woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGebied rond inheems dorp Cassipora heeft bijna 100 procent gevaccineerden

Gebied rond inheems dorp Cassipora heeft bijna 100 procent gevaccineerden

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname is op dit moment slechts een kwart van de bevolking gevaccineerd tegen COVID-19. Maar in het gebied rond het dorp Cassipora is sprake van een opmerkelijk succes. Daar zat men begin deze maand op zo’n 85 procent gevaccineerden, vertelt dorpshoofd Muriel Ibisilio-Fernandes aan de Volkskrant.

De bewoners, circa 250, waren eerst sceptisch zegt ze tegen de krant. “Pas toen we zelf besmettingen kregen, gingen we begrijpen dat het om meer ging dan een griepje en dat we covid niet zelf konden bestrijden met de medicinale planten en andere eigen geneesmiddelen die we hier kennen”, aldus het dorpshoofd.

Na de eerste besmettingen koos het dorp voor een vrijwillige lockdown en werd er een wegversperring geplaatst. Maar die kon niet eeuwig duren. Prikken bleek het enige werkbare alternatief. Vandaar dat zij met andere bestuurders van het dorp is gaan praten om te kijken hoe we zoveel mogelijk mensen bereid konden krijgen zich te laten vaccineren.

“Uiteindelijk hebben maar vijf mensen de vaccinatie geweigerd”, zegt Ibisilio . De situatie in het dorp een opmerkelijk succes in Suriname te noemen: inmiddels is bijna 100 procent van de volwassen bevolking van Cassipora gevaccineerd.

Lees ook in De Volkskrant: ‘Hoe de inwoners van dit Surinaamse dorpje hun vaccinatiescepsis overwonnen

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

16 REACTIES
 1. In Suriname is op dit moment slechts een kwart van de bevolking gevaccineerd tegen COVID-19.

  Maar in het gebied rond het dorp Cassipora is sprake van een opmerkelijk succes.

  De bewoners, circa 250, waren eerst sceptisch zegt tegen dorpshoofd Muriel Ibisilio-Fernandes aan de Volkskrant.

  Pas toen we zelf besmettingen kregen, gingen we begrijpen dat het om meer ging dan een griepje en dat we covid niet zelf konden bestrijden met de medicinale planten en andere eigen geneesmiddelen die we hier kennen”, aldus het dorpshoofd.

  Prikken bleek het enige werkbare alternatief. Vandaar dat zij met andere bestuurders van het dorp is gaan praten om te kijken hoe we zoveel mogelijk mensen bereid konden krijgen zich te laten.

  De situatie in het dorp een opmerkelijk succes in Suriname te noemen: inmiddels is bijna 100 procent van de volwassen bevolking van Cassipora gevaccineerd.

  Surinamers zie dit voorbeeld van Casipora en laat u zich vaccineren.

  Enige tijd geleden toen Nederland voor het eerst grote hoeveelheden vaccins en andere hulpmiddel ter beschikking stelde van Suriname had ik een berekening gemaakt en verwacht dat de Surinamers nu bijna op zeer grote schaal gevaccineerd zouden zijn voor een derde wereld land. Ook China schonk grote hoeveelhelden vaccins tegen het COVID -19 virus.

  De werkelijkheid bleek weerbarstiger en daar had ik geen rekening mee gehouden. In de jaren 60, 70 van de vorige eeuw was het stukken eenvoudiger voor de overheid om Surinamers, waarvan toen ook een groot gedeelte laag geletterd of ongeletterd was te laten vaccineren als virussen of ziekten te kop op staken.

  In de 21 ste eeuw met moderne middelen als TV, celephone, het internet had ik verwacht dat grote groepen Surinamers meer dan lagere school hadden gehad en gemakkelijk in zouden zien dat vaccineren wel de oplossing was/is tegen het COVID-19 virus.

  Helaas blijkt in de 21 ste eeuw dat wat kennis en ervaring, celephone, enige scholing, voorlichting, informatie Surinamers nog steeds heel heel achterlijk te zijn.

  Gelukkig is er hoop en laat Cassipora dat men wel weet wat er aan de hand is en hebben grote groepen inheemsen zich massaal laten vaccineren tegen het COVID-19 virus. De inwoners van het dorp Casipora zijn kritisch, kunnen rationeel denken, het probleem logisch zien, zijn kritisch geweest en hebben een zeer wijs besluit genomen.

  Het doet mij deugt om in te zien dat deze inheemsen vertrouwen in de medische wetenschappen hebben en weten wat goed voor hun voortbestaan is.

  Zal dit de opmaat zijn dat anderen, vooral de laaggeletterden zich nu massaal laten vaccineren.

  Het gaat niet alleen om een nationale, maar ook om een internationale zaak en de mens niet ten ondergaat, maar zich blijft handhaven. Vandaar dat oa Nederland en China vaccins ter beschikking stelt.

  Waarom zo moeilijk doen, als het zo eenvoudig kan als de inheemsen vh dorp Cassipora.

  3 x hoera voor de Inwoners van Cassipora, Hoera, Hoera, Hoera!


  Maak melding
 2. Hm, alleen opa D beweert dat oso dresi covid bestrijdt en geneest en hij zijn hand ervoor in het vuur steekt, terwijl hij de vaccinatie zelf in zijn donder heeft laten zetten. Ik breng extra brandstof voor het vuurtje van opa D zijn hand.
  Goed zo ingi bradas en sisas.


  Maak melding
 3. K. Fowroe 15 september 2021 At 18:47
  Verstandige mensen in het dorp.
  ———————————————-

  Inderdaad. Vijf heel verstandige mensen in het dorp.


  Maak melding
 4. Gelukkig is er hoop en laat Cassipora zien dat men wel weet wat er aan de hand is en hebben grote groepen inheemsen zich massaal laten vaccineren tegen het COVID-19 virus. De inwoners van het dorp Casipora zijn kritisch, kunnen rationeel denken, het probleem logisch zien en hebben een zeer wijs besluit genomen.

  Het doet mij deugd om in te zien dat deze inheemsen vertrouwen in de medische wetenschappen hebben en weten wat goed voor hun voortbestaan is.


  Maak melding
 5. rowdie-ronald , nou lezen jullie iets over een inheems dorp die ook dacht het zal wel een griepje zijn , tot dat er echt mensen ziek werden van covid , de inheemsen vertrouwen op alles wat de natuur te bieden heeft , maar zij kwamen erachter dat ook de medicinale planten en andere zelf gemaakte medicijnen covid niet kan – niet kan verslaan , dus dit inheems dorp koos zelf voor vaccineren en ronald daar is geen verpleegster aan te pas gekomen


  Maak melding
 6. Top!

  Slimme mensen.
  De boodschap is duidelijk; medicinale planten werken niet tegen covid.

  Deze groep verdiend internationale media aandacht. (Vanaf een afstand natuurlijk).


  Maak melding
 7. browny snapt er geen barst van , he lullo de inheemsen hebben zich laten vaccineren , en het klopt wat je zegt het is gemaakt door de chinezen , het moest een nieuw biologisch wapen worden , maar het ging fout in hun laboratorium en het virus kwam door een medewerker daar op een markt terecht en nestelen zich in vleermuizen , en die chinezen houden van vleermuizen en zo begon het eerst alleen maar chinezen die besmet raakten en kort daarna werden buitenlanders besmet en toen die mensen terug keerden naar hun land was het virus al verspreidt over de hele wereld en browny na 2,5 jaar is het nog steeds aanwezig op deze aardbol en hij zal nog een tijdje blijven , als je je laat vaccineren kan de schade meevallen , kijk hier de inheemsen van dorp Cassipora zagen in dat het vaccineren uiteindelijk de oplossing is om covid te elimineren


  Maak melding
 8. zolang de geleerden schreeuwen van de daken dat je niet moet vaccineren of niemand jou kan verplichten en met osso dresi geholpen ben ,zal de laag geschoolden ook nooit doen ,terwijl degenen die dit aan zetten al zelf misschien 2 prikken hebben genomen [voorbeeld ex press,]
  corona gaat nooit meer weg ,mensen wil je elke dag ossodresi gebruiken ,wat als nu een nieuwe variant ontstaat waar ik als gevaccineerde niet meer gedekt bent! ik bedank u


  Maak melding
 9. heer/mevrouw WAT ,inderdaad mijn filosofie is ook dat het ontwikkeld is door china ,maar meer voor eigen mensen waarom ! china heeft jaren een kind beleid gehad vanwege overbevolking [jaren ] wat gebeurt er op den duur china vergrijst met als gevolg druk op de overheid[ uitkering pension ect] en gezondheid zorg. daarom zijn de meeste ouderen vatbaar voor deze virus en jeugd /jongeren die elke maand ziekenhuis moeten bezoeken ! en dit is voor elk land op de wereld goed uit gekomen ,opruimen die handel .ook voor suriname ,want ze toucheren geld uit de covid fonds ! kortom als een bewoner van een land ben je niks waard!all is money gr


  Maak melding
 10. Als ik zo de wereld bekyk met al hun technologie kennis welvaart ,dan moet ik constateren dat de vooruitgang over vyf eeuwen genomen my als een vloek overkomt, ik snap niet dat men niet tot inzicht komt dat het gras altydt mooier schynt tezyn aan de overkant.
  ondertussen begin de natuur zich te roeren met catastrofale gevolgen,zelfs de mensheid wordt nu bedrygd,overal waar olie uit de grondt of bodem wordt gehaald kygt natuur rampen maar door hebzucht en wanhoop gedreven is onze bevolking ,blindt en doof geworden.
  Ik heriner uw allen myn naam is naakt geboren en naakt zal ik gaan


  Maak melding
 11. Welke wijze les de overheid, het ministerie van Volksgezondheid kan leren vd inheemsen uit het dorp Cassipora is dat ze met de bestuurders vd dorpen vd inheemsen en marrons gaat praten en hun te overtuigen hoe belangrijk het is dat de dorpelingen zich laten vaccineren.

  Als de bestuurders vd dorpen zich laten vaccineren kan hiermee zeker hun onderschikten overtuigen dat het vaccineren tegen het Covid-19 virus goed is.

  Praten, informatie, voorlichting in hun stamtalen is ook nodig om hun het belang van in te laten zien.

  Er moet door de overheid alles aan gedaan worden om de burgers het belang van vaccineren in te laten zien.

  Grote groepen Surinamers zijn laaggeletterd. ongeletterd en hebben veel uitleg, voorlichting, informatie, enz nodig om van overtuigd te worden dat vaccineren tegen het Covid-19 virus belangrijk is.

  Het gaat om in leven blijven en voort te blijven heel lang te bestaan. het nageslacht en de maatschappij weer gaat functioneren.


  Maak melding
 12. Medicinale planten werken tegen heel veel ziektes. Waarom zouden anders de Westerse bedrijven deze planten stelen en patenteren?
  De kennis van de Indianen (en Marrons) betreffende kruiden is in de loop der jaren enorm geslonken. Ze weten niet eens meer 20% van wat hun overgrootvaders wisten. Omdat ook zij zijn gaan vertrouwen op de moderne geneeskunde. Maar dat wil niet zeggen dat de traditionele kruidengeneeskunde niet werkt.
  Alleen niet op alles. De laatste studies geven aan dat bijv. Cannabis heel goed Covid-19 kan weren. Het kan een Covid-19 infectie (dat als virus nooit volledig geïsoleerd is) zelfs tot op bepaalde hoogte terugdraaien.
  Dus wat doet MNC-farma? Cannabis-olie e.d. verbieden. De EU heeft het medicinale gebruik van Cannabisproducten voor dieren sinds kort volledig verboden….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES