Suriname houdt in 2022 summit met staatshoofden buurlanden

14
Suriname houdt in 2022 summit met staatshoofden buurlanden

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag laten weten dat het in de planning ligt om in januari 2022 een summit te houden met de staatshoofden van de buurlanden. Het gaat in deze om de staatshoofden van Brazilië, Guyana en mogelijk Frankrijk.

Het doel van deze summit is om voor de hele regio een economische zone te maken. De cruciale speerpunten zullen zijn milieu, investeringen en infrastructuur. De regeringsleider noemt concreet de brug over de Corantijnrivier naar Guyana en die over de Marowijnerivier naar Frans-Guyana.

Het Surinaamse staatshoofd deelde deze informatie tijdens zijn toespraak in Nederland, tijdens een Business Forum (foto) in Studio Beeld en Geluid in gemeente Den Haag.

14 REACTIES

 1. Zaken die in dit bericht staan, kunnen beter in Suriname besproken worden dan hier in Nederland.

  Ik neem aan dat hij niet voor deze zaken die hierin dit bericht vermeld zijn in Nederland is gekomen.

  Hij kon ook zaken horen over AOW-gat van surinamers, dus ook in Suriname wat hij daaraan gaat doen.

  Wat kan hij betekenen voor Surinamers die naar Suriname terug komen, de belastingen voor Surineds in Ned die daar in Suriname zich enigen tijd/mnden vh jaar vestigen, waarom die zo’n hoge belasting moeten betalen en deze mensen dubbele belasting betalen ( in Nederland en ook in Suriname), Wat kunnen gepensioneerden met kennis en ervaring in hun beroep uit Nederland betekenen voor Suriname/rs en kunnen ze worden ingezet in ondernemingen/overheid, enz.

  Jammer dat men niet Noraly Beyer, oud nieuwslezer, NOS/ NPO of iemand wiens werk dit beroep is voor deze toespraak laten plaats vinden?

  Niets mis met Jorgan Raymann, want hij kan het ook, en weet van de hoed en de rand maar ik zie in dit soort zaken liever beroepsmensen wiens beroep dit werk is, oa, journalisten m/v, verslaggevers m/v en Surinamers wiens beroep dit werk is, dan anderen die voor deze toespraken worden ingezet. Dat komt bij mij meer professioneel over van iemand die uit zijn/haar beroep werkt.


  Maak melding

 2. FRANCO 11
  10 september 2021 At 13:42
  Waar praat die man over?? Voor eind van het jaar zit hij weer thuis in zijn krotje.

  Ja dat kan en weet je waarom? Omdat neghers niet het vermogen hebben om iets op te bouwen. Ik vrees dat alles wat deze regering heeft opgebouwd door de zwartjes teniet gedaan zal worden. Kijk maar naar Zuid Afrika waar de blanken van dat land een welvarend land hadden gemaakt. Totdat de zwartjes de leiding overnamen en alles maar dan ook alles kapot hebben gemaakt. Zwartjes kunnen geen land economisch opbouwen. Steenhard de waarheid.


  Maak melding

 3. Het doel van deze summit is om voor de hele regio een economische zone te maken. De cruciale speerpunten zullen zijn milieu, investeringen en infrastructuur.
  ================================

  Daar zal je die paarse fanclub niet over horen. In tegendeel, die zijn 1 te stom om met zulke ontwikkelingen voor de dag te komen en 2 ze houden zich liever de hele dag bezig met het leegroven van de staatskas.
  Ik weet alleen niet in welke volgorde bij hun prio 1 en 2 volgen, maar dat mogen ze zelf uitzoeken.


  Maak melding

 4. Franco 00 yoe na wang dong kaw,
  Popo jantje ie leti yere, loekoe sang venetiaan en sardjoe bin mik ie sranang kong vooruit, 100 x,dang a ongeschoolde Surinaamse vloek bouta foe ndp kong, a broka heri mpp economie, Popo jantje zoek jij het in Zuid-Afrika, nee Popo kijk de laatste 10 jaar in Suriname, dan krijg jij van mij een pluim, en zolanga mie volk e reageer soso kaka, popo jantje jij mag het recht zetten, mie kong weri kaba,,zins het onafhankelijkheid van Suriname, wij waren zo goed bij de moeder land, mie blaka mang bin wang onafhankelijkheid, en kijk sang mie volk e doe yongoe, soso racisme tegen santhoki, terwijl die man zijn uiterst best doet om Suriname vooruit te brengen, economische gezien hebben mijn volk 1 voordeel dat er Hindoestaan Javanen chinese wonen en het gaat de goede kant op?daar ben ik blij om, mie ne krak soema af, maar als mensen fout reageren en de schuld bij de ander neer zet, dan me mandi
  Racisme moet er niet in Suriname, anders een dag zijn wij niet op dit aarde, maar de comment van realist kan werkelijkheid worden, respect voor iedereen respect voor santhoki en brunswijk, ook al ie brunswijk vooroordeeld, maar hij doet goed werk, ndp waren alleen bezig, aah boef boefdraad waar kunnen wij geld lenen om ergens anders neer te stalen op een buitenlandse banken, daar zijn zij 10 jaar bezig geweest, dat waren hun programma, klap op de vuurpijl, is 200 miljoen dollar gestolen van weerloze surinamers, 300 miljoen srd gestolen net voor de inauguratie, de directeur a jampanesi kreeg 5 jaar kado van de rechtbank, auto’s gestolen computer laptop alles naar de mallemoer geholpen en nog praten mensen met lof over de dieven ndp ndpers, stront zaken allemaal???


  Maak melding

 5. franco11 , de grote loser , ha ha , ga naar je afgod bouta , maar jij en robg en die vette debby durven niet naar Suriname te komen he , want als jullie hier komen wacht de paarse ndp jullie op en worden jullie naar bouta gebracht , en die schiet jullie in de rug , zijn handelsmerk , ja eigen schuld dikke bult , jullie hebben jullie afgod bouta ten schande gemaakt


  Maak melding

 6. Ik denk dat er een dunne lijn loopt tussen de waanideeën van Santokhi en de realiteit waarin hij leeft. Deze man is met de overtreffende trap bezig om zich te bewijzen t.o.v. voorganger. Santokhi is ziek. In zijn hallucinaties gaat hij voorbij aan de Caricom waarin Suriname en Guyana participeren. Daarnaast bestaat ook de organisatie Mercosur waarin Suriname, Guyana en ook Brazilië in participeren Dan hebben wij nog Frans Guyana dat lid is van de EU. Santokhi zijn capaciteiten zijn zwaar belast. Deze man leeft in een onrealistische wereld. Hij denkt nog steeds dat je een land kan besturen als een commerciële onderneming. De brokken die hij maakt zijn het gevolg daarvan.


  Maak melding

 7. Popo Jantje , zo die franco hebt je mooi op zijn nummer gezet , het blijkt dat hij ook ruzie gaat maken met Brazilië en Guyana en Frankrijk ( Frans Guyana ) , hij zal nog dieper in het riool moeten duiken , de Fransen zijn dichtbij en vinden hem nog sneller dan de Nederlanders


  Maak melding

 8. robg , leeft in een wereld en wel in het achterwerk van bouta daar zit hij in te dralen en de poep van bouta te verorberen , en zo komt hij telkens met stront verhalen


  Maak melding

 9. RobG 10 september 2021 At 18:54
  Ik denk dat er een dunne lijn loopt tussen de waanideeën van Santokhi en de realiteit waarin hij leeft. Deze man is met de overtreffende trap bezig om zich te bewijzen t.o.v. voorganger. Santokhi is ziek. In zijn hallucinaties gaat hij voorbij aan de Caricom waarin Suriname en Guyana participeren. Daarnaast bestaat ook de organisatie Mercosur waarin Suriname, Guyana en ook Brazilië in participeren Dan hebben wij nog Frans Guyana dat lid is van de EU. Santokhi zijn capaciteiten zijn zwaar belast. Deze man leeft in een onrealistische wereld. Hij denkt nog steeds dat je een land kan besturen als een commerciële onderneming. De brokken die hij maakt zijn het gevolg daarvan.
  ==================================

  Bedoel je net zoals die paarse strontvlieg die allemaal luchtkastelen beloofde aan het volk van Suriname en uiteindelijk met hun spaarcentjes vandoor ging?


  Maak melding

 10. he zwarte blad aap franko 11 , al woont de president in een krot , nou dan heeft hij meer bereikt dan jou , zielig zwartje , jou onderkomen is het riool van de bijlmer , zwarte loser, Popo Jantje heeft het al goed verwoord
  dit geldt ook voor robg ,
  jullie soort hebben in 10 jaar Suriname naar de afgrond gebracht en het nog verder in de afgrond willen brengen maar losers jullie zijn geen Surinamers maar boutisten van een land dat ergens in het duivelsrijk ligt en daar is het lekker heet en daar wordt ook niet gewerkt


  Maak melding

 11. WAT 10 september 2021 At 15:49

  franco11 , de grote loser , ha ha , ga naar je afgod bouta , maar jij en robg en die vette debby durven niet naar Suriname te komen he , want als jullie hier komen wacht de paarse ndp jullie op en worden jullie naar bouta gebracht , en die schiet jullie in de rug , zijn handelsmerk , ja eigen schuld dikke bult , jullie hebben jullie afgod bouta ten schande gemaakt
  ————————————————————————————–
  @WAT …en POEPE-JANTJE…het is voor mij nog geen tijd om naar SURINAMe te komen. Ik verdien heel goed en wacht even tot de koers 1 op 40 is…haaaaaaaaa dan gaan we praten.
  En jullie met je 2500 srd-tjes per maand omgerekend 250 euro op dit moment redden jullie het wel??? Haaaaaaaaaaaa Doe je LIJDER de groeten LIKKERS.


  Maak melding

 12. WAT 10 september 2021 At 21:16

  he zwarte blad aap franko 11 , al woont de president in een krot , nou dan heeft hij meer bereikt dan jou , zielig zwartje , jou onderkomen is het riool van de bijlmer , zwarte loser, Popo Jantje heeft het al goed verwoord
  dit geldt ook voor robg ,
  jullie soort hebben in 10 jaar Suriname naar de afgrond gebracht en het nog verder in de afgrond willen brengen maar losers jullie zijn geen Surinamers maar boutisten van een land dat ergens in het duivelsrijk ligt en daar is het lekker heet en daar wordt ook niet gewerkt
  ———————————————————————————
  @WAT…………Jullie krijgen de ruimte om 5 jaar alles weer netjes op te bouwen..daarna is het weer time voor de NDP (bigie ANOE ) sabi toch. Ja…wij komen halen..!!!
  De koe melken zeggen de Bakra’s. NEKS NO FOUT..!!!TRALALA>>>>Haaaaaaaaaaaa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.