Hosselaars dragen Fernandesbroden van Marowijne weg naar Frans-Guyana

12
Hosselaars dragen Fernandes broden van Marowijne weg naar Frans-Guyana

In het district Marowijne zijn er wederom nauwelijks Fernandesbroden te vinden op de schappen. De schaarste komt voornamelijk doordat hosselaars dagelijks de broden in het district opkopen en wegdragen naar Frans-Guyana. Burgers hebben over deze situatie weer aan de bel getrokken bij de bestuursdienst van Marowijne-Noordoost.

Tijdens de total lockdown in mei en juni was er al sprake van deze situatie in het oosten van Suriname. Districtscommissaris (dc) Clyde Hunswijk voerde toen de maatregel in dat winkeliers van het gebied slechts twee pakken broden ten verkoop mogen aanbieden aan een persoon. Dit zodat de lokale bevolking verzekerd kan zijn van broodvoorziening. Sindsdien waren de Fernandesbroden weer volop te vinden in de winkels.

Hunswijk zegt dat vanaf dinsdag de bestuursdienst weer erop zal toezien dat winkeliers de broden niet verkopen aan hosselaars. De dc zegt dat de schaarste aan Fernandesbroden in het district ook komt doordat het bedrijf momenteel met een kleine vrachtwagen het gebied aandoet. Hij zegt dat Fernandes hem heeft doorgegeven dat zij het district weer met twee grote vrachtwagens zal aandoen zoals voorheen.

De dc drukt de winkeliers op het hart om de broden die bestemd zijn voor het gebied niet te verkopen aan hosselaars.

12 REACTIES

 1. Bijna alle producten bestemd voor de bewoners van Marowijne worden door de aanhangers van Brunswijk naar Frans Guyana geƫxporteerd, omdat deze in Frans Guyana veel duurder zijn. Het is geen geheim dat per maand duizenden liters dieselolie, die nota bene gesubsidieerd wordt door de Surinaamse regering naar Frans Guyana wordt gesmokkeld.


  Maak melding

 2. Geachte heer FERNANDES.
  Een kleine bakkerij bouwen in Marowijne zou u heel wat geld opleveren, dan hoeft niemand worden onthouden van brood, door de leveringen met kleine vrachtwagens.
  Ondernemen met het doel om te hosselen, siert een onderneming als FERNANDES niet, of gaat u nu leveren onder de naam Rudisa holding.


  Maak melding

 3. Dit is al jaar en dag zo. Ook rijst, benzine en fruit.
  Dus de grens is open en politie zoekt lockdown overtreders in de binnenstad.
  Waarom gaan ze niet optreden in albina?? Geen ballen.


  Maak melding

 4. Vroeger aten de Aukaners hun kwakka,para korantie en dosi gedoopt in een lekkere tingi pepre watra.En dronken een podosirie of
  tafian. Hoe hebben ze hun traditie verlaten voor Fernandes?


  Maak melding

 5. debby jou afgod bouta heeft ervoor gezorgd dat die dingen weggedragen worden , dus beschuldig je afgod maar , dat durfde je eerder al niet en nu helemaal niet , want je afgod zal jou wegdragen


  Maak melding

 6. WAT 7 september 2021 At 15:59

  debby jou afgod bouta heeft ervoor gezorgd dat die dingen weggedragen worden , dus beschuldig je afgod maar , dat durfde je eerder al niet en nu helemaal niet , want je afgod zal jou wegdragen
  —————————————————————————————–
  @WAT…Heb je moeite met de export van Surinaams brood? Jij snapt het niet maar dit noemt men HANDEL…en zo krijg jij deviezen….Fernandez moet alleen meer gaan bakken …snap jij dat nu EZEL. De mensen in Marowijne zijn inventief en jij niet. Er is volgens mij nog geen verbod op verkoop van brood aan de Franse Buren.


  Maak melding

 7. Ja, heel vreemd dat ze in Frans Guyana geen goede bakkers hebben, in het Frans noemen ze zelfs aubergines bakkers (boulangers) en Franse stokbroden en croissant zijn zelfs wereldberoemd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.