Bewoners Maikoeproject zijn vele kogels door woningen meer dan zat

14
Bewoners Maikoeproject zijn vele kogels door woningen meer dan zat

Bewoners van het Maikoeproject zijn de vele verdwaalde kogels door hun woningen meer dan zat. Maandagochtend tegen half negen was het weer raak toen een kijkglas van een gasfornuis het moest ontgelden. Het geval deed zich voor aan de Parbhoesingstraat, een zijstraat van de Sardjoestraat.

De bezorgde Danielle S. vertelt aan Waterkant.net dat haar moeder tegen half negen in de keuken voor het gasfornuis bezig was te koken. Op een bepaald moment keerde zij om met haar zus te praten en hoorde een tik geluid met als gevolg dat het kijkglas van het fornuis aan diggelen sloeg.

Volgens de bewoner is het projectiel dwars door de opening van het raam van haar moederskamer naar de keuken geschoten. Het projectiel is waarschijnlijk afkomstig uit de richting van de Kanagalaan waar er dagelijks schietles wordt gegeven in Suriname. De politie van Geyersvlijt werd op de hoogte gesteld waarna de dienstdoende agenten de aangifte ter zake hebben opgenomen. De Forensische Opsporing werd in stelling gebracht die ook een onderzoek in de woning richtte.

Naar zeggen van Danielle klagen de bewoners Maikoeproject al langer dan 15 jaar over de vele kogels die dwars door hun woningen terechtkomen. Op 23 augustus jongsleden kwam een projectiel op de eettafel van een andere buurtbewoner terecht terwijl de vrouw met haar kleinkind aan tafel zat (zie foto onderaan). “De politie was toen ook ter plaatse geweest voor onderzoek, maar ook die zaak is tot op heden niet opgelost”.

“Elke keer wanneer de bewoners de schoten horen vragen zij zich af wie het slachtoffer zal worden. Op de vraag aan de politie wie voor de schade zal opdraaien, gaf zij als antwoord dat zij niets daaraan kunnen doen”, aldus Danielle.  

14 REACTIES

 1. Schietschool verhuizen of de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals zandheuvels rondom het gebouw plaatsen en dan is het probleem over. Kleine moeite van de ene, groot plezier voor een ander. Ik ben geen wapendeskundige.


  Maak melding

 2. De mensen wisten dat er daar een schietbaan is maar hebben bewust het risico genomen om daar te gaan wonen.
  Zelf heb ik daar ook geschoten in de goede dagen van Sur.Toen was er nauwelijks nog sprake van bewoning.Of was er rekening gehouden met de schietbaan.
  Er zijn wel kogel opvang mogelijkheden voor de kogels geplaatst,maar de leerlingen missen het doel heel ver en dan hoor je kogel afketsen in de bamboe pollen.Er is sprake van missen van de eerste obstakel een langgerekte berg zand en de schuine ijzeren afscherming.Dan de dichte bamboe pollen.


  Maak melding

 3. @Jacobus, eerste zinnetje.

  Is dat hetzelfde als ” de mensen die beroofd worden is hun eigen schuld. want”…

  Een schietvereniging heeft waarschijnlijk ook strikte regels en voorwaarden waaraan men zich aan dient te houden. Denk ik. Of kan iedereen een schietvereniging beginnen zomaar in Su zonder enige protocollen.


  Maak melding

 4. De buurt moet gewoon optreden. De boel wegjagen van daar. Of jullie slopen alles. Mooie grap. Moeten er eerst doden of gewonden vallen??
  Stel de kogel had de vrouw in dr rug geraakt?? En ze raakte verlamd??


  Maak melding

 5. Veiligheid is heel belangrijk in een buurt, wijk. Hiervoor is de overheid verantwoordelijk.

  De vraag, waarom krijgt een schietschool vergunning in een woonwijk , de eisen voor de veiligheid waaraan voldaan moet worden en buurtbewoners geen gevaar lopen niet in orde zijn.

  De vergunning moet per direct ingetrokken worden. De bewoners moeten zich bundelen en bij zowel het politiebureau als bij de DNA, minister van justitie een petitie aanbieden dat deze schietschool in hun wijk sluit en de vergunning wordt ingetrokken.

  Veiligheid is belangrijk in de wijk en daarvoor is de overheid verantwoordelijk en de burgers vd wijk.


  Maak melding

 6. doen die paarse ratten bewust om onrust te zaaien , wedden dat het een schietschool is van de paarse ndp boevenpartij , en je ziet het al dat agenten tegen de bewoners zeggen wij kunnen er niets aan doen , want dat zijn nog de ndp agenten in het kops , opzouten met die ndp agenten


  Maak melding

 7. Ik krijg buik pijn van dit artikel. Ik lees zelfs adressen om kogela te sturen nou ik wert er ook een . Nou de kogel is geen grap niet om op te geilen. Sommige oude viese witte hollanders geile agenten seks ziek krijgen erectie van mij – viese vuile stink oude ratten stuur een paar kogels door hun slaapkamers via de Oceaan natuurlijk.


  Maak melding

 8. Is er bewijs dat die kogel van de baan kwam? Of heeft er in die buurt misschien gewoon iemand met een wapen in de lucht geschoten. Gebeurd wel vaker namelijk in Suriname. Zoek maar eens op Google hoe vaak er kogels door huizen vliegen of door daken vallen. Ook in buurten waar geen schietbaan is. Of is dit een poging om sportschutters in kwaad daglicht te zetten zodat het stuk grond waar ze op zitten van ze af te pakken. Zoals Noersalim ook al een stuk cultuurtuin heeft geprobeerd te verkavelen. Niets in Suriname is wat het lijkt namelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.