President Santokhi vertrokken voor werkbezoek aan Nederland

18
President Santokhi in de startblokken voor werkbezoek aan Nederland
President Santokhi vanmiddag op Zanderij.

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi is zondagmiddag voor zijn eerste werkbezoek als staatshoofd van Suriname vertrokken naar Nederland. De regeringsleider gaat aan het hoofd van een presidentiële regeringsdelegatie met first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en drie ministers naar Amsterdam.

Het betreft geen officieel staatsbezoek, maar een politiek werkbezoek, waarvan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS),Amar Ramadhin (Volksgezondheid), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) deel zijn. De LVV-bewindsman bevindt zich reeds in Nederland. De Surinaamse delegatie zal tot en met 12 september in Nederland vertoeven.

Het bezoek staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname. Verder bevestigt het de bijzondere historische band tussen beide landen en markeert het het herstel van de goede banden tussen de twee landen. Nederland en Suriname wisselden afgelopen jaar namelijk voor het eerst weer ambassadeurs uit. Gedurende dit bezoek zal president Santokhi ook zijn opwachting maken bij koning Willem-Alexander, terwijl er ook een ontmoeting met demissionair premier Mark Rutte op het programma staat.

Premier Rutte nodigde het Surinaamse staatshoofd al eerder uit voor een bezoek in Nederland. Dat bezoek, dat in februari zou plaatsvinden, kon toen niet doorgaan vanwege de strenge coronamaatregelen die de Nederlandse regering had ingesteld. Het werd uitgesteld tot na de Tweede Kamerverkiezingen. Een belangrijk anker van het werkbezoek zijn nieuwe kansen creëren op economisch gebied, waarbij de focus ligt op een aantal sectoren zoals financiën, veiligheid, infrastructuur, landbouw en gezondheidszorg. De president ontmoet tijdens dit bezoek ook de Surinaamse diaspora in Nederland. In samenspraak met de diaspora worden verschillende initiatieven opgezet waarbij kennisdeling centraal staat.

Minister-president Rutte ontvangt president Santokhi woensdag 8 september op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens een werklunch zal onder meer gesproken worden over samenwerking op het gebied van landbouw, de rechtsstaat, financieel beleid, buitenlandse politiek en de bestrijding van het coronavirus. Van Nederlandse zijde zullen de ministers Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), minister Wopke Hoekstra (Financiën) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aanzitten.

Op donderdag 9 september is president Santokhi te gast op het Surinaams-Nederlands Business Forum in aanwezigheid van minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Op dezelfde dag staat er een bezoek aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) op schema.

President Santokhi valt de diplomatieke eer te beurt om leden van de Eerste en Tweede Kamer toe te spreken en een ontmoeting te hebben met de voorzitters van deze organen binnen de Nederlandse democratie. Deze diplomatieke eer voor buitenlandse staatshoofden wordt zelden verleend.

Op 10 september geeft president Santokhi de jaarlijkse Anton de Kom-lezing in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Verder staat er ook een bezoek met de burgemeester van de provincie Den Haag op de agenda alsook de ondertekening van een document voor de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de Gemeente Amsterdam.

18 REACTIES

 1. Op 7 april 2021 heeft de Raad van Ministers (RvM) besloten een bedrag van 89.096,97 euro beschikbaar te stellen ten behoeve van de Surinaamse ambassade in Den Haag. Dit, ter aankoop van een nieuwe dienstauto ……

  Vuilophalers Brokopondo al acht maanden niet betaald
  ———————————————————————————————
  Er is geen geld maar iedereen gaat naar Nederland….OM WAT TE DOEN???


  Maak melding

 2. Franco 11: Om wat te doen? Mensen kunnen niet lezen boi! Er staat toch duidelijk verwoord wat het werkbezoek inhoudt!! Elke president brengt toch werk-/staatsbezoeken aan andere landen. Bouta ging toch ook naar China enzo!!


  Maak melding

 3. Elke president brengt werk-/staatsbezpeken, maar is het, omdat ze het allemaal doen, verboden om te vragen wat ze in het buitenland gaan doen? Misschien hebben ze alleen maar positieve resultaten voor Suriname, maar het kan ook zijn dat ‘na las ten, soso las ten’ en dat willen wij, als belastingbetalers, graag weten.


  Maak melding

 4. Er is geen geld, mensen hebben geen eten, geen medicijnen, en deze vervloekte beesten gaan groot leven over de ruggen van de armen. God ik laat ze in jouw handen.
  Ze nemen covid mee en meer.


  Maak melding

 5. Die paarse ratten piepen als deze beste. Maar dit is noodzakelijk, omdat hun afgod gotrofather opa D en zijn criminele boevenbende Suriname totaal hebben vernietigd. Dus tap oeng go, zit in een hoekje en leer.


  Maak melding

 6. Debieus, schaam je dat je het woord God in je mond neemt. De grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, opa D, is jouw afgod.


  Maak melding

 7. Jacco 6 september 2021 At 00:49
  Franco 11: Om wat te doen? Mensen kunnen niet lezen boi! Er staat toch duidelijk verwoord wat het werkbezoek inhoudt!! Elke president brengt toch werk-/staatsbezoeken aan andere landen. Bouta ging toch ook naar China enzo!!
  ——————————————————————————————————
  Ik had een 10 voor Lezen, maar dit soort berichten hoef ik niet eens te lezen als ik de Kop zie weet ik al hoe laat het is. Money na hain Bhai…gaat hij weer bedelen?/ Zeg dan Bhai…ORANGE RAT..!!


  Maak melding

 8. Franco 11
  Wat knap van je dat je iedereen laat weten dat je een 10 had voor lezen. En de andere vakken dan? Heb je opeen school gezeten waar ze alleen leesles gaven en in welke taal? Surinaams misschien. Aan de hand van je reacties denk ik dat je op de lagere school, de middelbare school en op de universiteit alleen maar leesles gehad hebt als je tenminste zover gekomen bent.
  Probeer ook eens de Nederlandse taal te lezen en wel op een beschaafde toon.
  Ik wens je veel tra la la.


  Maak melding

 9. FRANCO 11 6 september 2021 At 09:14
  Ik had een 10 voor Lezen
  ================================

  Nederlands lezen 10.
  Perceptie, het proces van het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie 0,0, zero, nada nunca.
  En wij hebben het nog niets eens over de rest van de andere vakken.


  Maak melding

 10. Debby

  6 september 2021 At 05:28

  Er is geen geld, mensen hebben geen eten, geen medicijnen, en deze vervloekte beesten gaan groot leven over de ruggen van de armen. God ik laat ze in jouw handen.
  Ze nemen covid mee en meer.pt waarom criminelen no

  =====================================================

  Dit alles heb je te danken aan 10 jaar wanbeleid van de NDP regering. Daarom mogen ze nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 11. @Franco blijf sterk jongen teveel vertalers op WKN. Ik vraag me af werkbezoek wat houdt dit in. De hindoestanen en de surineds die ik ken die hebben heel veel kapsones en praten hoogmoedig omdat ze super goed hebben ook op de surinaamse radiostations nooit over problemen alleen onder hindoestanen of surineds halen hun neus flink op maar wat er in Amerika afghanistan geweld wel etc verder zijn hun schijnblind dit gebeurt echt zo triest en kapsones dit soort mensen leven in hun eigen wereld en praten erger dan hollanders met grote kromme tong irritant gewoon of deze soort lui suriname gaat helpen met geld enzo nou ik weet het niet. WKN vindt ik super enige nieuwskrant waar je over persoonlijk leven kan lezen en schrijven super van WKN zo voel ik me ook een beetje mens al is suriname zo ver maar op internet zeer dichtbij. Hier in nl de hele shit boel uitgestorven maar leven op WKN en zonder kapsones alleen af en toe een paar gare idioten moeten riool lozen. Mijn geliefde huis vriend overleden toch blijf ik schrijven op WKN.


  Maak melding

 12. sandra -angela , jij bent zeker een creool met 3 nullen he , die franco was dat jou huisgenoot , nu hebt je een andere die heet franco 11 , pap met hem aan kunnen jullie elkaar lul verhaaltjes vertellen over het werkbezoek van de president aan Nederland


  Maak melding

 13. @Wat als eerste halfgare is bezig met je riool kop je leeft ergens in de bush oerwoud en schrijft je zieke gedachten je bent ook schijnblind doen alsof je niets iets maar toch alles ziet. Franco 11 heeft gelijk. Wat te doen? Met kromme tong leren praten netals jullie in de bush bush kontkruipers en schijnblinden nadoen en lullen met jullie zieke kop schijnblinden. Zogenaamd niets zien en weten. Wat ik hoop dat mij arme huisvriend jouw keel grijpt en dichtknijpt dan wordt vampier geen duivel meer. Ik zal je niet missen @Wat grote rat.


  Maak melding

 14. Sandra 6 september 2021 At 15:12
  @Franco blijf sterk jongen teveel vertalers op WKN. Ik vraag me af werkbezoek wat houdt dit in.
  ===============================

  Ik heb één advies voor je. Als jij je moet afvragen wat “werkbezoek inhoudt” moet je heel ver van het onderwerp afblijven. Het geeft al aan dat je er geen bal van snapt wat er nu in Suriname aan de hand is. Afblijven dus, jullie soort maakt meer kapot dan geliefd is.


  Maak melding

 15. @Sabuku vogel of professor idioot ben je zomaar schrijf je over mij. Advies geil en contact geil netals mij enge rot buurvrouwen die doen ook aan zulk commentaar geil vuile rioolkop ratten zijn jullie. Ik zie ratten mensen met jullie rioolkop.


  Maak melding

 16. Van een werkbezoek is tot nu toe niks gebleken, wel van een VHP campagnetour! Die schoft ging zo op in zijn euforie bij het zien van zoveel Hindoestanen bij elkaar, dat hij zowaar vervroegde verkiezingen voorspelde! Waar is die stabiele coalitie gebleven waarover hij het zo vaak heeft gehad? Overigens is het bij de zwijnen af, dat de president van een “bevriende natie” niet op de juiste protocollaire manier is ontvangen en zelf een aantal taxi’s moest betalen om met zijn aanhang vervoerd te worden naar zijn hotel! Morgen gaat hij weer zijn bek pieren over onze vrienden aan de Noordzee en hoe hij met egards is behandeld! Ik hoor enkele varkens hier al roepen, ja, maar hij wordt door de koning ontvangen! Wel zo ook de organisatoren van de Gay-parade, de medaille winnaars van de Olympische Spelen, vele gewone burgers van Nederland die bijzondere verdiensten hebben gehad! Jullie handje is wel heel gauw gevuld!


  Maak melding

 17. Lucien 7 september 2021 At 19:08
  ============================

  Een klein beetje jaloers soms? Je klinkt af en toe heel erg als een jaloerse mierenneuker…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.