Critici willen demonstreren tegen Surinaamse president bij Anton de Komlezing

66
Critici willen demonstreren tegen Surinaamse president bij Anton de Komlezing

De Surinaamse president Santokhi spreekt vandaag in Amsterdam de Anton de Komlezing uit. En daar is niet iedereen het mee eens. Critici, waaronder Henry Nijhove alias Khadir Anomoksi (foto) van de ‘Woorden-Intenties-Daden’ (WID) beweging, hebben de afgelopen dagen opgeroepen tot een demonstratie.

Op zijn Facebook pagina zegt Nijhove in zijn oproep: “De demonstratie wordt gehouden omdat Santhoki niet de aangewezen man is voor de lezing over Anton de Kom. Alles wat hij nu ten toon spreidt in Suriname staat haaks op het gedachtegoed van Anton de Kom. Haat, racisme, nepotisme, patronage, corruptie en armoede vieren onder Santhoki zijn bewind hoogtij in Suriname.

De WID-beweging van Anomoksi heeft zelfs bussen vanuit Antwerpen en Rotterdam ingezet, om mensen naar Amsterdam te krijgen. Daar moeten ze overigens zelf voor betalen blijkt uit de geplaatst oproep. In dagblad Trouw vertelt hij vandaag meer over deze oproep tot demonstreren tegen de Surinaamse president.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de beveiligingsmaatregelen rondom deze activiteit zijn verscherpt. Dit vanwege het feit dat er ook bedreigingen zijn geuit aan het adres van Santokhi.

Trouw-hoofdredacteur Cees van der Laan benadrukt in de krant dat de Anton de Komlezing de afgelopen jaren door zeer uiteenlopende mensen is uitgesproken, zoals schrijver Abdelkader Benali, oud-minister Hirsch Ballin, schrijver Robert Vuijsje, burgemeester Franc Weerwind, schrijver Marion Bloem, oud-minister Ab Klink en vorig jaar Kathleen Ferrier.

“Op al deze sprekers is kritiek uit te oefenen en dat kan. Santokhi is de wettig gekozen president van Suriname, het land waar Anton de Kom vandaan komt. Met zijn komst wordt na een lange en moeilijke tijd weer een officiële brug geslagen tussen beide landen. Wij zijn zeer benieuwd naar zijn lezing”, aldus Van der Laan.

President Santokhi zal onder meer spreken over de manier waarop zeer verschillende bevolkingsgroepen met elkaar kunnen samenleven, en het voorbeeld dat Suriname wat dit betreft voor Nederland kan zijn. De lezing is live te volgen via deze stream.

De oproepen geplaatst door Khadir Anomoksi:

66 REACTIES

 1. Khadir Anomoksi
  Wie zou dan de aangewezen persoon zijn?
  Kom met een naam en beluister of de studenten en luisteraars zich daarin kunnen vinden.
  Maakt mij niet uit wie de spreker is als dit maar eerlijk en oprecht is. Zelfs Bouterse zou eventueel kunnen spreken of Brunswijk of Alende of Vorswijk.


  Maak melding

 2. Dit is duidelijk een paars protest !
  Dat dit mogelijk is in Nederland, het land van de kolonisator, zegt veel over de mogelijke dreiging van hun leider !

  Beste mensen,
  het is het jaar 2021 !
  Het is tijd voor een nieuw begin !

  I have a dream !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Laat Khadir Anomoksi terug kruipen in zijn flatje in de Bijlmer en zijn NDP vlag uithangen en verder zijn racistische ideeën voor zich houden. Stuk onbenul


  Maak melding

 4. Ndp de grootste oplichters dieven staatkas plunderaars de boel voor de gek houden, die moeten met wortel en tak verwijderd worden in Suriname, zins 1980 moordenaar bouta en kliek zijn de grootste vloek van Suriname, goed zo santhoki je hebt in de 1e kamer aangegeven, wat de werkelijke ellende van economie is begonnen, de 4 miljard die geleend is, en de criminaliteit in Suriname, president santhoki heeft het goed verwoord??
  Dantji dantji


  Maak melding

 5. Breda Nanga Siza

  Ik Hoop Dat Er Ook Aandacht Wordt Besteed Aan Het Geboorte Huis Van Anton De Kom. IS Een Groot Schande Voor Land En Volk Dat Het Huis Waar Anton De Kom Geboren IS Er Zo Verlaten Uit Ziet.

  Dit Is Ook De Rede Waarom Wij Surinamers Internationaal Als Een
  Lasting En Mikie Bar Volk Wordt Bestempeld.


  Maak melding

 6. Khadir Anomoksi propageert volgens zijn Facebook-pagina ‘heterosexueel pride – pro life’. Daar zijn ook wat kanttekeningen bij te plaatsen. Verder lijkt mij dit een onbetekenend initiatief van een randgroep. We hoeven niet aan alle onbenullen aandacht te geven.


  Maak melding

 7. Ga alsjeblieft demonstreren!

  Dat wordt smullen voor de Hollandse media. Ik hoop dat ze inzoomen op de demonstranten en een vergelijking maken met de ontvangst in Den Haag en Rottjeknor.

