwmeer, rivieren, enz.

  Verder boefdraad, ddb, gezin ddb, ddb-ndp-kliek, domeingrondboeren met honderden ha domeingronden die niet 1 dollar Surinaamse cent betalen, gambio’s, gokhuizen vd turken, marrokkanen, aloebaba’s, chotelals, brunswijk met ik heb goud, ik heb hout, enz.

  Daar moet de regering Chan, men het kapitaal gaan halen


  Maak melding
 9. Alleen een straatmeid praat zoals een vaste bezoeker schrijft en praat. Waarom zeg je wat je te zeggen hebt niet recht in het gezicht van de betrokken ministers? Omdat jij geen moer lef in je lijf hebt.


  Maak melding
 10. En what about die files voor de busje brug?? Word daar een studie van gemaakt. Ik schrijf dit nu voor de 2de keer en word om een of andere reden niet geplaatst. Het fileleed op die brug is onvoorstelbaar. Nu wilt men tolhuisjes gaan plaatsen, om het Volk nog meer te benadelen. Deze minister is niet goed bij zijn hoofd. Los eerst de druk die daar heerst op ipv maatregelen te nemen die het probleem alleen maar verergeren…


  Maak melding
 11. Tol heffen voelt een beetje oneerlijker aan dan wegenbelasting. Je zal maar pech hebben dat jij vaak over een tolbrug of weg moet met je kleine Sakapusu ter je buurman met zijn Impala met gouden stuur, haast nooit over die brug of weg hoeft te rijden. Wegenbelasting berekend over het gewicht of waarde van de voertuigen die gebruik maken van de open are weg, lijkt mij eerlijker.


  Maak melding
 12. QQQ..

  Deze Regering Maakt Het In Moeilijke Tijden Nog Moeilijker Voor De Arme Mensen. Dit Zijn Dingen Die Mijn Moet Doen Als Men De Economie Weer Op De Juiste Reel Heeft Staan.

  Stroom Prijs is Om Hoog
  Water Prijs Om Hoog
  Benzine Prijs Is Ook Om Hoog
  PRIJZEN In De Winkels……
  Nu Komt Er Dit Nog Boven Op.

  Deze Regering Santokie Moet Geen Geesten Oproepen Die Ze Niet Gaan Kunnen Bezweren.

  Mensen Die BijnDie Tol Porten Gaan Staan Gaat Op Den Duur Ook Van Het Tol Geld Stelen . Ze Gaan Er Van Uit Gaan Dat Een Ider In Dit Land Steelt


  Maak melding
 13. Mensen Die Bij De Tol Poorten Gaan Staan Werken Gaan Op Den Duur Ook Van Het Tol Stelen. De Overheid Gaat Dat Niet Kunnen Kontroleren.

  Dit Wordt Een Verloren Wedstrijd.


  Maak melding
 14. Passant
  20 september 2021 At 12:12
  Het arme Surinaamse Volk wordt op allerlei manieren kaal geplukt. Als je al motorrijtuigen belasting(= wegenbelasting) betaalt, waarom nog extratolheffing betalen voor wegen en bruggen.

  Daar is de aan grootheidswaanzin lijdend voorwerp weer met zijn bijdrage. Je woont duidelijk niet in Suriname of je leest niet wat anderen schrijven, waarom moet een gezin 3 autos op het erf hebben? Waarom zijn er zoveel car dealers in dit land? Waarom is de voorraad autos zo enorm als het volk toch niks te eten heeft ?
  De Aziaat redt zich wel. Denk daar maar eens over na.


  Maak melding
 15. poepe jantje

  Laat je nakijken door je huisarts en door je / een pscychiater van het LPI in Paramaribo – Suriname. Ben je vergeten je pillen te slikken vandaag?

  Jij hebt heel veel hulp nodig idioot. Jij bent een nog groter gevaar voor de Surinaamse samenleving dan ddb met het wapenarsenaal in zijn woning.

  Vergeet niet je belastingen in Suriname te betalen, nadat jij je pillen hebt het ingeslikt.

  Jij moet zo snel mogelijk naar de Noordzee gepost worden.


  Maak melding
 16. Passant
  20 september 2021 At 18:18
  poepe jantje

  Kom dat recht in mijn gezicht zeggen zwarte brulaap die je bent. Heb je weer geld geleend bij mensen en niet terugbetaald? Ook zo een eigenschap van je.
  Doet pijn he als je met de waarheid wordt geconfronteerd.


  Maak melding
 17. IVANOFF LIMBURG
  20 september 2021 At 15:06
  Mensen Die Bij De Tol Poorten Gaan Staan Werken Gaan Op Den Duur Ook Van Het Tol Stelen. De Overheid Gaat Dat Niet Kunnen Kontroleren.

  Dit Wordt Een Verloren Wedstrijd.

  Die mensen werken ten minste. Wat doe jij? Alleen maar afgeven op deze geweldige president.


  Maak melding
 18. Passant
  20 september 2021 At 18:34
  Blijf je bami met sambel Oelek eten

  bami bami, lekker, lekker!

  Ik vraag me af wie zijn pillen niet heeft ingenomen kinderachtig gedoe met jou. Je moet niet in grote concepten denken als je geen koperen cent hebt om te investeren. Begin maar met iets kleins want hardlopers zijn doodlopers. Luie pop!


  Maak melding
 19. Popo. Dat sommigen 3 of meer auto’s in hun bezit hebben heeft toch niets te maken met de overheid laat staan met de Overheids financiële situatie.

  Het is ronduit slecht om wat voor extra heffing dan ook, in te voeren, verhoog bijvoorbeeld de wegenbelasting. Voor zwaar materieel over bruggen of wegen speciale belasting laten betalen. Principe, de vervuiler betaalt.
  Net als zijn baas haalt hij echter het geld bij de burgers, makkelijk zat. Om hoeveel van de weinige bruggen en straten heeft men het.
  Hoe hoog zal de tolheffing zijn (hoe hoog zal het over 10 jaar zijn), wat blijf er over na aftrek van alle kosten??? Gaat men beginnen voor bepaalde straten om daarna voor meerdere straten te heffen als blijk dat het niet voldoende is.

  Als de regering kapitaal zoekt, waarom niet bij de Goud-en Houtkap bedrijven. De inkomsten van de overheid zijn door de vorige regering verpand voor diverse leningen, waarom gaat de regering niet opnieuw onderhandelen zoals bij Oppenheimer. De concessies en voorwaarden kunnen toch onder de loep worden genomen, er kunnen toch nieuwe afspraken worden gemaakt. Alle “njangs” die deze bedrijven maken kunnen toch worden teruggedraaid. Waarom geen poging daartoe. Maar nee deze bedrijven worden met rust gelaten en de burgers worden gepakt.
  De grote boeven van de vorige regering en regeringen daarvoor worden niet aangepakt. Alles wordt bij het “oude” gelaten, men gaat eerder nieuwe manieren bedenken om aan geld te komen.
  De regering heeft toch belooft eerst schoonschip te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES