President Santokhi terug in Suriname na succesvol werkbezoek

39
President Santokhi terug in Suriname na succesvol werkbezoek

President Chandrikapersad Santokhi is na een succesvol werkbezoek aan Nederland, op 12 september 2021 gearriveerd in Suriname. De activiteiten die gepland waren voor de ontvangst van de presidentiële delegatie uit Nederland zijn afgelast.

President Santokhi heeft in Nederland een omvangrijk schema afgewerkt en is op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Para uit het vliegtuig gestapt met een bagage vol steunbetuigingen, samenwerkingsovereenkomsten met de Nederlandse overheid en afspraken met internationale luchthaven Schiphol, Wageningen University & Research (WUR) en het Amsterdam Universitair Medisch Centra(AUMC) voor concrete samenwerkingen. 

Landbouw
President Chandrikapersad Santokhi hoopt op modernisering en verbetering van de landbouw in Suriname. “We hebben een gunstig klimaat. We hebben vruchtbare bodems. We moeten nu de moderne technologie inzetten om er maximaal profijt uit te halen. Laten wij ons huiswerk maken en condities scheppen”, merkte het staatshoofd op na een bezoek aan de Wageningen University & Research (WUR), in Nederland. 

Gezondheidszorg 
De president heeft benadrukt dat het AUMC en Suriname samen een structureel en kwalitatief hoogstaand niertransplantatie programma in het Sint Vincentius Ziekenhuis Suriname (SVZ) gaan opzetten. Dit programma zal toegankelijk zijn voor iedere Surinaamse nierpatiënt. Het AUMC is het grootste niertransplantatiecentrum in Nederland met 17.000 medewerkers, die ruime ervaring hebben met de behandeling van Surinaamse patiënten. 

Suriname is voor een jaar verzekerd van beschermingsmiddelen uit Nederland. Er is een schenkingsovereenkomst getekend door de volksgezondheidsministers van beide landen. 

Diaspora 
Tijdens het werkbezoek heeft de president geaccentueerd hoe belangrijk de diaspora is om Suriname verder te ontwikkelen. Op 11 september is het Diaspora Instituut Nederland (DIN) geproclameerd. “We gaan dit prachtig rijk land opbouwen met 1 miljoen inwoners; waar ter wereld je ook bent, we hebben je nodig”, dit waren woorden van de president toen hij zich kandidaat stelde voor de verkiezingen in 2020. 

Het staatshoofd heeft tijdens zijn werkbezoek bekendgemaakt dat met ingang van 1 oktober 2021 alle personen die geboren zijn in Suriname, maar in een ander land verblijven, met hun kinderen visumvrij mogen reizen naar Suriname. Voor alle andere personen zal er een versoepeld beleid uitgevoerd worden, zonder barrières en bureaucratie.

Samenwerking op basis van win-win
President Santokhi benadrukt dat Suriname al 45 jaar onafhankelijk is. “Wij gaan samenwerken als twee zelf respecterende naties. De afgelopen periode stond de relatie tussen Suriname en Nederland onder enorme druk. Wij hebben de basis gelegd voor een hernieuwde samenwerking”, aldus de Surinaamse regeringsleider.

39 REACTIES

 1. Wat een mooi vliegtuig van Air Belgium he robg , ja jou slm heeft geen vliegtuigen meer , we geloven nu dat deze regering geen geld meer in de slm gaat steken , je kunt niet meer wedden op een mank paard robg


  Maak melding

 2. Goed dat men dat ape strongedoe heeft afgelast.

  Er moet gewerkt worden en voor dit soort poppenkast moet men maar naar een peuterklas zijn.

  Het speelkwartier is voorbij er moet orde op zaken worden gesteld.

  De doelen die gesteld zijn daar moet alle tijd en aandacht naar uitgaan. Chan is niet gekozen om
  in mooie dure limousines met bodyguard rond te rijden en franchepantje uit te halen.

  Volk als u franchepantje gedrag of zaken ziet die u geen brood op de plank opleveren, wees niet gang om dat duidelijk te zeggen.

  Er moet gewerkt worden.


  Maak melding

 3. De wereld heeft ondertussen aan de hand van beelden kennis kunnen maken met hoe zwarte Surinamers (NDP’ers) zich in Amsterdam hebben gedragen tijdens het bezoek van Chan. Onfatsoenlijk,onopgevoed, net een stelletje wilde dieren. Ongelooflijk. Volwassenen die vieze en vuile scheldwoorden gebruikten.
  Ze hebben Surinamer weer negatief op de kaart gezet. Eerst DB en nu een deel van de bevolking die op kosten van de belastingbetaler in NED op z’n luie reet zit. Jammer voor de Surinamers die goed opgevoed zijn, maar de wereld ziet geen verschil . Ze lijken allemaal op elkaar.


  Maak melding

 4. Yor , jij zegt waar het op staat , volkomen zijn we het met je eens , die passant is een van die demonstranten , hij is misschien niet lijfelijk daar geweest , maar hij spuwt ook gal op onze president , hij wil niet dat de neerval van ons Suriname door samen werking met andere landen ons land helpt om er weer bovenop te komen , Yor die gasten als passant hebben we ook niet nodig , en weet je de boeven partij ndp heeft ook niets aan die gasten


  Maak melding

 5. Ben benieuwd of wij daadwerkelijk visum vrij kunnen reizen vanaf oktober. Of is dit weer FAKE nieuws ?? Betekent wel een paar biertjes meer op schiphol voor vertrek.Haaaaaaaaaaaaaa…..Zal wel een inkomstenderving zijn voor de Ambassade . Hadden ze niet zo een dure auto moeten aanschaffen.


  Maak melding

 6. President santhoki geen aandacht besteden,ivm Amsterdam gebeuren?
  Doe uw werk,besteed geen aandacht aan nutteloos bavianen. Die de boel is komen storen? Wij willen een goede economie. Maar veel van de schreeuwende brul apen .President santhoki geen tijd aan besteden nogmaals,trouwens hij is onze president en ik heb respect voor de president?
  Het gaat niet lang duren alles komt goed?
  Staatkas plunderaars hebben 10 jaar huis gehouden. Daar hoor die kaka fowroe niks daarover,oenoe president no doe noti e bouw a kondre,tra koullo mpp we kosa mang?stelletje ongeschoolde brulapen


  Maak melding

 7. Robb 13 september 2021 At 00:12

  @Franco, blijf jij aub maar in NL. SU heeft jou echt niet nodig. Blijf jij lekker maar van de uitkering genieten.
  ———————————————————————————————
  Robb@…Ik snap je frustratie…Ben ook niet van plan om in SURINAME te komen wonen daarvoor is de Costa Blanca te mooi voor. Hooguit af en toe met vakantie en niet eens lang want mijn veiligheid kan men niet garanderen.Overal boeven om je heen en niemand heeft wat gezien….dus …ik foet na tjal…..
  Heel veel sterkte in PLANTAGE SURINAME…..!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Belachelijke onderneming geweest van Chan. Heeft alleen maar weer onnodig geld geld gekost. Als de minister van financiën al niet mee wil. Ook het Nederlandse parlement wees op de “family and friends” praktijken. Visumvrij reizen werd afgeschoven naar de Europese Commissie en “begeleiding” met het IMF werd aangeboden wat niets voorstelt. Hulpacties achter de schermen vonden al plaats. Dus moet dit keer Rob G gelijk geven.


  Maak melding

 9. De nazaten van de Liga van Surinaamse Patriotten is al bijna 40 jaar bezig een deel van de Surinaamse bevolking te bestrijden, maar ondertussen hebben zelfs de vluchtelingen uit Iran, Syrië en Afghanistan een betere positie in Nederland. De Marokkanen en Turken waarop ze destijds neerkeken, omdat ze geen Nederlands konden spreken zijn al veel verder. Op de Nederlandse universiteiten zijn ze prominent aanwezig. Ook in de politiek scoren deze groepen veel beter. Een beetje zelfreflectie en aandacht besteden aan het gezin zou al helpen. Het is nog niet te laat.


  Maak melding

 10. @passat ik geef je groot gelijk. Veel ratten uit suriname zitten op WKN hun voelen niets maar lullen en wij zijn slaven mogen niets alleen lichaam em geest kapot werken vuile vette bavianen zijn hun! .De hollander doen alles in hun voordeel de hersenloze surinamers denken heel anders hersenloze ratten als @Wat en nog een heleboel de witte man houdt hun een spiegel voor ik heb gestudeerd maar de witte hollander geniet er van van mij intelligent ik word er zelf depri van ook ratten als @wat zoeken plekje. Teveel zeurende mensen ook uit suriname @ robg je bent goed jongen. Ik moet mij lichaam geest kapot werken voor de zeurende ratten niets is uit eigen wil ook niet in holland ik zou tegen de hersenloze ratten willen zeggen loop naar de hel duivels. Wij zijn slaven van 2021 werken jullie zelf je lichaam en geest kapot. Hersenloze ratten.


  Maak melding

 11. @@@Denise, je hebt groot gelijk.

  =Welkom terug zou ik zeggen. Ik hoop dat alles waargemaakt wordt, zodat het land Suriname voorruit kan gaan en een aangezicht krijgt zonder een moordenaar als President. Ook ben ik blij voor de mensen die last hebben van hun nieren zodat zij geholpen kunnen worden en een betere toekomst krijgen.

  Santokhi heeft duidelijk aangegeven dat er een tekort aan alles is in Suriname. Velen die nu klagen zullen ook gebruik maken om visumvrij te reizen naar Suriname, dan hoop ik dat zij eraan herinnerd zullen worden dat het door Santhoki komt.

  even dit::

  ====Het verhaal van de fam Watson vind ik als mens heel erg, maar heb geen medelijden met ze. De Rechter heeft in hun nadeel gesproken. Ze hebben kansen gekregen maar niet gedaan wat er gevraagd was, omdat ze toen naar domme mensen geluisterd hadden en vandaag zitten zij in de puree.==

  Hiermee bedoel ik dat vele Surinamers die negatief zijn ook nooit voorruit zullen komen en proberen anderen mee te slepen met hun negatieve gedrag. Dit is waarom Suriname nog steeds achterloopt op andere landen. Zie de protesten maar!!

  Alles gratis krijgen zonder wat voor te gaan doen is vragen om grote problemen en ellende voor mensen. Dit heeft die moordenaar bouterse achtergelaten voor land en volk.


  Maak melding

 12. Diezelfde strontvliegen die tijdens de demonstratie daar leuzen stonden te scanderen gaan straks met hun uitkering naar Suriname bij familie hun smoel opentrekken dat ze elke dag lekker Surinaams willen eten.
  De grootste fout die Santokhi tot nu heeft gemaakt is om die visum voor deze figuren af te schaffen. Als je die visum niet kan betalen, heb je niets te zoeken in Suriname.
  Die losers zoals RobG, FRANCO 11 en de rest van die rioolratten hebben totaal geen toegevoegde waarde voor het land. Er zijn al genoeg van dat soort waardeloze figuren in het land.


  Maak melding

 13. Suriname heeft ook kunnen zien hoe hun president is uitgekafferd en vernederd in Nederland en tot welk groep deze nietsnutten behoren. Nota bene zijn eigen landgenoten of moet ik zeggen landverraders?

  Dit terwijl Chan was gaan bedelen en het meest voor de familie van deze special achtergestelde groep brulapen die het, het moeilijkst heeft in Su en daardoor ook veel moeten roven om aan geld te komen. Stank voor dank.

  De mensen die altijd roepen dat ze gediscrimineerd worden zijn zelf de grootste racisten in Nederland. Blijkt weer voor de zoveelste keer. Tevens zijn ze ook de meeste achtergestelde onderontwikkelde soort in Nederland die een paar eeuwen achtergebleven zijn in de evolutie. Je kunt een aap uit de oerwoud halen, maar hoe haal je de oerwoud uit een aap. Onmogelijk.

  Zelfs de meeste asielzoekers hebben zich veel beter kunnen inburgeren, hebben goede banen en zijn totaal geïntegreerd in de maatschappij.


  Maak melding

 14. Mijn landgenoten hadden een heel goede startpositie in Nederland. Het imago die ze nu hebben is niet om optimistisch van te worden. Steeds meer Nederlanders beginnen een afkeer van ons te krijgen. Ze zien uit welke kringen de moordenaars van advocaat Derk Wiersum komen. Ook de moord op Peter R de Vries door Delano G. is hun niet ontgaan. De meeste leiders in Suriname hebben ook een rommel van gemaakt. Vanaf 1980 is er verval op vrijwel alle domeinen en het feit dat Ronny Brunswijk in de startblokken staat om Santokhi op te volgen geeft weinig hoop. Zelf hebben wij weinig te bieden, maar weigeren een Hindostaanse president die democratisch gekozen is te accepteren.


  Maak melding

 15. Met Pres. Chan komt er eindelijk weer ontwikkeling in Suriname. Hij begrijpt als geen ander dat er alleen ontwikkeling kan komen door intensieve samenwerking en als je in je eigen land over kennis en kunde beschikt, je deze maar naar je toe moet halen.
  Hij heeft in korte tijd Suriname uit haar isolement weten te krijgen door verdragen af te sluiten met Guyana, Brazilie, Saudi-Arabie (DP) en nu Nederland.
  Ook las ik onlangs dat het IMF akkoord is en de laatste puntjes op de i zet aangaande de lening van $690 milj. inclusief het opnieuw rangschikken van de lopende lening.
  Allemaal mooie ontwikkelingen die hoop geven op een gezond en welvarend Suriname,..
  a kondre pe mie koemba tei berie.


  Maak melding

 16. Die WAT is 1 van de debielen die al jaren vals nieuws zet. Nu probeert hij de leugens van VHP goed te praten. Er is niets en ook niets bereikt in nl. Dat visum vrij reizen is ook een andere domme streek. Waarvoor is PSA????
  Dat vliegtuig is normale kist dat Su huurt. Wie betaald voor al deze gasten?? Nu vliegen mensen niet veel door covid en situatie maar de Slm moet de huur van de kist betalen. Zie je waarom Slm in financiële problemen komt.
  Er waren liever medicijnen gekocht met het verspilde geld van het snoepreisje .
  Enige, jullie krijgen gratis covid pakken.
  Heel Su moet een pak aandoen tegen vhp virus.
  Nu zie ik waarom een strijd gaande is bij Slm tussen vhp en abop.


  Maak melding

 17. Deze lekker riekende worst zal niet lekker smaken. Ik kan je nu al zeggen, de smaak is bitter.
  ================================
  Jullie hebben duidelijk te lang aan dat worst van B geknabbeld.


  Maak melding

 18. Beste famiri, ik begrijp sommige zgn. Surinamers niet. Ze wonen in Nederland, die papa Kom als vuilnis hebben behandeld. Ze hebben een grote mond en komen zogenaamd op voor Suriname. Hier is er sprake van een opportunisten!!!!!!!! Vreten vd zogenaamde vijand!

  Wat doe je in een land, die je voorouders heeft uitgebuit!!!!! Nee, want ze hebben het koed in Nederland. Het zijn echt holle vaten!!!!! Waarschijnlijk behoorlijk jaloers op Chan!!!!!
  Maar wees niet jaloers op Chanwa, want druga baas zal nog beter ontvangen worden in Tata kondre !!!! Nederland is een Walhalla voor drugscriminelen en mevr. Wenski zal hem zeker willen bijstaan.

  Natuurlijk zal Chanwa afgestraft worden bij de volgende verkiezingen, als hij zijn beloftes niet waar kan maken.

  Maar wat heeft MR. neks no fout gedaan de afgelopen jaren? Inderdaad neks !!!!

  Het gaat Suriname goed en natuurlijk de hele Surinaamse bevolking ook!


  Maak melding

 19. Denise 13 september 2021 At 10:32
  Laat je niet ontmoedigen, onder elk volk zijn er immers rotte appels.
  We kennen hier in Nederland genoeg Surinaamse huisartsen, cardiologen, advocaten, andere specialisten en topsporters die jarenlang aan de weg getimmerd hebben waar we trots op kunnen zijn.
  Er zijn dus genoeg landgenoten die goed gebruik hebben gemaakt van alle mogelijkheden die Nederland ze geboden heeft. Daar ben ik zelf ook een van.


  Maak melding

 20. Na hun demonstratie gingen demonstranten wel lekker roti halen bij de hindoestaan aan de overkant. Dus wie is nou slecht en wie niet Macron had een klap in zijn smoel gekregen paar maanden gelden. Dat zijn ergere dingen. Mijn surinaamse antilliaanse moslims buren mogen mij ook niet altijd janken en klagen ook hollands en hindoestaanse roddelduivels. Ik lees ook steeds van dat surinamers slecht zijn zus en zo en altijd maar weer vergelijken kom op met turken en marokanen etc kom op zeg ! De hollanders zijn racisten slelen lieverdjes hun trekken je ogen uit je gezicht en gaan veelal met zware criminelen om en overal waar moslims zijn onstaan burgeroorlogen zie irak, syrie, afghanistan nu gaan hun naar Oatar daarna naar Dubai of Bahrein maar overal waar moslims zitten breekt op den duur ook burgeroorlog uit er zijn diverse soorten Moslims. Soenieten, Sjiten en de Ahmeda,s dit zijn de 3 grootse groepen die bestrijden elkaar ook alleen niet in nederland zogenaamd. Zogenaamd mogen hun elkaar. Alleen india is nog rustig. Altijd maar vergelijken en janken en zeuren en vergelijken ga zo door ik kots er van. Ik zit liever ergens anders dan Hel land nederland. Nederland is geen paradijs maar helland geen geld mensen gaan stelen en moorden en de slimme Hollander speelt dom en dement en wil alles afpakken zie het ook van een andere kant graag. Ik ken hollanders die niet zo zien als veel surinamers hier op WKN . Iedereen is anders. De jonge intelligente bevolking van suriname gaat niet naar school wacht op Diaspora kom op man! Suriname is een Zure land en Nederland een Helland. Altijd weer vergelijken zo zuur.


  Maak melding

 21. In Nederland en op vele plaatsen op deze aardbol vinden bijna dagelijks demonstraties plaats tegen het beleid van regeringen en politieke gezagsdragers. Ik sta er daarom versteld van dat er nu ineens mensen zijn die het als een grote belediging ervaren als er tegen het beleid van Santokhi wordt gedemonstreerd.Zij stonden ook achter de demonstraties tegen het beleid van Bouterse. Dat er krachttermen en andere uitlatingen van ongeleide individuen aan te pas komen keur ik af. In bijvoorbeeld Frankrijk werd het huis van Macron bespoten met stinkende uitwerpselen van koeien. Ik kan me niet vinden in het gedrag van deze mensen. Dat is niet mijn stijl. Wat mij betreft mag men dagelijks op een normale manier demonstreren zolang de regering Santokhi aan het bewind is.


  Maak melding

 22. @Redskin rode Aap op je hoofdgevallen en over mij schrijven ik ben een wereldburger Geen Diaspora burger altijd jullie luister hoor ga vissen ! Je moet altijd je zieke geest neer pennen op WKN ik lees het bij alle artikelen
  Afrika wil geen Diaspora zoals jij schrijft Nigeria is rijk ik ben niet zwart idioot. Gestoorde @Resdkin jij was zeker bij bij mij geboorte he . Ga toch vissen man in de Suriname rivier ! Dan schrijven op WKN misschien kom je je vrienden tegen.


  Maak melding

 23. FRANCO 11
  13 september 2021 At 00:08
  Ben benieuwd of wij daadwerkelijk visum vrij kunnen reizen vanaf oktober. Of is dit weer FAKE nieuws ?? Betekent wel een paar biertjes meer op schiphol voor vertrek.Haaaaaaaaaaaaaa…..Zal wel een inkomstenderving zijn voor de Ambassade . Hadden ze niet zo een dure auto moeten aanschaffen.

  Dus toch een laffe kakkerlak met een te grote bek met je dreigementen. Stuk rottend stinkend vleesklomp en nog een vals adres opgeven ook. Een adres van een oud Javaanse vrouw. Inderdaad een sharmoeta en een haramchor ! Het laagste van het laagste soort met je bodyguards. Daarom worden jullie zwartjes overal uitgekotst.


  Maak melding

 24. Allen,

  WAT en YOR, ik sta ook 100% achter deze President.
  Het komt goed met Suriname nog even geduld.
  Wel jammer dat aan mij persoonlijk is gevraagd, hoe het komt dat dezelfde ras van Suriname gaan demonstreren ? in Nederland, maar ook in Suriname.
  Ik ben een Surinamer die nooit zal discrimineren, maar ik schaam mij wel voor zulke mensen met hun schandalige uitspraken.
  Geef deze President de tijd tot eind 2023.

  SUCCES


  Maak melding

 25. Allen,

  Er is aan mij door een kennis (geen Surinamer) die hier in Suriname op vakantie was gevraagd:
  Waarom zijn bijna alle winkels hier in Suriname van een Hindoestaan, chinees of van een Javaan?
  Hoe komt het dat er hier in Suriname op de markten bijna 95% goederen worden verkocht door Hindoestanen, Chinezen en Javanen ?

  SUCCES.


  Maak melding

 26. Onze pres doet hard zijn best men kan zeggen wat ze willen hij is progresief bezig hij wil zijn doel bereiken….natuurlijk hebben we die paarse ratten die het zaakje gaan tegen werken….
  BIGGUP PRES ga zo door ….


  Maak melding

 27. Redskin, onbegrijpelijk, ju no lobi ding sma, maar jij en je vrientjes (jullie zeggen in eigen jargon “soort”) verdoen elke dag je kostbare tijd aan mensen die jij niet mag, hoe dom kun je zijn, hahaha, wie is nu een leipo.

  Discussiëren jullie eens sec over de issue’s in plaats van elkaar steeds maar zwart te maken (sommigen houden niet eens van de kleur zwart hahaha) al doe ik soms ook aan mee door te reageren op het schelden op mij.


  Maak melding

 28. in ieder geval is het deze president gelukt het surinaamse volk te verenigen. o, sorry, ik bedoel: verder te verdelen. hij is gewoon doorgegaan waar de vorige president gestopt is. wij en jullie, wij en zij en jullie ook niet.


  Maak melding

 29. pony , roland faith , robg , sandra-angela -debby , harm franco , jullie zijn zo , o zo jaloers op deze regering he nietsnutters , deze regering kan zaken doen met vele landen , wat jullie paarse popie jopie regering niet lukte he , waar ze goed in waren was stelen en lenen en dat weer stelen dan weer lenen en ook dat weer gaan stelen , zo de zakken zijn gevuld en laat nu maar een ander het opknappen , als deze gasten het weer op de rails hebben gebracht en er weer geld in de staatskas is komen wij de paarse popie jopie weer aan de macht en dan kunnen weer gaan stelen en dan weer lenen enz.
  droom er maar van paarse ratten


  Maak melding

 30. @Redskin en @Wat jullie willen alleen maar ziek uitschelden ratten met rattencellen zijn jullie zijn te laf om tussen je eigen soort te wonen netals mij buren hun willen ook niet tussen hun eigen soort wonen. Nu gaat jouw president zeker maar Dubai om zijn 28 grote witte tanden te laten zien. Ik woon in een ander land ik heb niets noch ndp of vhp te maken ratten maar te moeilijk voor jullie boeven om te begrijpen scheldduivels zijn jullie waarom niet tegen de hollanders die roven en stelen als kraaien en zoeken geld met hun ratten cellen kop. Nee hun zijn jullie schoothondjes boeven zijn jullie allemaal netals jullie witte vrienden .Boeven kunnen niet vissen kunnen jullie niet eens dat moet de diaspora komen he mang loop naar de zee. Stelen en roven van jullie geleerd witte hollanders en van jullie @Wat en @Redskin ik steel zeker mij eigen geld he vuile boeven. Veel van jullie geleerd ratten fus stelen en roven ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.