  Noem het beestje bij de naam; jullie willen geen Hindustaan als president, maar geven de voorkeur aan een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. Dit zegt alles over jullie minderwaardigheidscomplex.

  Trouwens hoe kun je in hemelsnaam gediscrimineerd worden als je in Holland woont? Rutte is jullie president tok. Ooh ja, jullie hebben ook môt met die Hollanders, tjee…

  Deze rascistische bende heeft totaal geen invloed op suri. Verguist en verloren, een minderheidsgroep.


  Maak melding

 8. =Mensen die dit gedrag vertonen klagen dat anderen racistisch zijn en discrimineren, maar dit doen ze zelfs ook zonder dat ze het door hebben.
  Waarom noemt hij geen namen die geschikt zijn voor deze preek!!
  Ze willen die hindoestaan nu niet die vandaag President van het land is, maar als ze binnen de 5 jaren opzoek zijn naar geld is deze zelfde President dan welkom.

  Waarom denk je dat Suriname achterloopt op andere landen, ja omdat velen hun hersenen niet goed ontwikkeld zijn.

  Ik blijf het daarom ook zeggen::: ik vind Suriname een prachtig land met alle culturen bij elkaar, maar het is soms ook een grote VLOEK dat ze bij elkaar zijn.

  Respect voor allen die hiermee niets te maken hebben.


  Maak melding

 9. Jo vieze vuile racistische BOUTIST,het is niet de schuld van Santokhi dat de veroordeelde moordenaar/drugsdealer BOUTA niet in Nederland kan zijn .
  Ga terug naar Suriname en maak daar kennis met de WIJDENBOSCHBRUG.Succes !


  Maak melding

 10. Insiders weten dat de NDP achter de de schermen bezig is met deze actie. Dit is een klap in het gezicht van de familie van Anton De Kom en al die mensen die vanaf 1982 hebben gevochten voor herstel van de democratie in Suriname en berechting van de moordenaars van het bloedbad in Fort Zeelandia.


  Maak melding

 11. Dit heeft niks mee temaken met de Lezing over Anton de Kom maar, meer hun frustratie en haat uiten naar iemand toe die President is met een Hindoestaans achtergrond. Deze “mensen” zijn en blijven de grootste racisten onder het Surinaams volk.

  Bij deze mensen draait draait alles om hun.
  Ze voelen zich altijd verheven boven een ander volk.
  Janken kunnen ze als geen ander. Als het niet over de slavernij gaat dan gaat het om racisme.
  Altijd maar de slachtoffer spelen.

  Zo komt Suriname zeker vooruit.


  Maak melding

 12. @@Popo Jantje / Redskin ;

  ‘India manipuleert armoedecijfers’
  NEW DELHI – De overheid in India geeft een veel te rooskleurig beeld van de armoede in het land. Volgens de officiële cijfers leeft 37 procent van de ruim 1,2 miljard Indiërs onder de armoedegrens. In de praktijk ligt dat percentage veel hoger, mogelijk zelfs op 77 procent.
  Dat meldde de BBC woensdag. Experts op het gebied van armoede in India stellen dat de federale overheid in New Delhi uit pr-overwegingen een extreem lage armoedegrens hanteert. Daardoor lijkt het alsof het aantal armen in India meevalt en het armoedebeleid een succes is.

  Ook hoeft de overheid zo minder uit te geven aan uitkeringen voor arme mensen.

  Armoedegrens

  De armoedegrens voor inwoners van agrarische gebieden is onlangs vastgesteld op 25 roepie (37 eurocent volgens de meest recente wisselkoers) per dag. Van dat bedrag zouden deze mensen voldoende voedsel, onderwijs en gezondheidszorg kunnen betalen.

  In de steden gelden Indiërs pas als arm als ze dagelijks minder dan 32 roepie (48 eurocent) te besteden hebben.

  Norm

  India wijkt met zijn armoedegrens fors af van de internationale norm van de Wereldbank. Die hanteert een bodeminkomen van 1,25 dollar per dag (ruim 90 eurocent). Wie minder te besteden heeft, staat te boek als arm.

  In een reactie wees de Indiase regering erop dat de armoedenorm nog nadere studie vergt. Het is nog onduidelijk wanneer een besluit wordt genomen over deze kwestie.


  Maak melding

 13. @@ Popo Jantje / Redskin ;

  Vrouwen in Haryana protesteerden eerder deze maand tegen de ‘verkrachtingscultuur’ in India, na een verkrachting van twee kinderen AFP

  NOS NIEUWS • BUITENLAND •
  Afschuw in India om verkrachting van baby van 8 maanden
  Walging en ongeloof in India om een nieuwe verkrachtingszaak. Een baby van acht maanden oud is verkracht door een 28-jarige man. Het gebeurde in de hoofdstad New Delhi.

  De ouders van het kindje waren beiden aan het werk. Een schoonzus paste op. “De zoon van de schoonzus woont boven het gezin en is naar de slapende kinderen toegegaan en heeft zich aan de baby vergrepen. Hij heeft verklaard dat hij dronken was”, vertelt correspondent Aletta André in het NOS Radio 1 Journaal. Toen hij besefte dat het kindje bewusteloos raakte en begon te bloeden is hij weggerend.


  Maak melding

 14. In Nederland kent men nog altijd de vrijheid van meningsuiting. Mensen mogen met toestemming van de overheid hun protest laten merken tegen het afbraak beleid van dexregering Santokhi. Het moet ook duidelijk zijn dat ook Hindoestanen aan de protestanten gaan deelnemen. Ook de meerderheid van de Surinaamse Hindoestaanse bevolking in Suriname heeft zwaar te lijden door het beleid van de huidige regering. Maar je ziet ook dat een aantal Hindoe-racisten moeite heeft met de protesten. Het gaat niet om de persoon Santokhi maar om zijn politiek beleid dat vele slachtoffers maakt.


  Maak melding

 15. Iedereen schuift dit protest af op het feit dat Chan van hindustaanse afkomst is.. Maar dat is alles behalve de waarheid. Het gaat in deze om het etnisch beleid dat Chan voert, het nepotisme en het onderdrukken van velen in de Surinaamse samenleving. Op basis daarvan begrijp ik heel goed, dat men liever een ander op de spreekstoel ziet, betreffende Anton de Kom. Zo simpel is het…


  Maak melding

 16. Think Twice
  10 september 2021 At 13:37
  @@ Popo Jantje / Redskin ;

  Wat heeft India met dit onderwerp te maken? Inderdaad India kent veel armoede maar houdt dat land de handjes op zoals bijna alle Afrikaanse landen het doen?
  India is daar te trots voor.


  Maak melding

 17. Prachtig tog nu kunnen alle nederlanders gaan beseffen waar om de hindoestaan in grote getallen het land verliet voor de onafhankelijkheid. De racistiese virus woekert voort in Suriname en heeft zilch ook een NL variant nu.


  Maak melding

 18. Ram Singh
  10 september 2021 At 14:21
  Prachtig tog nu kunnen alle nederlanders gaan beseffen waar om de hindoestaan in grote getallen het land verliet voor de onafhankelijkheid. De racistiese virus woekert voort in Suriname en heeft zilch ook een NL variant nu.

  Zouden de Nederlanders het niet weten dat de zwartjes de grootste racisten zijn? Denk je werkelijk dat een witmang Sylvana Simons serieus neemt?


  Maak melding

 19. @ Khadir Anomoksi

  Je moet niet tegen pres. Santokhi demonstreren maar demonstreer tegen het geweld waar jouw soort het grootste aandeel in heeft. Overal zitten Gevangenissen tjokvol met jouw soort. Ga daar eens tegen demonstreren want dat zoveel zwartjes in jail zitten komt ook door racisme.


  Maak melding

 20. Popo, is Chan nu niet gaan bedelen in Bakra kondre!? Heeft Bouta zijn handjes opgehouden voor Nederland!? Je bent een racistische klootzak, die mensen wilt beledigen tot op het bot. Veel in deze wereld is krom, de superioriteit van de blanken lijkt maar niet tot een eind te komen. Iedere NIET westerse leider is een dictator, terwijl Rutte en co niet veel beter zijn, zie de toeslagen affaire. Ook nu moet Chan nog niet de loftrompet gaan blazen. Want elk contract dat je tekent, kan je nekslag worden in Europa. Die kennis en expertise waar je zo naar op zoek bent, heeft een prijskaartje. Nederland kan zonder 1 centje pijn die 4 miljard, waar Chan zo over jankt, dekken. Ze zijn er mede schuldig aan. Maar nee, nu gaan we tje poti spelen tegenover deze zelfde mensen.

  Er is geen geloof in eigen kunnen, dus nu gaan we bij de ex kolonisator wederom op de knieen. Je geeft die trotse blaka mang, die hier bloed, zweet en tranen heeft geofferd, schande…!


  Maak melding

 21. “De demonstratie wordt gehouden omdat Santhoki niet de aangewezen man is voor de lezing over Anton de Kom. Alles wat hij nu ten toon spreidt in Suriname staat haaks op het gedachtegoed van Anton de Kom. Haat, racisme, nepotisme, patronage, corruptie en armoede vieren onder Santhoki zijn bewind hoogtij in Suriname.“
  =============================================

  Het is weer overduidelijk, Anton de Kom is er niet voor iedere Srananman. Alleen voor de afstammelingen van de tot slaafgemaakten.
  Die Khadir Anomoksi, samen met die racistische andere rioolratten hebben helaas zelf niets van het gedachtengoed van Anton de Kom begrepen. Diezelfde gedachtengoed van Anton de Kom halen ze hier met hun eigen misplaatste stellingen onderuit.
  Los daarvan is het niet Santokhi die haat, racisme, nepotisme, patronage, corruptie en armoede heeft uitgevonden of heeft ingevoerd binnen de Surinaamse samenleving. De oorzaak en gevolg van alle chaos en ellende is direct terug te herleiden naar de daden van jullie eigen soort.
  Dus alsjeblief zeg, houdt op om anderen een schuldgevoel aan te praten.
  Mensen zoals Khadir Anomoksi, Franco 11, RobGay en anderen van de rioolratten familie zijn direct schuldig aan het verval in het land. Het “a no mi” syndroom viert nog steeds hoog tij bij dit soort strontvliegen.


  Maak melding

 22. Allen,

  Dit is een schande voor alle Surinamers over de hele wereld.
  Anomoksi ben jij niet naar school geweest, of ben je gewoon DOM.
  Hoe kan jij een regering die net 1 jaar aan de macht is in Suriname de schuld geven van:
  Haat, racisme, nepotisme, patronage, corruptie en armoede, terwijl dit al minimaal 10 jaar aan de hand is in Suriname.
  Mensen zoals Anomoksi brengen verdeeldheid tussen de Surinamers.

  SUCCES


  Maak melding

 23. Konsensi
  10 september 2021 At 14:29
  Popo, is Chan nu niet gaan bedelen in Bakra kondre!? Heeft Bouta zijn handjes opgehouden voor Nederland!? Je bent een racistische klootzak, die mensen wilt beledigen tot op het bot.

  De fascist Bouterse hoefde niet de handjes op te houden want Nederland had de honderden miljoenen aan achterstallig ontwikkelingshulp aan Suriname overgemaakt. Met dat geld kon fascist Bouterse lange tijd goede sier mee maken maar geen moer voor het volk doen. Toen het geld op was, nodigde deze schijtluis de drugsbaronnen uit om vanuit Suriname drugstransporten te organiseren.Daarmee heeft deze fascist miljoenen mee verdiend. Ook terroristen van Hezbollah mochten in Suriname vertoeven… tegen betaling.
  En vergeet niet waarom pres. Santokhi zijn handjes ophoudt bij Nederland. Jouw proleet heeft Suriname leeggeroofd en heeft een failliet land achtergelaten. Deze zeer intelligente president is niet voor zichzelf aan het bedelen maar bedelt noodgedwongen voor het volk.


  Maak melding

 24. Deze Santhoki is een zeer gevaarlijk en dubbelzinnig mens.
  Je gaat naar Nederland op snoep reis om de cocaïne banden vast te leggen met de lijnen van jouw oké maakt niet uit is goed.
  Wat zielig is op staats kosten om de diaspora toe te spreken maar wat gebeurd er precies wat je fout doet om daar eerst de Hindoestaanse gemeenschap te spreken over de olifant de coalitie regering van Suriname bespreken en het lijkt alsof je eigenlijk niet blij bent met jouw eigen coalitie en weet je waarom Brunswijk is een sta in de weg en karma slaapt niet je hebt je zelf verraden door die uitspraken te doen dat de VHP op weg is naar 28 zetels en meer.
  Deze man wil niet in groeps verband regeren.
  Een boodschap vooral aan Brunswijk ga nadenken hoe de uitspraken in mekaar zit.
  Deze President is geen nationalist maar meer een racist.
  Dus de aktie van Anomoksi is op zijn plaatst want er zal door een judas een lezing over Anton De Kom gedaan worden laat ADK Amoksi of Bee gedaan worden in het bijzijn van de judas.


  Maak melding

 25. Deze heer Khadir Anomoksi en vele anderen, hebben geleerd om verwarring terug zaaien.

  Misschien is deze lezing, goed voor Debby. Als dit het wordt, wordt dit lachen.


  Maak melding

 26. Allen,

  Anomoksi:

  Lees alles hier op deze forum, jij bent 1 van de personen die verdeeldheid brengt tussen de Surinamers.
  Ik kan nu begrijpen waarom de witte man/vrouw zo denkt over ons, onderling lopen wij zoveel te strijden, de witte man/vrouw lacht ons gewoon uit.
  Anomoksi je wordt bedankt voor je domme acties.

  SUCCES


  Maak melding

 27. Wanneer gaan Aziaten demonstreren tegen zwarte criminaliteit en rovers. Ik en duizenden anderen zijn daar slachtoffer van geworden. Zolang zwarten gaan blijven stelen en roven zullen er geen investeerders komen. Er zal nooit zo ontwikkeling plaatsvinden. Chan weet precies wat er speelt maar durft het niet te benoemen.


  Maak melding

 28. @ Popo Jantje ;

  Wat heeft Afrika en zwartjes dan met dit onderwerp te maken @ Bezint eer gij begint,of pleeg de volgende zelfmoord zoals Hindostanen dat gewend zijn,Jo achterlijke racistische boiti bhaiwa .


  Maak melding

 29. RicAruba
  10 september 2021 At 14:42
  Deze Santhoki is een zeer gevaarlijk en dubbelzinnig mens.
  Je gaat naar Nederland op snoep reis om de cocaïne banden vast te leggen met de lijnen van jouw oké maakt niet uit is goed.

  Nederland dat zelfs marineschepen in de Caribische zee laat patrouilleren om de drugstransporten te onderscheppen zou volgens jou dus handjeklap met Pres. Santokhi spelen? Noem mij gek of noem mij een racist maar dit gelooft alleen een achterlijke onderontwikkelde idioot.
  Wie zei laatst dat de wapens bij de onderwereld was? Dat was toch de fascistische despoot Bouterse?
  Ps. Het is geen schande om voor racist uitgemaakt te worden omdat de grootste racisten de zwartjes zelf zijn.


  Maak melding

 30. Wie heeft jullie dit wijs gemaakt, klinklare onzin. Trots, waarop en waarvoor, proest…

  Bouta is een veroordeelde drugsdealer. Veroordeeld door Nederland, dus hij moest durven om hulp te vragen. Onmogelijk!
  Dit heeft absoluut niets met trots te maken, hij is een, bij wet bewezen, crimineel. Criminelen kunnen geen hulp vragen, hooguit een kamertje in de bak!

  Ook weer zoiets dat die veroordeelde moordenaar ze heeft wijsgemaakt; geloof in eigen kunnen. Daarom heeft hij dat halve land verkocht om hun salaris te kunnen betalen. Hij heeft zelfs jullie spaargeld en pensioenen opgevreten.
  Mensen met zulke mindset zijn een verloren generatie, niks helpt, vastgeroest tot op het bot!


  Maak melding

 31. Think Twice
  10 september 2021 At 14:59
  @ Popo Jantje ;

  Wat heeft Afrika en zwartjes dan met dit onderwerp te maken @ Bezint eer gij begint,of pleeg de volgende zelfmoord zoals Hindostanen dat gewend zijn,Jo achterlijke racistische boiti bhaiwa .

  Geef dan antwoord op de vraag. Zwarte parasiet ik woon tenminste nog in dit land en jij ?
  Uitlandig maar wel met de grootste kwebbel. Met je bhaiwa … wacht dan zeg ik iets terug in mijn eigen taal kirt aswat 🙂


  Maak melding

 32. @ Think Twice
  10 september 2021 At 14:59

  He zwarte boi,
  Ik ben geen Hindi maar heb ontzettend veel respect voor hen. Ook al plegen ze zelfmoord zolang ze maar anderen niet beroven en moorden iets waar zwarten patent op schijnen te hebben. Totdat ze de verkeerde tegenkomen, zoals de gebroeders Bhopal die twee zwarte gewapende criminelen morsdood doodschoten. Ook toen hoorde je dat het om racisme ging. Wel of geen racisme bij mij ging de vlag uit.


  Maak melding

 33. De oproep van de zwarte racist met communistische trekjes Khadir Anomoksi, gaat wat mij betreft alle perken te buiten. Elke vergelijking met racisme door de president Santokhi is smakeloos en getuigt van een volstrekt gebrek aan kennis en fatsoen. Tegen Deze man zou ik zeggen : vuilnisman, kan deze zak ook mee?


  Maak melding

 34. Popo Jantje ,vroeger berucht als Paul en daarvoor was hij Babasai, heeft duidelijk een probleem met de creolen. Hij moet eens gaan uitleggen vanwaar deze ziekelijke en allesverterende haat vandaan komt. Het is gewoon niet normaal. Leg uit hoe dat komt narcistische racistische Paultje, Popo Jantje en Babasai? Is een creool er met je vrouw vandoor gegaan? Zielig hoor ,kan me voorstellen dat het al immens zwaar voor je geweest moet zijn een vrouw te versieren. Ik geloof echter eerder dat je ouders een huwelijk voor je geregeld hebben .

  Dan now wan blakaman gwe nanga yu vrouw. Of na yu vrouw gwe nanga wan blakaman? Of heb je ooit in een verleden een grondig pak slaag gehad van een blakaman? Kom op jongen , spiti kon! Je bent ziekelijk bezig man. Het snijdt geen hout wat je zegt. Jij moet gewoon gaan dimmen! Zoek hulp want op eigen kracht red je het niet. Je bent te bekrompen van geest. Je hebt een verwrongen brein dat volledig ontspoord is. Je denkt dat je stoer bent maar dat ben je niet. Deze dingen moet je niet anoniem vermelden. Doe het in het openbaar met naam en al. We zullen dan zien hoe lang je meegaat. Je kunt beter dimmen jij lafaard.


  Maak melding

 35. moet je die anomoksi op de foto zien staan , echt een paarse rattenkop heeft deze eikel , en voelt zich als een held he , wat een zwarte droplul , franco 11 en robg en alle zwarte paarse ratten daar zullen zich wel aftrekken op die foto van anomoksi , en zijn jullie ook bij die demonstratie geweest met een grote paarse veer in jullie konten , zo weet die homo anomoksi precies waar hij jullie kan pakken

  de Nederlandse politie moet direct dat stelletje paarse raddraaiers oppakken , zeker omdat ze president Santokhi hebben bedreigt


  Maak melding

 36. @ Pakirayapyappie
  Zoveelste zwarte die hier loopt te bedreigen. Alleen een te grote bek maar meer niet hoor. Luister Uncle Tom als je zo zeker van je zaak bent wie ik ben dan weet je vast ook mijn adres te achterhalen. In ieder geval in Livorno. Kom laat zien dat jij een kerel bent die de confrontatie aandurft jij domme luie zwarte racist.


  Maak melding

 37. Laat deze aandachtzoeker ook vertellen hoe, wanneer en vanaf welke regering armoede ontstaat in de afgelopen 40 jaar ! De oorzaak van armoede in Suriname is telkens weer hetzelfde: een NDP regering ! De geschiedenis is het bewijs.
  Daarna moet deze hypocriet de persconferentie van zijn afgod, Bullshit Bouta, nog eens bekijken hier zal hij zien waar haat en racisme vandaan komt !

  Anomoksi, Ga fietsen !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 38. Waar was dit ventje toen Suriname 10 jaar lang werd geconfronteerd met al die zaken, die hij nu opnoemt (haat, Corruptie enz., enz.). En de verantwoordelijken daarvoor nu massaal zijn veroordeeld, inmiddels achter de tralies zitten en/of in de verdachtendank staan. Zoals Bouterse/Hoefdraad/v. Trikt/Kromosoeto/Hausil/Adhin/Veira. Typisch voorbeeld van selectieve verontwaardiging.


  Maak melding

 39. RobGay…….what about de 15 slachtoffers van Fort Zeelandia en de 39 vrouwen en kinderen in Moiwana die zijn afgeslacht door de inmiddels dubbel veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE ????? Flikker toch op met je geesteszieke waanbeelden. Ziekelijke paarse rioolrat.


  Maak melding

 40. Op geen ander continent ter wereld zijn zo veel mensen op de vlucht als in Afrika. Al meer dan 40 jaar maakt Stichting Vluchteling zich er sterk voor razendsnelle noodhulp bij acute nood.

  De vluchtelingencrisis in Afrika bestaat uit meerdere humanitaire brandhaarden. Sommige zijn groot, zoals het dreigende conflict en de hongersnood in Oost-Afrika.

  Afrika kent niet alleen het grootste aantal vluchtelingen en ontheemden ter wereld, ook de grootste vluchtelingenkampen liggen op het continent. Stichting Vluchteling zorgt voor humanitaire hulp in deze kampen en de vele andere plekken waar vluchtelingen en ontheemden onze hulp hard nodig hebben.


  Maak melding

 41. @Popo Jantje,

  Ik geloof dat jij een homo bent (jij bukt) ,zo niet dan ben jij een impotente man die jaloers is op atletische gespierde/gebouwde zwarte mannen waarvan jouw vrouw of vriendin het bed deelt ; ONCE YOU GO BLACK….you never go back to an impotent racist call Popo Jantje ! Ga aan sport doen slappe lul, i p v onzin te schrijven .


  Maak melding

 42. Wat schrijven die seniele, achterlijke idioten hier allemaal op dit forum. Omdat anderen met felheid bestrijden dat Chan een racist en nog meer van deze negatieve associaties bestrijden zouden ze jaloers zijn op de zwarte man.
  De realiteit heeft uitgewezen dat regeringen met NDP-signaturen deze land Suriname tot de bedelstaf heeft gebracht. Mijn vader was in het jaar 2000 slachtoffer van de regering die door die zak van Wijdenbosch werd geleid. Land tot het bot afgebroken. Land zonder medicijnen, zonder infrastructuur, en land zonder niks. mensen tot het bedelstaf gedwongen. Zelf douaniers stalen uit dozen die wij stuurden voor de behoeftigen in Suriname/
  Nu heb je de afgelopen 10 jaar weer een NDP bewind gehad die het land economisch heeft afgebroken. Iedereen verarmd. De middenklasse ook tot armoede gedreven. NDP regeringen zijn criminele regeringen geweest. Leider een crimineel en de anderen dieven.
  We mogen blij zijn dat we een Chan hebben die het verloren land Suriname weer in de vaart der volkeren tracht te stuwen. Bid God dat hem dit lukt. Het is een missie, een ambitie een grote opdracht die Chan op zijn schouders heeft willen nemen. GOD DANK. WANT DE ARMOEDE IN SURINAME IS NIET MOOI IN HET PARADIJS DIE DE SMEERLAPPEN ZOALS BOUTERSE DE MENSEN HEEFT ACHTERGELATEN. ARMOEDE IS DE GROOTSTE ZONDE DIE WE AAN DE MENSHEID KUNNEN AANBRENGEN.


  Maak melding

 43. Gezicht van de nieuwe suri racist in ptata. Waar zijn de andere van zijn kleur zoals Simons om zijn racisme te veroordelen? Of syphatiseren ze allemaal stilletjes.


  Maak melding

 44. @Twice 10 september 2021 At 18:15
  Ik ben het met je eens

  ONCE YOU GO BLACK….you never go back
  En daarom zal onze bevolking NOOIT meer op de ndp stemmen
  Roulette mie boi roulette
  Het volk wilde geen zwart meer nooit meer en zette alles op rood, op die rooie neegher bouterse, de man die zegt dat hij geen neegher is maar een indiaan. deze zakkewasser laat zijn eigen soort in de stront zakken en nog lopen er genoeg zwakzinnigen met hem weg.
  vooral in de troosteloze bijlmer. hopelijk gaan ze allemaal dmonstreren, ook die idioten die een (wao)uitkering krijgen.
  Trouwens die rooie neegher heeft weer beroep aangtekend. die schijtzak durft zijn vonnis (vrijspraak natuurlijk hehehehe) niet eens an te horen.
  frede no ka


  Maak melding

 45. Sing Sing
  10 september 2021 At 18:34

  Vergeet ook niet erbij te vermelden waaruit een pot pindakaas bestond… diarree poeperij. Ja ja zo kort van memorie zijn die zwartjes !


  Maak melding

 46. Think Twice
  10 september 2021 At 18:15
  @Popo Jantje,

  Ik geloof dat jij een homo bent (jij bukt) ,zo niet dan ben jij een impotente man die jaloers is op atletische gespierde/gebouwde zwarte mannen waarvan jouw vrouw of vriendin het bed deelt ; ONCE YOU GO BLACK….you never go back to an impotent racist call Popo Jantje ! Ga aan sport doen slappe lul, i p v onzin te schrijven .

  Zou het ?
  Veel vrouwen hebben liever geestelijke bevrediging ipv lichamelijke en dan slaan ze gerust die domme luie zwartjes over met wie communiceren slechts uit 3 woordjes bestaan.
  Laat ik het zo zeggen zwarte baboen; als je een groep van 10 zwartjes hebt, is de kans 100% dat 8 daarvan crimineel en werkloos zijn. Heb je dezelfde groep Aziaten dan is zeker 9 daarvan arts, landmeter, advocaat, zakenman
  Ben ik nu een racist? Of zijn dit de werkelijke feiten en die liegen nooit.
  Ja je hebt gelijk maar met een gespierde lichaam bouwt men geen land op. Nu begrijp ik die apengeluiden in de stadions. Niks om je zorgen te maken dus.


  Maak melding

 47. Popo Jantje , goh wat hebt jij die paarse ratten de grootste racisten op hun nummer gezet , net wat jij zegt , ze denken heer en meester te zijn van ons Suriname , maar het zijn hele zielige wezentjes , krijgen ze niet hun zin dan gaan ze brullen , wordt hun afgod en massamoordenaar bouta aangepakt gaan ze janken , en als ze naar bed gaan zitten ze te huilen , en zeggen tegen hun afgod , de eerlijke mensen zitten ons te pesten


  Maak melding

 48. Even voor de racisten op dit forum. ik ben niet zwart maar de zwarte man, Vene was mijn president. Samen met Telting heeft hij toen ons uit het shit getrokken. Laten we de Aziaat Chan de kans geven om Suriname ook uit die stront te trekken waarin de NDP ons weer hebben geduwd en ondergedompeld.
  Het gaat om het arme volk van Suriname. Deng heeft ooit eens gezegd, maakt niet uit als de poes zwart of wit is maar als het muizen vangt. Denk aan de uitspraken van Deng die het begin heeft gemaakt om China kapitalistisch en welvarend te maken.
  Die grote groepen Chinezen die in grote armoede leefden een menswaardig en respect waardig bestaan te geven.


  Maak melding

 49. @Sing Sing,

  Zoals de blanken, Afrika hebben verdeeld met kaarsrechte lijnen moeten ze ook met Suriname doen. Vooruitstrevende ontwikkeling is onmogelijk zo. Dit gaat nooit lukken met een bepaald soort/type volk. De ene helft voor gladharen en de andere kant voor kroesharen. Geef de gladharigen desnoods her minst ontwikkelde gedeelte.


  Maak melding

 50. Khadir Anomoksi,👈🏼je bent de grootste achterlijke idioot, 👈🏼jij gaat mensen mobiliseren om tegen Chan te demonstreren🤦🏼‍♂️. Waarom ga je niet met je hele achterlijke bende in Suriname wonen,☝🏼 in plaats vanuit Nederland en ook nog zonder een greintje gezond verstand te bepalen hoe het land nu bestuurd moet worden. 👉🏼Hoezo heb jij de kennis, wat voor scholing heb je überhaupt gehad. Kan je niet eens het respect opbrengen voor een man die Suriname ons land, of in ieder geval mijn land van een faillissement heeft behoed. Het schijnt, dat sommigen onder jullie liever de moordenaar en drugsdealer aan het bewind wilden hebben. Jullie hebben in ieder geval tienjaar wel je stomme kop dicht gehouden, en nu komt er een Hindoestaan de boel rechttrekken en alle racisten staan weer de blèren.. Wees blij dat er nu iets positiefs gaande is, er zijn weer medicijnen te krijgen, weer salarissen die uitbetaald kunnen worden, schoolkinderen krijgen weer de boeken die ze nodig hebben, dit is nog maar het begin van de aanpak na alle ellende van de afgelopen tienjaar. Alles heeft zijn tijd nodig, wat in tienjaar is vernietigd, kan niet in een paarjaar weer opgebouwd worden. Snap je wel wat ik je duidelijk wil maken of is dit te hoog gegrepen kost🤔. Ik roep iedereen op die tegen Chan is, als je de kennis en opleiding heb, ga terug naar Suriname om te ondersteunen en te helpen, ☝🏼aan loze geschreeuw over de grens hebben we geen boodschap.


  Maak melding

 51. Nee Sing Sing
  Laat Suriname maar verder schijten, laan ze net zo erg worden als hun buurland. Laan ze maar protesteren, elk weldenkend mens zal wel gek zijn om ook maar 1 cent te investeren daar
  dat is precies waarop werd en word gerekend. Al roepen ze 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000keer , maar Chan had ons beloofd. ja Chan beloofde , net als bouterse.
  Men wil daar beloftes meer hoeven ze niet als je maar beloofd. Chan heeft geleerd en doet na en het werkt, ze kiezen voor hem.
  Maar hun hoop dat hij geld zal aantrekken op welke manier dan ook dat mag niet!!!! dan krijgen ze weer hun zin
  Sommige mensen beseffen pas iets als ze het ondervinden. Stomme idioten
  Failed State


  Maak melding

 52. Sing Sing , denk wel dat die zwarten jou langzamerhand de grondt in drukken , ze dulden geen tegen spraak , want deze gasten gaan over lijken hoor ,zonder lijkgeur kunnen ze niet overleven , elke dag gebruiken ze lijkgeur als deodorant


  Maak melding

 53. Mica een pluimpje voor jouw, sing sing, wat en popo jantje?
  Alleen wil ik schrijven, racisme no boeng?maar ik snap ook dat mie volk a kroes wirie is niet minder om, dus mogen jullie met gelijke munten terug betalen?wat realist schrijft, als het zo door gaat, dan is er geen optie meer, dan het opdelen, met alle respect geen geweld, no vergitie, ding hindostani is geen hindostani foe tamara, opgepast, Hindoestaan is vooruitgang, blaka mang is alleen achteruitgang, heb ik gelijk, dat is gebleken zins de onafhankelijkheid?
  Maar ding blaka mang moet eerlijk bekennen, dat de ellende onder bouta adhin misikaba parmesser veira simons is begonnen, en nog ontkennen heel veel mensen?dat maakt me dat ik erger aan de hele leugens van mijn eigen blaka mang?
  Ik hoop dat het santhoki brunswijk lukt om het land uit de problemen te halen, we zijn de rijkste land, en doordat 40 jaar alleen foefoermang en dieven aan de macht is geweest, gaat het nooit goed, maar mensen we hebben hoop op dhr santhoki, hij heeft in 1 jaar, meer problemen opgelost,dan ndp dat niet is gelukt om in 10 jaar iets nuttigs gedaan heeft voor onze Suriname, maar goed mie sabie tak sommige soema e tegen wan trawang, maar ano boeng, wie na alla mala gado ching, ik zeg al nogmaals santhoki na oenoe president, geeft deze man 10 jaar, dan zie je wat hij gaat doen voor Suriname, hij doet het niet voor andere landen, hij doet het voor Suriname, en we moeten achter onze president staan, surinamers heel veel succes, in 5 jaar zien jullie een andere Suriname?
  Heel veel succes santhoki brunswijk?


  Maak melding

 54. Popo Jantje 10 september 2021 At 16:17

  @ Pakirayapyappie
  Zoveelste zwarte die hier loopt te bedreigen. Alleen een te grote bek maar meer niet hoor. Luister Uncle Tom als je zo zeker van je zaak bent wie ik ben dan weet je vast ook mijn adres te achterhalen. In ieder geval in Livorno. Kom laat zien dat jij een kerel bent die de confrontatie aandurft jij domme luie zwarte racist.
  ———————————————————————————-
  Poepe Jantje…………Racist…Livorno is heel groot. Geef je adres zodat wij man to man kunnen praten. Mijn body guards laat ik in de auto wachten. Wees niet bang ik ben niet gewapend. Ik zit zelf op Beekhuizen, ijzerhartstraat 122, dus echt niet ver van Livorno. Als je ballen hebt laat wat weten.


  Maak melding

 55. He zwarte racist en stuk bedorven stinkend vlees. Kom maar naar de Gym in Livorno dan treffen we elkaar daar om 10.30 uur.
  En hahaha neem je body guards gerust mee en ook je rifle. Roep om Jean dan weten ze wie je moet hebben.


  Maak melding

 56. Zoals was te verwachten is mr. Monkey FRANCO 11 met zijn body guards niet komen opdagen. En deze Monkey gaf een adres op waar een oude Javaanse mae woont. Zo een laffe kaffer sharmuta ben je dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.