dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname en Guyana bespreken gezamenlijke exploitatie gasreserves

Suriname en Guyana bespreken gezamenlijke exploitatie gasreserves

-

Does Travel - naar Suriname

Op dinsdag 14 september 2021 heeft er een werkoverleg plaatsgevonden op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) tussen Vice President Bharrat Jagdeo van Guyana en Minister Albert Ramdin.

Jagdeo vertoefde in Suriname met een delegatie van ministers en experts op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, in het bijzonder olie en gas, naar aanleiding van afspraken gemaakt tijdens de ontmoeting van President Chandrikapersad Santokhi en zijn ambtsgenoot Irfaan Ali in augustus dit jaar.

Het werkoverleg op het Ministerie van BIBIS had als doel praktische ervaringen te delen, informatie uit te wisselen omtrent mogelijke samenwerkingsprojecten alsook te discussiëren over de strategische richting van de ontwikkeling van West Suriname en Berbice in Oost Guyana.

De Surinaamse delegatie bestond uit de Ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, van Ruimtelijke Ordening en Milieu, van BIBIS en verder ondersteund door experts van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), de Anton de Kom Universiteit van Suriname en Staatsolie NV.

Dit team van deskundigen boog zich over mogelijkheden om gezamenlijke projecten te ontwikkelen met betrekking tot mangrove aanplanten, carbon belasting en op het gebied van bosbeheer en -management. Deze zullen ter voorbereiding dienen van de United Nations Climate Conference (COP26) welke begin november 2021 zal worden gehouden.

Verder is gesproken over strategische samenwerking om duurzame economische ontwikkeling in West Suriname en Oost Guyana mogelijk te maken op basis van gezamenlijke exploitatie van gasreserves. Hiertoe zal begin volgend jaar een trilaterale summit worden gehouden in Suriname met Guyana en Brazilië. Op basis van de discussies zal mogelijk in het eerste kwartaal van 2022 een Memorandum of Understanding (MoU) voor dat doel worden overeengekomen.

Er zijn daarnaast afspraken gemaakt met betrekking tot de toespraken van de Presidenten tijdens de staatshoofdenmeeting van de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) in Mexico-City, de United Nations General Assembly in New York en de klimaatconferentie in Glasgow, Schotland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. als je de vruchten nog wilt plukken met de gasreserves , moet je snel gaan handelen , gas en ook olie is straks geen noodzaak meer en als je wacht met investeren in de gas-oliewinning zal je nooit een cent verdienen en alles zal als een nachtkaarsje uitgaan
  denk alvast aan waterstof , waterstof en accu’s zullen olie en gas vervangen , steenkool en bruinkool zal spoedig verdwenen zijn


  Maak melding
 2. WAT 15 september 2021 At 20:32

  als je de vruchten nog wilt plukken met de gasreserves , moet je snel gaan handelen , gas en ook olie is straks geen noodzaak meer en als je wacht met investeren in de gas-oliewinning zal je nooit een cent verdienen en alles zal als een nachtkaarsje uitgaan
  denk alvast aan waterstof , waterstof en accu’s zullen olie en gas vervangen , steenkool en bruinkool zal spoedig verdwenen zijn
  —————————————————————————————–
  @WAT…Mijn complimenten voor jou post op dit Forum. Zie je dat jij het kan? Zonder te schelden en af te geven op je mede Landgenoten met andere Huidskleur. Ik ben helemaal trots op jou. Inderdaad …regeren is vooruit zien …De Electrische auto is erin geslopen en niet meer weg te denken in Europa. Vanaf 2032 zullen er geen benzine en diesel motoren meer geproduceerd worden maar uitsluitend EV. In 2050 is het afgelopen met benzine en diesel. Brandstof zal nog wel nodig zijn maar niet op grote schaal. Electra is zo duur …ik snap niet waarom de Surinamers niet investeren in zonnepanelen op hun dak. Hier in Europa met weinig zonnedagen levert het al behoorlijk wat op ..laatstaan in Suriname waar de zon elke dag schijnt. En net wat jij schrijft..Waterstof is de toekomst.
  Fijne dag.


  Maak melding
 3. nou franco , eindelijk zie je in dat deze regering van Hindoestanen , Abob-ers , NPS-ers en PL-ers dit land voor uit kan brengen , de vorige regering zal dat nooit lukken , werken geeft vooruitgang en alleen in de hangmat liggen levert niets op
  weet je dat hier in Suriname zonnepanelen peperduur zijn , kijk ze doen proeven met zonnepanelen in het binnen land , maar dat is in het klein de bewoners zijn blij dat ze ’s avonds een elektrisch lampje aan kunnen doen en ze de geur van kokulampu niet meer ruiken
  over een aantal jaren zal het beter worden en de accu’s groter zijn voor opslag van stroom


  Maak melding
 4. Gas voorraad zal opraken!
  De regering moet ook gaan denken aan BIO-gas. Een slang in ieders reet en je hebt gas zo lang de mensheid bestaat. Geen zorgen maken mensen.


  Maak melding
 5. Goede zaak.

  De vraag is of Surinamers dit wel kunnen opzetten.

  Zie het West – Surinameplan van Ir Frank Essed

  Er werd verdragsmiddelen kapitaal i. gestopt en ddb stopte dat. Zie hie West- Suriname vandaag de dag ervoor staat.

  Gelukkig is Staatsolie Suriname wel andere koek, maar daat stonden een Amerikaan en Eddy Jhairap wel achter.

  Daarom mag er geen plaats zijn voor lieden did met hun eigen belangen bezig zijn.

  Het gaat om het algemeen belang. We hebben gezien wat eigen belang Surinamers oplevert. Dis les hebben we nu wek geleerd neem ik
  aan.

  Het Surinaamse Volk krijgt wel veel over zich heen op weg naar een beter leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES