donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie21-jarige schutter die Lorenzo Dhal (22) doodschoot aangehouden

21-jarige schutter die Lorenzo Dhal (22) doodschoot aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft maandag de 21-jarige Chequildo S. met een vuistvuurwapen aangehouden. Hij wordt gezien als de schutter die de 22-jarige Lorenzo Dhal in zijn buik schoot, meldt het Korps Politie Suriname vandaag. Het slachtoffer kwam kort daarna, op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te overlijden.

Alvorens het schietincident zich voordeed, vond er een woordenwisseling plaats tussen de moeder van een vriend van Lorenzo en vier manspersonen bij een hotel aan de Calcuttastraat. Daarbij waarschuwde Lorenzo het viertal de vrouw niet te molesteren, aangezien zij veel ouder is en zich niet wilt inlaten met kleine jongens.

Om erger te voorkomen brachten Lorenzo en zijn vriend de vrouw in een personenauto weg en stopten bij een Carwash aan de Herman Steinbergstraat. De vier jongemannen begaven zich kort daarna in een Toyota Noah busje ter plaatse om Lorenzo om rekenschap te vragen.

Het viertal stapte uit, van wie één hunner gewapend was met een scherp voorwerp en een andere met een vuistvuurwapen. Er ontstond toen een schermutseling tussen hen en Lorenzo. Op een bepaald moment schoot de verdachte met het vuistvuurwapen op Lorenzo. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik en door omstanders afgevoerd naar de SEH.

Na de daad verlieten de mannen met een hoge snelheid de plek. Na verkregen en uitgewerkte informatie werden de vier manspersonen met assistentie van het RBTP bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Het gaat in deze om de 21-jarige schutter Chequildo S., op wie het vuistvuurwapen is gevonden. Deze verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost. Verder zijn Sivarino J. en Roiek K., beiden 21 jaar en Joël A. (31) die gewapend was met het scherp voorwerp in de kraag gevat. Het scherp voorwerp is echter nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Lorenzo ter obductie door de politie in beslag is genomen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

10 REACTIES
 1. 21 jaar en om iets kleins vermoord?is het waard geweest?me teigi eerlijke yere,mie blaka mang na soso kaka probleem,de no wan roko,als deze mannen met pistool rondlopen,dang na criminelen want vandaag of morgen waren zij van plan om te overvallen ergens in Suriname?pe ding verantwoordelijk de foe ding boi diesi?na lik wang dagoe foefoermang ding mang dies? Foe saide wang yong boi oe soetoe dagoe beesten zijn?


  Maak melding
 2. Juspol mag nu wel een beleid voeren waarbij in bepaalde buurten en wijken gewoon iedereen gefouilleerd moet worden op wapens en drugs.
  Gedonder. Het begint nu te worden als Brazilië en Trinidad, straks elke dag een dode door vuurwapen. Nonsens.


  Maak melding
 3. De oplettende lezer van het Surinaamse nieuws zal het niet zijn ontgaan dat er vrijwel dagelijks berovingen en vechtpartijen plaats vinden in Suriname. De personen die zich hieraan schuldig maken zijn meestal geen Chinezen, Javanen of Hindostanen. De personen die de afgelopen dagen zoveel tijd en energie hebben besteed aan het uiten van hun racistische gif en gal zouden hierbij stil moeten staan. Want ook in Nederland komen de moordenaars van bijvoorbeeld advocaat Derk Wiersum en journalist Peter R. de Vries uit dezelfde hoek.


  Maak melding
 4. Er zijn veel wapens in omloop in Sur. Hoe komt men aan wapens zoals pistolen.
  Wat doet justitie. Moeten wij soms een volkslied zingen voor justitie van “ slaap kindje slaap enz”. Een ieder in Sur moet zich veilig voelen en ook de toeristen die men binnen wil halen om economische redenen.


  Maak melding
 5. Dahl je hebt de status van held bereikt en de moordenaar is niks anders dan een laffe hond.je hebt de eer van je moeder verdedigt. Zulke mensen zullen nooit vergeten worden.


  Maak melding
 6. Allemaal blackmans, die altijd en eeuwig om niets opgefokt kunnen raken😠. En ze blijven je als Hyena’s achtervolgen om hun gelijk te krijgen. Hebben ze die wapens uit Bouta zijn privé collectie vandaan gehaald.🙄


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES