zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRecordaantal besmettingen: 649 gevallen en 7 coronadoden

Recordaantal besmettingen: 649 gevallen en 7 coronadoden

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is dinsdag 14 september een recordaantal nieuwe dagelijkse besmettingen genoteerd en wel 649 gevallen na 1.354 keer testen (48%). Ook zijn er weer 7 personen overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

Dat blijkt dinsdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de update blijkt verder dat er 85 personen in het ziekenhuis zijn opgenomen en 15 op de intensive care.

In totaal zijn 3.664 positief geteste mensen in isolatie.

Een paar weken geleden zat men in Suriname nog op 100 besmettingen per dag. “Als het zo doorgaat, gaan we binnen enkele weken naar code zwart. Dan heb ik het over 1 tot 2 weken”, zegt intensivist Bernardo Panka tegen de NOS. Het zorgsysteem staat onder druk, omdat er elke dag zo’n 300 tot 600 coronabesmettingen bijkomen.

De cijfers van dinsdag 14 september 2021:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Een bevriend Turks echtpaar dart terug is vertrkken naar Turkije met zijn gezin en het daar goed doed zag ik 2wkn geleden op vakantie in Nederland allen 1x gevaccineerd en pcr testen gedaan,. Komen ze na hun vakantie weer in hun eigenlad weer met pccr testen die uitwezen dat er niets aan de hend was. Na een paar dgn werd eerst de zon ziek toe de moeder en darna de vader, de zon en moeder knapten op maae de man erddteeds zieker en is gisteren opgehaald en met1op zn buik gelegd en in coma gebracht.
  Daar lijkt een hele stad besmet en kunnen ze de doden niet meer bijhouden.


  Maak melding
 2. Hor meer testen, des te meer besmettr mensen komen boven drijven. Men is te lichtgelovig en bekrompen en beïnvloedbaar in dit land wanneer het om negatieve zaken gaat.
  De vaccin is er en de tegenstanders hebben allerlei bezwaren om niet gevaccineerd te willen worden.
  Covid zal blijven en vaccinatie is onze enige strohalm.
  De gezondheidszorg hier is niet je van het en men is en blijft koppig als een ..
  Lever je bijdrage om een nieuwe normale openbare leven te creëren hier.
  Go teki a vaccinatie. We kunnen altijd nog besmet raken, maar belanden niet in het ziekenhuis, dan wel lijkenhuis.

  Benadeel jezelf en je medemens niet, denk aan je gezin en familie, je omgeving je werk, je alles.
  De voordelen van het vaccineren is en weegt meer dan de nadelen die wij opsommen.
  Luister niet naar broodje aap verhalen van de weigeraars.
  We willen onze vrijheid, we willen alles, we willen geen lockdown en andere beperkingen en rest ons niets anders. Zij die niet willen isoleren zichzelf en op den duur uitsluiting
  Men moet verder denken dan hun neus lang is en dat is een probleem.
  Landgenoten, werk mee, we hebben straks geen keus.


  Maak melding
 3. @Ari,

  Een hoop bombari van jou.
  Gevaccineerden zijn kwetsbaarder voor de nieuwe varianten dan de ongevaccineerden. Die spuit heeft hun natuurlijke weerstand tegen vele virussen vernield en nu zijn ze m.n. weerbaar tegen de virus waartegen ze zijn ingespoten. Elke nieuwe variant houdt een grote risico in voor deze mensen, vandaar dat ze nu voortaan boosters moeten nemen om de haverklap. De ziekenhuizen nemen steeds en steeds meer dubbel/trippel gevaccineerde mensen op. Artsen moeten geheimhoudingsverklaringen ondertekenen dat ze dit niet mogen bekend maken. Want dan komt de vaccinatiecampagne in gevaar wegens nutteloosheid van de vaccins.


  Maak melding
 4. @Ronald
  Volkomen mis.De ongevaccineerden zijn kwetsbaarder voor de nieuwe varianten dan de gevaccineerden Jij beweert dat het vaccin de natuurlijke weerstand tegen vele virussen heeft vernield? Hoe kom je aan zoveel onzin.Als je niet medisch onderlegd bent hoe dan je mond dicht.Oelewapper!!!


  Maak melding
 5. @percival,

  Medisch onderricht betekent tegenwoordig niet zo veel meer, want heel veel artsen en medisch geschoolden zijn al ruim 1,5 jaar hun ziel aan het verkopen. Het komt erop neer dat je ziel nog van jou is en niet van de MNC farmaceut is/wordt.


  Maak melding
 6. @percival,

  Als je dat vindt, prima. Maar ik heb een ander mening dan jij en ik lees ook andere dingen dan jij, blijkbaar.
  Een van mijn vorige comment was geblokt door de moderator. Misschien deze ook.


  Maak melding
 7. @Ronald
  Ik weet dat sommige virologen en hoogleraren het tegendeel beweren.Maar dat is altijd zo geweest in de medische wereld.Maar daar word ik niet warm of koud van omdat ik zelf in die materie werkzaam ben.


  Maak melding
 8. Veel werk aan de winkel voor Chan hij moet orde op zaken stellen deze enge virus laten uitrazen is niet goed en hij moet niet steeds in Holland Diaspora Zoeken want dat bestaat allang niet meer de meeste mensen van eerste generatie uit suriname allang overleden de 2 generatie in nl geboren weet weinig van suriname, en hun kinderen 3 generatie weten helemaal over 15 jaar bestaat diaspora niet meer. Meeste hindoestanen die ik ken zijn super hollands hebben ook nederlandse witte genen gemixt hun hebben zich ook flink gemixt in nl ook met andere rassen die in nl voorkomen zelfs in mij familie. Diaspora over 15 bestaat niet meer.


  Maak melding
 9. @Sandra,

  Niet alleen dat. Straks blijft nog een handjevol Hindoes over, want veel Hindoes vermengen zich met van alles. Blanken, Turken, Marokkanen, Zwarten. Zelfs uit families waar je het nooit van zou verwachten.
  Blijkbaar hunkeren Hindoe jongens en meisjes, mannen en vrouwen erg naar complimentjes. Want dat is een van de grote klachten van Hindoes. Hij/zij maakt nooit complimenten.
  Voor een paar complimenten van de blanke, zwarte, turk of marrokkaan gooit men een hele cultuur en duizenden jaren geschiedenis weg. Zonde? Nee. Eerder bijzonder grote egoïsme! En gebrek aan zelfrespect. Daarom zie je ook dat in deze relaties de Hindoes bijna altijd ondergeschikt zijn aan de blanke, turk, marrokkaan of zwarte. Dat vinden ze dan wel weer fijn.


  Maak melding
 10. @Jai Chand leuk dat u reageert. Hindoes in Holland die ik ken zijn na”apers doen bijna alles na ook in mijn familie mijn moeder zei altijd Holland is een Dolleland de wind in Holland maakt mensen Dol. Ik heb ook last dat ik hindoestaanse mix ben ik wou dat ik 100% Aziatische en in een Aziatische land was geboren nou dan was ik allang een paar keer Minister en President geweest. Wat u schrijft gebeurt in Holland al zijn Zwarte uitslapers toch nemen hindoestaanse meisjes die antilliaan en Blanke nemen voor een paar maanden genieten dan klaar de volgende nemen hun dan genieten etc. Mijn familie ook vol bloed hindoestaans wil een zieke dierbare familid euthaniseren een dodelijke injectie geven hun zeggen het is hun geloof en cultuur etc etc ik zeg mijn cultuur is aziatische ik sta dit niet toe God gaat mij straffen en ik wil er ook niet aandenken . Ik weet dat zo gaat het bij de hindoestanen hun geven doodzieke familielid spuitje en dan huilen janken ik hou het tegen gelukkig maar hun huilen en janken zogenaamd de Hollanders ook grote Gatlikkers staan aan hun kant van mij familie hun denken weer 1 allochtoon minder. Zo zijn hindoestanen ik schaam me om dit op te schrijven maar dit is de waarheid. Respect is ver te zoeken ook Zelfrespect heb ik uitgelegd wat ik zie en meemaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES