dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSeniore burgers Ashiana zonder voeding; 1 voor 12 speelt in

Seniore burgers Ashiana zonder voeding; 1 voor 12 speelt in

-

Does Travel - naar Suriname

De 250 seniore burgers die in Huize Ashiana wonen, wisten voor vandaag niet als zij wat te eten zouden krijgen. De leiding van het tehuis is niet in staat om zelfs boter voor de inwoners te kopen noch broodbeleg, aldus de directeur in een noodkreet op social media.

Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12 zag de noodkreet van Brenda van Daal, directeur van Huize Ashiana, waar zij dringend om hulp vroeg. Vismale die zich in Nickerie bevond, is vanmorgen direct vertrokken richting Paramaribo om de inwoners van het tehuis te hulp te schieten. Na telefonisch contact is er aan Stichting 1 voor 12 het verzoek gedaan om het tehuis te voorzien van onder andere broodbeleg, kip en bruine bonen.

Vanmorgen heeft de 1 voor 12-voorzitter, de goederen ter waarde van SRD 10.000 overhandigd aan van Daal. Hij geeft aan dat de stichting er is om mensen in nood te helpen. “Het zijn mijn moeders, het zijn mijn vaders, dus ik ga ze niet in de steek laten”. Vismale is heel erg blij dat ook de samenleving heeft gereageerd op de noodkreet van het tehuis. In een video-oproep heeft directeur van Daal een dringende oproep gedaan aan de samenleving om hulp.

“In deze vragen wij uw dringende hulp aan donateurs, het bedrijfsleven en individuele burgers om wat u kunt missen te doneren. De bewoners van Huize Ashiana hebben uw hulp dringend nodig.” Het Huize Ashiana kan haar bewoners niet voorzien van voeding, omdat de subsidie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting nog niet is gestort.

Van Daal is ingenomen met de donaties. Zij is Stichting 1 voor 12 bijzonder dankbaar. De directeur van Huize Ashiana geeft aan dat er vanuit het Ministerie van Sozavo reeds contact is gemaakt. De subsidie kan elk moment gestort worden. Zij legt uit dat door de verhoogde prijzen van goederen, de subsidie niet meer toereikend is. Het tehuis kan door de verschillende donaties uit de samenleving een week overleven.

Stichting 1 voor 12 heeft in juli 2021 het tehuis ook ontdaan van ongedierte.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Zeer trieste situatie voor deze ouderen die gewoon een nette behandeling verdienen. Pluimpje voor de heer Vismale. Vakbondsleiders en ambtenaren ik hoop dat deze situatie goed begrepen wordt door jullie ,want deels zijn jullie ook schuldig omdat al het kleine beetje geld dat overblijft steeds door middel van acties en stakingen door jullie wordt opgeëist.


  Maak melding
 2. @Franco 11 altijd maar negatief doen en afgeven op de regering ,de Diaspora en Chan. Jij zal zelf nooit een cent bijdragen omdat je zelf geen cent te makken hebt. Vergeet niet dat een heel groot deel van de donaties aan de heer Vismale afkomstig is van de Diaspora dus 1 advies stop met jou negatieve denken of neem een psychiatrische behandeling.


  Maak melding
 3. franco , weet je dat in huize Ashiana 60% senioren Hindoestanen wonen , en voor 1 voor 12 , de heer Vismale maakt geen onderscheid wie er wonen , maar jij wel he , nu zal je wel zeggen dat het niet voor de Hindoestanen moet zijn


  Maak melding
 4. Surined 15 september 2021 At 16:56

  @Franco 11 altijd maar negatief doen en afgeven op de regering ,de Diaspora en Chan. Jij zal zelf nooit een cent bijdragen omdat je zelf geen cent te makken hebt. Vergeet niet dat een heel groot deel van de donaties aan de heer Vismale afkomstig is van de Diaspora dus 1 advies stop met jou negatieve denken of neem een psychiatrische behandeling.
  —————————————————————————————-
  aangezien ik Financieel zelfstandig ben en niet afhankelijk ben van wat of iets in Suriname zal ik mij blijven verzetten tegen RACISTEN zoals JIJ, @WAt en @ POEPEJANTJE. Jullie voelen de bui al hangen omdat geen enkele belofte ingevuld zal worden. DIASPORA…FORGET IT..!!
  ——————————————————————————————
  WAT 15 september 2021 At 16:59

  franco , weet je dat in huize Ashiana 60% senioren Hindoestanen wonen , en voor 1 voor 12 , de heer Vismale maakt geen onderscheid wie er wonen , maar jij wel he , nu zal je wel zeggen dat het niet voor de Hindoestanen moet zijn
  —————————————————————————–
  @WAT…ha ha..waarschijnlijk zie jij niet zo goed vanwege je leeftijd. Ik neem jou niets kwalijk dat jij de Lagere school niet hebt afgemaakt ligt niet aan mij;

  Dit is mijn reactie op de goede daden van MIJNHEER VISMALE; LEES het goed of laat je voorlezen EZEL….ORANGE RACIST.
  —————————————————————————–
  FRANCO 11 15 september 2021 At 16:42

  Heel Hartelijk dank heer Vismale voor deze geste. Dit is eigenlijk het werk van de Regering, maar die vinden het belangrijker om in Nederland de DIA op te Sporen die spoorloos verdwenen zijn. Van die 150 INVESTEERDERS die volgens CHAN staan te springen om te investeren heeft nog geen enkele zijn neus laten zien.TRIESTE….Een grote bek en maar blijven beloven. IMF no stort ete ..da Fawakka..???
  U verdient een onderscheiding…maar u heeft geen glad haar en haar op de tong. Kan even duren dus. In elk geval wij blijven doneren en steunen aan uw stichting. Goed werk Bigg Uppp!! wanneer bent u weer in HOLLAND ???

  ————————————————————————
  Snap jij dat LUMMEL.


  Maak melding
 5. Niemand van het personeel die op het idee komt om in het bos te gaan en gewoon wat cassave, tayer, bacove e.d. op te halen voor de oudjes? Zo nee, dump die bejaarden dan het bos in. Ze redden zichzelf daar wel.


  Maak melding
 6. Als Boerdraad niet als een lafaard gevlucht was met die 4 miljard dollar. Dan hadden zijn bejaarde landgenoten nog wat extra te eten gehad. Heel triest. En natuurlijk ga je horen, van mensen met een kort geheugen, dat dit ook Chan schuld is.

  Degene die dit ellende allemaal heeft veroorzaakt zal alles een keer terug moeten betalen want Karma slaapt niet.


  Maak melding
 7. Surined 15 september 2021 At 16:56

  @Franco 11 altijd maar negatief doen en afgeven op de regering ,de Diaspora en Chan. Jij zal zelf nooit een cent bijdragen omdat je zelf geen cent te makken hebt. Vergeet niet dat een heel groot deel van de donaties aan de heer Vismale afkomstig is van de Diaspora dus 1 advies stop met jou negatieve denken of neem een psychiatrische behandeling.
  ————————————————————————————
  @Surined…..Net als al die RACISTISCHE vriendjes van jou hier op het Forum..probeer jij mijn woorden te verdraaien zodat het jou en consorten goed uitkomt…en ik heb gemerkt dat jij wel kan lezen ..maar niet kan of wil begrijpen wat er staat.Tekst begrip..sabi toch..Als ik schrijf dat ik niet afhankelijk ben van de Surinaamse Politiek..op Financieel gebied, maar alleen afgeef op RACISTISCHE Prietpraat welke constant gebezigd wordt..krijg ik de stempel van NEGATIEF.
  Ik ben assertief en Europees ingewijd. waarschijnlijk is het Surinaamse Volk bang om voor hen mening uit te komen. Bang voor Rancune..zoals bij OW, maar bij mij is dat niet aan de orde…..Ik werk niet voor SRD-TJES maar EURO..onthoud dat. Daarnaast zijn er Fantastische Vakantiebestemmingen over de gehele Wereld..Dus stop jou commnetaar lekker in je Platte Reet Luis.Ik zit gewoon mijn kiek te nemen op al die stommiteit die geschreven wordt.
  HEBBEN JULLIE DE LAGERE SCHOOL WEL AFGEMAAKT OP CLEVIA..Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!


  Maak melding
 8. Wim
  15 september 2021 At 17:38
  Deze Franco 11 is een racist van het zuiverste water

  Niet alleen een vulgaire racist maar ook een zwarte lafaard die zichzelf voor schut zet. Zoals velen van zijn tamtam soort heeft ook deze een geestelijke ziekte. Ik had hem persoonlijk in de trens geduwd met zijn body guards en al.


  Maak melding
 9. Deze bewoners hebben hard gewerkt.
  Een stevige fundering gelegd, maar die werd onderuit gehaald.
  Nu zitten ze met de handen in de haren.

  Hulde aan alle mensen die hart hebben voor deze mensen.
  De regering, doet heel veel, ook voor deze mensen.
  Struikelblokken, lastige bochten en stoorzenders ( onzinnige demonstraties),maken het werk moeilijk, maar de leiding van de regering, is bestand tegen, crititie, scheldkanonnade en bedreigingen.

  Dit is de productie van de vorige regering….
  Vraag het aan uzelf.


  Maak melding
 10. franco 60% van de bewoners zijn Hindoestanen of kun jij niet lezen wat we schrijven, en jij bent financieel afhankelijk van de Nederlandse Staat , en dan moet je niet zitten te lullen dat je hier in Suriname bent , je zou hier nog geen dag volhouden met al die Surinamers hier , zelfs jou soort genoten kunnen jou uitkotsen , we hebben vele Creolen als vrienden , en die kotsen ook jou afgod uit , zij zijn ook slachtoffer geworden van die bouta , ja franco , jou baasje vermoord ook zijn soortgenoten , en niet alleen de 15 Surinaamse helden die zonder proces vermoord zijn door jou sergeantje bouta , maar ook heeft hij vele gewone burgers vermoord franco , of was je er toen bij maar je werd bang en vluchtte naar Nederland
  zelf de bejaarde bewoners van Ashiana zullen jou uitkotsen , foei foei foei franco


  Maak melding
 11. @ Wat

  Helemaal gelijk heb je. Franco zit hersenloos te reageren. Met zijn grote bek zegt hij dat hij niet afhankelijk is van een ander. Natuurlijk is hij afhankelijk wat doe je dan in Nederland, als jij zo goed hebt waarom doe niet dan iets nuttigs voor de armen inplaats met je vuile bek te teren naar anderen.


  Maak melding
 12. @ Popo Jantje
  Volkomen gelijk.

  Wat ik mij afvraag is : Hebben ze het personeel bij het beëindigen van hun diensturen om naar huis te gaan, wel gecontroleerd bij de poort? De zgn dagelijkse tassencontrole, zoals dat in het verleden bij o.a huize Albertina gebeurde. Veel van het personeel waren toen aan het proletarisch winkelen in het te huis. In korte tijd was al het voorraad op.
  Pe je wroko drape joe moe njang denken ze.


  Maak melding
 13. Wat doen al die ministers??? Hun zak vullen. Moet Vismale het doen??
  Die klootzakken zijn gaan genieten van snoepreisje in nl en melissa zit nog daar en de oudjes hebben geen eten??
  Schamen jullie je niet????


  Maak melding
 14. Men kan ipv op de hardwerkende ministers en FL af te geven, zich de vraag stellen waarom het steeds Hindoestanen zijn die te hulp schieten en hierbij geen onderscheid naar etniciteit maken. Vismale heeft zoveel voor de Surinamers gedaan en niet alleen in de grote steden maar in alle uithoeken van het land. Dat is ook een vermelding waard. Waar blijft het ndp schorem met hulp nu het volk ze nodig heeft?


  Maak melding
 15. debby wat lult je , je zou zeker graag een zwart lulletje willen hebben , maar die zwarte lulletjes willen niets te maken hebben met een dikke vol gemeste ndp varken , en de oudjes van Ashiana vinden jou ranzig


  Maak melding
 16. =Heel triest vind ik dit, maar ik heb mij laten vertellen dat sommige medewerkers ook voeding meenemen naar huis. Als dit waar is dan zal je altijd met een tekort zitten.

  Ik hoop dat ze die mensen blijven helpen.


  Maak melding
 17. @Debby, ik ben het volkomen met jou eens. Deze regeerders zijn harteloze figuren. Terwijl het volk pienaart hebben deze gasten op kosten van de staat vakantie gehouden aan de Noordzee. Zij hadden makkelijk m.b.v. Teams kunnen onderhandelen met de counterparts in Holland. De totale kosten aan activiteiten, drinken en doksa eten van deze politieke mislukkelingen wordt geraamd op boven de honderdduizend Euro’s. Het kan deze waardeloze figuren niets schelen dat het volk totaal verarmd is door hun handelingen. De rekening krijgen zij op een dag gepresenteerd.


  Maak melding
 18. @ Popo Jantje ,
  jij komt bij mij over als een vieze vuile homo of een impotente man die jaloers is op
  zwarte mensen….Ben jij als kind misbruikt door een zwarte man, of door een RK
  priester, of door jouw eigen
  vader ?…zo ja ; er is wel degelijk hulp ,meld je aan bij de WIJDENBOSCHBRUG voor
  consultatie …WELKOM !


  Maak melding
 19. worden
  @ Think Twice
  16 september 2021 At 00:45

  Hallo TT
  Waarom denk je dat ik een racist ben en jouw zusters en broeders die openlijk tot een burgeroorlog oproepen om de macht van de Hindoestanen te breken. Zijn die niet racistisch maar daarover trek jij je grote kwebbel niet open. Ja ik ben jaloers op mensen dat ze zo goed worden onderhouden door mensen die niet op hun lijken.


  Maak melding
 20. Think Twice
  16 september 2021 At 00:45
  @ Popo Jantje ,
  jij komt bij mij over als een vieze vuile homo of een impotente man die jaloers is op
  zwarte mensen….Ben jij als kind misbruikt door een zwarte man, of door een RK
  priester, of door jouw eigen
  vader ?…zo ja ; er is wel degelijk hulp ,meld je aan bij de WIJDENBOSCHBRUG voor
  consultatie …WELKOM !

  Nee, want de Haitianen zijn donkerder van kleur dan jouw soort maar er is een groot verschil met jouw soort abanie; ze doen echt hun best om vooruit te komen en zijn slimmer dan jouw soort.


  Maak melding
 21. Jane de Wit 16 september 2021 At 01:15
  @ Sandokan heb jij dan die cassave, tayer en bacoven in het bos geplant???
  —————————————–
  Ze zeggen toch dat de Surinaamse bodem zo vruchtbaar is dat je alleen een stengeltje van iets hoeft te gooien en gaat bloeien?
  Bovendien, in het bos is er heel veel voedsel voorhanden.
  Je wilt niet weten welke rol dieren spelen in het ‘planten’ van planten. Ze poepen de zaden uit en deze groeien en bloeien in het bos. Een mens hoeft ze niet per sé te gaan planten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES